ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Marimo.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2023 14:39
Son Ziyaret:
13 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
146 [0.37 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ataberk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ataberk

SON 10 MESAJI

Taşınırken Balıklar Nasıl Götürülmeli
[QUOTE=Hidro Dinamik]Petshoplar genelde bakkaliye poşeti kullanıyor. Yetişkin balıklar bunları delebilir bir kaç tanesini ters düz şekilde geçirerek kullanılmalı. Bu kadar kullanım içinde toptancı tarzı yerlerden 1 kg poşet şeklinde alınması daha ekonomik olur.

Kumların altında pis su olduğundan yeni kurulumda kumları yıkamanızı öneririm. Yıkanıp yerleştirene kadar beklemek yerine 100 lt lik akvaryumları ellişer litre şeklinde kurup zamanla ekleme yapmak çok daha zahmetsiz olur. Eski/yeni su oranını 60/40 şeklinde yapsanız sorunda yaşamazlar. Kumlarıda sonradan pet şişeyle dökersiniz özel bir tasarım yapmayacaksanız.

Bana iyi bir yöntem gelmese de aksilik durumunda mecbur kalırsanız diye bahsedeceğim. Lepisteslerimi aldığım üretici, otobüse vermeden önce poşetleri sadece içme suyuyla doldurduğunu söyledi. Farklı türler yollayacağından poşetlere bölmek yerine suyun kirlenmesini geciktirmek için böyle yapmış.
Beynimden kaynar sular dökülse de sorunsuz elime ulaştılar. 1 Bakkaliye poşetinde 11 yetişkin 2 yavru lepistes vardı.[/QUOTE] Gece aklım balıklarda kalınca %70-80 indirdim suyu içinede koydum balıkların hepsini (cüce vatozları elle tutmak eziyetti) sonrada dinlene dinlene götürdüm 3 mahalle ileri sonrada biraz daha su doldurdum yarına kadar bu kadar suyla idare ederler umarım yavrular yenmeyecek boydaydı zaten. Akvaryumda kum yoktu o yüzden kumla ilgili bir sorun olmadı 50/50 oranında su şuan.
Taşınırken Balıklar Nasıl Götürülmeli
2 tane 100 litrelik akvaryumum var yeni eve taşındık herşeyi götürdüm fakat akvaryumları en sona bıraktık 1 akvaryumda 20 civarı Lepistes 4 velifera 2 cüce vatoz var bir tanesindede 30-35 civarı velifera yavrusu var bu balıkları nasıl zarar vermeden taşıyabilirim. Turşu bidonunda götürürsem 1 gün bidonun içerisinde dayanabilirlermi yoksa her türlü taşınma sonrası ölenler olurmu filtreleri bidonların içinde yeni evde idareten çalıştırmaya devam edeceğim. Geceyi ve bir sorun olursa yarını bidonda geçirecekler.
Balıkların Güçlü Filtreye Karşı Koyması
Akvaryumdaki lepisteslerimden bazıları yeni aldığım filtreye karşı koyuyor akvaryum 80 litre ve yeni filtre 400l/h çeviriyor çok fazla baloncuk çıkarttığından filtre hortumunu akvaryum içine bıraktım artık daha hafif üflüyor ama bazı balıklar akıntıya karşı yüzüyor. Zamanla alışırlarmı eski filtre 200l/h idi onu yavru akvaryumuna koyucam. Umarım karşı koyamayacakları bir akıntı değildir ama başka türlüde daha düşük bir filtre akvaryuma asla yetmiyor.
İlk 1 Hafta Canlı Yem Verememek Sorun Olurmu
[QUOTE=MertSoyumert]

Yeşil su nasıl giderilir maalesef bilmiyorum. [x(] ancak bence yeşil suyunuz var ise ve ev halkı sizi evden atmayacaksa ben olsam yeşillenmeye başlayan sudan biraz alıp güneşe koyup koyulaştırırdım ve başka bir kapta su piresi üretirdim. [/QUOTE]
Su piresi üretebilirim fakat ev değiştirme olayları söz konusu o tür işleri bir süre erteledim yavru veliferalar bile sürpriz oldu. [:D]
Belki ileride deneyebilirim ama su piresinin besin değerlerinin artemiadan daha az olduğunu duymuştum.
İlk 1 Hafta Canlı Yem Verememek Sorun Olurmu
[QUOTE=MertSoyumert]

Ben de ana tankta yavrulara birlikte velifera besliyorum, 30 ml pastör pipeti kullanarak yavrulara toz yem püskürtüyorum, herkes rahatça besleniyor.

Veliferaların şöyle bir sıkıntısı var, besinleri iyi sindirmiyorlar (sindirim organları kısa), bu yüzden yetişkinlerin bile az ve sık beslenmesi lazım. Bu şekilde besleyince de iyi sindirilmemiş besinlerle birlikte su kalitesinin canına okunuyor. Bu yüzden sık su değişimine ek olarak lepistes otu, su mercimeği gibi arsız ve kolay büyüyen bitkiler öneriyorum. Çoğaldıkça azaltıp yenilerine yer açmak lazım, bitki çoğaldıkça suyu bir miktar temizler.

Yavru yemi olarak canlı yeme ek olarak şunlardan hangisini bulursanız onu tavsiye ederim:

- Sera Micron
- Tropical Pro Defence HiProtein

Bu yemler kullandığım çok iyi yemlerdir. Yavrular büyüdükçe yavaş yavaş bitkisel ağırlıklı bir diyete geçmeniz yerinde olacaktır.

Yeni tankınızı kurarken eski filtrenizin parçasından yeni filtrenize eklemenizi tavsiye ederim, yavru tankında döngü oturmuş olmazsa yanık kalırlar.
[/QUOTE] Peki yeşil su sorununu nasıl çözebilirim akvaryum yeni temizlendiğinde bile biraz yeşilimsi görünüyor fakat petshop a gittiğimde su cam gibi her hafta su değişimlerini yapıyorum filtrede sorunsuz çalışıyor ama pislikten çok alg gibi geldiler gözüme bu alglerden nasıl kurtulabilirim? Akvaryuma bir zarar vermesede hafif yeşilik kötü durmasını sağlıyor.[EDIT]Marimo.,2024-08-05 00:11:52[/EDIT]
İlk 1 Hafta Canlı Yem Verememek Sorun Olurmu
[QUOTE=MertSoyumert]Merhaba, velifera veya lepistes canlı yem yemedi diye yanık kalmaz, canlı yem daha hızlı büyütür ama büyümeleri için zorunlu değildir. Sorunu balık yükünde, filtrasyonda, bakteri döngüsünde, beslenme sıklığında, hacimde aramak lazım.

Yavrular ne şartlarda duruyor, şu an ne yiyorlar, filtrasyon, hacim ne durumda? Bunları yazarsanız daha rahat sonuca ulaşırız.

Bu arada veliferalar kırma da olsa çok uzun sürede büyür, sabırlı olmanız lazım. İyi bir velifera 5 aydan önce ergenliğe girmez mesela. 8-12 ay boyunca büyürler. Geniş hacim isterler. 45 yavruyu büyük hacimde bakmanız lazım. [/QUOTE]
Şuan tetramin flake ve petshoptan aldığım bir bitkisel yemi yiyorlar petshopçu markayı söylemişti ama hatırlamıyorum. Doğduklarında 1-2 haftalık Lepistes yavrusu boyundaydılar düşündüğümden daha büyükler 80 litre bir akvaryum ayarladım elime ulaşmasını bekliyorum. Şuan 10 litrelik delikli bir şişede akvaryumun içerisindeler 2-3 güne akvaryum elime ulaşınca oradan onları alıcam. Tetramin flake i ne kadar ufalasamda galiba sert bir yem olduğu için parçalayıp yiyemiyorlar o yüzden bir süre canlı yem ve diğer yemden devam edicem yiyebilecek hale gelene kadar. Akvaryumun tamamı 120 litre ve lepistesler serbest bir şekilde büyümüştü ve büyüklerden kaçarak yaşadıkları için iyi beslenemediler galiba. Günde 3 defa besliyorum yetişkin balıklarıda yavrularıda. Galiba stresten yanık kaldılar. Veliferalar iyi bir beslenme ile ebeveynlerinin boyutuna gelebilirler mi 1 yıl içerisinde ebeveyinler şuanda Jumbo denebilecek boydalar.
İlk 1 Hafta Canlı Yem Verememek Sorun Olurmu
2 gün önce akvaryumda 40-45 civarı velifera yavrusu buldum ve ayırdım çok ani oldu elimde yedirecek canlı yem yok sipariş ettim ama daha bugün bile kargoya verilmemiş. Bir süre canlı yemsiz idare etseler gelecekte büyümelerinde bir sorun olurmu? En son lepisteslerim bu yüzden yanık kaldığından biraz içimde endişe var.
Yeni Akvaryumda Bakteri Döngüsü
[QUOTE=KaanE]

Bu şekilde yapılırsa hemen aynı gün ilave edilebilir. Garanti olsun filtrede bakteriler çoğalsın diye belki 2-3 gün beklenebilir. [/QUOTE]
Akvaryumun elime ulaşması 5-7 gün arası sürebilir ölmezler umarım bu süre içerisinde.
Yeni Akvaryumda Bakteri Döngüsü
[QUOTE=KaanE]Eski tanktan su ilave edin, eski tankın filtresindeki pislikleri yeni tankın filtresine koyun. [/QUOTE]
Peki ne kadar sürede akvaryum kullanılabilir hale gelir. (suyun dinlenme süresi hariç)
Yeni Akvaryumda Bakteri Döngüsü
Dün gece 100 civarı velifera yavrusu doğdu ve çoğu ölü doğdu ve birazınıda balıklar yedi ve elimdeki velifera sayısı 45 ve şimdilik 10 litrelik bir bidonda alıp akvaryuma koydum delikler açıp ve bir akvaryum alıcam bu hafta içerisinde 80 litrelik çünkü bu litrede fazla bir süre onları yaşatamam yeni alacağım akvaryumda bakteri döngüsünü en kısa sürede nasıl oturtabilirim yavru balıkları başka koyacak yer olmadığı için fazla bekleyemem.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.