ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cem_01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Saat 7 Dakika önce
Toplam Mesaj:
27 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem özcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem özcan

SON 10 MESAJI

120x50x50 Akvaryum Cam Kalınlıgı
Merhaba Arkadaşlar

Bu günlerde 120x50x50 ölcülerinde sumplu bir akvaryum yapmayı planlıyorum.
Cam olarak 8 mm kurtarırmı yoksa 10 mmi yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim.[:)][EDIT]Cem_01,2025-01-05 15:29:29[/EDIT]
Yunus Baskın Erkek Sorunu
[QUOTE=Orhan76]

Bu aslında cevabı daha zor bir soru. Baskın erkeği ayırsanız bile diğer erkeklerden birinin onun yerini almayacağının da garantisi yoktur. Bazen üreme dönemlerinde, damızlık veya damızlık altı tabir ettiğimiz durumlarda agresifleşebiliyorlar ya da hiyerarşideki yerini sağlamlaştırmak için. Eğer fiziki olarak diğerlerine fazlaca zarar vermiyorsa ilk etapta ilgisini dediğim şekilde dağıtmaya çalışın. O da işe yaramazsa o zaman çıkarma durumunu gündeme getirin bence.[/QUOTE]

Tamamdır deneyeceğim hocam sağolun[:)]
[QUOTE=Orhan76]

Cem Bey genelde böyle durumlarda dekorların yeri değiştiriliyor, bir de birbirlerini fazla göremeyecekleri gibi aralarına paravan gibi mesela kaya, kök vs. konuyor. %100 başarı şansı olmasa da bir denemenizde fayda olabilir.[/QUOTE]

Deneyecegim hocam. Peki işe yaramaz ise balıgı çıkarmalımıyım sizce?[EDIT]Cem_01,2025-01-03 16:24:18[/EDIT]
Selamlar Arkadaşlar

Yunus çikletlerimden biri aşırı derecede agrasif,baskın. Akvaryumun ortasını yer aldı kendine diger erkekleri ve dişileri yanastırmıyor sürekli kovalıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Akvaryum hacimi:470 L
Balık sayısı:16
Balık boyları: 12-16 cm
Balıgım Sürekli Kuma Sürtünüyor
[QUOTE=ballantines]
Hocam bu konu o zaman neden bizim önümüzde lütfen acil yardım diye okuduğumu hatırlıyorum.[/QUOTE]
Hocam cunku ilk 2 gun gecmedi surtunmeye devam etdiler bende benim bilmedigim bir hastalık olabilirmi diye bu konuyu actım
[QUOTE=ballantines]Filtre malzemelerinizi değiştirin hocam. Tedavi sonrasında filtreye aktif karbon ekleyip ,bakteri kültürüyle günlük yüzde 30 su değişimlerine devam edin 3-4 gün. [/QUOTE]

Yapılması gereken herseyi yaptım hocam kayaları yıkadım kumları yıkadım filitrasyonunu degistirdim ve 3 gundur ust uste %20 cekim yapıp kaya tuzu atıyorum toplamaya basladılar.
[QUOTE=ballantines]Merhabalar, sürtünmeler nasıl gerçekleşiyor? Art arda 4-5 belki daha fazla ve sert bi şekilde mi? Yukarda uyguladığınız yöntemler kısmen doğru fakat eksikler var.

Malahit yeşilini tanamen kesin. Bu mantar hastalıkları için gerekli bir madde. Su değişimini günlük yüzde 50 ve mutlaka su düzenleyicilerle yapın ve dipleri, kum altını karıştırarak yapın. Metilen mavisi ve iyotsuz kaya tuzuna devam edin. Sıcaklığınız çok fazla 28 e indirebilirsiniz ve mutlaka filtre malzemelerinizi değiştirin. Sürtünmeler yukarıda belirttiğim şekilede gerçekleşiyor ise protozalar balıklara yapışmış ve onların kurtulma çabasıdır. Belirttiğim şekilde ilerlerseniz 3-4 içerisinde etkisini göreceksiniz.[/QUOTE]

Hocam malahit yesilini tam tehşis koyamadıgım icin kullandım solungac parazitleri ve bakteriel enfeksyon icin normalde kullanmıyorum 10 gun boyunca tedavisini yaptım karantina tankında balıklar surtunmuyordu. Ana tanka aldım surtunme basladı fakat 2 gun once 5 dkda bir surtunen balıklar 15 dkda bir surtunmeye basladı yavas yavas iyilesiyorlar gibi yaralarıda kapanıyor yavas yavas
[QUOTE=Hasan öncü]Ciklet balıkları çok sürtünüyorlar kayalara veya objelere.Seneler önce benimde başıma gelmişti balıklarım fazla sürtünüyordu bazılarının solungaçları kızarıyordu zamanla geçti sürtünmeler.Yaraları içinde akvaryuma çay eklemiştim iyleşmişti.Belkide endişe edecek bişey yok zamanla geçecek.Yanlız akvaryumdaki sürtünürken yara yapacak objeleri kaya varsa şimdilik çıkarsanız iyi olur.[/QUOTE]

Hocam herhangibir sivri kaya ve yara yapacak bir dekor yok uyumlu bir koloniler disi erkek oranıda yerinde kavga flnda yok zaman icinde gecer umarım yaraları biraz azalmıs 2 gun onceye gore
[QUOTE=GHOST BETA]
Merhaba eğer bu tedavileri uyguladığınız halde geçmediyse muhtemelen başka bir hastalık vardır. Araştırmanızı tavsiye ederim. [/QUOTE]
Hocam çok arastırdım ama bulamadım 3 hastalık cıkıyor 3 ununde tedavisini fazlasıyla yaptım su sartları iyi amonyak nitrit nitrat yok ph iyi gh iyi kh iyi hersey yerinde.

[QUOTE=Hasan öncü]Kova içinde 20 dakika balıkların durumuna göre kaya tuzu banyosu sonrada solungaçlardaki yaralara iyi gelen bir ilaç mikrofish bir araştır istersen[/QUOTE]
Arastıracagım hocam sagolun[:)]
Biri yardım edebilirmi arkadaslar?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.