ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2184
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2023 02:25
Son Ziyaret:
3 Saat 22 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1528 [2.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
309 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

Adi Salyamgozdan Arındırma
Doğada bulunan tam olarak hangi tür su mercimeği veya adi salyangozdur bilemem de normalde en kolay ve doğal yöntem helena salyangozdan geçiyor.
Yeni Dış Filtre Önerisi
Atlantik 1250a debisi 1250 L/h görünüyor, imzanızdaki akvaryum için fazlasıyla yeterli olması gerekirdi. Teorik debi ile iç malzemeleri yerleştirdikten sonraki debi uyuşmazlığı veya emiş ve basış borularının aynı yere konumlandırılması gibi sebeplerden yetmemiş olabilir.
Kaldı ki dış filtrelerde asıl öncelik biyolojik filtrasyondur. İç ve dış filtreye rağmen size yeterli gelmemesinin sebebi canlı yükünden kaynaklı gibi.

100x40x50h akvaryumumda Eheim experience 350 kullanıyorum. İlk dış filtrem olduğundan markacılık yaptım, sessiz ve işimi fazlasıyla görüyor. Şuan alacak olsam f/p yönünden Aquael markasına yönelirdim.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-20 15:03:47[/EDIT]
Vatoz Üretim
Dişi yumurta toplayıp, erkek küpe sokmadığı sürece yavru alamazsınız. Yumurtaları küpün içinde döller ve havalandırır. Yani cinsel gelişim yetmez, erkeğin istediğini yaptırabilmeside gerekli.

Kalıplada alakalı değil karakterle alakalı, bir tane dişimi ne yaparsa yapsın küpe sokamıyor. Halbuki erkek 3 cm kadar daha büyük.

Erkek gözetleme sırasında pek aç kalmaz, mantarlaşan yumurta ve ölen yavruları temizler. İlk batınlarda acemilik yapıp yemlenmeye çıkıp yavruları kaçırabilir. 1 Erkek 3 4 dişi olduğunda erkeğin yüzünü görmek çok zor, sürekli nöbet tutar. Benimkinin yüzünü 1 senede bir kaç kez gördüm, sorunlu yavru ve yumurtalar sayesinde sağlığı hala yerinde.

Sık su değişimi, proteinsel beslenme gibi üremeyi hızlandırıcı yöntemlerden bahsedilir. Beslenme konusunda haklılar ama su değişiminin etkisini görmedim.
Farklı küplerden peş peşe yavru aldığım için uzun süre su değiştirmesem de üreme aksamadı.

Yavru almak sorun değil de büyütmek sıkıntı. Yavrular 2.5 3 cm (renkleri oturacağı süreç) olana kadar su değişimi yapılmaması gerekiyor. Canlı yükü çok düşük değilse bunu sağlamak cidden zor. Su değişimi mecburen yapılacaksada 0.5 1 lt arası günlük değişimlerle bir şeyler denenebilir, yinede yavruları riske sokar.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-20 13:21:35[/EDIT]
Sadece Java Fern'de Potasyum Eksikliği Mi?
Bazı bitkiler önce tepki verebiliyor, bende ilk limonlarda ortaya çıktı. Genelde orta kısımlarda dairesel kararma olup delindiler. Gözlemlediğim kadarıyla yavaş gelişen bitkilerde eksiklikler daha geç yaşanıyor. Burada yapraklar sanki kenarlardan yenmiş gibi. Rizom kısmı kum altında kalmış olabilir mi? [EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-20 01:29:30[/EDIT]
L144 Vatoza Ne Kadar Tetra Wafer Mix Verilmeli?
Balık başı 1 tane yeterli olur. Ama 2 öğün vermek yerine diğer öğünde lepisteslerden artanları yemeleri daha mantıklı.
Beta Sistemi Hakkında
[QUOTE=Mesutoviç]
..aklımdaki yegane soru erkek betanın bu sistemdeki oluru nedir. Saygılar[:3][/QUOTE]
Denediğim yöntem olmadığından tahmini konuşabilirim. Erkek yavruyken sorun çıkarmamış olsa dahi yetişkinlikte dişileri rahat bırakacağını sanmam. Üremek istemeyen dişiyi tartaklama veya dişilerin hepsiyle çiftleşme sonucu sağlığını kaybetmeside ihtimaller dahilinde.
Tabii düşükte olsa dişilerden biri erkeği perişan edebilir. Öyle bir dişi diğerlerinide boş bırakmaz.

Sizin için bölümlere ayırmak sorun değilse denemekten zarar gelmez. Sorun çıkaran erkek olursa ona bölüm açarsınız, dişiler alışmazlarsa onlarıda bölersiniz.
Cam ve pleksiden birbirlerini görebileceklerinden, renkli oluklu polikarbonla bölmek daha mantıklı olabilir. Kısmen saydam olduğundan alternatif başka çözümlerde düşünülebilir, çift katta koyulabilir.
Beta Sistemi Hakkında
Hepsi dişi olsa bile alışamama ihtimalleri varken, erkekte eklemek sıkıntı yaratabilir.
Bitkilerin adaptasyonunu ve gelişmesini hesaba katarak hazırlık aşaması uzun tutulabilir.
Alışkanlıkları değiştirmek zor olacağından betaları yavru almakta fayda var.

En önemli konu ise projeye başlamadan önce yedek planınızı hazırlamış olmalısınız. Baktınız balıklar birbirine girmeden duramıyor hızlıca bölümlere ayırırsınız.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Merhabalar,
Akvaryumlar aynı odadaysa; Y ve T hava hortumu bağlantı aparatları var. Bunlar sayesinde tek çıkışı önce 2 ye böler birini büyük akvaryuma sallarsınız. İkinci hortuma bir ek daha yaparak beta ve japon akvaryumlarına verebilirsiniz.
2 aparat 2 hava taşı almak yeterli olacaktır.

Aynı odada değilse ve akvaryumu soğutmak için fanınız varsa; fanı soğuk suya daha çok ihtiyaç duyan Japonlara takar, hava taşını astronota verirsiniz. Betanın labirentli olması yine iş görecektir.
Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım
[QUOTE=Tataaa4325]
Günün herhangi bir vakti oluyor. Bencede dinleniyor olabilir.[/QUOTE]
Bu arada gözden kaçırmışım. Suyun buharlaşması sudaki elementlerin hepsini uzaklaştırmaz. Su değişimi yapmak yerine eksileni ekliyorsanız değerlerinde oynaması muhtemel.
Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım
Başka bir farklılık yoksa gövde büyük olunca dinleniyordur. [:)))]
Oturmadan önce diğer arkadaşı kuyruğundan çekiştirip yoruyor olabilir. Veya yemleme sonrası çöküyorsa sindirimden şüphelenebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 37 Online Kullanıcı, 20 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.