ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kaangzkr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
400
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 42 Dakika önce
Toplam Mesaj:
675 [0.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
88 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Gözükara
Doğum Tarihi:
02 Eylül 2001
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Canlı Yem Tavsiyesi
[QUOTE=İnci Kefali]Ben mikrofex, sirke kurdu, su piresi, mikrokurt kültürleri sahibi oldum. Birkaç da hazır az miktarda alıp direkt yedirdiğim oldu. Bunların bence en dayanıklısı su piresi. Ancak canını yediğimin Ankarasında güneş günlerce yüzünü göstermeyince hepsi gidiyor. Durdukları yeri bozmaz iseniz kurumuş yumurtalar bile daha sonra açılabiliyor ama çoğalmalarını beklemek zorunda kalıyorsunuz.
Mikrokurtun da fazlası ile kolay olduğunu söyleyebilirim. Ancak vıcık vıcık kültürün içinden alıp temizleme işi sıkıntı, kirletiyor akvaryumu. O mevzuyu sevmiyorum.
Mikrofex leş gibi kokuyor. Buradan bir arkadaştan satın almıştım sağ olsun bolca vermişti ama kokusuna ben dayanamıyorum.
Sirke kurdunu da ayıklamak iş, ağzı açık duracak oda sirke kokacak vs. Bir de büyük balıklar zor görüyor.

Bence artemia çıkarın verin. Akarı kokarı yok süzgeçte süzüp atıyorsunuz.[/QUOTE]

Hocam artemia maalesef çıkaramam hava motorumu bodrumda kaybettim yenisinide para vermek istemiyorum alternatife yöneldim mikrofex veriyorum 2 gündür kokusu beni o kadar etkilemedi açıkçası ayakkabılığın üstünde tutuyorum bu arada kültürü[:D] aslında en mantıklısı bolca artemia çıkarıp tek seferde onu dondurmak
Mikrofexten memnunum ama sadece büyük kurtları yiyemiyor yavrular erişkinler affetmiyor ama size birşey soracağım kültürün suyunu nasıl değiştiriyordunuz kaç günde bir değiştiriyordunuz direk lavobaya döksem bissürü kurt kaybedicem süngere çok çıkmıyorlar

[QUOTE=MasterChiefHakan]Mikrofex, grindal kurt ve sirke kurdu... Hepsini denedim ve fakat hiçbirini devam ettiremedim. Bu iş göründüğü kadar kolay değil ya da ben sabırsız ve beceriksizim.[/QUOTE]

Hocam kurt diyip geçmemek lazım en azından yaşanabilir bi ortam sunmak lazım onlarada yoksa kültür çökebilir
Canlı Yem Tavsiyesi
Mikrofex aldım kargo bugün geldi akşama kadar eve gidemeyeceğim 1 gün kargoda durdular acaba sorun olur mu bide içindeki süngeriyle mi devam etmem gerekie yoksa yeni bi sünger koyup kurtları oraya mı koymam gerekir eski süngerden ayıklayıp
Bide su değişiminde balıklara dikkat ettiğimiz gibi bundada ısıya dikkat ediyor muyuz
Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30
Konunun sıkı takipçisi olacağım hocam toprağı nereden ve Ne kadara temin ettiniz acaba ben mi bulamadım[:)]
Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30
Selamlar maşallah elinize sağlık müthiş bir kurulum olmuş konuda şahane gerçekten hastasıyım şöyle konuların [:)]
Co2 yok sanırım göremedim
kullandığınız aktif toprakla ilgili bir video görmüş olmam lazım ytb da sanırım o toprak bu Co2 kullanmadan müthiş bir Dutch style bir tank kurmuştu videoda inanamamıştım açıkçası
videoyu buldum şimdi sanırım aynı toprak değil
https://www.youtube.com/watch?v=Q8ygopYhqyA&t=1213s
besleyecceğiniz balık tamamen zevkinize kalmış ama bence rasboralar bitkili akvaryumlara çok yakışıyor en iyi sürü davranışı gördüğüm balık şu ana kadar kırmızı burunlarda olabilir
konuyu güncellerseniz çok güzel olur saygılar[:)]
Canlı Yem Tavsiyesi
[QUOTE=AtlasPoyraz]

Görseldeki kültür mikrofex. Kültür oturduğunda inanılmaz hızlı üreyen ve içerik olarak çok faydalı bie canlı yem fakat çok kötü kokar :)
Grindal tavsiye ederim. Yakın besin değerleri. Koku yapmaz. Büyük hatalar yapmadığınız da kültür çökmez :) vs vs[/QUOTE]

Hocam çok yavaş ürüyorlar deniyor grindal kurda ve daha narinlermiş sanırım

[QUOTE=koraykbl]
Canlı dopuran yavruları için su piresi en temiz yöntem. Mikrokurt kültürü dediğimiz şey suyu çok hızlı kirleten bir canlı yemdir bundan dolayı tercih edilmez. Ben canlılara şuan için su piresi veriyorum ve gayet üretimide kolay. Tavsiye ederim.[/QUOTE]

Hocam yeşil su yapamama sorunum var maalesef bu yüzden yaşatamayacağımı düşünüyorum su pirelerini

[QUOTE=AtlasPoyraz]

Görseldeki kültür mikrofex. Kültür oturduğunda inanılmaz hızlı üreyen ve içerik olarak çok faydalı bie canlı yem fakat çok kötü kokar :)
Grindal tavsiye ederim. Yakın besin değerleri. Koku yapmaz. Büyük hatalar yapmadığınız da kültür çökmez :) vs vs[/QUOTE]
Hocam size farklı bişey daha soracağım bunların su değişimini ne zamanda bir yapıyoruz haftada 1 diyen var 3 günde bir diyen var ayrıca suyun hepsini mi değiştireceğiz eklerken dinlenmiş çeşme suyu mu kullanacağız
Canlı Yem Tavsiyesi
Merhabalar Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum

Canlı doğuran yavrularına vernek için en zahmetsiz en kolay canlı yem hangisidir sizce baya bir araştırma yaptım sanırım bu konuda biraz karışıklı var birinin kan kurdu dediği şeye x kişisi grindal kurt diyor baya bir karıştı bende

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199511/100320260248241.jpg[/IMG]

Mesela şu videodaki kültür hangisi başlıkta mikrofex yazıyor ama yapyzeka mikrofex değil diyor

Süngerin üstüne yulaf koyup kabın kenarlarından topladığımız hangi kültür oluyor

Sözün özü en basit en uğraşsız en temiz canlı yem hangisi arkadaşlar var mı tavsiyeleriniz
Walstad Akvaryumumda Garip Bir Canlı Var.
Ben walstadla kurduğum ilk tankta bu tarz solucanımsı detrius planarya tarzı canlıları görmüştüm sonra bir tane erişkin lepistes erkeği attım pırıl pırıl etmişti
Co2 Siz Akvaryumum
Bu konudaki gelişmeleri merakla bekliyoruz hocam bilgilendirme yaparsanız seviniriz[:)]
Power Ledmi Orion Ledmi
Bende bu konuyu çok araştırdım hocam bu ikisinden birini alacaksanız ben power lef seçerdim hatta merceğe gerek kalmayabilir yükseklik çok değilmiş 5 cm de kum olacağını varsaysak 30 cm yükseklikte bence lense gerek yok orion hakkında çok fazla olumsuz yoruma denk geldim(led sönmesi, patlaması, markanın ürünün arkasında durmaması, markaya ulaşılamaması vs) kendimde power yapacaktım ama shark armatürü gördüm 5 sıra olandan sipariş verdim dimer özelliği açıkçası tavsiye etmemde en büyük etken oldu 2 haftadır kullanıyorum biraz ısınması dışında bi problemim yok mikra ve st repens bakıyorum gayet güzel gelişiyorlar yükseliğimde 42 43 cm 6 7 cm kum var 36 37 cm yükseklikte co2 yok
Bitki Akvaryumu
Hacim çok güzel sade ve şık olmuş CO2 yok mu açıkçası Co2 siz monte carlo parvula yetiştirenler görmüştüm biraz bitkinin yerini sevip ince bi denge olması gerekiyor armtürünüz neydi acaba ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.