ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UEK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
220
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 dakika önce
Toplam Mesaj:
230 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
55 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan Ege Kervan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2006
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utkan Ege 35x40x35h PRL Karides Karides 30x30x30h Bloody Mary Karides 35x35x35h Sarı Ateş Neon Karides 30x30x30h Betta “Super Red” 50x50x50h Channa Limbata ⏳ https://instagram.com/uekshrimps?igshid=MTIzZWQxMDU=

SON 10 MESAJI

Işık Akvaryumu
Neriteler O2 seviyesi düşünce çok hızlı şekilde ölüyorlar onun için filtresiz bir akvaryumda başarılı olmayacaktır.

Dediğiniz şartlarda bakılması aslında doğru olmasa da karidesler yaşayabilir benim 8lt bol bitkili fanusumda elimde kalan son 4-5 tane mavi melek karidesi atmıştım dediğiniz gibi ısıtıcı, filtre ve dip çekimi yok ancak orada şu an sayıları 30u bulmuş durumda. Ama dediğim gibi bol bitkili olmalı benim dediğim alanda bitkilerden içeriye parmak zor girer durumda ayrıca doğrudan sudan nitrat emmesi açısından su üstü bitkileri çok önemli.[EDIT]UEK,2025-04-20 20:51:00[/EDIT]
Karidesler Yem Yemiyor
Öncelikle Crystal karidesler cardinia türü karideslerdir ve neocardinialara göre daha özel su şartları isterler düşük pH ve tds değerleri istedikleri için aktif toprak ve osmoz su + gh mineral kullanılması şarttır. Bu şartları sağladıysanız muhtemel sebep tanka yeni eklenmiş olmalarıdır bütün bir çatalla yaprağını suya bırakabilirsiniz bittikçe değiştirin ayrıca karidesler balık gibi yeme gelip hemen tüketen canlılar değiller bende attığım yemi 5-10dk da anca bulup koloni sayısına göre 20-60dk içinde tüketiyorlar.

Karidesler doğaları gereği kuytu yerlere girmeyi severler fakat sudan çıkmazlar tank ve su değerleriniz hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?
Bu Hobiye Yeni Başlıyorum Bilgiye İhtiyacım Var
Öncelikle elinizdeki akvaryum tam ölçüleri nedir? Akvaryum uzunluğundan ziyade hacmi önemli uzunluk x genişlik x yükseklik / 100 yaparak akvaryumun kapasitesini hesaplayabilirsiniz 100cm akvaryum var 120lt su alır başka bir 100cm 250lt alır canlı, filtre ve ısıtıcı seçimini ona göre yapmalısınız.

Diğer bir konu önce hangi canlıları beslemek istediğinizi belirleyin ona uygun olarak ısıtıcı, filtre , bitki seçimi yapın.

Sorduğunuz soruların çoğunun cevabı bu ikisine bağlı. Forum da sorduğunuz her konu hakkında onlarca hatta belkide yüzlerce konu açılmış durumda. Forumun arama kısmını kullanarak hemen hepsinin cevabına ulaşabilirsiniz.
Su Üstündeki Yağ Tabakası
Hocam o yağ tabakası dediğiniz biofilm tabakası çok fazla çoğalıp suyun O2 seviyesini düşürmediği sürece görüntü harici bir problemi olmaz benim akvaryumlarımda da zaman zaman oluşup kayboluyor.

Su yüzeyiniz hareketsizse hareketlendirip yemlemeyi azalrıp su değişimi ve dip çekimini aksatmayınca yavaş yavaş kayboluyor.
İlk Akvaryum- Azot Döngüsü, Gübreleme
Öncelikle hayırlı olsun. Sorularına gelecek olursak.

1) Kullandığınız bitkiler bakımı çok kolay bitkiler şu anda bitkiler için ekstra bir besin eklemenize gerek yok. Ancak denildiği gibi yem eklemesi yapmak azot döngüsü oluşumunu hızlandıracağı için yaparsanız iyi olur. 2-3 günde bir az miktar yem ekleyip canlı olmadığı için yenmeyen yemleri suyu bozmaması için haftalık az miktar dip çekimi ile alabilirsiniz.

2) Bakteri kültürü eklerseniz döngünz daha hızlı ve sağlam bir temelde oturacaktır ben kendi tanklarımda bakteri kültürü eklesem bile 15-20 gün sonra canlı girişi yapıyorum. Ancak eklemezseniz de bir sorun olmaz az miktarda atacağınız yemler ve elinizde varsa 1-2 salyangoz ekleyerek döngüyü oluşturabilirsiniz.

3) Bitkiler kısa sürede toparlaya aktır şu an yoldan geldikleri ve yeni ortama adaptasyonda oldukları için cansız duruyorlar.
Karbonatli Beyaz Silis Kum
Kalsiyum karbonat katkılı kumlar pH'ı yükseltir betta balıkları düşük pH severler. Hemen gözle görülür bir zarar vermese de uzun vadede zarar verebilir. Bu tarz kumlar yerine nötr bir kum alsanız daha uygun olur. Dere kumu ya da bitki ekimi yapmayacaksanız standart silis kum alabilirsiniz.
Beta Balığımın Nesi Var Alalı 2 Gün Oldu
[QUOTE=Evremlanu]
Satıcı fanusta yaşar demişti yalan konuşmuş belliki. Peki büyük akvaryuma geçiririm balığı tamam ama bu hava kabarcıklarını yapması ve suyun rengini bu hale getirmesi normal mi sebebi ne bunların tek sebebi fanusta olması mı daha dün satın aldım

Süs için koyduğum deniz kabuğu mu bu hale getirdi suyun rengini ? Hava kabarcıklarının sebebi nedir peki [/QUOTE]

Forum üzerinden bakteri döngüsü (azot döngüsü) oluşturma, doğru akvaryum kurulumu, doğru su değişim kavramlarını araştırın arama kısmına yazarsanız zaten bu şekilde pek çok konu var.
Küp Akvaryum İçin Tür Önerisi
Neolamprologus similis ya da cüce gurami öneririm.

[QUOTE=Taha10]Bende aynısını kurmak için malzemeleri toplamaya başladım 4 dişi beta 6 pigme cory + karides + salyangoz yapacağım.[/QUOTE]

Konuya cevap vermek için yazmıştım ama denk gelmişken uyarayım betalar karidesleri yiyecektir. Hatta büyükleri yutmaya çalışırken boğulma olasılıkları bile var.
Kurtcuklar
Bunlar planarya değil hocam nematod adı verilen başka bir tür. Karides akvaryumlarda görülmesi oldukça normal ve sayısı görüntü kirliliği yapacak aşamaya gelmediyse bir zararı dokunmayan hatta atık yem ve bitki artıkları ile beslenmelerinden dolayı kısmen faydalı denebebilecek canlılardır kötü su şartlarında kolay kolay oluşmazlar zaten. Sayılarını ilaç kullanmadan yemlemeyi azaltarak ve sık su değişimi ile destekleyerek kontrol altına alabilir hatta yok edebilirsiniz.
Turuncu Sakura Mı Kiraz Karides Mi
Bu renk formundan hangi tür olduğu tespit edilemez. Eğer normal hali buysa ve yetişkin ya da genç bir canlı ise ya kötü formda bir kiraz ya da kırma bir canlıdır. Eğer akvaryuma ekleyeli çok olmadıysa yol stresinden rengini atmış olabilir. Eğer canlının rengi buysa türü ne olursa olsun çıkarmanızı öneririm genetik olarak kötü olduğu için yavr

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.