ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
selim79
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Haziran 2016 00:39
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 1 MESAJI

İceman Ve Sarı Prenses Sürtünme
Merhaba arkadaşlar;
100*55*45 akvaryumda yaklaşık 2 senedir beslediğim 10 adet sarı prenses +4 adet beyaz prenses +4 adet zebra cichlid ten ,2 günlük bi iş seyehatine gittiğim sırada anlayamadığım bir şekilde 1 zebra cichlid dışında hepsi öldü.bu 2 yıllık süreçte 1-2 kayıp dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım açıkçası.eve döndüğümdeki manzara ve koku korkunçtu gerçekten...
Yeni bir kurulum yapmak için komple suyu boşalttım,kum ve kayaları iyice yıkadım,iç ve dış filtreyide temizledikten sonra yeni eklediğim suya 250 ml sera bio nitrivec ekleyerek 5 gün içi boş çalıştırdım.(bu arada sağ kurtulan zebrayıda 30 lt lik ayrı bir akvaryuma aldım)5.günün sonunda 1e5d sarı prenses+1e5d iceman aldım ve akvaryuma ekledim.ilk 1 hafta sıkıntı yokken geçen hafta sıkıntılar başladı.ilk olarak dişi icemanlardan birinin suyun dibinde hareketsiz yattığını gördüm.hemen onu 10 lt pet şişeden yaptığım yavruluğun içine aldım.2 gün içinde kendine geldi yalnız kuyruğu iyice erimişti.aynı gün sağ kalan zebra cichlidide aynı tanka aldım.
dün 5 icemaninda sürekli kuma ve kayalara sürttüğünü farkettim.(sarı prenseslerde sürtünme yok) %25 dip çekim yaptım ve suya kaya tuzu ekledim.bugünde aynı sorun devam ediyor.ayrıca icemanlar sürekli yavruluğun etrafında ve suyun yüzeyinde yanyanalar ve birbirlerine sürtüyolar ,titriyolar ve sanırım ısırıyolar.:)Akvaryumda kayalıkları bol koydum ama tüm ekip sağ tarafta toplanıyor ve iç içeler.(sarı prensesler dahil)akvaryumun sol tarafı terkedilmiş kent gibi:)
aralarında en sağlıklı görünende bu zebra ama acaba bu zebrayı aynı tanka almakla hatamı yaptım?
fikir verirseniz sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.