ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1579
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
13 dakika önce
Toplam Mesaj:
1201 [2.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
685 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

80 Litreye Hangisi Uyumlu?
Bana kalırsa ikiside iş görmez. Debisi düşük olsa da hacmi biraz fazla olsa kurtarırdı da dış filtrenin bile hacmi 14x11x16cm.

Ahmet Bey'e katılıyorum; sunsun 603b, xlpro 500, dophin cf300 gibi ürünler daha işlevsel olur.
En azından malzeme hacimleri fazla.

2. El alacağınız ürünün yedek conta ve motoru piyasada var mı kontrol edin. Aslı astarını geçecekse sıfırını almak evladır.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-10 22:38:30[/EDIT]
Japon Akvaryumunda Filtre Kullanımı
[QUOTE=sea life] Merhaba hocam bende 1 metre akvaryumda iç filtre kullanıyorum 450 l/h debili fakat filtrenin balıkları rahatsız ettiğini düşünüyorum arka camdan one kullanimda ise pislikleri emmiyor 1 metre uzunlukta akıntı çok mu olur mormal uzunlamasına kullansam
[/QUOTE]
Mekanik filtrasyon için kısa cama sırtı yapıştırmak en iyi seçenek.
Rahatsız etmemesi için iç filtrenin su çıkışını yüzey seviyesine getirebilirsiniz, bu sayede debi kaybıda yaşanmaz. İç filtrenin şelale aparatı varsa kullanırsanız daha rahat edersiniz. Şelale aparatı yoksa Diy (kendin yap) şeklinde yapabilirsiniz.
Burada maksat suyun çıkış hızının etkisini azaltabilmek. Yinede kalan pislikler olursa iş başa düşüyor, haftalık su değişimlerinde dip çekimi yaparsınız. [EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-09 17:47:11[/EDIT]
Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri
[QUOTE=KaanE]

O diğer tanktaydı ve öldü tek. Diğer platilerde ve balıklar bir şey yok. Bir de tetralar daha önce de böyle olup sonra düzeldiler. İç parazit olsa o aşamada düzelemezlerdi sanırım. Yani sağa sola devrilip, ters dönüp kalacak kadar kötü iç parazit durumunda.

Daha önceki bambulardan dolayı zehirlenme durumuna çok benziyor. Yani balıklarda görünen bir şey yok, ne solungaçları, ne kuyrukları, ne karınları, ne renkler vs. Sadece sarhoş gibiler. O zaman da öyle olmuştu. Mecbur önce bir test kiti alıcam temel şeylere bakıcam. Amonyak, nitrit, nitrat, ph normalse yapacak bir şey yok. Gübre dışında suyu bozma ihtimali olan bir şey yok. Karasal bitkilerin köklerini kemiriyorlar zehirleniyorlar desem bütün emberler hasta olur hepsi kemirir ki kemiremezler o küçük ağızlarıyla.[/QUOTE]
Narin canlılar ama yinede rahat gözlemlemek ve bulaşıcı olma ihtimaline karşı ayırmakta fayda var. Hem gübredende uzak kalmış olurlar.
Bu şekilde pekte uzun yıllar yaşayacaklarını zannetmem.

Bendeki parazitin son aşaması olmasına rağmen 3 hafta farklı tedaviler denemiştim. Öncesinde belirtileri pek bilmiyorum, en dikkat çekeni dışkı olduğundan herkes o aşamada uyanıyor. Yemden kesilme ve tam durgunluk son aşamada artıyor [EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-08 21:29:04[/EDIT]
Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri
Balıkların dışkılarını takip edebildiniz mi?
Mazallah iç parazit gibi bir hastalık olmasın. İçleri doluyken az bir yemle yan geliyor olabilirler.
Ben iç parazitte karın çöküklüğü yaşasam da tedavi araştırırken şiş olanlarda denk gelmişti.

Yavaş ilerleyen hastalık olduğundan diğer balıklara hızlıca bulaşmamasını açıklar.
Geçen karnı şiş platiniz vardı. Onun durumu nasıl? [EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-08 20:22:00[/EDIT]
Orionled Kullanımı
Bu soruyu direk üreticiye sorarsanız net cevap alırsınız, söylenen çıkmazsa şikayetçi bile olursunuz.

Ledler kasanın içine oturduğu için direk ledin kendisini görmek için göz hizanız aşağıda kalmalı. Yinede ışık yayılacağından dediğiniz gibi eğik konumlandırmaya çalışabilirsiniz.
Alternatif olarak su ile armatür arasındaki boşluğa veya armatürün ön kısmına ışığı gecirmeyecek bir ürün yerleştirmeye kalkabilirsiniz. Görsel olarak pekte hoş duracağını düşünmüyorum.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-08 14:30:58[/EDIT]
Yapay Mi ? Rafya Mi ? Canlı Bitki Mi ?
[QUOTE=hokia386]
Peki ekstra ışık lazım mı led aydınlatma var. [/QUOTE]
Yüksek aydınlatma ihtiyacı yok. Bende su üstü bitkiler yüzünden ışık aşağıya ulaşamıyor bile.
Yapay Mi ? Rafya Mi ? Canlı Bitki Mi ?
Canlı bitkinin bakımı tahmininizden daha kolay.
Ortalama ışık ve haftalık su değişimiyle bile bakılabilecek bitkiler var.
Lepistes otunu tavsiye ederim. Budaması bile rahat, cımbızı sokup rastgele çekip koparıyorum. [:)))]

Bir kaç avuç rafya veya bitki ile yavruluğa ayırana kadar vakit kazanırsınız, oradan çıktıkları gibi yem olurlar. Hiç yavruluk kullanılmayacaksa bol bol saklanma mekanı olmalı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/121220242057361.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-08 14:08:58[/EDIT]
Basit Nano Lowtech Bitkili Tankım
[QUOTE=bendeniztayfun]

[:)))]Hahaha Çok teşekkürler hocam aslında işin sırrı ne biliyor musun? Siyah arka plan olduğunda fotolar çok güzel çıkıyor. Arka plan siyah olmayınca bende senin gibi foto konusunda çok muzdaribim [:)))][/QUOTE]
Siyah arka planı bir deneyeyim sağolun. [:)))] Ama şu açılı çekme işide ayrı bir meziyet. Kazara düzgün çektiğim fotoğrafta odaklamayı unuttuğum bile oluyor. [:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-08 13:22:57[/EDIT]
Akvaryum Hobisi Sohbetleri
Akvaryum suyunun etkisi mi yoksa küresel ısınma mı çözemedim ama ilk kez bu aylara kadar çiçeği üstünde kaldı bunların. [:)))]
İsrafı önlemek için gördüğüm önerinin etkisinin bu denli olacağını zannetmiyordum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/080120251316231.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2025-01-08 13:23:29[/EDIT]
Basit Nano Lowtech Bitkili Tankım
Maşallah [:nazar:]
Akvaryum güzel ama fotoğraf çekme yeteneğide kıskandırıyor.
Çekmeye çalıştığım manzara Barbara Palvin gibi olsa da fotografı çektikten sonra Hafize Ana gibi görünüyor. [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.