ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
osmandbnl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
38
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
4 dakika önce
Toplam Mesaj:
76 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Dabanlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman Dabanlı

SON 10 MESAJI

İsta Co2 External Reactor Konumu Ve Bağlantıları
[QUOTE=hknbal28]Merhaba bende difizör bakarken denk geldim bu reaktöre co2 çözmesi gerçekten başarılı gözüküyor ama dış filtrem sunsun 603b 400lt/h debisi var. Sanırım bu debide kullanılacak bir ürün değil anladığım kadarıyla?[:(][/QUOTE]

Zor gibi hocam.
90x45x45 Akvaryumda Kaç Watt Power Led Gereklidir?
[QUOTE=ercane]60x40x40 akvaryumumda 50 adet power led kullanıyorum, basit aydınlatmaya nazaran yoğun fotosentez görmek, sık sık budama yapıp şekil vermeye çalışmak oldukça keyifli, başlangıçta ihtiyacı düşük bitkiler de olsa insan bir süre sonra şunu da alayım yetiştireyim diyebiliyor, öyle olunca co2 de vereyim, gübre ile destekleyeyim gibi isteklere doğru gidiyor iş, o yüzden baştan iyi bir yatırım yapmakta fayda var, yüksek değerde bile olsa şu an için aydınlatma süresini düşük tutarsınız yosuna karşı. Ben sizin yerinizde olsam o hacimdeki bir akvaryum için 60-70 adet 1W ledler olan bir power led aydınlatma tercih ederim, ısınma olayına dikkat! Forumda renk dağılımları konusunda tavsiye veren birçok akvarist var, o konuları arayıp biraz bakın bence, iyi hobiler.[/QUOTE]

CO2 kullandığım bir tankım mevcut. Bu tankımda co2 kullanma durumum olmayacak sanırım. O yüzden de biraz mid-tech tarzı olacak bitki çeşitliliği olarak.

[QUOTE=Hobilenyum]Akvaryumunuz 180 litre civarı hacime sahip, sizin düşündüğünüz gibi
4.400 lümen yaparsanız
4.400÷180=24 yapar,
litreye 24 lümen düşer.
Bence 20 lümeni geçmeyin derim
Ama kendiniz bilirsiniz,
Akvaryumda ne kadar çok ışık varsa bitkilere o kadar çok besin gereklidir,
O aralığı iyi yakalamalısınız.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223907/200120251507411.jpg[/IMG]
Bu benim Lowtech akvaryum litreye 22 lümen düşüyor gayet memnunum.[/QUOTE]

Maşallah çok güzel bir tasarım olmuş. Yatay çekilmiş bir fotoğrafı varsa tankınızın görmek isterim doğrusu.
Lümen olarak 6500K beyaz 130 lümen + FS 110 lümen + 10000K beyaz 130 lümen şeklinde eşit dizilimli 18 watt diye düşünürsek 2.220 lümen yapar.
İki sıra 18W diye düşünüyorum yani 36W 4.400 lümen olsa nasıl olur dersiniz? @darkaura hocam senin de fikrini merak ettiğim için etiketledim seni.

@Akvaryum2000 , @Taha Yanık , @Hobilenyum , @darkaura[EDIT]osmandbnl,2025-01-20 10:00:09[/EDIT]
[QUOTE=Aqualife362] Aquamaster 80 cm 9 watt dalgıç lamba işinizi görür. Beyaz renk alin derim bitki için [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Power led düşünüyorum .

[QUOTE=Eminsalih]

özelden yazarsanız konuşalım şuan sattığım power led var 1m[/QUOTE]

Teşekkürler. Kendim yapmak istiyorum. Alüminyum profil temin ettim. İki sıra pcb sığacak gibi. Fakat kaç tane power led koyacağımı tam kestiremedim.
Merhaba arkadaşlar.
90x45x45 bir lowtech akvaryuma kaç watt power led gerekir sizce? Dekorları çıkınca 150 litre olduğunu kabul edersek. Low tech bitkili olduğunu düşündüğümüzde kaç wattlık bir power led işimi görür?
Herkese keyifli hobiler.
60x40x40 Bitkili Akvaryum
[QUOTE=FatihBezirgan]

Yorumunuz için teşekkür ederim,hocam amazonianın içinden bir paket substrat çıkıyor zemine onları ekledim,kayaların adı gnays dedi akvaryumcu ama gnays tam olarak bu değil.Taşları da ankarada melikşah akvaryum var mamakta ordan temin ettim.[/QUOTE]

Allah allah gnays kaya böyle olmaması lazım evet. Teşekkür ederim.
60x40x40 Bitkili Akvaryum
Maşallah hocam. Çok güzel bir tasarım yapmışsınız. Nazar değmesin.
Birkaç sorum olacaktı.
Taban olarak bir substrat kullandınız mı yoksa direk amazonia v2 mi kullandınız?
Bir de kullandığını kayaların adı nedir tam olarak nereden temin ettiniz acaba?
Reeflowers İceland Black Sand Rengi
Çok geçmiş olsun hocam.
Dere Kumu Ve Bej Silis Kum İle Akvaryum Tasarımı
[QUOTE=Astronotus]Merhaba
Bu planda tasarım yaparsanız her iki malzeme de zamanla erozyona uğrayacaktır. Kaya, kütük, dal gibi bir malzeme kullanarak tasarımı daha sağlam temellerde ilerletebilirsiniz.
Bahsettiğiniz tepeleri kaya oluşumları ile yapıp, kaya diplerini dere kumu ile, vadi kısmını silis kum ile yapabilirsiniz. Bu hem daha doğal hemde daha sağlam bir yapı oluşturacaktır.
İki farklı kum türünü tabanda birbirine karıştırmamak için 3 mm kalınlığında strafor alıp, uygun ölçülerde keserek yapay bir bent oluşturulabilir. Bu üstte kalan malzemenin yerçekimi ile aşağı kaymasını engelleyecektir.[/QUOTE]

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Seiryu kayalar ve bir adet black flame kök edindim. Dediğiniz tasarım gerçekten çok aklıma yattı. Tepeleri seiryu kayalarla ve black flame kök ile dizayn edip vadilerdeki düzlükleri bej silis kum ile kaplamak çok güzel olacaktır diye düşünüyorum. Bu konuda bana tasarım ile ilgili bir çizim gibi ya da örnek bir görsel gösterebilir misiniz? Bir de 3mm straforları akvaryum zeminine silikonla sabitlemek gerekir mi? Zamanla kumla birlikte bentlerin kaymaması için?

[QUOTE=KaanE]Yukarıda denildiği gibi arada engel yoksa kesinlikle karışacaktır birbirine. Dal, taş dışında youtube'ta şeffaf sert plastikleri kumun içine koyduklarını gördüm. Bu kağıt dosyalarının şeffaf önleri gibi sert esnek plastikler.[/QUOTE]

Bu sert plastik malzeme ile erozyonu önleme fikri çok güzelmiş hocam. Youtuba da ne diye aratmak lazım bu tür videoları bulmak için? Bu plastik dosya kapaklarını kullansak suya zamanla salınım yapma gibi bir durum olur mu acaba?[EDIT]osmandbnl,2024-12-26 09:37:04[/EDIT]
Dere Kumu Ve Bej Silis Kum İle Akvaryum Tasarımı
Merhaba arkadaşlar.
Yeni kuracağım tank için tasarım çalışmalarım devam ediyor. Kafamda düşündüğüm bir tasarım var. Ancak kafama takılan bir kısım var. Sizlere danışmak istedim.
90*45*45 ebatlarındaki tankımın sol ve sağ tarafına dere kumu ile tepe yapıp orta kısma da bej renkli silis kum ile bir tasarım düşünüyorum. Sanki iki dağın arasından akan su misali.
Ancak kafama şu takıldı, zamanla dere kumu tepeleri aşağı doğru erozyona uğrayıp silis kum ile karışır mı? Dere kumu ile silis kumu yan yana kullansam sorun olur mu? Misal şöyle de düşünüyorum. Sol tarafta dere kumu ile tepe yapıp yamaçtan aşağı inip düzlüğe geçince sağ tarafta silis kuma geçiş yapmak gibi.
Şimdiden fikirleriniz ve tavsiyelerinizi heyecanla bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.