ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Göksel D
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
45 saniye önce
Toplam Mesaj:
15 [3.75 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göksel D
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Göksel D

SON 10 MESAJI

Bakteri Besini Sorunu
[QUOTE=Hobilenyum]Biraz su değişimi yapın,ardından aldığınız bakteri kültürünü ekleyin, bakteriler kendini toparlar balık varsa 2,3 gün çok az yemleme yapın.
İyi hobiler.[/QUOTE]

Tamamdır teşekkürler🙏
Seyyar Sump
[QUOTE=aliefecilciler]Tabii ki olabilir. XL boylardan tam köșeye sabitlerseniz süper olur.[/QUOTE]

Çok met ediliyor,bence de güzel olacak gibi.26x12x44 ölçülerinde gelecek,250lt için.
Bakteri Besini Sorunu
Akvaryumumu kuralı birkaç gün oldu.Elimdeki kullandığım bakteri besiniymiş,yanlış yönlendirildim ve şuan şu biraz bulanık.Bakteri kültürüm yeni geldi(sera-nitrivec).litre hesabına göre bakteri kültürü döksem,temizlenir mi? Yani fazla besini yok ederler mantığıyla düzelmesi lazım ama bilemiyorum tabi.
Seyyar Sump
Selamlar,250 lt bitkili akvaryumum için dış filtre yerine seyyar sump almaya karar verdim.Sizce doğru bir karar mı?
250 Lt Akvaryum Sump İçin Kafa Motoru Seçimi
[QUOTE=BATU]Merhaba, 250 litrelik bitkili bir akvaryum için 1200 L/h kapasiteli bir kafa motoru genellikle yeterli olacaktır. Kribensisler, doğal ortamlarında hafif akıntılardan hoşlanırlar, bu yüzden bu akıntı gücü onlar için uygun olabilir. Ancak, yavru balıklar için akıntının çok güçlü olmamasına dikkat etmek önemlidir. Akıntı çok güçlü olursa, yavrular zorlanabilir.

Ayrıca, bitkili akvaryumlarda akıntının çok güçlü olması bitkilerin köklenmesini ve büyümesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, akıntıyı dağıtmak veya akvaryumun farklı bölgelerinde daha sakin alanlar oluşturmak gerekebilir olabilir.

Balıklarınızın mutluluğunu gözlemlemek için akvaryumunuzu kurduktan sonra balıkların davranışlarını izleyin. Eğer balıklar sürekli akıntıya karşı yüzmek zorunda kalıyorsa veya saklanma eğilimindeyse, akıntıyı biraz azaltmayı düşünebilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim 🙏🙏
250 Lt Akvaryum Sump İçin Kafa Motoru Seçimi
Merhabalar,
250 litre bitkili kribensis yavru akvaryumu için seyyar sump eklemeyi düşünüyorum.Kafa motoru olarak 1200lük almayı düşünüyorum.Sizce yeterli olur mu ya da balıklarım mutlu olur mu bu akıntı gücünde?
Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu
[QUOTE=bendeniztayfun]

Uygundur. yani yumuşak su seven bir tür. ph yüksek istemez. arıtma sularında ph düşük oluyor. ama ph ı da sabit tutan etkenler var. yani biraz detaylı bir konu. Çok tecrübeli değilseniz Su değerlerini arada ölçebilirseniz daha sağlıklı yol alabilirsiniz. Genel olarak problem olucağını sanmam. tatlandırıcı ve karbon filtreleri çıkartırsanız iyi olur. bitkiler için pek sağlıklı olmaz. tatlandırıcı gereksiz eklemeyin.

Sorun yaratmaz çok zararlı bir kimyasal barındırmıyor. fakat suyun en doğal halini istiyoruz. gerekli organiklerin eklenip zararlı inorganiklerinde uzuk tutulması su değerlerimiz için en sağlıklı yol olucaktır. Değerlerinizi ölçerseniz sonuçları beraber yorumlarız iyi hobiler[/QUOTE]

Tamamdır,test aldım yolda.Tekrar buraya yazarım,teşekkür ederim.🙏
Kribensis Çifti İçin 60lt,bitkili Akvaryum
Iyiymiş,iyi günler diliyorum🗽
Kribensis Çifti İçin 60lt,bitkili Akvaryum
[QUOTE=demian][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/102533/021120242230561.jpg[/IMG]

Yakın zamanda benzer bir akvaryum kurdum. Tek mağara ve kalyon görüntüsü vermeye çaliştım. Ağaçları riccia ile süsleyip. Zemine cyripto türleri düşünuyorum. [/QUOTE]

Çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık.Kribensis için mi kurdunuz?
Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu
[QUOTE=Anti07]Bende melek balıkları var çeşme suyu kullanıyordum akvaryum camı çok kireç tutuyordu şimdi yarı yarıya arıtma cihazındaki suyla karıştırıp koyuyorum.Kireç azaldı.Balıklarda sorun yok.Arıtma cihazında tatlandırıcı filtre var ondan çekiniyordum kime sorduysam cevap veremedi.Ph test kiti ve tds kti sipariş ettim ölçum yapacam bakayım ne çıkacak.Ciklet besliyorsanız eğer çeşme suyu koyun derim hemde sudaki minareller kaybolmamış olur.[/QUOTE]

Kribensis besleyeceğim ve bitkili olacak.Sonuçları paylaşabilir misiniz sonrasında?

[QUOTE=bendeniztayfun]Kullanabilirsin ama bitkiliyse carbon filtreyi çıkartabilirsin. Suyun çoğunluğunu arıtma suyu kullanıcaksanız gerekli minarelleride eklemeniz gerekir. Ph yüksek isteyen türlerde durum birazdaha farklı. [/QUOTE]

Kribensis için uygun olur sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.