ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rhn35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
77
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Aralık 2019 11:57
Son Ziyaret:
7 Saat 13 Dakika önce
Toplam Mesaj:
41 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan Özaydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Apistogramma macmasteri Apistogramma Trifasciata Apistogramma Hongsloi Süper Red Apistogramma Elizabethae Red Belly Apistogramma baenschi ‘Inca’ Apistogramma Norberti F0 Apistogramma sp. Alenquer Erhan Özaydın

SON 10 MESAJI

180x60x60 Karma Güney Amerika
Maşallah, Amazon işe gelmiş, mesaiye başlamış.
Safkan Velifera
Keşke Ankara’da olsam
Apisto Tavsiye
1 çift Apistogramma besleyebilirsiniz. Başlangıç için; kakadu, borelli, Trifasciata türlerinden birini öneririm.
Yavrusunu Yemeyen Çift Önerisi
Merhaba Apistogramma türlerinden bir çift edinebilirsiniz. Yalnız yavru bakımı konusu biraz şans işi; beraber de bakanı da var erkek balığın tekrar çiftleşme dürtüsüyle yemesi de var. Her balığın davranışı kendine özgü apistolarda.
Kurutulmuş Tubifex Kullanımı Hakkında
Merhaba öncesinde ıslatıp verirseniz daha rahat tüketiyorlar. Ayrıca su piresi ve grindal kurt ile besleyebilirseniz kondisyon kazanmalarına yardımcı olursunuz
45 Litre Blackwater Apisto Ve Neon
[QUOTE=Gokayb]

Apistogrammalardan yavruları erkek ayırmadan yaşatmak mümkün mü?
[/QUOTE]
Gözümün önünde yavruları tek tek mideye indiren de var, bakımını üstlenen de, suya sabuna dokunmadan kendi halinde takılan da var.
Apistoların güzelliği bu; her biri ayrı karaktere sahip.
45 Litre Blackwater Apisto Ve Neon
[QUOTE=Taha Şen]Peki apistogramma hangi tür tavsiye edersiniz. İlk kez apisto bakacağım.[/QUOTE]
Kakadu, panduro, Macmasteri başlangıç için önerebilirim. Hem dayanıklılar hem de piyasada bol miktarda uygun fiyatlı yerli üretim bulabilirsiniz.
45 Litre Blackwater Apisto Ve Neon
Saklanma alanlarının bol olduğu bir dekorasyonla çift apisto bakabilirsin. Bu hacimde ve yeni kurulacak bir akvaryumda balık yükünü arttırmamak adına ilave balık konusunda dikkatli olmak gerekir. Belli bir süre sonra gidişata göre 3-4 balık düşünülebilir.
Kardeş Apistogramma Üretimi İle İlgili Gerçekler..
[QUOTE=HarunYILDIRIM]

Erhan benim hakkımda ki düşüncelerin için çok teşekkür ederim , eksik olma. Soyları daim olsun inşallah….

Ayrıca yazdıklarına hafiyen katılıyorum, tabi ki kan çeşitliliği güzel birşey , Elimde ki türlere kan çeşitliliği olsun diye bende farklı kanlardan ekleme yapıyorum bunu yapmak gerekli elbette . Deformasyon olmasa da 3-4 defadan sonra imkan varsa kan katmak faydalı. Ama kuzeniydi , yeğeniydi veya amca kızı olayı değil tamamen farklı kan.

Sana verdiğim kardeş İnkalar’ın durumunu sen yazdın şimdi . Ben sana soruyorum , deformasyon oldu mu ? Olma ihtimali elbette var sadece kardeşte olur demek veya olacak diye kesin birşey demek ve genelleme yapmak yanlış .
Kardeş üretimi olan inkalar birbiri ile çiftleşti mi ?
Ve çok daha değişik bir soru en fazla 8 ay ömürleri mi oldu?

Böyle değişik cümleler ve zihin bulamalar ile olmaz .
İthalat şeklini de yazdım yanlış mı ?
Doğada da bu balıklar birbiri ile ürüyor , tabi ki ben asla sakat yavru çıkmaz demiyorum , kimsede demiyor , çıkma ihtimali hem kardeşler de var hemde farklı kanlar da, sakat olan balığı üretmek zaten yanlış bunu savunan biri asla olamaz.

Kakadu olayı gerçekten çok değişik , sana katılmamak elde değil. Kardeş olmasa bile kakadu da gerçekten deforme yavru sayısı çok çıkıyor . [/QUOTE]
Şu sözüm ona iddialara gülüp geçmek isterim de yine de kaçamak cevap veriyor dedirtmemek için yazayım:
2020 aralık ayında sizden aldığım inkalar birçok kez çiftleşti ve hala yaşıyorlar. Hiçbir deformasyonu olmayan yavrularını çeşitli kanallardan sahiplendirdim, sona kalanlar da yavruladı ve 3. Nesil yavrulara sahip oldum, sorunsuz büyüyorlar. İthalat kısmı zaten dediğiniz gibi gelen giden belli.
İnsanların üzerinde durması gerektiğini düşündüğüm esas sorun (Apistogrammanın ülkemizdeki Malawinin kaderini paylaşmaması adına) birbirine yakın türlerin çaprazlanması. Mesela şahısımın duyduğu önerilerden biri: Tefe blue dişisine agasizzi erkeği olmaz mı?
Bu şekilde benzer durumların gerçekleşmesi beni endişelendiriyor
Kardeş Apistogramma Üretimi İle İlgili Gerçekler..
Damızlıkların farklı kandan olması tabi ki genetik çeşitlilik için iyi birşey ancak bu kanlar ne kadar kaliteli? Esas önemli olan o bence.
Özellikle selective breeding yöntemiyle doğal halinden oldukça farklı renk ve desenlere kavuşan Kakadularda gen havuzu iyice daraldığı için anomaliye sahip birey sayısı çok oluyor. Omurgaları kambur, ağızları yamuk vücut formları normalden kısa kalan bireyler çok var ve malesef bir kısmının üretimde kullanıldığını görüyorum.
Kişisel olarak [U]mümkün mertebe[/U] yavrularıma kaliteli farklı bir kan katmaya çalışıyorum. Buradaki amacım farklı gen havuzuyla ebeveynlerinden daha gösterişli bir balık elde etmek. Ama bunu yaparken esas amacın eklenecek balığın en az eldekiler kadar iyi formda olması.
Harun Bey özelinde aldığım her balıktan memnun kaldım. Kardeş! İnkalarımın torunları oldu hiçbir problem yok. Henüz 7. Jenerasyon yavruya ulaşamasam da 3e kadar kefilim. [:)]Piyasada onun balıklarının soyu hariç daha iyi bir kana henüz rast gelmediğim için de böyle devam.[:)))]
Burada esas rahatsız edici olanı ise ilanlarda kendi balığını övebilirsin, kardeş olmadıklarının altını çizebilirsin gayet doğal da. Başkalarının balıklarına doğrudan ya da dolaylı lekelemek etik değil. Bırakın onu forum üyelerimiz değerlendirsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.