ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
65*26*35h 45*22*25h
melek japon ters yuzen vatoz moli kilic copculer
SON 6 MESAJI
Hocam kutlarım tam aklımdakileri yazmışsınız ;herkes sürekli küresel ısınmadan bahsedip duracağına şu saydıklarınızı yapsa ayrıca devlet de destekleyip güneş ve rüzgarla ısınma sağlansa hatta otomobilller güneş enerjisine çevrilse fabrikalar da adam gibi arıtma ve ba a filtreleme yapsa küresel ısınmayı 15-20 yıliçinde geri çeviririz ve ozon deliği belki önümüzdeki yüzyılda kendini tamir edebilir.Küresel ısınmaya karşı sadece çeşmeleri kapatıp barajdaki suyu idare ederek hiçbirşey yapamayız.Doğaya zehirli gaz salınımını durdurmazsak sürekli fosil yakıtla enerji eldersek;evimizi bunlarla ısıtırsak arabamızı bunlarla çalıştırırsak sürekli plsatik ürünler kullanıp eksilen ağaçların yerine yenilerini koymazsak ki;bütün bunlar aslında çok çok kolay şeyler,önümüzdeki yıllarda çocuklarımız ve torunlarımız yiyecek ekmek içecek su bulamayacak akvaryumu bırakın ,yiyecek ve su için çok büyük savaşlar çıkacak ve şimdi olan durumun çok daha beteri olup bir iki güçlü ülke belki vatandaşlarını doyurabilecek.Bu arada bize ne ki bundan değil mi!!!Biz o zamana çoktaaan ölmüş oluruz!!!!!Anlayan anladı ...
Merhaba arkadaşlar yeni bebeğimiz oloması nedeniyle bir süre foruma ve hobiye ara verdim fakat bu aralar akvaryumumu işyerime tekrar kurdum canlıdoğurana devam.Neyse eski mesajlarımı karıştırırken bu konuyu tekrar gördüm ve buraya yazdığım mesajdan bir süre sonra gazetede Çin malı ve boy boy seçebileceğiniz evler için üretilmiş rüzgar panellerinden gördüm;isteyen arkadaşlar google da kısa bir aramayla bunları bulabilir ve fiyatları da o kadar pahalı değil ,evin çatısına monte edilebiliyor. Kendi evim olsa mutlaka araştıracağım konular rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik elde etme.Eğer aranızda yapan ya da gören avrsa belki biraz bahseder bu Çin malı panellerden.Saygılarımla ....
Selam lar sevgili arkadaslar
Konustugunuz konu ne kadar yararli ne kadar cevreci,ne kadar guzel bir konu;"burasi akvaryum forumu ruzgar tribunu degil" demeyin lutfen sabah aksam kuresel isinmadan kaynaklarin tukenmesinden gelecegimizin cocuklarimizin tehlike altinda oldugundan endiselenmiyormuyuz?Peki biz akvarist isek bu akvaryumu binbir zahmetle evde tutup butun zorluklarina katlaniyorsak ,sadece onune gecip iki tek atmak icin mi?Biz gercekten doga seven ,yasadigi dunyanin oldugu haliyle korunmasini isteyen cevreye saygi duyan bu ve benzeri sebeplerle dogadan bir parcacik olan akvaryumunu evde ozene bezene yasatmaya calisan hatta buyuk bir ihtimalle ikinci bir hayvan ;kus kedi vs bakan insanlar degilmiyiz?Hergun aklimiza takilan kuresel isinma ,kuraklik nedenleriyle onumuzdeki yillarda boyle rahat rahat akvaryum bakabilecegimiz bile supheli, peki en azindan belki maliyeti bir sekil dusurerek yasadigimiz sehre gore gunesten, ruzgardan bir sekil enerji elde etsek barajlarda uretilen petrol ,komur vs vs harcanan enerjiden % 10 bile az kullansak bu onumuzdeki yillar icin hayatimizi hic mi etkilemez?Elektrikci bir arkadasimin anlattigina gore 2-3 milyar tl civari bir paraya kuracagimiz gunes panelleriyle ;evden eve degisse bile % 30-40 elektrik uretme ihtimalimiz olabilirmis; belki maliyet daha fazla olabilir emin degilim,dusunsenize evin elektriginin % 40 i bile gunesten ya da ruzgardan gelse, her sokaktaki evlerin yarisi bunu kullansa ulke ekonomisine katkisi, cevreye yarari inanilmaz olur.Arkadaslarla yaptigimiz sohbetlerde hep bahsederim ;devletin bu konuda tesvik vermesi ,gunes ya da ruzgardan elektrik elde edenlere vergi indirimi kredi yardimi vs yapmasi gerekir yoksa butun dunyada yapilan tahminlere gore gelecegin en cok kuraklik cekecek ulkelerinden biri olan Turkiye mizde birakin akvaryumu baligi icecek suyumuz yiyecek ekmegimiz olmayacak.
Kusura bakmayin cok uzattim ama bu kadar iyi niyetli arkadaslarimiza boyle sert elestiri yapilmasi garip geldi"yok burasi akvaryum forumuymus" falan filan!Akvaryum ne icin var ki o baliklar uzaydan mi geliyor; doga sevmenin bir nedeni degil mi butun bunlar.
Sevgili arkadaslar ozetle;bir akvaryum sever mutlaka bir doga severdir ve cevresini ve dogasini korumak icin elinden geleni en basta kendisi ,cocuklari ve sevdikleri icin bile olsa yapmalidir.Eger maliyeti dusurebilirseniz mutlaka bu projeyi yapiniz Allah kolaylik versin hata ettiysem affola...
Herkese saygilar sevgiler...
Merhaba arkadaslar
Bence Bora Bey o agır bidonu kaldirmaya ve dokmeye zorlaniyorsa ki cok haklidir(bel fitigi olan biri olarak iyi anliyorum),mesela ben kovadan tas ile alip alip yavas yavas dolduruyorum dinlenmis suyumu eger tas vs kullanmak istemiyorsaniz once bir caba ile bidonu bir tabure ustune koyup sonra dip cekimi icin yapilmis ve akvaryumcularda satilan pompali basit aleti kullanabilirsiniz ya da benim gibi o alete cok benzeyen ayni sekilde pompali(eger gormediyseniz birbirine bagli, iki hortum ucunda tek yonlu su aktaran pompa) zibro kamin denen japon sobalarina gazyagi aktarmak icin kullanilan aletten alabilirsiniz,ben 3.5 ytl ye sokak arasi temizlik malzemesi satan biryerde buldum ;yani cok para harcamadan belinizi agritmadan 5 dakika icinde suyunuzu akvaryuma pompalarsiniz hem dip temizleme aletiniz de olur.Arkadaslar bu diy projesi degil diye kizmayin zaten Bora arkadasimizin sordugu dis filtre ile su aktarimi da pek diy sayilmaz.Bahsettigim alet ile de hem su aktarir hem gerekince dip cekimi yapar.
Herkese saygilar sevgiler iyi gunler diliyorum...
Cihan Bey neden kendin yap bolumunden biseyler denemiyorsunuz ,benim tankim sizinle tamamen ayni boyutlarda ,dis filtreye para ayirmak istemedim ben de 100 luk pimastan dis filtre olayini 50 lik pimasa cevirdim incecik pimas ama uzunlugu 40 cm falan oldu,onu da kapagin tam altina paralel gelecek sekilde sakladim suyum ilk defa bu kadar berrak.Ic malzemesini de Tearaway di sanirim emin degilim arkadasin dedigi gibi koltukcudan elyaf sunger falan bedavaya getirdim ,belki burasi bunu anlatmanin yeri degildir ama size fikir vermek istedim ilk firsatta fotograflarini kendin-yap bolumune koyacagim.
Herkese iyi gunler diliyorum..
Selam arkadaslar oncelikle soyleyeyim kimse hicbir akvaryumu steril edemez;bu imkansıza yakın birsey,kendim hastanede calıstıgımdan biliyorum biz steril malzemeyi ya fabrikasyon hazır alıyoruz ya da otoklav(duduklu tencerenin devi) larda ve ozel fırınlarda yuksek ısı ya da basınc kullanarak steril ediyoruz.Simdi dusunun akvaryum malzemesini nasıl steril edecegiz.Ayrıca ne geregi var mikroorganizmalar heryerde var ve immun sistemimiz cokmedikce(aids kanser vb nedenlerle) bir zararları yok.E coli konusuna gelince ;e coli denen bakteri normalde insanın barsak florasında dogal olarak bulunan bir bakteridir ve bir sekil tuvaletten su sıcrayarak falan terlikle merlikle vs vs halıya da gelebilir.Ben bakıma onem veren arkadaslara tamamen katılıyorum biz yeter ki balıklarımıza guzel bakalım.Bu arada da beklenmeyen hastalıklar olmuyor degil(benim gibi comezseniz ozellikle).Gecen valiferamın gozleri patlak patlak oıldu duzgun ilacım ve imakanım yoktu 3 gun metilenli kavanozda beklettim simdi bomba gibi disiyi rahat bırakmıyor.Uzun oldu ama bir sorum var biz hastanelerde preparat boyama amaclı metilen mavisi kullanıyoruz acaba akvaryumcudan aldıgımızla aynımıdır bizdeki sadece metilen mavisi icinde baska bisery yok.Hata ettiysem affola herkese keyifli seyirler saglılklı balıklar...
SON MESAJLAR
- Bitkili Oranda Akvaryumu OrandoLove, 12:00
Akvaryum Tanıtımı - Bu Balığın Türü Ve Cinsiyeti Nedir Fishmaster, 11:58
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Saldırgan Dişi Beta Balığı Gül, 11:54
Labirentliler - Beta Balığım Dipte Duruyor Karnı Şişmiş Balıkmeraklisi, 11:51
Yeni Üye Forumu - Beta Tank (regeneration) herber, 11:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin fma3280, 10:54
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 80 Litre Akvaryumda Filtre Sorunu Orhan76, 10:45
Filtreleme Seçenekleri - Green Terror Eş Tutmama Sorunu. fma3280, 10:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Tüpünde İnce Ayar Sorunu GETS34, 09:53
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde 1Balikci, 09:47
Akvaryum Tanıtımı - Öğrenci Evi Değil Şampiyonlar Ligi 😁 Orhan76, 09:10
Akvaryum Tanıtımı - Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı Bekliyorum Quersian, 09:06
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Doğuran Akvaryumuna Büyük Balık Önerisi Orhan76, 08:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 08:42
Akvaryum Tanıtımı - Türkiye'de Killifish Besleyenler Rafayel, 07:36
Diğer Tatlı Su Canlıları - Betta Balığı Sağlığı Ve Akvaryumu NesquikBetta, 07:30
Yeni Üye Forumu - Hobiye Tekrar Dönüyorum Canmusti, 07:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küp Nano Bitkili Akvaryum Taha⚡, 07:10
Akvaryum Tanıtımı - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu Gül, 06:56
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balıklarının Agresiflikleri Abartılmıyor Mu? fishhyy, 02:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Tomurcuk Benzeri Cisim YasinSisman, 00:47
Yeni Üye Forumu - Curved Akvaryum Yapımı Hakkında Tavsiye cafermutlu, 00:21
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Axolotl Yavru EmirŞimşek38, 23:59
Yeni Üye Forumu - Lepistea Metafizik, 23:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Maymun kafa çiklet hangi türlerle yaşar Vedat TOPYILDIZ, 23:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 23:44
Güney Amerikan Cichlidleri - Axolote Yeni Kurulum fishhyy, 23:26
Diğer Tatlı Su Canlıları - Neden Böyle Leke Var fishhyy, 21:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Albino Clarias Sorunlar Gurusti, 21:53
Kedi Balıkları Forumu - L144 Yavruları Kibele, 21:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Su Salyangozları Ve Bitki NightWist, 20:57
Yeni Üye Forumu - 50x20x25 Azizdurdenn, 20:40
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumda Betta Beslemek İstiyorum. fishhyy, 20:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum TugayÇınar, 19:13
Akvaryum Tanıtımı - Petshopta Melanura Benzeyen Balık Gurusti, 18:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Endler Sorununa Çözüm Taha⚡, 16:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığı İçin Hangi Su Düzenleyici Hoppala, 15:41
Labirentliler - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin erenerdem, 15:39
Yeni Üye Forumu - 1 Haftalık Tankta Beyaz Benek Hastalığı Orhan76, 14:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Güney Amerika, Doğu Afrika Ve Asya Köşesi :) AtlasPoyraz, 11:57
Akvaryum Tanıtımı - Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz kino, 11:45
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Red Moliro fma3280, 11:42
Tropheus - Gemma Yemler Hk. MertSoyumert, 10:05
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Yarışmaları Hk. ercane, 09:34
Akvaryum Dünyasından Haberler - 96 Litre Akvaryum Canlı Yükü Fazla Mı? Hidro Dinamik, 02:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Altın Akvaryum Rezilliği NightWist, 02:11
Şikayet Var! - Akvaryum Filtresi Hakkında yemrekozenn, 01:44
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bulanıklığı Memo45, 01:20
Yeni Üye Forumu - Süs Havuzu Balıklarım Tonikross, 00:19
Yeni Üye Forumu - Kuru Başlangıç Methodu İle Hemianthus Cuba UKSTUDIO, 23:29
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 10:39
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 10:22
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:21
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:21
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 10:21
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:21
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:13
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:13
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 09:54
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 09:54
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:51
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 09:45
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 09:45
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 09:45
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 09:45
- 3 Katlı 30luk Küp Akvaryuma Uygun Raf Aras5434 09:24
- Cımbız Seti Ve Çeşitli Malzemeler totanka 09:21
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:09
- Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:09
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 09:09
- Leleupi & Endler & Medaka & Samuray Plakat scorpion26 09:09
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 08:43
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 08:40
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 08:40
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:29
- Caridina Karidesler İndirimli Fiyat karidesrehberi 08:29
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:29
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:29
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:27
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 08:27
- 4mm Buhar Camı Tutucu AtlasPoyraz 08:27
- Çift İvanacara Adoketa Uriel 08:26
- Chihiros B60 Uriel 08:26
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:48
- Astronot Black Koi Ve Dişi Beta piranhabull 04:29
- Cins Kedi Balıkla Takas :) Caninenss 03:19
- Parosphromenus Türleri Ve Çikolata Gurami eackgzz 01:45
- Betta Enisae Dişi eackgzz 01:45
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 01:30
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 00:41
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 00:41
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 00:30
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 23:58
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 23:26
- Fanus Akvaryum LEGEND59 23:26
- Moss Türleri İzmir Şirinyer DEPP 23:08
- Tropica Aktif Soil Powder 9 Lt DEPP 23:08
- Blody Mary , Sarı Ateş Neon, Mavi Melek,cüce Krevi DEPP 23:08
- 60×40×40h Full Ultra Clear Akvaryum Searlas 22:56
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 22:47
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.