ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
150 lt akvaryumda başladım 4 taneyle şimdi büyüdüler akvaryumu değiştirdim 450 lt aldım yeni. içinde sadece 4 astronot var.
2 dış filtre + 1 iç filtrem sürekli çalışıyor. ama kumun üstünde öbek öbek astronot dışkılarına raslamanız mümkün. suyun oturmamasına veriyorum. astronot çok dışkı atar derken evet normalden çok atıyor ama öyle sürekli 24 saat te dışkı çıkarmıyor her balık gibi yemek verdikten bir süre sonra dışkısını atıyor. ne kadar sıklıkla dışkı atacağı sizin ona nekadar sıklıkla yem vereceyinizle alakalı. ama asıl olay dışkının kibrit çöpünden bile kalın olmasıyla alakalı. hatta çoğu zaman vaaaayyy be bu dışkı bu balıktan nasıl çıkar demişimdir.
madem yeni başlamışsın bikaç tiyo vereyim arkadaşım. astronotlarını yanlız sen beslersen sana alışırlar. seni görünce heyecanlanır ( yem vereceğini sanıp yemleme pozisyonunu alırlar) akvaryum kapağını dikkatli aç bikaç kere ipsiz bungee jumping yaptı benimkiler.
yavruysalar elini içeriye sokarak beslemeye çalış eline saldırmaya çalışırlarsa elinle balıkları kovala yemi göster yemi yesinler. bu olayı özellikle tubeflex ile yaparsan daha rahat olur.eğer şanslıysan bir süre sonra eline saldırmamaları gerektiğini anlıyorlar. böylece astronotlarını bir kedi köpek gibi sevebilirsin. eğer korkarsan akvarymun camındanda sevebilirsin bundanda hoşlanıyorlar gibi.
suyun sıcaklığını yüksek tut 29 - 30 derece sıcaktan hoşlanıyorlar. mutlaka bir mango kökü edin. suyu yumşatsın. bütçen elveriyorsa tabana serilmiş lav kırığıda hem dekoratif hem yararlıdır bu balıklar için.
balıklarının hızlı büyümesi için oturmuş su elde etmen lazım. bu yüzden akvaryumu eğer yeni doldurmuşsan dip çekimi yaptıktan sonra pislikleri süz sonra suyu geri boşalt ilk 1.5 2 ay akvaryumdan su çekme sadece eksileni koy. birkez suyun oturdumu. 8 dış filtreden daha sağlıklı oluyor. çünkü dış filtre sadece suyu çekiyor. arada pislik gelirse onlarıda yani zaten amonyak karışmış olan suya daha çok karışmasını önlüyor bi deyişlede. ama oturmuş su döngüyü oluşturuyor. pislikler eriyip gidiyor.
şimdi bikaç arkadaş çıkacak ve heauveau böle işmi olur akvaryumda haftada 1 1/3 oranında su değişmesi lazım diye. sen onlara kulak asma astronot dışkısıyla başa çıkman ve çabuk büyütmen için oturmuş su mutlaka lazım.süreci hızlandıracağım diye seranın hazır bakteri kültürlerindende hiç alma para tuzağı. suyun oturduğunu tabanda çok az dışkı ve suyun rendinin hafif koyulaştığını görmeye başladığın an anlarsın.
eğer uzun süre bakmaya niyetliysen kendine büyükçe bir akvaryum edin ama öle dev gibi bişi alman çokta fazla gerekmiyor. 300 lt den birazdaha büyükçe bişi 2 astronotunu ömür boyu idare eder.
yemleme konusunda çok fazla bişi demiyorum. çünkü hertürlü yemi vermekte özgürsün. bunlara çok nadirde olsa ufak balıklarda dahil. hatta çok onay vermiyorum ama bir arkadaşım astronotları için ufak bir lepistes üreme çiftliği bile kurmuştu. senin bileceğin iş.
bundan sonrası sana kalmış
450 Lt 150 x 50 x 65 cm ölçülerinde akvarumda 4 ad bakıyorum. aynı boyda aldığım 4 balığın bitanesi diğerlerine fark attı yaklaşık 2 katı büyüdü
diğerleri nispeten ufak kaldılar. daha 3 ay oldu aldığımdada tahminen 1,5 aylıklardı.
40 Çeşit Tropheus var. Herhangi Biri Olma Şansı var. ama ikolaya çok benziyor.
Frontosa değerlidir. Üreme çağına çok geç ulaşır ve koloni beslemen gerekir. Bu da maliyeti arttırır. O yüzden yavrudan alıp çok uzun bir süre beklemen gerekir.
Tropheuslarda değerlidir. Yumurtalarının büyüklüğü nedeniyle disiler az olan yumurtaları kuluçka yapmak mecburiyetindedir. Yine koloni şeklinde beslenir.
Tropheusun etçil beslenmesi çok riskli bir iş, hatta ölüme davetiye çıkarmak uzun bağırsak yapısına sahip ve zaten ürkek balık olan trophuslar, protein ağırlıklı yemi sindirmekte güçlük çekerken en ufak şeyden nem kapar ve dışkı atamayarak bloat olurlar. Kurtaramazsın hepsi ölür. O yüzden bir seçim yapmalısın. Ya frontosa, ya tropheus. Kendi zevkine göre artık, ayriyetten çok hızlı ve çevik olan tropheuslar, 1 dönüm bostan yan gel osman zihniyetindeki frontosaların için bolca bir stres kaynağı olur. Birlikte beslemeyi başarsan birle üreme söz konusu olmaz hatta stresten dolayı frontosalarında rahatsızlanır.
Dişilerde Kavga Edebilir. Bir kovuğa Girip Kovuğun Önünden Geçenleri Kovaladıktan sonra tekrar yerine geliyorsa. muhtemelen erkektir.
yeni aldığınız balıklarda yol stresinden dolayı bloat olma gibi bir tehlike olabilir. özellikle bu balıklarda. 6 chimbamın yanına bilmeden direk 6 ikola attım ve ardından yem attım. yemi yediler 12 side. fakat chimbalar dışkı çıkartırken ikolalar yol ve yeni bir akvaryumun stresi + chimbaların kovalamaları yüzünden 6 sı birden yemekten sonra dışkı veremediler. 6 sıda bloat oldular.
başta inanmadım. foruma yazdım. bloat dediler. olmaz herhalde dedim fakat durum ciddileşince. hemen gerekli ilaçları aldım ve balıkları ayırdım 2 sini kaybettim ama ters yatan 4 balığımı başlarında 8 saat her an müdahaleye hazır şekilde beklediğim için kurtardım.
insanın başına gelmeden bilimiyormuş.akvaryuma yeni gelen tropheuslara
1. gün ne yem ne ışık.
2. gün sadece ışık.
3. gün duruma göre yem vermeyi tercih ediyorum.
özellikle yavru ve yeni gençlerde bu durumun olma ihtimali yüksek. balıkları gözetlemek çok önemli 1 dk dan fazla aynı yede sabit kalıyorsa sorun olma ihtimali yüksek.
ilk alırken birçok dişi ve az erkek olarak alınmalı bence. çünkü erkek herzaman çiftleşmek isteğinde. sürekli birilerini kovalayacak. Yer kavgası için bile kovalıyor çoğu zaman. O yüzden az dişinin hırpalanma yüzdesi büyük. akvaryumun dekorunu komple çıkartın bir süre bekledikten sonra biraz su çekip soğuk su ilave edin. sıcaklığı yarım derece kadar düşürün. hemen ardından dekoru değişik şekilde tekrar kurun akabinde dişi balığı ekleyin. erkek başka bir akvaryumda olduğunu sanarak bir süre afallayacak. o şuursuz yüzerken dişiyi eklemelisiniz. çünkü 15 dk içinde erkek kendine gelip önce bir yer sahiplenecek sonrasındada. tekrar otorite oluşturmaya çalışacaktır.
Başınız sağolsun, Allah sabır versin.
Lütfen imlaya dikkat ediniz.
mantıklı söylüyorsun ama akvaryumcum beni çok uyardı başka yem verme diye. bende seranın pul yemlerinden başka hiçbir yem vermiyorum. bloat olma sebebi nedir acaba. 2 tane dış filtrem var. toplamda saatte 16.5 kere akvaryum suyunu çeviriyorlar. yemler sabit. su sucaklığı sabit. ph sabit(sürekli test yapıyorum) nitrat deseniz filtrelerin içinde nitrat önleyici materiallerde mevcut. havasızlık deseniz. 24 saat durmadan hava motorum çalışır. yemlemeyede dikkat ediyorum yem bozulmasıda olmaz. yenmeyenleri çıkarıyorum. sera mineral salt ta kullanıyorum.
Bloat bir tür baırsak enfeksiyonu değilmidir ?
balıkların yanlış beslenme sonucu ögütemedikleri yemin bağıursaklarını şişirmesi değilmidir. bu hastalık hemen zart diye öldürmez bildiğim kadarıyla balıklardada bi şikinlik karında içe göçme renklerde bi değişilkik hiçbir sorun yok. ama stresten şüpeleniyorum. yarın balıkçımı arıyacağım acil müdahale gerekirse evde ilaçlarım mevcut. en kötü sarımsağım var. işallah düzelirler.
6 Cimba Yavrusu beslemekteyim. dün akvaryumcumdan 6 tane ikola yavrusu daha aldım. akvaryumun dekorunu bozup içeriye attım. biraz kavgadan sonra düzeldiler. fakat 3 İkola şuursuz yüzüyorlar. ya tabanda oturuyorlar yada yüzeyde sanki hava alır gibi duruyorlar. Bahsettiğim 3 ikolada yeme duyarsızlıkta var. chimbalarda ve diğer 3 ikolada sorun yok kovalamacalar yem yeme aynen devam ediyor sizce neden olabilir. büyük ihtimalle bu 3 ikola dişi olanlar. biraz sağına soluna baktım dayak yemiş gibide durmuyorlar. olabilecek sorunlar neler olabilir. balık kaybetmek istemiyorum. ama tecrubelerime göre bu balıklar için bu normal değil.
Dolphin 1300 gayet güçlü bir filtre. sizin işinizi göreceğini tahmin ediyorum. yanlız içlerinde 4 kat var ama 3 ü dolu 1 inde zaten sünger var. extradan bi 50 ytl kadar masraf etmeniz gerekiyor eğer biolojik filitrasyonda yapcaksanız.
SON MESAJLAR
- Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi darkfreez, 00:43
Bitki Akvaryumları Genel - Japon Akv Başkanceto, 00:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler Rabios, 00:38
Labirentliler - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor Tulpar99, 00:36
Yeni Üye Forumu - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 00:30
Sazansıgiller - Akvaryum Elyaf Çok Pis Yicoz2012, 00:27
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:08
Akvaryum Tanıtımı - Akv Başkan çeto, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Kırık Akvaryum Tamiri draff10, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Akvaryum barskels, 22:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 22:32
Yeni Üye Forumu - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Hangi Tür Karides Daha İyi Buğra.B, 22:20
Omurgasızlar - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - Bitkilerde Çürüme MCY4, 22:06
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Balığım Doğurdu 6 Yavru oktay42, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:43
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:43
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:43
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 00:40
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:24
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 00:22
- 12 Adet Damızlık Boy Katil Salyangoz dark blue 00:22
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 00:20
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 00:20
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 00:17
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:08
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 23:40
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 23:39
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 23:27
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 23:27
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 23:25
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 23:25
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 23:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 23:10
- Clear Akvaryum Ve Mdf Dolabı Serdariekrem 22:51
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 22:50
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 22:43
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 22:43
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 22:20
- Christmas Moss Furkann 22:20
- Bronz Çöpçü Corydoras Aeneus akomania 21:56
- Kırmızı Kuyruk Kedi Balıkları vagus 21:18
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 21:07
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:58
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 20:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 20:45
- Hb.white Big Dorsal Dişi jaloreef 20:44
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 20:44
- Nano Led Armatür BywenzeL 20:37
- Mikro Kurt wallece 20:16
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 19:57
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 19:57
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:56
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 19:47
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var)/son 40 MertSoyumert 19:43
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 19:42
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 19:30
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 19:30
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 19:20
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 19:20
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 18:53
- Super Red Pleco Yavruları Tuby 17:44
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 17:33
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 16:42
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 16:34
KULLANICILAR
- 145 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.