ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emsica
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 45 Dakika önce
Toplam Mesaj:
16 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun ŞENEL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun ŞENEL

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
Aquareef f100 serisi kullanıyorum ancak ışık şiddetinin nasıl kombine edileceğini bulamadım hazır şablonu kullanıyorum oda doğrumu bilmiyorum. Akvaryum 100 cm panel ise 80 cm yazdığına göre özellikleri 445nm Royal Blue
5500K Full Spectrum 6500K Beyaz 660nm Deep Kırmızı 3000K Gün Işığı / Pink Led hazır şablonu olan veya daha önce kullanmış olan varsa öneri ve tavsiye beklemekteyim.
Yeni Kurulumum
[QUOTE=Sogan]

Çok güzel olmuş hocam, elinize sağlık.

Takip edeceğim gelişmeleri [:)] Co2 desteği yok değil mi ?[/QUOTE]

var aslında gizli olduğu için görünmüyor :)
Yeni Kurulumum
[QUOTE=ercane]
Maşallah[:nazar:][/QUOTE]

Eksik olmayın
Yeni Kurulumum
Türe karar vermedik henüz göze güzel görünsün diye bir tasarım yaptık. Sadece şunu biliyoruz balık yüklü bir tank olmayacak. Çok küçük bir sürü ekleyebiliriz.
Yeni Kurulumum

Nihayet kurulumu tamamladığım akvaryumum. Dry startla başlatıp dün itibari ile suyunu ekledim gelişmeleri bu başlıkta paylaşacağım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250699/110120251456581.jpg[/IMG]
Tür Arayışına Başladım
Merhaba değerli dostlar;

100x50x50 tankımız odamızdaki yerine yerleştirildi, sterilizasyon işlemleri yapıldı. 10 gün civarı havalandırılıp dinlendirildi. Ekipman olarak OASE THERMO 350 kendinden ısıtıcılı dış filtre.
Ful set 5 litre kapasiteli CO2 AquaReef F100 Led Aydınlatma siparişleri oluşturuldu kargo bekleme süreci başladı. Bunun haricinde mini land space kaya, oase soil, çalı çırpı bakteri gübre hepsi temin edildi...

Akvaryuma baktığımda akvaryumu büyük hissetmek için enn küçük canlıları tercih edeceğim. Birazda renk cümbüşü ve seyir zevki isteğim var tabi..

Tür olarak zebra danio (renk renk olanlardar) neon, cardinal, kırmızı burun gibi türler istiyorum.

Sorum vatoz almalı mıyım? Alırsam hangi tür ve renk tercih etmeliyim?
Kaç adet salyangoz almalıyım hangi türü tercih etmeliyim?
Kaç adet karides almalıyım ve hangi türü tercih etmeliyim?
Midye almalı mıyım alırsam kaç adet tercih etmeliyim?
Dipte kuhli görmek istiyorum akvaryumumda kuhli sorun yaratırmı veya kaç adet almalıyım?
ve balık olarak tercihlerim uyumlumu uyumlu ise türlerden kaçar adet tercih edilmeli?
Akvaryumu Nasıl Dekore Edebilirim
Görüşüm şu yönde ağaçları dik kullanmak yerine tek kök yan kullansaydınız daha güzel görünebilirdi. Biraz taş eksiği haricinde yeterli sade bir akvaryum.
Hobiye Giriş Yapıyorum
Güncelleme:

Ekipmanlar alınmaya başlandı alınan ürünlerim.
1- OASE THERMO 350 kendinden ısıtıcılı dış filtre.
2- Ful set 5 litre kapasiteli CO2
3- AquaReef F100 Led Aydınlatma
Hobiye Giriş Yapıyorum
Dediğiniz gibi eğer saklama imkanım olursa ısıtıcı olmazsa kendinden ısıtıcılı dış filtre kullanacağım o zaman. Co2 için bir tertibat kurmayacağım bitki azlığı sebebiyle mayalama ile sorunu aşabilir miyim? Yada işe giriyorsan tertibat kur gibi bir yaklaşımınız mı olur. CO2 tüpler bitince nasıl dolduruluyor yada 1 tüp ne kadar süre idare ediyor bu konuyu araştırayım bende
Hobiye Giriş Yapıyorum
Balık olarak tetra türleri bana yakın duruyor. İhtimaldirki tetra ile devam edilecek ancak balık seçimi belki aylar sonra olacağı için şuan pekte düşünmedim. İlk olarak akvaryumu kurup kendi döngüsüne bırakacağım. Bazı şeyler kontrol altına alınmadan ( bitki oturumu, yosun) karides ve salyangoz harici canlı eklenmeyecek. Bunun bir diğer sebebide dekor işlevsel olmayabilir başka sorunlar çıkabilir veya beğenmeyebilirim. Balık alıp süreci sıkıcı hale sokmak istemiyorum.

Marka önerileriniz için teşekkürler kendinden ısıtıcılı dış filtreler hakkında ne düşünürsünüz?

Dekor konusunda [URL]https://www.akvaryumexpress.com/gizemli-sato-dev-akvaryum-dekoru[/URL] gibi bir ürün almak istiyordum malzemenin ne olduğu yazılmamış ancak görseli tam istediğim şey. Yinede bu yapay dekorlar açısından biraz daha düşüneceğim.

Yüzen balıklardan çok dipte yaşayan türler hoşuma gidiyor. Bu sebeple çöpçü yerine dip tavsiyeside alabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.