ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Meryemmm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
57
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 14:45
Toplam Mesaj:
49 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
36 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Meryem A.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Mardin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Meryem A.

SON 10 MESAJI

Bir Aylık Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=MehmetAkif]Bitkili bir tanka başlamak, bunu hight tech de ilerletmek ve ciddi yosun problemleriyle uğraşmamak büyük maharet bence. Tasarım, konumlandırma yada trimlemeler zamanla oturur forum takibini yapmaya devam edin. Konuyu bende takibe alıyorum yeni güncellemelerinizi bekliyoruz.[/QUOTE]
Ben de sizin son konunuzu takibe aldım.sizinki de maşallah güzel olmuş,elimden geldiğince hobiye vakit ayırıyorum iki küçük çocuğum var 3 ve 4 yaşlarında.Ona rağmen uğraşıyorum.tasarım konusunda iyi değilim ama bu tankı ben tamamen bozmadan değişiklik yaptığım için bazı kısımlar olmadı farkındayım,mesela dal havada gibi kaldı bitki ekmek lazım köklerine kapatsın diye,fikirlerim var ama zamana ihtiyacım var,çok severek yapıyorum bu hobiyi.en ufak fikir bıle burda benim için önemli çünkü acemiyim.evi taşıyacağım ıki ay içinde,sanırım bu tankı tamamen bozup bambaşka bişi yapıcam.teşekkür ederim fikirleriniz için🙏🏼
[QUOTE=CoryCory]Nasıl düzelteceğinize karışamam sonuçta zevk işi. Ben genelde hoşuma gitmeyince komple bozuyorum[:D]. Aslında ilk tasarımınız hiç acemi işi gibi durmuyor şansınıza yaptıysanız şaşırtıcı derecede iyi. Belki budama ve ekim hataları var ama önemsiz halledilir şeyler. Hani illede tavsiye isterseniz; bitkilerin budanması, başka yerlere ekim yapma, kök pozisyonlarının ayarlanması ile biraz oynanabilir. Forumda son zamanlardaki en iyi tanklardan biriydi görünce üzüldüm [x(] . [/QUOTE]
Bugün biraz düzeltme yaptım.bir süre sonra paylaşırım değerlendirme yaparız.Valla eski tankımı bir sürü akvarist takip ediyorum zamanla kafamda böyle bi tasarım oluşturdum acemiyim evet ama çok fazla içerik takip ediyorum.o akvaryumdaki bitkilerim hoşuma gitmemişti daha high tech bişi olsun istedim aslında.bakalım zamanla düzeltirim belki.teşekkürler.
[QUOTE=B.CENİK]Maşallah elinize emeğinize sağlık [/QUOTE]
Çok maşallahlık değil ama olsun:) sizinki de hoş.Çok beğendim.takipteyim tankınızı[:iyi:]
[QUOTE=CoryCory]Beyaz alan güzel bir derinlik yaratıyordu. Sahile açılan orman havası vardı tankta, şu anda ormanın içindeki kaosa dönmüş. Ayrıca kütük çok orantısız ve desteksiz su üstüne çıkıyor yardımcı eleman eksiği var. Merkez inanılmaz dolu ve karışık bitki seçimide merkezde kalın yaprak yanlar ince ve kısa oda bayağı bir bozuyor işi. Eski tankta iyi olan noktalar bence taş ve odun akış yönü kumsala doğru akış sağlıyor sol cenab yüksek sağ cenab alçak ve çizgisel akış doğrultusu ve akıntı kumsala doğru yani kumsala tersten esen bir rüzgar gibi.Gölgelik alanlar harika sönümleme yapıyor tankı olduğundan daha büyük gösteriyor. Sağ arka bölümdeki dağanık kaya formasyonu 2x belki 3x fazla derinlik sağlıyor gölge ile birlikte. Tankın ilk halinde net 4 zorlarsan 5 adet bölüm var hepsi tanka 5 er cm derinlik kazandırıyor. Yeni tankta hiç biri yok; Fazla aydınlık gölgeler kaybolmuş, merkezde çok abuk duran bir ağaç var, altındaki kökler sistemden tamamen bağımsız, kaya formasyonu kaybolmuş, destek eleman rolüne düşmüş, tripartiatalar yastık gibi şişmiş akışı komple kapatıyor. Tırmanıyoruz düşüyoruz, tırmanıyoruz düşüyoruz. Bitkiler doğal durmuyor öbekler halinde yerleştirilmiş gibi duruyorlar. Üstün körü düşüncelerim bunlar.[/QUOTE]
Kahroldum şu an yaa tokat gibi yorumlar gelmiş[:'(] [:)))] [:)))] valla o kadar haklısınız ki.Ben de bakınca bişeyler olmamış diyorum ama tecrübeli olmadığım için de bulamıyorum tabi.O kalabalıklık benım de gözüme batıyo inanınki.peki nasıl düzeltebılirim akvaryumu çok hırpalamadan?neleri çıkarayım ya da ekliyeyim?
Bitkili Akvaryum (hitech)
[QUOTE=Searlas]Rotala blood red en koyu renkte olan kırmızıdır bunh kesinlikle alin. Rotala rotundufilia green alin ikisi şekil olarak ayni biri kirmizi biri yeşil. Ben gold renk kullandim ama duch stil akvaryumumda binevi bitki tarlası gibi dusunun sizin daha cok aquascape formatinda olucagi icin bence yesil kirmizi arasına gold eklmeyin
. Su sekil olabilir sol arka kısma micranthemoides alin bence ortada agacin tam ortasında rotala blood red en sagda tekrar greeni kullanin.micranthemoides budama ile çok guzel sekil verdirebilirsiniz sol kısmı yuvarlak bir goruntu elde edin budama ile çok hoş olucaktır.
Bakın link birakiyorum buradaki yuvarlak şekle bir bakın sol kısimda hayal edin
https://youtu.be/f5dLq93E8O8?si=NgxMqBiDr9FK1r0f&utm_source=MTQxZ[/QUOTE]
Benim akvaryuma da bi el atar mısınız zahmet olmazsa?[:D] tasarım konusunda pek iyi değilim çünkü [:D] çok tasarım inceledim ama yapamadım yani sonuç pek iyi değil[:lol:]
[QUOTE=CoryCory]Eski hali çok daha güzeldi bence çok kaos var şu anda tankta. Ha kötü değil tabiki sadece kıyas yaptım [:D][/QUOTE]
Evet bana da bi kaos var gibi geliyo [:)))]ama neyi çıkarsam neyi eklesem bilemedim yaa.[:D] aslında o yüzden paylaştım fikirlerinizi alırım diye.öndeki beyaz kumdan sıkılmıştım böyle çimen görüntüsü olsun dedim ama.bitkilerimi acemi olduğum için hiç bi mantığı olmadan diktim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250675/290520252044371.jpg[/IMG]
Meraba herkese.Güncelleme yapayım dedim fikirlerinizi de almış olurum en son hali için:) akvaryumda biraz değişiklik yaptım ilk kurduğum halinden bir süre sonra..biraz camlarda yeşil toz yosun sorunum var ama hallolucak gibi duruyo.
Chihiros Aydınlatma Performans
[QUOTE=CoryCory]Çok bitkili tanklarda filtrenin okadar önemi yok. Ben her konuya yazıyorum bütün parayı aydınlatmaya ve co2 ye verin diye. Taban, filtre ıvır zıvır hep sonraki mevzular başarı aydınlatma ve co2 ile geliyor gerisi komple fasafiso. Tespitlerin tamamı doğru bu arada çok iyi analiz yapmışsınız tebrik ederim. Eğer co2 ve aydınlatmayı düzgün ayarlayamazssanız tam doz apt E yüksek kaçabilir onu doğru hesaplayın gerekiyorsa yarım doz girerek başlarsınız. sitesinde calculatörü var. Hadi bakalım bizi güncellersiniz zaman zaman. Başarılı bir tank diliyorum[:iyi:][/QUOTE]
Aynen.Şu an 50 ml falan apt 1 im var biraz onu kullanırım 2 hafta.sonra apt e yarım doz bitkiler büyüyünce tam doz devam.saolasın hocam güncellerim inşallah[:iyi:]
Altay hocam ve emin hocam baya bilgi verdiniz hakkaten teşekkürler.tecrübelerinizi öyle okumayla öğrenemeyiz deneyerek yaşamışsınız.ikinizin bilgilerini birleştirirm büyük ihtimal:D yosun yiyicim var ıki tane nerite ama az geliyodur tabi yetişemezler dah fazla lazım.sae biraz tembel haklısınız.küçükken yiyolardı yosun da şu an büyüdükçe biraz azaldı yosun yemeleri.4 taneydiler biri tanktan dışarı atlamış ölmüş biz evde yokken.neyse vatoz eklemesi yaparım biraz daha nerite alırım notlarımın arasına aldım bunu.aslında 7 ayda ben de bişiler öğrendim,ufak tank olduğu için co2 sevıyesi hemen yukseliyo zaten ışıktan iki saat önce açınca.onda sorun olmuyo.sanırım ph dalgalanmaları yosunu tetıkler bilgisi var forumda çok denk geldim muhakkak bunun doğruluğu vardır.ro su olayı da hakkaten elle mineral eklemesi yapmak lazım kii yaptım da daha once zor iş.ama haftada bir yapıyosun su değişiminde onu da tuttururum bi şekılde alışınca zaten şu an onu erteledim hem ışık hem arıtma falan yüklenemem kendıme o kadar.şimdi herkesin bilgilerinden yola çıkarak tankıma tanı koyucam
1)bayram öncesi büyük bi budama yaptım zayıfladılar zaten bitkiler.. biraz olan yosun daha da arttı bitkiler fotosentez yapamayınca sudaki minerali alg kullandı fotosentez yaptı bu net..Allahtan ışık süresini düşürdüm budamadan sonra yoksa hepten mahvolurdu.
2)gübre dengesizliğim.apt 1 i aylarca kullanmanın alemi yok yani ıki ay kullan geç yani ne gerek vardı üşendim almadım ama apt e gibi high tech gübresi alıp kullanmalıydım,apt 1 de fosfat azot yok hocalarım baktım yüzde sıfır.ee böyle tanka demir koysam nolur yani saçmalık.
3)red moor wood ağacım gerçekten çok büyüktü gölge yapıyodu zaten ışığım yetersiz o yuzden dalı küçülttüm.beyaz kumu da çıkardım belki yosuna sebebiyet verıyordur diye.
4)aqua soil zor farkındayım çünkü çok besınli bi toprak çok salınım yapıyo yeni ekilen tankta o kadar besıni kullanamayan taze bitki yosunlanır mantıken ışığı da basarsan mahvolur
5)ışıklandırmamı değiştirmiyorum şimdilik...evet rotala hra kızarmıyo çok fazla tabii bu da demekki ışık da çok yeterli değil olay tek demir minerali değil yani.ama şimdi baya bi tankta bitki söktüm soil ekledim yine yarın bıtki ekicem falan bi bakayım 1 ay daha şu ışıkla gideyim tanktaki bitkiler biraz kendine gelsin büyüsün olmazsa forumda power led yapan bi hobiciyle görüştüm.ya ondan alırım ya da bütçeme göre orion led d serisi ya da yeter artık deyip chihiros[:)))]
Bi daha baştan alıp denicem bakalım bu sizlerden öğrendiklerimle.görcez bikaç aya.ama şunu anladım high tech işine girceksek filtreye verceyim parayı keşke ışığa verseydım filtreyi daha ortalama bişi alsaydım yarışma tankı gibi oase almanın hiç bi mantığı yokmuş.oaseye bütün parayı verip ışığı değiştiremedik.saçmalık...ev ekonomisi sıfır yani bende.neyse bu konu da kapansın çok teşekkürler herkese:)
[QUOTE=CoryCory]APT 1 de sadece N yok. Yoğun balık ve yemleme yok ise APT 1 uygun bir gübre değil. APT 3 lean dosing için. APT E ise Eİ dosing için üretilmiş gübreler. RO su ile yosunun bir baglantısı yok gübre eksikliğinden yada remineralize etmediğiniz için sorun yaşıyorsunuzdur. KH probleminiz yok ise ve kocaelideki gibi likit kaya akmıyorsa çeşmeden çeşme suyu gayet makul. Aydınlatma süresi co2 ve gübreleme oranı ile alakalı daha çok vermenin yada daha az vermenin bir önemi yok onu deneme yanılma yolu ile bulacaksınız. Benim lean dosing yaptığım tankımda 6 saat açık. Chihiros gibi kaliteli seçeneklerde hata yapma şansınız pek yok. Programında zaten simülasyon var düşük verirsiniz sonra max güce çıkarırsınız tekrar düşürüsünüz ve kapanış. Deneme yanılma ile dengeyi bulabilirsiniz en az 4 adette nerit almanızı öneririm yok ise. Her tankta yosun olur az yada çok temizlik ekibi çok kritik. Son olarak Chihiros gibi aydınlatmalarda W litre olayına çok takılmayın zaten alabileceğiniz en iyi aydınlatmalardan biri 40h zaten çok yüksek bir tank değil kum ile birlikte tabanda 35 olsun fazla fazla yeter. Hatta düşük güçte kullanmak zorunda bile kalabilirsiniz. Benim wrgb c2 40x40 küpte %70 güçte kullanıyorum ve tanktan 10 cm de yukarıda duruyor. [:iyi:][/QUOTE]
Hocam dün akşam akvaryumda kıyım yaptım resmen:D bitkilerimin kötü olanlarını budadım,ön tarafta beyaz kumum vardı komple kaldırdım ve soil ekledim oraya da biraz glossotigma ve cuba biraz da çim tarzı bi bitki ekicem,dalım yani ağacım çok büyüktü bence ışığımı engelliyodu dalımı bıraz böldüm bir kısmını çıkardım.taşlarım seiryu taşıydı biraz onlardan çıkardım.tüm bunları yaparken balıklar akvaryumdaydı su çok bulandı ve aşırı moralim bozuldu ölürler mi diye.o kadar bulanacağını düşünemedim.sonrasında balıkları çıkarmak için artık çok geçti yakalayamazdım.ro suya geçerim belki ama biraz zamana ihtiyacım var maddi yönden zaten çok sıkıntı olmaz demişsiniz.apt e aldım gelsin onu kullanıcam bu bitkiler bence azot ve fosfat eksikliği çektiler ışıklandırmam sıkıntılı olabılir co2 yi verme sürem falan hepsınde haklı buraya yazan herkes.deneyip bulucam çaresını,ama arada güzel bilgiler de kaptım valla başlığı açınca:Dsaolun.

[QUOTE=Eminsalih]

gördüğüm kadarıyla yeşil nokta yosunu haricinde ciddi bba var sizde siyah sakal yosunu ayrıca diatomda var gibi size kendimce bildiğim uyguladığım düzenden yola çıkarak örnekliyim siz kendinize uyarlarsınız artık. Öncelikle akvaryumun yerini değiştirin o konumda çok güzel gün ışığı alacaktır karanlık bir köşeye taşıyın. Şimdi akvaryumda su sirkülasyonunu yüksek tutun filtreniz güzel su çıkış girişlerini doğru yerleştirin ve debiyi yüksek tutacak mesela şelale ağzını vs kullanın ön filtreyi düzenli temizleyin tıkanmasın. bu görseldeki bitkilerin hiç biri kurtulmaz temiz filiz varsa kesin alın yoksa komple atın en kısa çözüm olur yok atmak istemezseniz excel vs kullanarak temizleyebilirisniz ama inanın uğraşmaya değmez tabi bba için diyorum yeşil nokta için nerite salyangozu alın yerler diatom yani kahverengi yosunlar için cae alın yerler yada cüce vatozda olur. Musluk suyu kesinlikle tavsiye etmem ozmoza geri dönün tds metre ile kontrol sağlayın ozmozdan çıkan suyun 10tds altında olması lazım 20 üstündeyse filtreleri dolmuştur değiştirin. ozmoz su değişiminden sonra seachem aquilibrium veya benzeri bir ürün ile suyu minerallendirerek 120tds de tutmaya çalışın su değişiminden sonra 4-5 günde bir su değişimi yapın tds değerleri 200ü geçmesin su değişimleri aralığında sürekli artacak çünkü atıklar ile. apt kullanmaya devam edebilirsiniz tankınızdaki balık sayısı eğer fazla bitki az ise apt 1 kullanın tam tersi için apt3 kullanın ama kurulumdan sonra ilk 3 ay apt 1 ile devam edin sonra değiştirebilirsiniz. co2 bence çok önemli bir konu selanoid valfli vs her türlü şeyi denedim en stabili 7/24 vermek ince ayarı ile ayaralyın indicatör yoksa edinin ve hep yeşilde kalmasını sağlayın düzensiz co2 düzensiz ph yapar oda bba gibi yosunlara sebebiyet verir. ışık olarak armatürk kullanmadım f/p için orionled tavsiye ederim yoksa creaqua yada chihiros iyidir creaqua kullanıyorum ama chihiros kullanmadım ayrıca aydınlatma süresini 6s de sabit tutun 2s aç 1s kapa 2s daha aç gibi saçma sapan şeyler yapmayın örn 18:00 da açın 00:00 da kapatın yeterli fazla ışık süresi yosun yapar ama o fazla süre 6-7s değil 8s üstü için geçerli fazla süreden çok yanlış ışık yosun yapar. co2 konusunda yüzey dalgalanması fazla olsun ayarlayana kadar co2 fazla kaçarsa balıklar boğulmasın dikkat edin hepsi yaşandı o yüzden diyorum :) . şimdilik aklıma gelenler bunlar kolay gelsin. [/QUOTE]
Hocam bellki uzun süredir bu hobidesiniz.Valla helal olsun.bizim gibi acemilere destek oluyosunuz üşenmeden uzun uzun anlatıyosunuz teşekkürler🙏🏼şimdi hocam kimi hobici apt 1 kullan kimi apte kullan demiş.ben dün akvaryumda bi kıyım yaptım bu yazınızı daha okumadan önce:) bütün kötü bıtkıleri yapraklrı budadım çıkardım,kullandığım ağacım dalım çok büyüktü ışığı kesiyodu bence iki parçaya böldüm.sonra ön tarafta beyaz ceraqua bej kumum vardı komple kaldırıp tropica soilimden ekledim.su çok bulandı balıkları çıkarmamıştım vallahi tahmın edemedim öyle bulanabılcegını.balıklar ölür korkusuyla uyudum gece.ama çok şükür bişi olmamış.seachem aquilibrium Var elimde.
Osmos suya dönücem hocam yeni bi osmos alcam zatek markasından çünkü benim diğeri çok dandik çıktı.ama maddi olarak şu an ona yer açamam.ışık da aynı şekılde çok pahalı ya cihihiros çok güzel aydınlatöaymış ama sanırım başka bahara kaldı.orionledın hangisini alayım peki o daha uygun???forumda ışık yapan birine mesaj attım henüz dönüş olmadı.co2 yi de sürekli verirsem ayarlarım ince ayardan ama yine de korkuyorum ayarlayamam diye.zaten tankı baştan aşağı değiştirdim:D onu da bi 15 gün sonra denerim bakalım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.