ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Afanero
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Şubat 2021 15:27
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Erdem ağdaş
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1990
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Erdem ağdaş
SON 7 MESAJI
İlk Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=ceyh]Merhaba, dekorasyon güzel olmuş, elinize sağlık, zaman içerisinde zevke göre ön plan bitkileri de eklenebilir.
Dipte kullandığınız kum nedir?
Katkı dedikleriniden ortadaki potasyum gübresi, düzenli kullanmaya devam etmelisiniz ama tek başına potasyum bitkilerin ihtiyacı için yeterli olmayabilir, diğer makro ve mikro elementler de gerekli olabilir.
Üzerinde 1 kapak yazan su düzenleyici, 24+ saat ağzı açık bir kapta gölgede dinlendireceğiniz suda klor kalmayacaktır, dolayısıyla ani su değişiklikleri gerekmedikçe düzenli olarak kullanmanıza gerek yok.
Stability bildiğim bir ürün değil, biyolojik filtrasyon demiş ama bunu nasıl yaptığını anlamadım. Akvaryuma canlı eklemeden önce önemli olan döngüyü oturtmak. Bunun için bakteri kültürü (sudaki klor uçtuktan sonra ve canlı eklemeden bir gün önce) kullanabilirsiniz (bakteria feeder ile karıştırılabiliyor, bakteria feeder bakteri kültürü değil bakteri besinidir, aynı işi görmez).
Su değişimini haftalık % 30 civarı dinlenmiş (kloru uçmuş) suyla yapabilirsiniz.
Son olarak son derece önemli bir konu olan döngü hakkındaki detaylar için linkteki makaleyi okumanızı özellikle öneririm.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]
[/QUOTE]
Merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. En altta 10 kg lav kırığı onun üzerinde de 15 kg hagen kum var. Potasyum gübresini aslında bitkilerin yaprakları delindiği için aldım. Sıvı gübre için daha erken dediler. O yüzden şimdilik sadece bunu kullanıyorum. Ben bu biyolojik filtrasyonu ve gübreleri sürekli kullanacak mıyım yoksa belirli bir süreleri var mı onu öğrenmek istiyorum. Aşırıya kaçıp herşeyi berbat etmek istemiyorum çünkü. Linkini attığınız yazıyı okuyacağım. Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.
[QUOTE=ceyh]Merhaba, dekorasyon güzel olmuş, elinize sağlık, zaman içerisinde zevke göre ön plan bitkileri de eklenebilir.
Dipte kullandığınız kum nedir?
Katkı dedikleriniden ortadaki potasyum gübresi, düzenli kullanmaya devam etmelisiniz ama tek başına potasyum bitkilerin ihtiyacı için yeterli olmayabilir, diğer makro ve mikro elementler de gerekli olabilir.
Üzerinde 1 kapak yazan su düzenleyici, 24+ saat ağzı açık bir kapta gölgede dinlendireceğiniz suda klor kalmayacaktır, dolayısıyla ani su değişiklikleri gerekmedikçe düzenli olarak kullanmanıza gerek yok.
Stability bildiğim bir ürün değil, biyolojik filtrasyon demiş ama bunu nasıl yaptığını anlamadım. Akvaryuma canlı eklemeden önce önemli olan döngüyü oturtmak. Bunun için bakteri kültürü (sudaki klor uçtuktan sonra ve canlı eklemeden bir gün önce) kullanabilirsiniz (bakteria feeder ile karıştırılabiliyor, bakteria feeder bakteri kültürü değil bakteri besinidir, aynı işi görmez).
Su değişimini haftalık % 30 civarı dinlenmiş (kloru uçmuş) suyla yapabilirsiniz.
Son olarak son derece önemli bir konu olan döngü hakkındaki detaylar için linkteki makaleyi okumanızı özellikle öneririm.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]
[/QUOTE]
Merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. En altta 10 kg lav kırığı onun üzerinde de 15 kg hagen kum var. Potasyum gübresini aslında bitkilerin yaprakları delindiği için aldım. Sıvı gübre için daha erken dediler. O yüzden şimdilik sadece bunu kullanıyorum. Ben bu biyolojik filtrasyonu ve gübreleri sürekli kullanacak mıyım yoksa belirli bir süreleri var mı onu öğrenmek istiyorum. Aşırıya kaçıp herşeyi berbat etmek istemiyorum çünkü. Linkini attığınız yazıyı okuyacağım. Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.
İlk Bitkili Akvaryumum
Ölçüler: 100 x45 x 55
Canlı Türleri: boş
Tankın Yaşı: 2[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192114051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192114131.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz pazar günü ilk bitkili akvaryumumu kurdum. Elimden ancak bu kadarı geldi ilk deneyimim olduğu için yaptığım hataları bana söylemenizi tecrübelerinizi paylaşmanızı ve akvaryumumu yorumlamanızı istedim.
Bitkileri koyduktan sonra yapraklarında delinme oldu ben biraz evham yapıp potasyum aldım henüz 3 ml kullandım. Onun dışında fotoğraflarda görmüş olduğunuz katkıları kullanıyorum. İlk akvaryumun sisteminin oturma süreci nasıl işler? Ben bu katkıları ne kadar daha kullanmalıyım ve su değişimlerini ne zaman yapmalıyım? Bana biraz yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum. Akvaryum şu anda 3 günlük izlemem gereken yol hakkında fikir ve linklere çok açığım.
Ölçüler: 100 x45 x 55
Canlı Türleri: boş
Tankın Yaşı: 2[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192114051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192114131.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz pazar günü ilk bitkili akvaryumumu kurdum. Elimden ancak bu kadarı geldi ilk deneyimim olduğu için yaptığım hataları bana söylemenizi tecrübelerinizi paylaşmanızı ve akvaryumumu yorumlamanızı istedim.
Bitkileri koyduktan sonra yapraklarında delinme oldu ben biraz evham yapıp potasyum aldım henüz 3 ml kullandım. Onun dışında fotoğraflarda görmüş olduğunuz katkıları kullanıyorum. İlk akvaryumun sisteminin oturma süreci nasıl işler? Ben bu katkıları ne kadar daha kullanmalıyım ve su değişimlerini ne zaman yapmalıyım? Bana biraz yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum. Akvaryum şu anda 3 günlük izlemem gereken yol hakkında fikir ve linklere çok açığım.
Kayalarda Yosunlaşma
[QUOTE=Anuenlil]
Merhaba yeni kurulumunuz hayırlı olsun [:nazar:]
Bitkilerdeki delinme geceden sabaha olacağını sanmıyorum adaptasyon sürecindelerdir.
Kayalardaki yosunlanma eklediğiniz sıvı gübrenin etkisi olabileceği gibi aydınlatma süreniz etkili olabilir ayrıca gayet güzel doğal duruyor bunda aman aman endişe edecek bir durum yok işin doğasında olan şey .[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim. Daha ilk deneyimim olduğu için biraz fazla evham yapıyorum :)[QUOTE=Splendor]12 saat ışık ve gübreleme yeni kurulan tanklarda buna sebebiyet verir. Günlük 4-5 saat aydınlatma ile başlayın ve her ay 1 saat arttırarak 8-9 saate çıkarın. Gübrelemeyi de bitkiler eklendikten 2-3 hafta sonra başlarsanız daha iyi olur. Bu süre zarfında 3 günde 1 %20-30 su değişimi ve bakteri kültürü kullanın.
Yeni kurulan tanklarda gelişim ve adaptasyon konularını araştırın.
Bu durum hakkında bir yazım vardı; konuya bir göz atın; [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkilerimin_yapraklari_curuyor_k938700.asp[/URL][/QUOTE]
Çok sağolun söylediğiniz herşeyi dikkate alacağım. Bakteri kültürü falan aldım ve düzenli kullanıyorum. İlk aşamada Ne kadar kullanacağım ve su değişim zamanları hakkında bir fikrim yoktu o konuları araştıracağım.
[QUOTE=Anuenlil]
Merhaba yeni kurulumunuz hayırlı olsun [:nazar:]
Bitkilerdeki delinme geceden sabaha olacağını sanmıyorum adaptasyon sürecindelerdir.
Kayalardaki yosunlanma eklediğiniz sıvı gübrenin etkisi olabileceği gibi aydınlatma süreniz etkili olabilir ayrıca gayet güzel doğal duruyor bunda aman aman endişe edecek bir durum yok işin doğasında olan şey .[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim. Daha ilk deneyimim olduğu için biraz fazla evham yapıyorum :)[QUOTE=Splendor]12 saat ışık ve gübreleme yeni kurulan tanklarda buna sebebiyet verir. Günlük 4-5 saat aydınlatma ile başlayın ve her ay 1 saat arttırarak 8-9 saate çıkarın. Gübrelemeyi de bitkiler eklendikten 2-3 hafta sonra başlarsanız daha iyi olur. Bu süre zarfında 3 günde 1 %20-30 su değişimi ve bakteri kültürü kullanın.
Yeni kurulan tanklarda gelişim ve adaptasyon konularını araştırın.
Bu durum hakkında bir yazım vardı; konuya bir göz atın; [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkilerimin_yapraklari_curuyor_k938700.asp[/URL][/QUOTE]
Çok sağolun söylediğiniz herşeyi dikkate alacağım. Bakteri kültürü falan aldım ve düzenli kullanıyorum. İlk aşamada Ne kadar kullanacağım ve su değişim zamanları hakkında bir fikrim yoktu o konuları araştıracağım.
Kayalarda Yosunlaşma
Merhaba arkadaşlar pazar günü ilk akvaryumumu kurdum. 200 litrelik bir akvaryum. Çiçekleri misket gübresini tabanını falan tamamlayıp filtreleri çalıştırdım. Günde 12 saat civarı ışık veriyorum. Akvaryum güneş görmeyen bir odada. Bitkileri diktikten sonra yapraklarda delinme oldu ve potasyum gübresi aldım. Şu an toplamda 3ml sıvı potasyum gübresi enjekte ettim. Ama kayada yosunlanma başladı. Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl önleyebilirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620191337421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620191337461.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar pazar günü ilk akvaryumumu kurdum. 200 litrelik bir akvaryum. Çiçekleri misket gübresini tabanını falan tamamlayıp filtreleri çalıştırdım. Günde 12 saat civarı ışık veriyorum. Akvaryum güneş görmeyen bir odada. Bitkileri diktikten sonra yapraklarda delinme oldu ve potasyum gübresi aldım. Şu an toplamda 3ml sıvı potasyum gübresi enjekte ettim. Ama kayada yosunlanma başladı. Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl önleyebilirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620191337421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620191337461.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryum Başlangıç
[QUOTE=rizasirman]Erdem bey merhaba,
Lepistes baktığınız tankta (özellikleri nelerdir bilmiyorum) low tech bitkilere de büyük oranda bakabilirsiniz. Bir yerinden bitkili akvaryuma başlamak için iyi bir yöntem olur. Oturmuş bir tankta bitkiler daha sağlıklı gelişmeye başlar.
Ancak illa ki ayrı bir tank kuracaksanız, 30-40 litrelik nano bir akvaryum olabilir. Zeminde reeflowers siyah kum ve JBL kugeln misket gübre, 6500K beyaz 10-20 watt led ampül ile bir aydınlatma ve şelale filtre, büyük oranda ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Zevkinize göre ağaç kökü ve kayalar da eklersiniz. Bitki seçimini de low tech bitkiler diye forumda aratarak yapabilirsiniz. Anuibias türleri, java fern, christmas moss, rotala red ve green gibi stem yani gövdeli bitkiler, bolbitis, cryptocoryn türleri gibi bitkiler tercih edebilirsiniz.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Hazırdaki tankımı bozmak istemiyorum çünkü başarısız olma ihtimalim var. Asıl amacım ufak tankta tecrübe edinip daha sonra kurulu Akvaryum’a güzel birşeyler yapmak.
[QUOTE=Arkun]Merhaba,
Klasik siyah hagen kum altında lav kırığı ile bir zemin oluşturmanız oldukça ekonomik olur ve her türlü bitkiyi yetiştirebilirsiniz her daim. Işık çok önemli yanlış bir aydınlatma yosun problemine boğar sizi ve sıkılıp tankı bozarsınız. Ben ledten ziyade floresan kullanmanızı tavsiye ederim bu bağlamda çünkü floresan ışık anlamında garanti bir sonuç sağlar. CO2 zaten olmayacak, haftalık %15 düzenli dinlenmiş su değişimi yeterli olur. Sıvı gübre olarak low tech için karma bir gübre sera florena gibi kullanabilirsiniz. Misket gübre de kullanmanız bitkiler için fayda eder. Tropica nutrition tabs veya jbl balls olabilir. Günde 8 saat aydınlatmayı aralıklı verebilirsiniz 3 2 3 olabilir.
Bitki olarak zeytin, limon, tütün, karidesler için moss türleri vs. internetten araştırıp bir çok bitkiyi yetiştirebilirsiniz.[/QUOTE]
Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için. Şu an arama kriterlerim azaldı. Amacım da buydu. Teşekkürler.
[QUOTE=rizasirman]Erdem bey merhaba,
Lepistes baktığınız tankta (özellikleri nelerdir bilmiyorum) low tech bitkilere de büyük oranda bakabilirsiniz. Bir yerinden bitkili akvaryuma başlamak için iyi bir yöntem olur. Oturmuş bir tankta bitkiler daha sağlıklı gelişmeye başlar.
Ancak illa ki ayrı bir tank kuracaksanız, 30-40 litrelik nano bir akvaryum olabilir. Zeminde reeflowers siyah kum ve JBL kugeln misket gübre, 6500K beyaz 10-20 watt led ampül ile bir aydınlatma ve şelale filtre, büyük oranda ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Zevkinize göre ağaç kökü ve kayalar da eklersiniz. Bitki seçimini de low tech bitkiler diye forumda aratarak yapabilirsiniz. Anuibias türleri, java fern, christmas moss, rotala red ve green gibi stem yani gövdeli bitkiler, bolbitis, cryptocoryn türleri gibi bitkiler tercih edebilirsiniz.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Hazırdaki tankımı bozmak istemiyorum çünkü başarısız olma ihtimalim var. Asıl amacım ufak tankta tecrübe edinip daha sonra kurulu Akvaryum’a güzel birşeyler yapmak.
[QUOTE=Arkun]Merhaba,
Klasik siyah hagen kum altında lav kırığı ile bir zemin oluşturmanız oldukça ekonomik olur ve her türlü bitkiyi yetiştirebilirsiniz her daim. Işık çok önemli yanlış bir aydınlatma yosun problemine boğar sizi ve sıkılıp tankı bozarsınız. Ben ledten ziyade floresan kullanmanızı tavsiye ederim bu bağlamda çünkü floresan ışık anlamında garanti bir sonuç sağlar. CO2 zaten olmayacak, haftalık %15 düzenli dinlenmiş su değişimi yeterli olur. Sıvı gübre olarak low tech için karma bir gübre sera florena gibi kullanabilirsiniz. Misket gübre de kullanmanız bitkiler için fayda eder. Tropica nutrition tabs veya jbl balls olabilir. Günde 8 saat aydınlatmayı aralıklı verebilirsiniz 3 2 3 olabilir.
Bitki olarak zeytin, limon, tütün, karidesler için moss türleri vs. internetten araştırıp bir çok bitkiyi yetiştirebilirsiniz.[/QUOTE]
Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için. Şu an arama kriterlerim azaldı. Amacım da buydu. Teşekkürler.
Yanlış anladınız hocam evet her birinin ayrı ayrı konusu var farkındayım. Bunların hepsini gördüm. Benim bu konuyu açmaktaki amacım fikir almak. Daha önce bu yoldan geçmiş arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. En iyi yöntem deneme yanılmadır, teorik bilgi denizi bu forum ama benim sizden rica ettiğim şey tamamiyle tecrübeleriniz. Yani ilk başlangıç aşamasında ufak çapta bir bitkili akvaryum için daha önce bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşlardan şunu şöyle yaparsan başlangıç için çok daha iyi olur tarzında öneriler. Yoksa evet bu forum bilgi açısından derya deniz. Ayrıca ilk kez bu işe girecek biri olarak çok bilgi çok kafa karışıklığı demek oluyor bunu anladım.
Yanlış anladınız hocam evet her birinin ayrı ayrı konusu var farkındayım. Bunların hepsini gördüm. Benim bu konuyu açmaktaki amacım fikir almak. Daha önce bu yoldan geçmiş arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. En iyi yöntem deneme yanılmadır, teorik bilgi denizi bu forum ama benim sizden rica ettiğim şey tamamiyle tecrübeleriniz. Yani ilk başlangıç aşamasında ufak çapta bir bitkili akvaryum için daha önce bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşlardan şunu şöyle yaparsan başlangıç için çok daha iyi olur tarzında öneriler. Yoksa evet bu forum bilgi açısından derya deniz. Ayrıca ilk kez bu işe girecek biri olarak çok bilgi çok kafa karışıklığı demek oluyor bunu anladım.
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir 100 lt akvaryumda lepistes besliyorum. Ufak bir tank kurup bitkili Akvaryum’a geçiş yapmak istiyorum. Bir süredir forumda konulara bakıp araştırmalar yapıyorum. Normalde var olan Akvaryum’u bozmayacağım çünkü ilk deneyim olacağı için başarısızlığa uğrama imkanım var ve elimde olanı da kaybetmek istemiyorum. Çok yüksek maliyeti olmayan ufak çapta bir başlangıç Akvaryum’u yapmak istiyorum. Elimde var olan lepisteslerden ve ek olarak karides besleyebileceğim bir akvaryum tavsiyesi istiyorum.
Başlangıç için karbondioksit gereksinimi olmayan ve mali açıdan beni çok zorlamayacak bir kurulum yapmak istiyorum. Açıkçası ilk aşamada sadece ufak çapta bir deneme olacağı için maliyeti düşük tutmak istiyorum daha ileriki dönemlerde bitkili akvaryumun olayını kavradığımda deneme yanılma yöntemi ile farklı varyasyonlar yapmayı planlıyorum. Bana zemin,bitki,ışıklandırma filtrasyon hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. Hepinize teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir 100 lt akvaryumda lepistes besliyorum. Ufak bir tank kurup bitkili Akvaryum’a geçiş yapmak istiyorum. Bir süredir forumda konulara bakıp araştırmalar yapıyorum. Normalde var olan Akvaryum’u bozmayacağım çünkü ilk deneyim olacağı için başarısızlığa uğrama imkanım var ve elimde olanı da kaybetmek istemiyorum. Çok yüksek maliyeti olmayan ufak çapta bir başlangıç Akvaryum’u yapmak istiyorum. Elimde var olan lepisteslerden ve ek olarak karides besleyebileceğim bir akvaryum tavsiyesi istiyorum.
Başlangıç için karbondioksit gereksinimi olmayan ve mali açıdan beni çok zorlamayacak bir kurulum yapmak istiyorum. Açıkçası ilk aşamada sadece ufak çapta bir deneme olacağı için maliyeti düşük tutmak istiyorum daha ileriki dönemlerde bitkili akvaryumun olayını kavradığımda deneme yanılma yöntemi ile farklı varyasyonlar yapmayı planlıyorum. Bana zemin,bitki,ışıklandırma filtrasyon hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. Hepinize teşekkür ederim.
SON MESAJLAR
- Bunun Cinsi Nedir MasterChief, 01:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Ömer t, 01:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi mertsarikaya, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme Larvaklm, 00:59
Diğer Tatlı Su Canlıları - Kurt Mu? Ömer t, 00:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Gerçek Taşlardan Arka Plan ahmetfiratozkaya, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Ömer t, 00:29
Hastalıklar ve İlaçlar - 35 Cm Bitkili Akvaryum KaanE, 00:23
Akvaryum Tanıtımı - Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor GhostKoi, 23:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - İstilacıların Peşinde GhostKoi, 23:45
Deniz Canlıları - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu Larvaklm, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı orkunatalay, 23:29
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 23:05
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ömer t, 22:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hamile Lepistesim Böylemi Kalmalı Hobilik, 22:00
Canlı Doğuranlar - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 21:35
Yeni Üye Forumu - Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 21:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yarasa Melek writer, 21:17
Fiyat Forumu - Shallow Tank Mirza Adar, 21:16
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun Akvaryum2000, 21:09
Filtreleme Seçenekleri - Hızlı Yavru Büyütmek İçin Canlı Yem Kullanımı Ömer01, 20:53
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım İçin Öneriler OptikPr, 20:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı 371ack, 20:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Su Kaplumbağası Erensrens, 20:45
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 20:31
Yeni Üye Forumu - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su Aras5434, 19:35
Omurgasızlar - Hamile Lepistes Hobilik, 19:15
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi Ömer01, 18:47
Bitki Akvaryumları Genel - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum Bettamtailung, 18:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğum Yakınmı BozKar, 18:39
Yeni Üye Forumu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 18:37
Canlı Doğuranlar - Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme giyotyn, 18:23
Taban ve Gübreleme - Lepisteslerim Yukarı Aşağı Hareket Ediyor Tugraksk16, 18:17
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Ve Elektrik Kesintisi Göksel D, 17:43
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Masası Aguamentist, 16:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Nesi Var bendeniztayfun, 16:30
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatozun Üstünde Böyle Beyaz Noktalar Var, MasterChief, 16:26
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 15:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden onaterdoğan, 15:19
Akvaryum Tanıtımı - Lepıstes Akvaryumumda Bitki Sayısı Yeterlimi? MasterChief, 15:15
Yeni Üye Forumu - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 14:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi bendeniztayfun, 14:20
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 13:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığımdaki Garip Davranışlar Julyet0, 13:41
Yeni Üye Forumu - İç Filtre ÇaĞRı, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 13:10
Sazansıgiller - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri ÇaĞRı, 13:04
Omurgasızlar - Lepistesle Hamilemi 35okan, 12:50
Canlı Doğuranlar - Beta Çiftleştirme Taha Yanık, 11:30
Labirentliler - Ciklet Akvaryumu Önerisi draff10, 10:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 02:19
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 02:03
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 01:39
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 01:39
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 01:38
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 01:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:27
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:27
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:27
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:27
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:27
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 00:40
- Katil Salyangoz jezey 00:17
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Beyaz Kurt Kültürleri jezey 00:17
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 00:17
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 00:17
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 00:17
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 23:51
- Tetra 300w Isıtıcı, Tetra Aps 50 Hava Motoru Vs. diaslayt 23:48
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 23:32
- Ücretsiz Japon Balığı kadirik 23:32
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 23:30
- Thumbi West Mc-ob Yavrular yakaryus 23:03
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 23:00
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 22:59
- Nakliye Dahil Özel Tasarım Akvaryum swordfishhhh 22:44
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 22:43
- Ates Neon Karides omersayar 22:43
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 22:43
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 22:35
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 22:35
- Altın Kafa Melekler Tekin35 22:12
- Betta Çeşitleri Fade 22:11
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:01
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:01
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:01
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:01
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 21:54
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 21:54
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 21:54
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 21:54
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 21:25
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 21:25
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:20
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 20:54
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 20:21
- Lamprologus Meleagrıs erdo_bg 20:21
- Pingu Lepistes erdo_bg 20:21
- Saz Bitkisi selfish 20:05
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:22
KULLANICILAR
- 97 Online Kullanıcı, 53 Üye
Online Kullanıcılar
SezginBaltali,
soapopera,
Sariyerlee,
valarmorghulis12,
seto,
ELART,
Kayrabarlas,
yasirakbas,
beratf,
cagrisw,
alpernar,
PsyArt,
TSSB,
bandle topcusu,
farabix13,
sirhill,
Semosh35,
KaanE,
Kaan59,
Akax,
Budmo,
Hobilik,
AmatorAkvryumcu,
BarisD,
yamansengonca,
omerkykn,
Ehtiyar,
-RBG-,
mertsarikaya,
egeuchiha,
luciferbetta,
akomania,
arkan,
OptikPr,
Emregll,
Burakt122,
uzunizzet,
neontetras,
M_usta,
darkLightning0,
Ankrales,
Ömer t,
Lovelepistes,
yigithanw,
MasterChief,
ysacik,
denizim20,
Vartego,
KingMaker,
asplant,
ArifhbsAquatics,
Zorlu79,
Hidro Dinamik,
Serce,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.