ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
nzfszr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Aralık 2021 11:49
Toplam Mesaj:
40 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Nazif Sezer
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1996
İl:
Istanbul
Meslek:
Reklam Yazarı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
İletişim:
nazifsezer@gmail.com
SON 10 MESAJI
Sahiplendirme
Bu sabah bayram tatilinden döndüğümde akvaryumumun patladığını fark ettim. Yedek yerim yok. Canlıları ücretsiz sahiplendiriyorum. Gün içerisinde gelip alacak ilk kişiye verebilirim. Adres Beşiktaş, Çırağan. Detaylı adresi özelden ulaşan kişilere veririm. Konu aciliyet arz ediyor. Canlıların kondisyonu düşmüş bir an önce götürülmeleri lazım.
İki yetişkin plati.
3 yavru plati.
4-5 kardinal tetra.
2 albino çöpçü.
1 cüce vatoz.
Şimdilik kurtarabildiğim canlılar bunlar. Bir yandan ortalığı toplamakla ilgilenirken canlılarla çok fazla ilgilenemiyorum. O yüzden alacak arkadaşa, sağlık durumları ve kondisyonları hakkında söz veremem ama bayram öncesi bıraktığımda sağlık durumları iyiydi. Hastalık geçmişleri temiz.
Acil ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bu sabah bayram tatilinden döndüğümde akvaryumumun patladığını fark ettim. Yedek yerim yok. Canlıları ücretsiz sahiplendiriyorum. Gün içerisinde gelip alacak ilk kişiye verebilirim. Adres Beşiktaş, Çırağan. Detaylı adresi özelden ulaşan kişilere veririm. Konu aciliyet arz ediyor. Canlıların kondisyonu düşmüş bir an önce götürülmeleri lazım.
İki yetişkin plati.
3 yavru plati.
4-5 kardinal tetra.
2 albino çöpçü.
1 cüce vatoz.
Şimdilik kurtarabildiğim canlılar bunlar. Bir yandan ortalığı toplamakla ilgilenirken canlılarla çok fazla ilgilenemiyorum. O yüzden alacak arkadaşa, sağlık durumları ve kondisyonları hakkında söz veremem ama bayram öncesi bıraktığımda sağlık durumları iyiydi. Hastalık geçmişleri temiz.
Acil ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Yapraklar Çürüyor
Kullandığınız aydınlatma tipi ve açık kalma süresi, eklediğiniz sıvı gübrenin adı, kullandığınız zemin malzemesi gibi konularda da bilgi verirseniz daha sağlıklı yorum yaparız.
Ezberden konuşacak olursak da yapraklardaki delinmeler, potasyum eksikliğinin işaretçisidir diyebiliriz.
Kullandığınız aydınlatma tipi ve açık kalma süresi, eklediğiniz sıvı gübrenin adı, kullandığınız zemin malzemesi gibi konularda da bilgi verirseniz daha sağlıklı yorum yaparız.
Ezberden konuşacak olursak da yapraklardaki delinmeler, potasyum eksikliğinin işaretçisidir diyebiliriz.
Silindi
Seramiği ayırıp içine hava verseniz gene ses çıkacak. Hava motoru, filtreden sessiz mi çalışıyor?
Filtrenin 7/24 açık kalması önemli ama aile istemiyorsa yapacak bir şey yok. Aileyi ikna edene kadar geceleri kapalı tutun ama aileyi bir an önce ikna etmeye bakın. Şelale filtrenin markasını ve modelini de söylerseniz, belki çıkardığı sesi azaltmanın bir yolunu buluruz. Siz mümkünse filtrenin fotoğraflarını da ekleyin. Bi bakalım hep beraber.
Seramiği ayırıp içine hava verseniz gene ses çıkacak. Hava motoru, filtreden sessiz mi çalışıyor?
Filtrenin 7/24 açık kalması önemli ama aile istemiyorsa yapacak bir şey yok. Aileyi ikna edene kadar geceleri kapalı tutun ama aileyi bir an önce ikna etmeye bakın. Şelale filtrenin markasını ve modelini de söylerseniz, belki çıkardığı sesi azaltmanın bir yolunu buluruz. Siz mümkünse filtrenin fotoğraflarını da ekleyin. Bi bakalım hep beraber.
Kurulum Bitti Sayılır..
[QUOTE=bionichumann]Teşekkür ederim nazif bey alakanız için evet sayısı kesinlikle yükselteceğim. Arka planım şuanlık yok duvar rengi neyse o ama buzlu arka planlar benimde çok hoşuma gidiyor bu sıralar gerçektwn moda gibi her yerde görüyorum. Şelale filtrenin yeterli filtrasyon yapacağından şüphelendiğimden canlı eklemek konusunda tedirginim ama zaman ne gösterecek 1 hafta kadar bekleyip gözlemleyeceğim sanırım[/QUOTE]
Rica ederim.
Şelale filtreniz yeterli gelecektir. İçine karbon&zeolit, elyaf gibi malzemeler doldurarak daha fazla bakteri tutunmasını sağlayabilirsiniz. Bitki sayısını da artırdığınızda filtrasyon sıkıntınız kalmayacaktır.
[QUOTE=bionichumann]Teşekkür ederim nazif bey alakanız için evet sayısı kesinlikle yükselteceğim. Arka planım şuanlık yok duvar rengi neyse o ama buzlu arka planlar benimde çok hoşuma gidiyor bu sıralar gerçektwn moda gibi her yerde görüyorum. Şelale filtrenin yeterli filtrasyon yapacağından şüphelendiğimden canlı eklemek konusunda tedirginim ama zaman ne gösterecek 1 hafta kadar bekleyip gözlemleyeceğim sanırım[/QUOTE]
Rica ederim.
Şelale filtreniz yeterli gelecektir. İçine karbon&zeolit, elyaf gibi malzemeler doldurarak daha fazla bakteri tutunmasını sağlayabilirsiniz. Bitki sayısını da artırdığınızda filtrasyon sıkıntınız kalmayacaktır.
Kurulum Bitti Sayılır..
Selamlar.
Yeni kurulumunuz hayırlı olsun.
Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi ben de tetraların sayısını artırmanızı tavsiye derim, 2 onlar için çok düşük bir sayı. Strese gireceklerdir.
Bitki olarak kayalara moss sardırabilirsiniz. Micra Hemianthus, guppy grass ve saz türleri... Bunlar şimdilik aklıma gelen bitki önerileri. Silis kumda ve sizin tankla benzer şartlarda bu bitkilerin hepsinin başarıyla büyütüldüğünü gördüm. Tabii siz yine de uygun bir all inclusive sıvı gübre alıp destekleyebilirsiniz.
Son olarak, ışığınız güçsüzse arka fonu koyu renk yapmayın. Tavsiyem buzlu cam görüntüsü veren yarı şeffaf fonlardan kullanmanız. İnternette 'akvaryum için buzlu arka fon' diye aratırsanız çıkacaktır.
Sağlıklı hobiler dilerim.
Selamlar.
Yeni kurulumunuz hayırlı olsun.
Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi ben de tetraların sayısını artırmanızı tavsiye derim, 2 onlar için çok düşük bir sayı. Strese gireceklerdir.
Bitki olarak kayalara moss sardırabilirsiniz. Micra Hemianthus, guppy grass ve saz türleri... Bunlar şimdilik aklıma gelen bitki önerileri. Silis kumda ve sizin tankla benzer şartlarda bu bitkilerin hepsinin başarıyla büyütüldüğünü gördüm. Tabii siz yine de uygun bir all inclusive sıvı gübre alıp destekleyebilirsiniz.
Son olarak, ışığınız güçsüzse arka fonu koyu renk yapmayın. Tavsiyem buzlu cam görüntüsü veren yarı şeffaf fonlardan kullanmanız. İnternette 'akvaryum için buzlu arka fon' diye aratırsanız çıkacaktır.
Sağlıklı hobiler dilerim.
Dereden Bulunan Bu Bitkiler Nedir?
Güncelleme:
2 numaralı bitki tanka eklendikten bir gün sonra salınım yaptığı için çıkarılmış.
Su sıcaklığı 25-26 derece.
Diğer bitkilerle ilgili durumu, arkadaşımdan haber aldıkça ekleyeceğim.
Güncelleme:
2 numaralı bitki tanka eklendikten bir gün sonra salınım yaptığı için çıkarılmış.
Su sıcaklığı 25-26 derece.
Diğer bitkilerle ilgili durumu, arkadaşımdan haber aldıkça ekleyeceğim.
[QUOTE=janapelo]Merhabalar. Konu dikkatimi çekti ve biraz araştırdım bu bitkileri...
[/QUOTE]
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz bitkilerle ilgili detaylıca araştırıp denemeye başlayacağız. Bitkileri tanka yerleştirecek arkadaşımın alacağı neticeleri ben de çok merak ediyorum. Hep birlikte görmüş olacağız.
[QUOTE=janapelo]Merhabalar. Konu dikkatimi çekti ve biraz araştırdım bu bitkileri...
[/QUOTE]
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz bitkilerle ilgili detaylıca araştırıp denemeye başlayacağız. Bitkileri tanka yerleştirecek arkadaşımın alacağı neticeleri ben de çok merak ediyorum. Hep birlikte görmüş olacağız.
Selamlar. Herkese iyi hobiler.
Isparta, Yalvaç kırsalında arkadaşım balık avı esnasında fotoğraflardaki bitkilere ulaşmış. Bitkiler derenin yavaş akıntılı kollarından birinde, bir birikintinin içerisinde tamamen su altında bulunuyor. Bir tanesi moss türü ama tam türünü tespit edemedik.
Bu bitkilerin türleri konusunda bilgisi olan arkadaşlar var mıdır?
Bitkilerin türlerini tespit edebilirsek akvaryum ortamında doğru şartları sağlayarak yetiştirmeyi deneyeceğiz.
1:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211833511.jpg[/IMG]
2:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211834001.jpg[/IMG]
3:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211834121.jpg[/IMG]
Selamlar. Herkese iyi hobiler.
Isparta, Yalvaç kırsalında arkadaşım balık avı esnasında fotoğraflardaki bitkilere ulaşmış. Bitkiler derenin yavaş akıntılı kollarından birinde, bir birikintinin içerisinde tamamen su altında bulunuyor. Bir tanesi moss türü ama tam türünü tespit edemedik.
Bu bitkilerin türleri konusunda bilgisi olan arkadaşlar var mıdır?
Bitkilerin türlerini tespit edebilirsek akvaryum ortamında doğru şartları sağlayarak yetiştirmeyi deneyeceğiz.
1:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211833511.jpg[/IMG]
2:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211834001.jpg[/IMG]
3:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211834121.jpg[/IMG]
Akvaryum Pisliği
[QUOTE=Styxistaken]JAPONLARIN hepsini başka birine bugün vericem o zaman canlı yükünde düzelme olur mu?
Akvaryum 1senedir var ama 3 ay önce motoru çıkarıp temizledim . Suya bişey eklemiyorum tuz vs.
Başka bi yerde okumuştum japonların üstünde beyaz nokta gibi lekerler var onlar hastalık galiba[/QUOTE]
Motoru çıkarıp temizledimden kastınız nedir?
Eğer filtreyi çıkarıp musluk suyuna tuttuysanız bu yanlış bir hareket.
Bahsettiğiniz lekeler de fotoğrafta görülmüyor. Naçizane bir tavsiye, fotoğraf çekerken odanın ışığını kapatıp sadece akvaryumun ışığında fotoğraf çekmeye çalışın. Attığınız fotoğraflarda balıklardan çok sizin camdaki yansımanız gözüküyor.
Bahsettiğiniz dışkı yüzmesi denildiği gibi iç parazit olabilir. Basit bir mantık kuracak olursak, suda batmayan bir dışkının içerisinde gaz miktarının gereğinden fazla olduğu varsayımında bulunabiliriz. Aksi halde dışkının yoğunluğunun sudan fazla olup suda batması gerekirdi. Yani buradan çıkaracağımız sonuç, balıkların sindirim sisteminde bir problem olduğuna işaret edebilir. İç parazit bu problemi yaratabilir. Balıkları besleme şeklinize dikkat edin. Hem bitkisel, hem de proteinsel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde farklı markaların farklı türde yemlerini dönüşümlü olarak kullanın. Bunlara ek olarak, Sera Baktopur Tablet veya akvaryumcunuzun önereceği başka bir iç parazit önleyici tablet de olur, ondan alıp yine akvaryumcunuzun önereceği miktarlarda balıklarınızı onunla besleyin.
Tanktaki balık çeşidini azaltmaya çalışın. Japonlar bu tankla çok uyumsuz olmuş. Lepistesler de muhtemelen iç parazitten ilk etkilenen tür olmuştur. Özellikle iç parazit konusunda çok dayanıksızdırlar. İyi tecrübe isterler. Bence japonlarla beraber, bir şekilde lepisteslerden de kurtulun. Lepistes konusunda deneyimli bir arkadaşınız varsa ona vermeye çalışın. Hastalığı da atlattıktan sonra, tankın litre hesabına göre elinizdeki balık sayısını değerlendirir, fazlaysa azaltır, az ise çoğaltabilirsiniz. Ama sayıyı artıracak olursanız tür uyumunu gözetin derim.
Son olarak dip çekiminizi aksatmayın. Tavsiyem maks üç günde bir dip çekimi yapmanızdır. Dip çekimleri esnasında tankın suyunu da %20 oranında değiştirmiş olursunuz zaten. Şimdilik takipte kalın. İyi bir besleme düzeni ve parazit önleyici tabletlerle kısa sürede balıklarınız toparlayacaktır. Bahsettiğiniz beyaz noktaların da daha net bir fotoğrafını atarsanız belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
[QUOTE=Styxistaken]JAPONLARIN hepsini başka birine bugün vericem o zaman canlı yükünde düzelme olur mu?
Akvaryum 1senedir var ama 3 ay önce motoru çıkarıp temizledim . Suya bişey eklemiyorum tuz vs.
Başka bi yerde okumuştum japonların üstünde beyaz nokta gibi lekerler var onlar hastalık galiba[/QUOTE]
Motoru çıkarıp temizledimden kastınız nedir?
Eğer filtreyi çıkarıp musluk suyuna tuttuysanız bu yanlış bir hareket.
Bahsettiğiniz lekeler de fotoğrafta görülmüyor. Naçizane bir tavsiye, fotoğraf çekerken odanın ışığını kapatıp sadece akvaryumun ışığında fotoğraf çekmeye çalışın. Attığınız fotoğraflarda balıklardan çok sizin camdaki yansımanız gözüküyor.
Bahsettiğiniz dışkı yüzmesi denildiği gibi iç parazit olabilir. Basit bir mantık kuracak olursak, suda batmayan bir dışkının içerisinde gaz miktarının gereğinden fazla olduğu varsayımında bulunabiliriz. Aksi halde dışkının yoğunluğunun sudan fazla olup suda batması gerekirdi. Yani buradan çıkaracağımız sonuç, balıkların sindirim sisteminde bir problem olduğuna işaret edebilir. İç parazit bu problemi yaratabilir. Balıkları besleme şeklinize dikkat edin. Hem bitkisel, hem de proteinsel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde farklı markaların farklı türde yemlerini dönüşümlü olarak kullanın. Bunlara ek olarak, Sera Baktopur Tablet veya akvaryumcunuzun önereceği başka bir iç parazit önleyici tablet de olur, ondan alıp yine akvaryumcunuzun önereceği miktarlarda balıklarınızı onunla besleyin.
Tanktaki balık çeşidini azaltmaya çalışın. Japonlar bu tankla çok uyumsuz olmuş. Lepistesler de muhtemelen iç parazitten ilk etkilenen tür olmuştur. Özellikle iç parazit konusunda çok dayanıksızdırlar. İyi tecrübe isterler. Bence japonlarla beraber, bir şekilde lepisteslerden de kurtulun. Lepistes konusunda deneyimli bir arkadaşınız varsa ona vermeye çalışın. Hastalığı da atlattıktan sonra, tankın litre hesabına göre elinizdeki balık sayısını değerlendirir, fazlaysa azaltır, az ise çoğaltabilirsiniz. Ama sayıyı artıracak olursanız tür uyumunu gözetin derim.
Son olarak dip çekiminizi aksatmayın. Tavsiyem maks üç günde bir dip çekimi yapmanızdır. Dip çekimleri esnasında tankın suyunu da %20 oranında değiştirmiş olursunuz zaten. Şimdilik takipte kalın. İyi bir besleme düzeni ve parazit önleyici tabletlerle kısa sürede balıklarınız toparlayacaktır. Bahsettiğiniz beyaz noktaların da daha net bir fotoğrafını atarsanız belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
Akvaryum Pisliği
Akvaryumunuzun fotoğraflarını, ölçülerini, kullandığınız ışık, filtre, zemin malzemesi, içindeki canlıların sayısı ve türleri, ışıklandırma süresi, sıcaklığı gibi bilgileri eklerseniz daha doğru yardımcı olabiliriz.
Akvaryumunuzun fotoğraflarını, ölçülerini, kullandığınız ışık, filtre, zemin malzemesi, içindeki canlıların sayısı ve türleri, ışıklandırma süresi, sıcaklığı gibi bilgileri eklerseniz daha doğru yardımcı olabiliriz.
SON MESAJLAR
- Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Hatsunepuffer, 01:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavru Ciklet Boylandırmak İçin Havuz Akvaryumhobiaraş, 00:42
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Hdpe Su Deposunda Balık Bakan Oldu mu Balıkçı Ali, 23:53
Yeni Üye Forumu - Arkadaşlar Beta Balığı Üretim Çiftliği Youtube Va Balıkçı Ali, 23:51
Yeni Üye Forumu - 2. El Co2 Tüpü Alım Süreci Bilgi ! a.gumrah, 23:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Lt Bitkili İçin Taban Ve Aydınlatma Tavsiyesi Aquila, 23:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Minik Maswalarım Amatör balıkçı, 23:12
Akvaryum Tanıtımı - **paludaryumun Gizli Bahçesi** Cyber_Scout, 23:10
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Japon Akvaryumu modukon, 23:08
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Borusunu Kısa Tutmak Hk. GhostKoi, 22:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karma Bitkili Akvaryum Dogukankun, 21:59
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 21:29
Akvaryum Tanıtımı - Shark, Armatürk, Orionled, Aqualed, Wolfmar MCY4, 21:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Geophagus İçin Arka Fon Önerisi Furkann156156, 20:45
Yeni Üye Forumu - Lepistes Hakkında Güncel BLGHN, 20:39
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryum Aydınlatma Burakaydn, 20:16
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığı Cinsiyet Ayrımı Amatör balıkçı, 19:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kırmızı Kerevit Bakımı Ve Üretimi Hakanyldr, 18:32
Omurgasızlar - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) Hobimus, 18:28
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Önerisi | 70x40x40 Zaid, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ada 45p - Ada 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 17:55
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - 60x40x40 Yeni Kurulumum grendel1984, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Çürüyen Tatlı Patates TuRKeR, 17:21
Bitki Akvaryumları Genel - Hobiye Geri Döndüm. Bitkili Akvaryum Tür Tavsiyesi altankanat, 17:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Yem Öneriniz Amatör balıkçı, 17:03
Yeni Üye Forumu - Lüleburgaz’dan Selamlar Srknatmn, 17:03
Yeni Üye Forumu - Hobiye Yeni Başladım Ama Çok Kayıp Verdim urzais, 16:23
Yeni Üye Forumu - Dalga Motoru Önerisi gorkemtungul, 16:18
Yeni Üye Forumu - Elektrikli Dip Sifonu Önerisi TuRKeR, 15:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Zaid, 13:33
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkilerim Sararıp Kopuyor İnci Kefali, 13:17
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 12:58
Labirentliler Tanıtımı - Kuyruğunda Beyazlık koraykbl, 12:07
Yeni Üye Forumu - Su Üstü Baloncukları kus6urnu, 11:33
Bitki Akvaryumları Genel - Isıtıcı Sorunu fishhyy, 10:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Ani Ölümler Ve Solungaç Kızarıklığı bearse22, 10:03
Hastalıklar ve İlaçlar - İç Kule Sump Rengi Değiştirme K0L0Ni, 09:47
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Oranda Havada Asılı Kalma GhostKoi, 09:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Fotoğraf Galerim Street Parrot, 08:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Eheim Thermocontrol 100 W Kalibre Edemiyorum umitopall, 08:09
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 01:24
Akvaryum Tanıtımı - Blackwater Akvaryum Kurulumu... Eflatun61, 01:07
Akvaryum Tanıtımı - Endler Gupy Akvaryumu Hakkinda yemrekozenn, 00:54
Yeni Üye Forumu - Endler Gupy Akvaryumu Hakkinda Zaid, 23:55
Yeni Üye Forumu - Balıklara verilebilecek meyve ve sebzeler Gökdeniz Kale, 23:36
Malzemeler ve Yemler Forumu - Geophagus Cinsiyet Ve Tür Ayrımı İsmail_0631, 23:13
Yeni Üye Forumu - Chihiros, Orionled, Creaqua Led Tavsiyesi Aguamentist, 22:15
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Su Düzenleyicileri Zaid, 21:33
Yeni Üye Forumu - Monstera Bitkisi Ve Tatlı Patates Hatsunepuffer, 21:27
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 01:21
- Yati Kökü Ve Eheimısıtıcılar orcrist 01:21
- Ada Amazonia V2 Soil Toprak WnrAquascaping 01:18
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 01:11
- L333classic Ve Whıte rebelde 23:57
- Leptosoma Speckleback Moba aktivist06 23:24
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 23:17
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 23:03
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 22:56
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 22:56
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 22:48
- Toplu Malzeme Test,yem,gübre,yaprak PilotBey 22:47
- 40x40x40, Resun Air 8000, Isıtıcı, Yati Kök MurathanM 22:31
- Geophagus Arıyorum MurathanM 22:31
- Subulata, Java Fern zimdaldil 22:23
- 10 Adet Ember Tetra omer417 22:13
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 21:50
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 21:50
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:48
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:48
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:48
- Similis-speciosus-sumbu Shell erdo_bg 21:45
- Amazon Hançerleri kerem1135 21:28
- Erkek Camgöz Kılıçkuyruk kerem1135 21:28
- Aykılıç Çifti ali özer 21:09
- Afrika Cichlidleri devito 20:24
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 20:04
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 20:04
- Nano Akvaryum 36x22x20 LEGEND59 19:51
- Sağlam Kan Velifera Aranıyor incaia 19:45
- Balıklar, Karidesler Serdariekrem 19:42
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 19:36
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 19:36
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 19:11
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 19:11
- Blue Dragon Dumbo Big Ear Ferdiktk 19:10
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 18:21
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 18:21
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 18:21
- Fluval 207 sametyildiz 18:08
- 15 Aylık Mücevher Cichlid. Gokhancavusoglu 17:49
- Cüce Vatoz egehamit 17:28
- Karides Türleri egehamit 17:28
- Akvaryum Midyetava 17:08
- Dış Filtre Midyetava 17:08
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 16:48
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 16:09
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 16:09
- Legrand Marka Prizli Vago Klemensli Elektrik Hattı ootkn 15:37
- Adwa Ph Metre Ad12 Ve tds Metre Ad31 ootkn 15:37
KULLANICILAR
- 123 Online Kullanıcı, 67 Üye
Online Kullanıcılar
sandman309,
nyzcandan,
ka2n,
urzais,
leovo,
Aquila,
muzaffer_81,
K0L0Ni,
osmandbnl,
HLLDNLYC,
mrah,
WnrAquascaping,
H.Ocal,
sina cen,
Cyber_Scout,
nyssa,
emreemin,
erimgorgulu,
Goldfish2000,
EKAR,
bay hobici,
kubilaykoparan,
secreteriat,
Naturality00,
Robertdom,
Ufuk12,
kadirik,
kambortam,
Edisko,
KÇetintaş,
ternapi,
hasancn,
KaraLahana,
Hoppala,
kribensis7,
Bob,
asiaminor,
rockhl,
Nickim10Harf,
TayfunSylkn,
scorpion26,
oguzhanYeniBalik,
kekocaa,
vedat79,
AtlasPoyraz,
ersin1981,
Kurslu,
Diplomert,
Ferdiktk,
Raytingen,
altum123,
rebelde,
modukon,
Zaid,
s_yavuz4830706,
CoryCory,
Hobimus,
prisonbreak,
Redko,
egedin,
Akvaryumhobiaraş,
Kadircankaya,
Jotunheim,
leon_ur,
Ghargamel,
Sadel,
MurathanM,
Ehtiyar,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.