ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
batudemirci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Temmuz 2023 12:07
Son Ziyaret:
11 Eylül 2024 15:10
Toplam Mesaj:
71 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
batu demirci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bitkili 30 LT Motorlu Pipo Filtre 3 Neon Tetra 1 Lepistes 2 Karides 8-10 Adi Salyangoz

SON 10 MESAJI

Bitki Işığı
Ben düşük ışıkta anubias yetiştirdim, hafif delikleri olsa da genel manada sürekli yaprak verdi belli aralıklarla. Şimdi Orionled B Serisi ışık aldım, günde 7-8 saat ışık verince anubias sararmaya, kahverengileşmeye başladı. Sanırım yanıyor ışıktan. Yani anubias tecrübem az ışığın daha iyi olduğu yönünde.
Tetralar Pul Yem Yerine Karides Yemi Yiyor
Günaydın herkese,

Cumartesi günü 2 adet tetra aldım. İlk gün yemleme yapmadım. Pazar öğlene doğru Tetra'nın Tetramin Flakes yeminden verdim. İlgilenmediler.
Sonra akşam akvaryumcudan gittim gene Sera'nın bir yemini aldım, onu veriyormuş tetralara, o da pul yem. Genel bir yem o. Fakat yine hiç ilgilenmediler.

Bu sabah karideslerimi yemlemem lazımdı, Sera'nın Shrimps adlı yeminden attım. Dibe çöküyor o yemler ve saldırmaya başladılar yeme.
Bir zararı olur mu bu yemin ve neden pul yeme gitmiyorlar sizce?

Hareketliler, akvaryumun her yerini geziyorlar. Genelde orta düzeyde ve aşağılara inip çıkıyorlar. Üst seviyelere çok gitmiyorlar. Su sıcaklığı 25-26 derece civarı. Belki ışıkla ilgilidir diye ışığı da kapattım. Yemleme yaparken belki ışık yanlıştır diye düşündüm.

Bir de şu soldaki bitkilerin adını bilen varsa Allah rızası için :) Akvaryumcu bilmiyormuş adını. Ben de aradım ama emin olamadım.

Teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240139/090920241010491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240139/090920241010501.jpg[/IMG][EDIT]batudemirci,2024-09-09 10:15:22[/EDIT]
Bitki Işığı Öneri
Merhaba,

Ben pek tecrübeli değilim aslında, amatörüm ama yeni bir akvaryum kurdum bitkili. Önceden çok basit bir led ışığım ve küçük bir akvaryumum vardı. İçinde anubias vardı. Şimdi farklı bitki aldım, bir de bitkilerin içinden su mercimeğine benzer bir bitki çıktı ufak, onu büyütmeye başladım.

Orionled'in B serisini aldım ve bitkilerde bir hareketlenme, büyüme var gibi. Fakat dediğim gibi ben amatörüm, daha tecrübeli arkadaşların sözüne bakmakta fayda var. Şimdilik memnunum ışıktan.
Dip Çekimi Sorunu
Merhaba,

Akvaryumum:
25 - 30 litre (tam doldurmuyorum, doldurursam 35-40 litreye kadar alabilir akvaryumum) bitkili akvaryum. 2 karides, 8-10 adet adi salyangoz mevcut. Pipo filtre ve dipte hagen kum, dere kumu, lav kırığı karışık. Ayrıca 5-6 adet lav kayası var. Bir de yati kökü var.

Bu akvaryuma en fazla 2-3 cm kadar büyüyen bir ya da iki balık eklemek istiyorum. Dayanıklı tür önerilerinize açığım. Kendim araştırıp Pigme Puffer'ı keşfettim ama hiç balık tecrübem yok. Belki bakan eden arkadaşlar bir şeyler söyler.

Forumda dip çekimiyle ilgili kimisi gereksiz diyor, bitkilere faydası olur diyor. Kimisi de kesin dip çekimi yapmalı diyor. Eğer mevcut duruma bir ya da iki tane küçük balık eklersem dip çekimi ihtiyacı doğar mı, yoksa onları bitkiler gübre niyetine kullanır mı?

Not: Her hafta düzenli %10-15 su değişimi yapıyorum. Dip çekimi bitkilerden ve kayalardan dolayı çok zor. Kumlu alan pek gözükmüyor maalesef. Ya kaya ya da bitki her yer. Dip çekimi yapmadan yaşatabilir miyim canlıları diye düşünüyorum.

Teşekkürler.
Karides Ve Salyangozlu Akvaryumda Dip Çekimi
Merhaba,

20 litrelik bitkili, lav kayalı, hagen ve dere kumlu, yati köklü bir akvaryumum var. 7-8 tane irili ufaklı adi salyangoz ve 3 adet karides besliyorum.

Bitkili karides akvaryumunda dip çekimine ihtiyaç olmaz demiş bazı arkadaşlarımız. Peki salyangozlardan dolayı dip çekimi yapmam gerekir mi?

Teşekkürler.
Paludaryum Kurulumunda Poliüretan Köpük
Teşekkür ederim cevabınız için. Bu canlı yem olayı biraz düşündürüyor, bazısı hazır yengeç yemleri satılıyor demiş. Eğer onu yemezse mecbur canlı yeme geçeceğim.

Şimdi fidanlıktan lav kırığı aldım ama rengi beyaz. Sıkıntı olur mu acaba? Adam doğal dedi ama.
Paludaryum Kurulumunda Poliüretan Köpük
Herkese Merhaba,

35x35x35 bir akvaryum gelmişti bana. Şimdi kısmet oldu ve kuruyorum. Bulabilirsem (biraz zor gibi ama) tatlı su yengeci beslemek istiyorum. Sulak alanda da mevcut karides ve salyangozlarıma bakacağım.

Bu bir paludaryum olacak. Fakat malzemeleri koymaya başladıkça çok ağır olduğunu farkettim. 15 cm'lik 3 adet lav kayası, 10 cm'lik 5 adet lav kayası, en alta 1,5 cm silis kum tabakası kayalar cama zarar vermesin diye, üstüne lav kırıkları, üstüne kil bilyesi ince tabaka halinde, onun üstüne yine lav kırığı ve şimdi dere kumu ekliyorum. En üste de mevcut akvaryumumdaki hagen kumumu ve anubias bitkimle bir de moss ekleyeceğim. 15-20 cm de su koyacağım pipo filtremi çalıştırabilmek için. Filtre tümüyle suya girmeli çünkü. Bir de yati kökü var. Cam kalınlığım 5-6 mm.

Bu ağırlığın bir zararı olur mu akvaryuma? Kayıt kuşak yok. Cama cam bir akvaryum düşünün. Akvaryum altına 2 cm'lik strafor koydum.

Bu ağırlığı hafifletmek için poliüretan köpük kullanabilir miyim? Bir videoda görmüştüm. aslında doğal olamayan bir şey kullanmak istemiyorum ama çok ağır oluyor. Bir şey olmaz derseniz hiç girmeyeceğim bu doğal olmayan işlere.
Tarihi Geçmiş No2 Test
[QUOTE=fate]Benim elimde de tarihi geçmiş testler var. Doğru gösteriyor gibi :) başka test ile karşılaştırdım aynı sonucu veriyor.

ama yeni aldıysanız iade edin bence de.

[/QUOTE]

Eğer öyle diyorsanız bir deneyeyim. :) Teşekkür ederim.
Tarihi Geçmiş No2 Test
Merhaba,

Amazon'dan (Amazon satıcısı) NO2 testi aldım ve raf ömrü 12.2023 diyor. Bir sakıncası olur mu, iade edeyim mi?
Yoksa kullanabilir miyim?
Akvaryumda 3 Tür Kum Sorun Yaratır Mı?
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda 12 LT’lik akvaryumumdaki anubias, moss bitkileri; bir karides, 15 adi salyangoz ve 1 katil salyangozu 35-40 LT’lik bir akvaryuma aktaracağım.

Mevcut akvaryumda hagen kum var. Dere kumu da aldım. Fakat bir kısımda ince taneli, sarı kum istiyorum. Bu 3 çeşit kum akvaryumda sorun yaratır mı?

Yeni akvaryuma tetra ya da lepistes almayı düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.