ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sywil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2014 14:59
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sevil Kaçar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

Japon balığını deniz kabuğu öldürür mü?
Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim ancak herkes olması gerekenlerden bahsetmiş. Yanlış anlaşılmak istemem ama böyle bir durumla karşılaşan birine eğer balıklarını kurtaracak bir öneri varsa bundan bahsedilmesi daha yararlı olacaktır bence. Ben bu işi yıllardır yapmıyorum çok sevdiğim için almıştım balıkları. Pet shop taki adam alacağım akvaryumun yeterli olduğunu söylemişti, yaptığım işlemleri de onun söylediği şekilde yaptım genelde. Suyu dinlendirmeden koymuyordum zaten ama mecbur kaldım, çok kirlenmişti suları ve benim de başka imkanım yoktu o an. Gerçekten çok üzüldüm, kalan 2 balığım da öldü dün.. 

Forumdaki arkadaşlardan bir ricam var; eleştirin tabi ki yanlışları da söyleyin ama çözüm önerilerinizi de paylaşın lütfen. Sonuçta bu başlığı açmamın nedeni kalan iki balığımı kurtarmamın bir yolu varsa onu bulmaktı.

Herkese güzel günler..

Dediğim gibi genelde hep dinlendiriyorum ama daha önce de bir iki kere suyu dinlendirmeden koymuştum, böyle bir sıkıntı olmamıştı :(
Deniz kabuklarını satın almadım, kendim toplamıştım. Gerçi bolca suyla yıkadım ama o yüzden aklıma takılmıştı ondan dolayı olabilir mi diye..
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: yavru olan öldü, diğerleri de dibe yatmış durumdalar

Akvaryum Kapasitesi (litre):15 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 büyük, 1 de yavru japon balığı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra-Ichthyo (mavi su damlası)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Yaklaşık 6 ay oldu alalı balıklarımı. 2 haftada bir su değişimi yapıyorum, genelde suyunu 2 gün dinlendirip öyle akvaryuma koyuyorum. 

Ama bu hafta suyu çok kirlendiği için dinlendirmeden su koydum, daha önce de bu şekilde koyduğum olmuştu ama herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Mavi damlasını damlattım, daha sonra dibindeki taşları attım, yerine deniz kabukları koydum. Çok az yem attım. Sabah kalktığımda yavru olan ölmüştü. Diğer ikisi de dipte duruyorlardı kımıldamadan :( 

Acaba deniz kabuklarından mı böyle oldular? Hemen yeni su hazırladım küçük bir kovaya yaşayanları içine koydum, bugün sabah hala dipte öylece duruyorlardı. 

Nolur acil yardım, ölmesin onlar da :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.