ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1669
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2023 20:36
Son Ziyaret:
11 dakika önce
Toplam Mesaj:
1176 [2.64 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
759 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
Yaş:
61
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var
Filtreyi bir an önce almanızı tavsiye ediyorum, ısıtıcı balıkla beraber olur. Filtre için yazdığım gibi en küçük boy pipo filtre alın, başka hiçbir filtre o tanka olmaz. Filtre hemen çalışmaya başlamalı ki bakteri tutmaya başlasın. Petshoplarda pek olmaz bu filtre büyük boy veya iç filtre satmaya kalkarlar almayın.
İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var
Hayırlı olsun Mehmet Bey, kumun kalın tabaka olması iyidir ilerde faydasını görürsünüz. Java ferni kuma gömmeyin çürür, taşa veya kök, dal gibi malzemeye sabitleyin dip kısmı suda olsun. Yalnız filtre ve ısıtıcı yok galiba, göremiyorum. Olmazsa olmaz efendim bunlar. Hacminiz az en küçüğünden pipo filtre ve 25 wattlık ısıtıcı temin edin filtre çalışmaya başladıktan 2,3 hafta sonra balığınızı ekleyebilirsiniz. Keyifli dertsiz hobiler dilerim.
Not. Küçükte olsa aydınlatma şart masa lambası bile olabilir.
Bitkili Akvaryum
Efendim, şimdiye kadar o kimyasalların hiçbirini kullanmadığından bilgili arkadaşların yazması çok daha doğru olur. Geçen yüzyıldan kaldığım için sanırım, ölüm döşeği haricinde ilaç bile kullanmıyorum. Gübre ile bitkili kurulumuyla tanıştım, cahilim anlayacağınız [;)].
Kapsül gübre almanız iyi olmuş, güzelce gömün bitkileri sonra dikersiniz. Adaptasyon sürecini daha kolay atlatırlar. Yaprak dökülmesi vs olabilir hatta bazilari tutmayabilir telaş yok, zamanla düzene girer ortam. Son olarak düzenleyiciler konusunu kullanan bilen vatandaşlar yazsın diyorum, kolaylıklar.
Edit: hoca değilim hiçbir türlü, lütfen. [EDIT]Ehtiyar,2024-12-24 13:48:03[/EDIT]
Bitki Solması
Merhaba, öncelikle biraz daha bilgi verebilirseniz, kurulum zamanı aydınlatmanız ve süresi su değişim sıklığı gübre veriliyor mu bitkileriniz kumunuz vs gibi.
Canlı yükünüz fazla olmamasına ragmaen suyun rengi pek iç açıcı gelmedi tabii köklerden olabilir, suda bekletme kaynatma gibi işlemler uygulandı mı acaba? Co2 verdiginizi görüyorum fakat seçebildiğim kadarıyla bitkileriniz co2 ihtiyacı fazla olanlardan değil.
Bitkilerin sağlıklı gelişebilmesi taban, gübre, aydınlatma, co2 uyumu gerektiriyor, hatta sıcaklık ve ph dahi etken. Arkada soldakiler tuberculatum herhalde o hariç diğerleri desteğe pek ihtiyacı olamayan bitkiler, birşeyler eksik yada fazla yapılıyor tek tek kontrol edilip düzeltmek lazım. Kolay gelsin.
Bitkili Akvaryum
Merhaba,hayırlı olsun. Bitkileri hemen ekebilirsiniz, balıklar için acele etmeyin. Bakteri kültüründen sonra en az bir hafta kültür yoksa üç hafta kadar bekleyin. Uğraştıracak sorunların önüne geçersiniz. Çok az yem koyun tanka faydasi olacak. Yine sıvı gübreyi hemen girmeyin, köklenmelerine zaman tanıyın. Zemin aktif kum değilse misket gübre kullanırsanız iyi olur. Benim önerim sıvı gübreyi bir aydan sonra kullanmanız. Aydınlatmayı 4 saatle sınırlı tutun 3-4 haftadan sonra kademeli olarak 6-8 saate çıkarırsınız. Şimdiden sıvı gübre ve yüksek aydınlatma yosun sorunu çıkarır. Su üstünde köpüklenme ve diatom oluşabilir, doğru adımlarla giderseniz geçici olur rahat edersiniz. Keyifli dertsiz hobiler dilerim.
Sakal Yosunu Mu? Ve Tedavi Yöntemi?
[QUOTE=Aquatıc] 2 günde bir su değişimi Hepten azdirir yosunu camlardan yosunu kaziyin filtre çalışır durumda olsun kopan yosunlari emsin su değişimi gibi bi hata yapmayın sakin aynı suyla devam [/QUOTE]
Hangi cam?
Yeni Akvaryum Ve Filtre
[QUOTE=KaanE]Filtreye son kısıma bir miktar elyaf koyarak dene. Eğer su berraklaşıyorsa mekanik filtreleme yetersizdir, filtreyi ona göre modifiye edersin ki zaten elyaf en ucuz ve en basiti. Yok su hala berraklaşmıyorsa bakteri kültürü ile ilgili olabilir diye filtrenin malzemelerini daha çok bio filtreleme yapabilecek materyallerle modifiye edebilirsin. Bunun da en ucuzu ve etkilisi seramik halkalar. Bunlara rağmen düzelme yoksa sorun filtreleme ile ilgili değildir.[/QUOTE]
Bana sanki amonyak bulanıklığı gibi geldi filtrasyon yetersiz kalıp azot döngüsü oluşmuyordur. Filtre malzemelerini elden geçirip baştan düzenlemek gerekebilir. Kaan beyin belirttiği üzere.
Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak
Tamam, sizinki "burda yapılmışı var" oldu[:D].
Valla benim aklım kesmedi sizlerin uyguladığınız yönteme, ben kurumuş yaprağı hafifçe yıkayıp yallah tanka ekliyorum. Stoğumu kuru, karanlık, kapalı yerde muhafaza ediyorum. Böylesi bana daha uygun gibi geliyor.
Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak
[QUOTE=KaanE]

O yapraklar çürümüşte mi o hale gelmiş yoksa karidesler mi lüpletmiş [:O]

Benim stokta var çınar yaprağı, karideslerin olduğu tankada koyayım bakalım yiyecekler mi... Gerçi kızılağaç kozalağı da var o tankta ve yiyorlar. [:)][/QUOTE]
Çınarın yumuşaması epey zaman alıyor o yuzden karideslerin ilk tercihi değil [:)]. Meşe daha iyi olabilir varsa elinizde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.