ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tortuga4
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
231
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
40 dakika önce
Toplam Mesaj:
265 [1.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
211 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tortuga4
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tortuga4

SON 10 MESAJI

Uzamış Kabızlık Ve Şişlik
Çok geçmiş olsun erkut hocam çabanız ise takdire şayan balığa röntgen çektirecek hobici sayısı tüm dünyada bir elin parmağını geçmez heralde umarım sağlığına kavuşur keyifli ve sağlıklı hobiler dilerim size.
Flowerhorn Balığın Anüsün De Şişlik Ve Halsizlik
Merhaba keyifli hobiler dilerim biyolojik yükünüz 300 litre için inanılmaz fazla astronot balıklarının 1 tanesi bile 200 litre ister o hacimde maksimum besleyebileceğiniz 2 astronot o da düzenli kontrol ve su değişimiyle. Balığınızın hastalığına gelirsek tahminimce kötü su değerlerinden hastalık yaşıyor dediğim gibi biyolojik yük inanılmaz fazla tavsiyem ise bir an önce fazla olan balıkları iade etmemiz veya sahiplendirmeniz iyi akşamlar dilerim.
Denizden Yengeç Buldum Nasil Beslerim?
Deniz suyu kimyasal yapısını hemen değiştirebilir ki içinde kimyasal madde, yakında kanalizasyon var mı bilinmez. denizden aldığınız 1 litre su ile o hayvanı yaşatamazsınız daha yengecin türünü bile bilmeden bir fikriniz olmadan verdiğim tavsiyeleri göz ardı edip yeni kurulum yapmaya çalıştığınız için çıkıştım fakat istediğiniz gibi devam edin iyi günler dilerim.
[QUOTE=Hasan usta][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248694/300520250955101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248694/300520250955261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248694/300520250955521.jpg[/IMG]

Merhaba boyle bir kurulum yaptim. 2 cm su koydum ve taslarla kurulunma yeri yaptim. Türü nedir hic biomiyorum[/QUOTE]
Bu malesef sağlıklı bir kurulum değil filtre yok ve tuzlu su kurulumu olması gerekiyor tatlı su ile sadece o hayvana zarar verirsiniz yazdıklarımı hiç okumamışsınız. Kendi bildiğinizi yapacaksanız tavsiye istemenizinde bir anlamı yok iyi günler.
Merhaba öncelikle canlıyı denizden aldığınızı unutmayın yani tuzlu su kurulumu yapmanız gerekecektir ve yengecin türünü belirlemelisiniz etçil mi otçul mu ona göre beslenme programı oluşturulmalı bana sorarsanız bu süreç oluşana kadar küçük şişede zaten yaşayamaz bence en sağlıklısı doğasına geri bırakmak tekrar beslemek isterseniz ortam hazırlayıp öyle sahiplenmek daha sağlıklı olur.
Akvaryum Yapmak İstiyorum
Öncelikle beslemek istediğiniz türü belirlemelisiniz, belirledikten sonra tavsiye istemeniz daha sağlıklı olur balıkların ihtiyaçları birbirinden farklıdır çünkü keyifli hobiler dilerim.
Yeni Akvaryum Yapıyorum Tavsiyeleriz
Merhaba öncelikle keyifli hobiler ama kullanmak istediğiniz dış filtre akvaryumunuz için yeterli olmayacaktır, verdiğiniz ölçüler doğrultusunda akvaryumunuz 200 litre fakat kullanacağınız sunsun 603b dış filtre doluyken üstünde yazan değerin aksine 200 litre civarı su çeviriyor ya dış filtreyi desteklemeniz gerek ya saatte en az 4 kere tüm suyu döndürecek bir dış filtre öneririm .
Bitkili Akvaryum
Merhaba öncelikle keyifli hobiler dilerim fakat kumunuz gördüğüm kadarıyla silis kum ve saz dışında köklü bitkiler için uygun değil size tavsiyem ortadaki dekorunuzu çıkarıp yerine kök koymanız köke ise anubias ve java moss sararsanız hem daha doğal bir görüntü olur hem sağlıklı bitkiler yetiştirme şansınız olur iyi günler.
Adi Salyangoz Çoğaltma
[QUOTE=PufferKingdom]Selam fahaka puffer için minimum 600-800 litre akvaryum gerekiyor fakat şu an pufferiniz genç 200-300 litre yeterli olacaktır fakat akvaryumunuzu çok küçük gördüm büyütecek misiniz acaba?[/QUOTE]
Selamlar şuan 210 litrede tek başına yaşatıyorum ve henüz genç ileri süreç için tabi büyütme fikri var ayrıca su değerlerinide her hafta özenle kontrol ediyorum haftanın 6 günü 10 litre dip çekimi 1 günü %40 değişimle ilerliyorum.

[QUOTE=GhostKoi]Fanus canlı bakımı, üremesi için, toplamak için uygun bir ortam değil. 5 litre ya da daha büyük dörtgen saklama kabı daha uygun. Aynı karides yetiştirir gibi davranmanız lazım. Salyangozlar sanıldığından çok daha yavaş ürüyor ve büyüyorlar. Balık yemiyle falan desteklemeniz lazım. Physalar ramshornlara göre daha hızlı çoğalıyorlar. Faka her iki türün de belli büyüklüğe gelmesi için epey zaman gerekiyor. Su seviyesini düşürmek gibi bir strese maruz kaldıklarında daha fazla yumurtluyorlar.

Su piresi yetiştirmek için kullandığım kaplarda spurilina veriyorum ve bu kaplarda salyangozlar daha fazla çoğalıyorlar.

Balığınızın huyunu suyunu bilmem ama, ağız ve diş sağlığını korumanın tek yolu salyangoz vermek olmasa gerek. Ortamdaki sert cisimlerle dişlerini törpüleyebilir. Birkaç iri midye kırığı atabilirsiniz. Zaten söz ettiğimiz salyangozlar çok dayanıksız kabukları olan canlılar. Bir de helena deneyin bakalım kırabiliyor mu.

[/QUOTE]
Merhaba değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim salyangozlar için 5 litre bir akvaryum temin edeceğim hemen bugün, helena ve nerite salyangozu kıramıyor ama elma ve adi salyangozları affetmiyor. Tabi akvaryumda boş nerite kabukları var dişlerini törpülemesi amaçlı arada saldırıyor.
Adi Salyangoz Çoğaltma
[QUOTE=giyotyn]Bir tike haşlanmış et verin arada bir. Bayılırlar çünkü tüm yumuşakçalar leşçildir.
Salatalık da severler, kabuk gelişimi için kalsiyum sağlar.
Ayrıca kireçli sert suları severler.[/QUOTE]
Fahakama verdiğim somon balığı var onu deneyebilirim teşekkürler bilgi için

[QUOTE=CoryCory]Bence bu canavarın yiyeceği kadar çok salyangozu fanusta çoğaltmanız zor. Fakat şöyle bir tavsiye verebilirim; Plastik saklama kapları var 50 Litrelik içine basın salyangozu verin sprilunalı yemi yada haşlanmış sebze falanda yiyorlar, hem suyunu değiştirmek kolay olur, hemde masrafsız. Koyun bir köşeye filtre, ısıtıcı ıvır zıvır gerekmiyor sonuçta, bitkiye, kumada gerek yok. Belki hava taşı bağlamak iyi olabilir hem durağan su olmaz, hemde oksijen büyüme hızlarını olumlu etkileyebilir. Ciddi bir üretim hızı yakalarsınız diye düşünüyorum.[:iyi:] [/QUOTE]
Ya aslında haftada 2-3 adet verecek kadar üretsem bana yeterli olacak çünkü dediğim gibi 7 çeşit yem veriyorum salyangoz diş törpülemesi için önemli fanusta bu üretim seviyesine ulaşmak için açmıştım konuyu şuan 15 günde anca 2-3 tane verebiliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.