ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Karahanlı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 51 dakika önce
Toplam Mesaj:
29 [3.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe ulu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efe ulu

SON 10 MESAJI

En Kolay Hangi Lepistes Satılabilir
[QUOTE=Anselmo458]Hani denizcilikte derler ya tekneden önce yerini almak lazım diye, bence bunda da durum aynısı etrafınızdaki akvaryum petshoplarına sormanız lazım öncelikle alacaklar mı? Şayet alacaklarsa onların talebine göre üretim yapmak lazım. 200 300 tane balığın elinizde kalması hoş ve mantıklı bir durum olmaz en nihayetinde. Yazık canlara[/QUOTE]
Hocam peki tahmini olarak tür öneriniz varmi
En Kolay Hangi Lepistes Satılabilir
Merhaba şuanlık mossow blu Lepistes üretmek istiyorum ama rahat satabilirmiyim ne fiyattan satabilirim bilmiyorum sizce en kolay ve talebin çok olduğu Lepistes türleri hangisidir tecrübesi olan kişiler bilgi verirse sevinirim
Yavru Lepistes 100lt De Büyürmü
100 lt akvaryuma şuanlık 12d 4 e Lepistes koymak istiyorum akvaryumu bitkili yapacağım için yavru lepisleride orda tutmayı düşünüyorum hayatta kalan lepistesleri ne zaman başka bir yere almalıyım ve boyu 100 lt de kısrak yani küçük kalırmı yavruların teşekkürler
Saklama Kabında Lepistes Boylandırma
[QUOTE=koraykbl]Saklama kabında boylandırmakta bir sorun yok ama ısıtıcıyı kaba yapıştırırsanız kabın orasını ısıdan dolayı yamultur. Tavsiyem ısıtıcıyı yer koyup altına 2 mermer koyduktan sonra ısıtıcıyı bu mermerlere yapıştırmak. Tabii ısıtıcının su geçirmez olması önemli.[/QUOTE]
Hocam boylandırma yapacağım saklama kabına bitkiler eklesem yararı veya zararı olurmu bilginiz varmı
Saklama Kabında Lepistes Boylandırma
Merhaba büyük saklama kaplarında Lepistes boylandırmak istiyorum sıkıntı olurmu ıstıcıdan kaynaklı salınım olurmu teşekkürler
Lepistes Üretimi
[QUOTE=Aguamentist]

Arkadaşımız da yazmış ama akvaryumu bölmelisiniz. Ben de daha önce yapıp bir süre ürettim.
100 litrelik akvaryumu 3'e bölüp damızlıkların olduğu çiftleşme bölümü, hamile kalıp doğumu yaklaşan dişiyi de doğum bölümüne alıp son bölmeyi de satışa hazır balıkları koyabilirsiniz.
sizde 2 akvaryum olduğu için şöyle birşey yapabilirsiniz:

1 akvaryumu 2'ye bölüp (hacmini siz ayarlamalısınız) bir tarafta satışa hazır balıkları, diğer kısmada damızlık balıkları koyarsınız.
2. akvaryumu'da 3e bölüp doğum ve boylandırma olarak kullanabilirsiniz.

Siz kullandıkça gelişir zaten.
Her bölme için de pipo filtre kullanırsanız sorun olmaz.
Youtube kanalımın ilk videolarında eski kurulum ve deneyimlerim mevcut.
Dilerseniz bakabilirsiniz [:iyi:][/QUOTE]
Bölmeleri sineklikle kendim yapsam sorun olurmu ve başka bir 100 lt yi bu sineklikle3 parçaya bölsem boylandırma yapılabilirmi yoksa çokmu küçük olur bilgi için teşekkürler [EDIT]Karahanlı,2025-04-17 19:53:13[/EDIT]
Yavru Lepistes Büyütmek
[QUOTE=Ers1905]Bol bitki olursa sorunsuz büyürler. Görsel olarak sizi rahatsız etmezse rafya öneririm.[/QUOTE]bildiğiniz bitki türleri varmı Lepistes için
Yavru Lepistes Büyütmek
100 lt akvaryumda 8d 3e şeklinden anaç Lepistes koymak istiyorum doğacak yavrular için bitkilerden saklanma alanı koyarsam cinsiyetleri belli olana kadar orda bakabilirmiyim. Daha sonra dişi erkek diye başka akvaryuma. Alırım
Lepistes Üretimi
[QUOTE=osmang]DA

Elinizde başka ihtimal yoksa 2 adet 100 litrelik akvaryumu kendi içerisinde bölmelere ayırabilir. iyi erkek iyi dişilerden seçip 5 dişi 1 erkek şeklinde gruplayabilirsiniz. Fakat sonrasında yavruların yenmemesi için diğer balıkları çekebileceğiniz alanı boş bırakmanız iy iolacaktır. Ne kadar verim alırsınız soru işareti yapıp göreceksiniz.

Elinizde başka ihtimal yoksa 2 adet 100 litrelik akvaryumu kendi içerisinde bölmelere ayırabilir. iyi erkek iyi dişilerden seçip 5 dişi 1 erkek şeklinde gruplayabilirsiniz. Fakat sonrasında yavruların yenmemesi için diğer balıkları çekebileceğiniz alanı boş bırakmanız iy iolacaktır. Ne kadar verim alırsınız soru işareti yapıp göreceksiniz.[/QUOTE]

Hocam peki akvaryum elodoe Java moss gibi bitkilerle doldursam çok sık bir şekilde o zaman yavru kayıpları azalırmı yada yavruları ayırmanın başka yolu varmı

[QUOTE=Aguamentist]

Uzun uzadıya yazmak istemedim ama bu düşündüğünüz yöntemle verim alamazsınız.
Youtube'da Trakyalı Akvarist'in detaylı videosu mevcut. Yakın zamanda paylaştı.
En detaylı üretim teknikleri ve kendisinin de nasıl ürettiğini anlattı.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=kEaqvhXP9MY[/VID][/QUOTE]
Hocam ben o vidyoyu izledim ama benim ev ortamında okadar akvaryum bulunduramam benim düsüncem doğan yavrular 15-20 gün ana tankta tutup sonra 30 lt bir akvaryumda biraz büyütmek sonrada boylandırmak için 2. Büyük akvaryuma almak ama bundan verim alırmıyım yada ne yapmalıyım yeterince bilgim yok biraz bilgi verebilirmisiniz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.