ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ByCess
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 15 dakika önce
Toplam Mesaj:
3 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sezer Yrl
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bolu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sezer Yrl

SON 3 MESAJI

Tetra Akvaryum Kurulum Listesi
[QUOTE=fma3280]Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Ayrıca araştırma ve planlama olarak başarılı buldum. Tebrik ederim. Yeni kurulum yapan herkese bu yöntemi ve sabırlı olmaya öneririm.

Dış fitre yeterli olmaz diye düşünüyorum. 150-200 Litre akvaryum için yeterli olmayacaktır. 1400L/S hatta mümkünse 2000L/S bir fitre tavsiye ederim. Özellikle hem canlı hem de bitki olan akvaryumlarda güçlü bir filtre ile suyu saatte 10-12 adet devir daim sizi kurulum ve sonrasın da elinizi güçlendirecektir. Tabii kaliteli filtre malzemeleri de olmalı.
Taban malzemeleri bitkilere de baktığımızda yeterli ( özellikle Tetra Active Substrate )
Hevesle aşırı ilave katkı takviyeler girmeyin Özellikle ilk kurulumda.
İlk etapta Su düzenleyici, bakteri kültürü, Micro element ( kurulumdan 10 gün sonra ) Potasyum takviyesi yeterli. Bunları da gözlemleyerek az miktarda girin. NPK v.s hiç gerek yok.
Kurulumda bitki ekiminden sonra (1-2 ay ) balıkları ekleyin.
Hava motoruna bence gerek yok. Amaç su yüzeyini havalandırmak ise güçlü dış filtre ve doğru bir konumlandırma ile su yüzeyini hareketlendirerek oksijen yaratır. İnanın aşırı kalabalık bir süre sonra sizi yoracaktır.

İyi Hobiler...
[/QUOTE]

Öncelikle ben teşekkür ederim. Normal şartlarda sabırsız biri olmama rağmen konu bir canlı ve bu canlıyı yaşatmaksa uzun uzun düşünür araştırır fikirler alır buna göre en doğru kararı almaya özen gösteririm.
Filtre konusuna gelirsek aslında haklısınız bu yükte bu ölçüde bir akvaryum için yetersiz gelmesi oldukça yüksek ancak malum dış filtre fiyatları aldı başını gitti gönül istiyor iyi bir şey almak ancak şu sistemin kurulumunun neredeyse üçte biri fiyatına bu tankı döndürecek dış fiiltreler. Bahsettiğiniz L/S ye uygun bir iç filtre ile destekelemeyi düşündüm yorumunuz sonrası bunu araştıracağım.
Hava motoru şimdilik evet ihtiyaç değil ancak hobiyi ilerlettiğimde ki kafamda bir hobi odası oluşturma planı var orta vade de onun için temin edebilirim ancak acelesi yok.
İlk etapta söylediğiniz gibi su düzenleyici ve bakteri oluşumuna katkı sağlacayıcı destekle başlamam doğru diğerleri ileriki süreçte işime yarayacak olanlar.
Ve en önemlisi ki bende dediğiniz gibi yapacaktım planım buydu sistemi kurup 1 ay gibi bir süre su değerlerinin oturmasından sonra belirli aralıklarla canlıları akvaryuma dahil edeceğim.
Yeniden teşekkürler değerli fikirleriniz için
Tetra Akvaryum Kurulum Listesi
Herkese merhabalar.
Uzun yıllar sonra hobiye geri dönme kararı aldım ve uzun araştırmalar sonucu kuracağım sisteme dair bir liste hazırladım.
Besleyeceğim canlılara uygun bir sistem oluşturmak için gerek buradan gerek youtube videolarından yardım alarak kendimce en uygun eko sistemi yaratabileceğim bu listeden aynı yada benzer sistemleri kurmayı planlayan yeni hobidaşlarında faydalanması amacıyla paylaşıyorum.
Listede uygun görmediğiniz yahut önerebileceğiniz farklı ürünler varsa seve seve değerlendirmek isterim. Bu listeye katkı veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

AKVARYUM

120x40x40 - 100X40X40 Ön cam Ultra Clear Kuşak ve Kayıtlı Buhar Camlı

CANLILAR

Neontetra 16 Ad – Kırmzıburun Tetra 10 Ad - Rasbora 8 Ad - Çöpçü 5 Ad -Vatoz 2 Ad -Karides 15 -20 ad

BESLEME

Canlı Doğuran ve Tetra Balık Yemi Paketi 4 Çeşit
(Sera Vipagran-Tetra Pro-Tropical Süpervit ve Vitality Color)
Sera Immun Pro Mini Probiyotik Granül Yem
New Life Spectrum Thera A Small Fish Formula
Kabuksuz Artemia
Tetra Pleco Veggie Wafers Çöpçü Vatoz Yemi
Shrimps Forever Mulberry Karides Yemi
Sera Kızılağaç Kozalağı
Shrimps Forever Shrimp Sticks Pollen Karides Yemi

FİLTRE EKİPMANLARI

SunSun Sun Sun Hw-603B Akvaryum Dış Filtre
Sobo Yüzey Temizleyici Filtre
Hortum Kırılma Önleyici ve Tutucu Aparat

HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

Tetra Aps 300 Hava Motoru
Silikonlu Akvaryum Hava Hortumu 10 Metre
Akvaryum Havalandırma Metal Musluk Terminal 5 Çıkışlı
Akvaryum Hava Motoru Çek Valf
Akvaryum Hava Hortum Vanası Ince Ayarlı
Akvaryum Düz Hortum Eki
40 cm Hava Taşı
Meç 3Lü Hortum Eki 10 Adet
Meç Hortum Vantuzu

ISITICI

Atlantik Akvaryum Isıtıcı A-300 W
Sera Dijital Termometre

AYDINLATMA

Shark Akvaryum Aydınlatma Fullspectrum
4 Renk Armatür 3 Sıra OSRAM Ledli 95 CM

ZEMİN KUMU

Aqualava Bitki Taban Malzemesi
Tetra Active Substrate Bitki Toprağı
Dere Kumu 1-2mm
Aquamins California Black Sand

Tek emin olamadığım konu Seçtiğim bitkiler için uygun toprak yapısını bu ürünler ile kurabilirmiyim? Sizin bir öneriniz var mı alt zemin orta ve üst tabaka şeklinde?

BİTKİLER CO2 İSTEMEYEN

Taban için - Java Moss - Sagittaria subulata
Orta Bölüm - Java Fern - Anubias barteri var. Glabra - Anubias hastifolia - Anubias Petite
Arka Bölüm- Echinodorus majör - Vallisneria torta - Vallisneria asiatica

BİTKİ GÜBRELERİ
Akvaryum Akıllı Kapsül Gübre
Flora Multi Mineral Komple Mineral Kaynağı Büyüme Ve Renklenme
Plantamin Akvaryum Sıvı Bitki Gübresi
Flora Multi Mineral Npk Macro Element Bitki Besini

AKVARYUM SUYU DESTEKLEYİCİLER

Seachem Stability 50 ml - Bakteri Kültürü
Seachem Acid Regulator 50ml
Seachem Stressguard 50 ml Stress Giderici
Sera Nitrivec

DEKOR

Dragonstone Hardspace
Red veld Kök – Mangrow Kök
Black Flame

AKSESUAR VS

UniChrome Tds & Ec Su Kalite Analiz Cihazı
Seachem Ammonia Alert - Amonyak Göstergesi
Akvaryum Bitki Mercan Dekor Yapıştırıcısı
Aquascaping Glue Bitki Yapışkanı
Akvaryum cam temizleyicisi
Balık Kepçesi
Bitki dikim aksesuarları

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263987/100920251447291.jpg[/IMG]

Kurmayı planladığım dekora en yakın görüntü bu. Sağ yada sol köşe bitkili bir tepe aşağı doğru inen ardından düz yeşil bir vadi ve küçük bir bölüm tamamen bitkisiz sadece kum olacak.Arka zemin ise tamamen uzun bitkilerden oluşacak.

Öneri ve düşünceleriniz kuracağım sistemde benim için yeni fikirler ve hayal gücüm için etkili olacakır. Yeniden katkı sunan herkese şimdiden teşekkürler.

NOT: Listede bulunan tüm bitkileri akvaryumda kullanmayacağım ekosistemi ayakta tutabilmek adına yağacağım tasarım doğrultusunda kullanmayı planladığım bitkiler listedekiler!

[EDIT]ByCess,2025-09-10 16:11:12[/EDIT]
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Geçmişte birçok defa çeşitli türleri beslemiş yıllar sonra yine bu sevdaya düşmüş biri olarak selam olsun tüm hobidaşlara.
İlk etapta salonum için 80*40*40 ebatlarında bir iki çeşit tetra lowtech bitkili bir akvaryum kurma aşamasındayım.
Sonrasında hobi odam için 100*40*40 ya da 120*40*40 ebatlarında (ölçüler değişebilir) iki katlı bir sette sarı ve mavi prenses yetiştirme planım var.
Yakında görüşmek üzere.[:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.