ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ayberk1634
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
308
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 40 Dakika önce
Toplam Mesaj:
374 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
24 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ayberk ozdede
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1999
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]//www.akvaryum.com/Forum/imzalar/179691.jpg[/img] 40x30x35 CRS SHRİMP BABASI

SON 10 MESAJI

Beta Akvaryumum
[QUOTE=lepistes5994]Çok güzel gözüküyor maşallah ancak ben çok özür dileyerek taş düşmanıyım biraz itici geliyor bana he belki beta akvaryumu için önemli ve olması gereklidir ona birşey diyemem ama taşı çıkarsam efsane bir düzen tekrar elinize sağlık sağlıkla yaşasın [:nazar:][/QUOTE]

Zevkler ve renkler tartışılmaz Hüseyin bey estağfurallah , amacım taşı yosunlandırmak taş ile ilgili başka planlarım var bir de ara ara taşın arasına girip uymayı tercih ediyor. O yüzden şimdilik karışmıyorum ama ileride çıkarma gibi fikrim var çok teşekkürler naçizane fikriniz için
Beta Akvaryumum
[QUOTE=uyutmadinbe]Maşallah efendim akvaryumunuz çok güzel
[:nazar:][/QUOTE]

Teşekkür ederim daha iyileri gönlünüzce sizin olur inşAllah
Caridina Akvaryumu
[QUOTE=AbdullahKurcaduz]

Yazılarınızı keyifle okuyorum, elinize sağlık. Ben de yaklaşık 4 ay önce acı bir tecrübe yaşadım, o yüzden şu aralar daha çok bilgi toplamaya çalışıyorum. Yakında ben de bir konu açıp kendi kurulum sürecimi paylaşmayı planlıyorum.
Merak ettiğim bir şey var: Tankı hiç bakteri kültürü eklemeden başlatmak mümkün mü? Döngünün oturması için birkaç balık eklemeyi düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur emin değilim. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.[/QUOTE]

Ben hiç bir kurulumumda eklemedim vaktiniz ve sabrınız varsa 1 aylık süreçde akvaryum oturmaya başlıyor ara ara boş akvaryumu yemliyordum genelde de neritelerle giriş sağlıyordum canlı olarak sonrasında zaten tank kendini belli ediyor akvaryumda oluşan bazı etkenler geçtikten sonra canlı girişi sağlayabilirsiniz
Caridina Akvaryumu
[QUOTE=Miyabi]
Ben yabancı kaynaklardan prl için gerekenlere baktım o kadar extreme birşey göremedim, tabii siz daha iyisini bilirsiniz. Biraz göreceli.[/QUOTE]

Hocam bu tartışmanın en güzel halini ben sizler için deneyip öğrendim crs karidesleri hiç bir ekipman olmadan sadece aktif toprakla büyütüp çoğaltma denemem oldu aktif konularımda mevcut gidip göz atabilirsiniz an ve an gelişmeler orada mevcut fakat kısaca özetlemem gerekirse crs ve prl nispeteden diğer caridina türlerine göre daha dayanıklı o aşikar fakat ekipman olmadığı zaman gerçekten profesyonellik istiyor bunun yanında bolca da emek önceleri çeşme suyu ile başladım fakat aktif toprak sıkıntıya girmeye başladı bende piyasada ki en yumuşak içme suyu ile devam ettim fakat bununla da bitmiyor zamanla aktif toprağı kademe kademe değiştirmek gerekiyor ki emin olun büyük karın ağrısı o iş.

Yavru büyütmek daha da zorlaşıyor ama bir avantajı çıkan yavrular ilk anaçlara göre daha toleranslı oluyor 2. Ve 3. Batımdan sonra ki yavrular çok daha sıkı oluyor ama su dengesinde ufacık bir bozulma ocak söndürür hobi bıraktırır işin o stresini de hesaba katmak lazım 26,27 yaşım da kel kalmamak için işin sonunda tüm karidesleri kıramacağım birine sahiplendirip daha chill olucak şekilde koi lepisteslere geçtim tadını çıkarttım ve işin sonunda bunu başardım diyebildim 11 lik koloniyi 35,40 adetlere kadar büyütebildim benim için bir başarı öyküsü oldu fakat kimseye önermiyorum böyle bir topa girmesini büyük emek ve günlük gözlemler istiyor biraz da işi bilmek gerek başladığımda inanılmadı olmaz dediler oldu fakat nasıl oldu bir de onu bana sorun

Sizin beslediğiniz türlere gelirsek emin olun çok basic kurulumlarda hiç bir şey yapmadan çok hızlı bir şekilde önünü bile almaya fırsat kalmadan üretebiliyorsunuz.
Ama bu tarz türlere girdiğiniz zaman madem ticaret konuşuyoruz hakkıyla yapıp düzgün bir seleksiyonla çok kısa bir sürede tankın parasını çıkartıp size güzel bir mobilyalı akvaryum parasınıda cebinize koyar.

[EDIT]Ayberk1634,2025-10-20 21:04:01[/EDIT]
60x35x60 Tasarım Değişimi
Yumurta döküyorlar evet ama gözükmüyor bile yumurtalar hızlı kayboluyor siz mutlu iseniz sorun yok ama merak ettiğim bir şey var arka tarafa dikilen bitliler direk en önden mi filiz verdi
60x35x60 Tasarım Değişimi
Nokta yosunu sorununu bende yaşadım jiletli kazıyıcı dışında ne yazık ki başka türlü geçmiyor ben çözümü neritelerde bulmuştum neriteler gerçektek kıtır kıtır yiyor nokta yosununu şuan da tertemiz bu hacimde 3,4 tane yeterli olucaktır hiç ışık süresinde de kısmak zorunda kalmadım. Ben olsam hiç bitkileri felan sökmezdim. Kurulumun ilk başlarında bu tarz yosun sorunları bence normal su değişimini sabit tutup zamana bırakırsınız hepsi düzelecektir canlı yükünü de kademeli eklemenizi öneririm beta da çok önermem tetralarla ile birlikte kaldı ki tek başınada tankı doldurmaz göze güzel gelmicek emin olun tek önerim sazları bi köşeye ekmeniz ortalara crypto wenti girebilirisniz bir kaç tane güzel yapraklı bitki ile daha güzel bir görsel yaratacaktır çok ayrı gayrı olmuş ekim tek eleştirim bu yönde bir de armatür neden yetersiz geldi kırmızılar sanki çok olmuş gibi
Beta Akvaryumum
[QUOTE=whoisshery]Çok tatlı duruyor ellerinize sağlık Maşallah[/QUOTE] teşekkür ederim yemek masasının bir köşesinde biblo gibi bizi karşılıyor
Beta Akvaryumum
Merhabalar;

Fil kulak olup renkleri ile adete büyülercesine sürekli dans halinde olan nano akvaryumum.

Tanıtıma fazla detay eklemiyorum basic bir kurulum olduğu için görsellere baş başa bırakıyorum sizleri.
İsmini ekselans koyduk tavırlarından dolayı..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179691/101020252154001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179691/101020252154031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179691/101020252154061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179691/101020252154111.jpg[/IMG][EDIT]Ayberk1634,2025-10-10 21:58:39[/EDIT]
Channa Limbata Hacim Hk.
Channa andreo türünü araştırmaya başladım artık limbata hacim konusunda sorun yaratacak gibi akvaryumu konumlandıracağım yere max 90x40x50 konumlandırabilirim 10 cm su seviyesinde suyu boşluk bıraksam 90x40x40 denk geliyor.
Channa Limbata Hacim Hk.
Merhabalar;
Bir iki ay içerisinde konu başlığında ki tür için bir setup hazırlamak istiyorum. Şuan için araştırma ve tedarik sürecindeyim bir kaç araştırma sonucu bu türe 50x40x40 da bakanı gördüm fakat pek doğru gelmedi aklımda ki ölçü 70x40x40h sizce bir çift tedarik etmeyi düşünüyorum(Çift denk düşürebilirsem tabi ki)

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum akvaryum tasarımı için fikirleriniz varsa onlara açığım bitkisi kumu vs

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.