ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eylatlas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
154
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2022 16:48
Son Ziyaret:
06 Ocak 2024 17:07
Toplam Mesaj:
214 [0.28 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eylül
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 2004
Yaş:
20
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

250 litre lepistes/rasbora/corydoras/kırmızı fantom tetra/neon tetra

SON 10 MESAJI

Elodea Bitkilerim Hakkında Bilgi İhtiyacım Var
[QUOTE=Orhan gazi]Elodea bitkilerim ve beta balığının oluşan akvaryum 3 hafta gibi bir süredir aktif ışığımı sabah açıp gece yatmadan kapatıyorum 10 gibi ama son zamanlarda bitkilerimde anlamsız fotoğrafta gözüktüğü gibi kararmalar oldu neden olduğunu anlayamadım lütfen yardım edin [/QUOTE]


Işık süresi önemlidir. Tahminimce ışık süresi fazla olduğu için bu durumu yaşıyorsunuz ama görsel ve akvaryum bilgileri ile desteklerseniz ben ve diğer forum üyeleri daha iyi bir cevap verecektir. İyi forumlar dilerim.
Sakal Ve Saç Yosununa Çözüm Arıyorum.
Merhabalar öncelikle. Akvaryumumda ciddi bir sakal sorunu var. Sebebinin CO2 tüpümün bitmesinden kaynaklı olan 1 aylık süreç olduğunu düşünüyorum çünkü 1 ay tüpü doldurtacak vaktim olmamıştı. Çoğu bitkimi kaybettim zaten artık ama yılmama rağmen ayaktayım diyebiliriz. Eğer bir türlü çözüm bulamazsam seachem excel almayı düşünüyorum. Ammavelakin bugün akvaryum dolabını karıştırırken bir ürünle bakıştık: Reeflowers Aquaplants liquid carbon. Düşündüm ki excel yoğun miktarda karbon içeriğine sahip ve bu ürünün olayı da açıkçası karbon yani. Bu ürünü kullanarak sizce sorun halledilebilir mi? Ürünün görselini aşağıya koyacağım. Yorumlarınız ve düşünceleriniz benim için çok değerlidir, yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarla…[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237511/121020231735031.jpg[/IMG]
Beta Akvaryumu İçin Öneri Ve Sorular
[QUOTE=Yusuffe]@eylatlas teşekkürler cevabınız için Ancak c02 kullanmayı düşünmüyorum seçtiğim bitkiler az orta ışık isteyeceği için onları seçtim sizin önerdiğiniz bitkileri de alırım ama onlar çok ışık istiyor betaların da çok ışıktan rahatsız olduğunu okumuştum önce bitkileri büyütüp sonra beta koyup ışığı orta derecede tutsam o saatten sonra sorun olur mu bilmiyorum Ama teşekkürler yanıtınız için[/QUOTE]

Rica ederim ne demek. Bettalarda ışık sandığınız kadar sıkıntı değildir. Zaten günde maximum 8 saat açık tutacaksınız bunun çok etkilemesi mümkün değil.
Oscar Kafada Delik Hastalığı Mı?
[QUOTE=SupreMarcy]


Her hastalıkta kullanımı farklı mı? Bu hastalık için nasıl kullanılır biliyor musunuz[/QUOTE]

Eskiden oscar besliyordum pek detaylı hatırlamamaktayım maalesef. Ancak balıklarınızın mukozası hasar gördüğü için su değerlerinizi de ölçebilirsiniz. Yararı olacaktır.
Gübre
[QUOTE=MelikeAk]öncelikle merhaba.40 litre lepistes akvaryumum var içerisinde elodea,tilki kuyruğu,amazon frogb var ekstra olarak bir kaç cesit bitki daha eklemeyi düşünüyorum fazla co2 istemeyen.Ama şimdilik bu bitkiler var.Ne önerirsiniz?[/QUOTE]

Merhabalar. Tavsiyem çok fazla ürün almanızdan yana değildir. Macro ve micro adi altında iki adet gübrenizin olması yeterlidir. Ben akvaryumum low tech iken crystalpro multi flora npk isimli gübreyi günlük kullanıyordum. Güzel bir gübredir, tavsiye ederim. Aynı zamanda da daha iyi bir gübre isterseniz tropica markasının premium nutrition isimli gübresini de kullanabilirsiniz. Şahsen ikisini de kullandım beraber. Günlük crystalpro, haftalık ise tropica kullanıyordum. İyi forumlar.
Yeni Akvaryum'um İçin Balık Önerisi
[QUOTE=mrokumus]Merhaba @eylatlas,
Tabi aşağıda akvaryumun şuanki fotoğraflarını paylaşıyorum.
[IMG]https://okumus.dev/storage/9.jpg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/10.jpg[/IMG] [IMG]https://okumus.dev/storage/11.jpg[/IMG]
Çizgili tetra dediğim biraz daha büyük olan ve yukarıdan aşağıya doğru çizgileri olan, turunculu - siyahlı balık.[/QUOTE]

Çok hoş bir kurulum yapmışsınız ancak naçizane fikrim transgenetik tetra yerine başka balıklardır. Tavsiye etmediğim üretilmesini desteklemediğim bir türdür.
Betta Kuyruk Erimesi
[QUOTE=hakang37]

Bunun en kolay ve uygun yolu nedir?[/QUOTE]

İnternetten su için test şeritleri veya çözelti ile hazırlanan test kitleri alabilirsiniz. Ben jbl proaqua 7in1 kullanmaktayım. Gayet memnunum. Bütçenize göre jbl markasının birçok testi bulunmakta. Sıvı test kitleri yüksek kalite ve doğruluk payı içermektedir ancak fiyatları da o oranda yüksektir. Bana göre en mantıklısı kullandığım idi o yüzden onu almıştım. Şimdiden geçmiş olsun.
65 Cm Akvaryumda 2 Tane Astronot Beslenirmi
[QUOTE=Yiğitjj]Merhaba ben 2 tane astronot yavrusu alıp akvaryuma olmuyacak sekilde saticam yani yavru alip akvaryum kuçuk gelmeye kadar buyutucem sonra vericem sizce olurmu alirsam[/QUOTE]
1 tane astronot için bile minimum 250 litre gerekirken böyle bir düşünce balıklara eziyet demektir açıkçası. Onlar da siz de mağdur olmayın bence. Ayrıca bu sayfanın kar amacı güden insanların oluşturduğu bir topluluk olduğunu düşünmemekteyim. Kısaca böyle düşünmeniz üzdü bizi Yiğit Bey.
Beta Akvaryumu İçin Öneri Ve Sorular
[QUOTE=Yusuffe]İyi günler bitkili bir beta akvaryumu kurmak istiyorum
30 litrelik bir akvaryumum var
içerisine şimdilik sadece 1 tane beta balığı koyacağım
ancak balığı almadan önce bitki koyup yetiştirip balığı sonra alacağım
alacağım bitkiler
Elodea
Tilki kuyruğu
Mercimek bitkisi
Anubias
sorularım şunlar
1-)bu bitkiler için ayrıca toprak almama gerek var mı yoksa sadece hagen siyah bitki kumu yeterli olur mu (farklı bitki önerilerinize açığım)
2-)bitkileri koymadan önce suyu dinlendirmeme gerek var mı
3-)akvaryum temizliğini kaç günde bir ve nasıl yapmalıyım
bunlar dışında şunu da yapmalısın tavsiye verirseniz sevinirim[/QUOTE]

Şimdiden kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle. Sorularınızı yanıtlayayım.
1-) Bu bitkiler hagende yetişebilir. Merak etmenize gerek yok ancak anubias ekilmeyen yani toprakta yetişmeyen bir bitkidir. Bir köke sabitlemeniz her açıdan daha iyi olur.
2-) Suyu dinlendirmenize gerek olduğunu düşünmüyorum bitkileri koymadan önce. Sadece klor ve ağır metal giderici bir ürün ile bu sorunu halledebilirsiniz. Ürün örneği: sera aquatan, crystalpro effective conditioner…
Ancak balıkları koymadan önce riski en aza indirmek ve döngüyü hızlandırmak adına bakteri kültürü başlatıcı bir ürün eklemenizde fayda var. Filtre ne kullanmaktasınız? Işıklandırma mecvut mu?
3-)Akvaryum temizliği kullanacağınız filtreye göre yapılmaktadır. Tavsiyem şelale filtredir. Bettalar akıntıyı çok sevmezler. İç filtre kullanmanızı kesinlikle önermem ve temizlik açısından da sadece mekanik temizlik yapar. Pipo filtre de işinizi görür ama temizliği çok efektif değildir ve filtreleme işini çok büyük yoğunlukta yapmaz. Kısaca en mantıklısı şelale filtre alıp haftada veya akvaryumun biyolojik yüküne bağlı olarak 5 günde bir filtre temizliği ve su değişimi yapmaktır.

Tavsiyelerime gelecek olursak:
-Catappa yaprağı almanızda fayda var, özelliklerini yine forumdan araştırabilirsiniz.
-Su mercimeği yerine salvinia natans ve frogbit gibi bitkiler daha güzel bir görüntü veriyor bana göre. Aynı zamanda da elinize yapışma durumu olmamaktadır. Ama bu dediğim bitkiler daha yüksek ışık istemektedir. Elimde üçü de var ama ben şahsen estetik açıdan frogbit’i seviyorum.
-Her zaman kuru yeme bağlı kalmayın haftada 2-3 kere canlı yem veya dondurulmuş kan kurdu verebilirsiniz. İnternette satılmakta tablet halinda dondurulmuş yemler (tatlarına bayılıyorlar ve gelişimlerine yardımcı oluyor), canlı yem olarak da ben bettama kendi çıkartıp küp küp dondurduğum artemialarımı akvaryum suyuyla çözdürüp veriyorum. Aynı zamanda dondurulup-kurutulmuş kan kurdu da veriyorum.
-Yem tavsiyem orta segment fiyat ve kalite açısından tropical markasının betta yemidir. Betta’m yemi şuana kadar hiçbir zaman geri çevirmedi açıkçası.
-Bitki tavsiyelerimden bazıları da saz ve bambu olacaktır. Görüntü açısından da işlev açısından da çok güzel bitkilerdir. Eğer kurulumunuzda CO2 tüpü varsa rotala türleri ve zemin kaplamak açısından monte carlo çok güzel duracaktır. Aynı zamanda CO2 bitkilerinizin gelişimini de hızlandırır. Akvaryuma birkaç hafta önce öylesine attığım ölmek üzere olan elodea bitkim şuan coşmuş durumda veyahut saz bitkim 1 kök iken 3-4 ay kadar sonra 6-7 köke kadar ulaşmış durumda.
-Gübre tavsiyesine gelecek olursak ben low tech iken crystalpro multi flora npk ve tropica’nın bir gübresini kullanıyordum. Creaqua veya aquario gibi markalar da kullanabilirsiniz. Jbl ferropol hakkında da övgüler duymuştum.
-Son diyeceğim ise betta balıkları tek yaşar. Çiftleştirmek için yanına eş koyduktan sonra yumurta dönemi geçtikten sonra yine ayırmanız ve yavrular doğduktan ve geliştikten bir süre sonra ise yavruların cinsiyetlerine göre yine ayırmanız gerekmekte. Ben betta’mı kardeşiyle beraber almıştım ancak sadece 1 gün ayrı tanklarda kaldılar. Ayrıldıklarından kısa bir süre sonra bile birbirlerine ölümcül düşman olabiliyorlar ve baskın olan kardeşini öldürmüştü maalesef (İki betta da dişi idi.)

Genel olarak tavsiyelerim bu kadar. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Tankı kurduktan sonra hem gözümüzü şenlerdirmek amaçlı hem de tavsiye almak amaçlı forumda tanıtım açabilirsiniz. İyi forumlar dilerim efenim. [;)]
Oscar Kafada Delik Hastalığı Mı?
[QUOTE=SupreMarcy]

Çok kötü oldu bu… Kanaplex ile tedavisi mümkün mü?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228685/300920231143421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228685/300920231143461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228685/300920231143481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228685/300920231143501.jpg[/IMG][/QUOTE]

Mümkündür. Kanaplex güzel bir ürün.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.