ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Meryemmm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Saat 57 Dakika önce
Toplam Mesaj:
22 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Meryem Arda
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Mardin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Meryem Arda

SON 10 MESAJI

Riverside Shallow Tank
[QUOTE=TayfunSylkn]İnsanın içini rahatlatıyor [3)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/250120242015121.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/250120242015331.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/250120242015551.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/250120242016091.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba Tayfun bey,akvaryumunuz gerçekten çok güzel görünüyor.Öndeki bucephalandra bitki türlerini küçük taşlara mı yapıştırdınız?bitkilerin hemen altındaki tabana baktım ama anlayamadım.kozmetik kuma dikemişsinizdir diye düşünoyrum[:)))] Tam bılemedim şimdi baya acemiyim çünkü:)
Bir Aylık Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=Laterthanbefore]

1 gün önce Instagram da gezerken Türkiyede bilinen birkaç petshop aynı anda amano karides hakkında hikaye paylaşmaya başladı,
Muhtemelen yakın zamanda ithalat vb oldu şuan İstanbulda birkaç petshopta mevcut ancak kargo yapmıyorlar.

Alternatif olarak nerite salyangoz ile yetinmeye çalışıyorum şimdilik.

Nerite salyangozu üretimini başarabilirsem amano karides ile de bir deneme yapabilirim
[/QUOTE]

Amano üretimi yaparsananız talibim :D nerite salyangozum var aynen onlar da çok tatlı tatlı gezinip yosun için faydası da oluyor bence:)
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Bir aylık gelişim gayet güzel.[/QUOTE]
Aslında 3. Ay :D başlık eski başlık:) teşekkürler[;)]
İlk akvaryum kurulumun bu biraz acemiyim bu kadar oldu diyelim:)
[QUOTE=Laterthanbefore]

Ben kendi akvaryumularımda "Rotala Rotundifolia Reddish Vietnam"
Türüne bakıyorum ,hem hightech hem de lowtech de bakıyorum gene armatürk aydınlatma var her ikisinde de kan kırmızısı bir renk alıyor, ekstra kuvvetli ışıkta mor oluyor.[/QUOTE]
Bu türe de bakayım o zaman belki bendeki tam kırmızı olmuyordur.bendeki rotala h'ra sanırım.bu arada açtığınız başlıklara ve ilanlara baktım:)başlıkların içeriğini okuyacağım fırsat buldukça.merak ettim.amano karides buldunuz mu bu arada:D bulursanız bana da söyler misiniz ben de aramıştım bi ara ama sanırım Türkiyeye gelen bi tür değilmiş artık garip yani[:?]
[QUOTE=Laterthanbefore]Güzel görünüyor arka plana kırmızı bitkiler eklerseniz daha güzel görünebilir.

Birde ön kısımda soil çok hoş durmamış isterseniz kredi kartı vb bir alet ile kumu hafif arkaya itip ön kısma sağ taraftaki kumdan ilave edebilirsiniz [/QUOTE]
Teşekkürler:) onu düşündüm ben de ama daha sonra soille kozmetik kum birbirine karışıp bu defa da o kısım iyice siyah beyaz olur diye çekindim.kırmızımsı bitki aslında arkada turuncu gibi olan bitki.demir minerali de veriyorum diğer gübreleri de aynı şekılde.ışıklandırmam armatürk ün bi ışığı ama yetmiyor mu acaba?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250675/250120252008001.jpg[/IMG][EDIT]Meryemmm,2025-01-25 20:13:55[/EDIT]
Akvaryumun son durumu arkadaşlar.Arkaya koyduğum bitkiler karışık duruyo çok şık olmadılar:D daha hoş durabilecek hangi bitki türleri olabilir arka plana ya da farklı biryerler için de tavsiyeniFikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler şimdiden[:)]
Tds Değerleri
[QUOTE=Montesque]Merhabalar arıtmanın hangi kısmından su alıyorsunuz? Membran sonrasında beklenti daha düşük tdsdir bu sebep ile mineral eksiği tamamlanır. [/QUOTE]
Arıtmanın tds sini ayrı olarak ölçtüm.30 çıkıyo. Taşlar aşırı yükseltiyo biliyorum ama şimdi taşların suya saldığı mineral içerik olarak eksik mi yoksa ekleme yapmalı mıyım o kafamı karıştırdı[:D]
Tds Değerleri
Bitkili akvaryumumda tds değerim 130 RO su kullanıyorum haftalık yüzde 40 değiştiriyom.yeni değiştirdiğimde de çok fazla düşmüyo değeri.60*40*40 akvaryum da 10 kilo kadar seiryu taşı var.ağaç olarak red moor wood var.mineral eklemesi yapmalı mıyım?Forum yazılarını okudum ama ro su kullananların baya düşük tds değeri ve mineral ekliyorlar ben ne yapmalıyım bılemedim.bilen arkadaşlar yardımcı olabılir mi?
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Merhabalar, tankınız hoş ama bitki yönünden, hi tech bir tank için çok kısır görünüyor. Rahmet Lee Amano ustadan okumuştum, ilk kurulumda bitkiyi bol tutmak, besin yarışında alglerle mücadelede 1-0 önde başlamak demek. Araştırıp sevdiğiniz bitkiler illa ki olmuştur; alıp dikmeniz faydalı olur. Zira buce. ve anubias gibi epifit ve gelişimi yavaş bitkiler ağırlıkta tankınızda.

Yeni kurulumda silikat ve döngünün taze olması kaynaklı distom oluşması çok normal; su değişimlerinde mekanik yolla uzaklaştırmanız ve filtrede silikat tutucu kullanmanız faydanıza olur.

Tds değerlerinizi kullandığınız kayalar artırmakta, mineral katkısına şimdilik gerek yok gibi. Son olarak, yeni bitkiler dikip potasyum dozlamaya başlayana dek aydınlatma sürenizi 5-6 saatin üzerinde tutmamanızı öneririm.

Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Çok teşekkürler Arif bey.Tavsiyeleriniz çok kıymetli.inşallah daha iyi olucak bitki yönünden gerçekten çok az haklısınız.kısa süre içinde ekleme yapıcam.Peki arkadaki ve öndeki siyah kum kalınğımı artırsam bitki eklemesi yapmadan önce akvaryum dengesini bozar mı?siyah kum ekleyince yanındaki beyazın da yüksekliğini artırmalı mıyım iki farklı renk kumun karışmaması için?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.