ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Kasım 2019 14:15
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
onur kara
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
.........Onur Kara.......
SON 10 MESAJI
Boyu Tl-550 Kurulum
Eyvallah , teşekkür ederim , acaba hiç tang olayına girmeden sadece palyaço vs gibi küçük balıklardan oluşan bir akvaryum mu oluştursam.
[QUOTE=Classy]
Geçmiş olsun işte sırf bu sebeplerden dolayı ne tatile nede herhangi bir yere bırakıp gidilebiliyor, bu canlılar yüzünden. Onun için kesinlikle arkadaş yada akrabalarınızdan birine öğretmek gerekiyor ne yapılacağını, herhangi bir sıkıntı olduğunda müdahale edilebilsin. [/QUOTE]
Eyvallah , teşekkür ederim , acaba hiç tang olayına girmeden sadece palyaço vs gibi küçük balıklardan oluşan bir akvaryum mu oluştursam.
[QUOTE=Classy]
Geçmiş olsun işte sırf bu sebeplerden dolayı ne tatile nede herhangi bir yere bırakıp gidilebiliyor, bu canlılar yüzünden. Onun için kesinlikle arkadaş yada akrabalarınızdan birine öğretmek gerekiyor ne yapılacağını, herhangi bir sıkıntı olduğunda müdahale edilebilsin. [/QUOTE]
Boyu Tl-550 Kurulum
Arkadaşlar selam ;
iş değişikliği sebebi ile yaklaşık 3/4 hafta kadar tankım ile ilgilenemedim ; geldiğimde ise ne bluetang ne yellow tang ne de doktor karideslerimden eser kalmamış :( sadece palyaço balıklarım sağlam duruyordu , hemen acil su değişimi , katkı vs ile istenen duruma getirdim ama olan oldu bir kere. bu arada oluşan yosunlanmayı kendi kendine geçecek mi yoksa temizlemem mi lazım. kısacası döndük mü en başa :(
herkese keyifli günler .
Arkadaşlar selam ;
iş değişikliği sebebi ile yaklaşık 3/4 hafta kadar tankım ile ilgilenemedim ; geldiğimde ise ne bluetang ne yellow tang ne de doktor karideslerimden eser kalmamış :( sadece palyaço balıklarım sağlam duruyordu , hemen acil su değişimi , katkı vs ile istenen duruma getirdim ama olan oldu bir kere. bu arada oluşan yosunlanmayı kendi kendine geçecek mi yoksa temizlemem mi lazım. kısacası döndük mü en başa :(
herkese keyifli günler .
Boyu Tl-550 Kurulum
Akadaşlar selam ;
Uzun zamandır işler güçler sebebi ile giremedim foruma ;bu zaman içersinde farkettiğim birşey oldu tankımda ; sakallanma şeklinde yosunlaşmalar başladı , bu doğal bir süreç mi? Yoksa ters giden bir şeyler mi var acaba ?
Foto da ekliyorum birazdan.
Canlılarımın keyfi yerinde , yem yeme alışkanlıları , hareketlilikleri vs. problem görünmüyor.
Akadaşlar selam ;
Uzun zamandır işler güçler sebebi ile giremedim foruma ;bu zaman içersinde farkettiğim birşey oldu tankımda ; sakallanma şeklinde yosunlaşmalar başladı , bu doğal bir süreç mi? Yoksa ters giden bir şeyler mi var acaba ?
Foto da ekliyorum birazdan.
Canlılarımın keyfi yerinde , yem yeme alışkanlıları , hareketlilikleri vs. problem görünmüyor.
Boyu Tl-550 Kurulum
Arkadaşlar selam ;
fuar ve yurt içi-dışı seyahat işlerim sebebi ile uzun zamandır ilgilenemedim malesef , ama şimdi geldim hobimin başındayım. Tecrübeli arkadaşlardan ricam ; konu dolaşıp sürekli su değerlerine geliyor , gerçi mevcut canlılarım şu an mutlu bir şekilde yaşıyorlar ama yine de dediğiniz gibi su değerlerini bir ölçmem lazım. malum her bir test ayrı bir ücret :(
bu bağlamda olmazsa olmaz mutlaka yapmam geren bilmem gereken değerelere istinaden hangi testleri yapmalıyım.
teşekkürler
Arkadaşlar selam ;
fuar ve yurt içi-dışı seyahat işlerim sebebi ile uzun zamandır ilgilenemedim malesef , ama şimdi geldim hobimin başındayım. Tecrübeli arkadaşlardan ricam ; konu dolaşıp sürekli su değerlerine geliyor , gerçi mevcut canlılarım şu an mutlu bir şekilde yaşıyorlar ama yine de dediğiniz gibi su değerlerini bir ölçmem lazım. malum her bir test ayrı bir ücret :(
bu bağlamda olmazsa olmaz mutlaka yapmam geren bilmem gereken değerelere istinaden hangi testleri yapmalıyım.
teşekkürler
Boyu Tl-550 Kurulum
Arkadaşlar selam , aylardan beri sorunsuz olan tankımda ilginç şeyler olmaya başladı , önce kişisel kavgalardan dolayı 2 Yellow tang dan birini kaybetmiştim , geçen hafta çok ilginç bir şekilde sailfin tang im sarhoş gibi dolanmaya başlayıp öldü , bugün de nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde conch larımı birden doktor karidesimin üzerine çullanmış olarak buldum , ne olduğunu anlayana kadar çoktan karidesi mat etmişlerdi , neler oluyor acaba ? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154153/251220161939571.jpg[/IMG]
Arkadaşlar selam , aylardan beri sorunsuz olan tankımda ilginç şeyler olmaya başladı , önce kişisel kavgalardan dolayı 2 Yellow tang dan birini kaybetmiştim , geçen hafta çok ilginç bir şekilde sailfin tang im sarhoş gibi dolanmaya başlayıp öldü , bugün de nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde conch larımı birden doktor karidesimin üzerine çullanmış olarak buldum , ne olduğunu anlayana kadar çoktan karidesi mat etmişlerdi , neler oluyor acaba ? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154153/251220161939571.jpg[/IMG]
İlk Kurulum Boyu Tl 550 Ne Yapabilirim
Selamlar ;
öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun ; aynı çatı altında benim açtığım boyuTL550 kurulum isimli gönderileri okursanız size yol gösterici adına çok sağlıklı olacaktır.
bol şanslar.[EDIT]VEGA,2016-11-17 15:53:45[/EDIT]
Selamlar ;
öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun ; aynı çatı altında benim açtığım boyuTL550 kurulum isimli gönderileri okursanız size yol gösterici adına çok sağlıklı olacaktır.
bol şanslar.[EDIT]VEGA,2016-11-17 15:53:45[/EDIT]
Boyu Tl-550 Kurulum
Arkadaşlar iyi hafta sonları ,
Malumunuz tankımda 1 adet Yellow tang ,
1 adet blue tang ,1 sailfın tang ,3 adet palyaço, 2 adet doktor karides , 10 adet temizlik ekibi var , tekrar bir Yellow tang veya aynı türü koymaya cesaretim yok, acaba mevcut türler ile uyumlu (tabi mercan ile de uyumlu olması lazım ) ne koyabiliriz 1/2 tane ?
Arkadaşlar iyi hafta sonları ,
Malumunuz tankımda 1 adet Yellow tang ,
1 adet blue tang ,1 sailfın tang ,3 adet palyaço, 2 adet doktor karides , 10 adet temizlik ekibi var , tekrar bir Yellow tang veya aynı türü koymaya cesaretim yok, acaba mevcut türler ile uyumlu (tabi mercan ile de uyumlu olması lazım ) ne koyabiliriz 1/2 tane ?
Doktor Karides Yem Meselesi ?
Arkadaşlar merhaba ;
doktor karidesler ne yer ? yani onlar için ayrı bir yemleme yapmam mı lazım , yoksa diğer canlılarımı beslemek için kullandığım yemler yeterli mi? çünkü akşamlaro ne zaman yemleme yapsam doktor karideslerde bir hareketlenme oluyor. isterseniz bu başlık altında hangi tür canlıları nasıl beslememiz gerektiği ile ilgili bir paylaşım yapalım , faydalı bir data elde etmiş oluruz.
teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba ;
doktor karidesler ne yer ? yani onlar için ayrı bir yemleme yapmam mı lazım , yoksa diğer canlılarımı beslemek için kullandığım yemler yeterli mi? çünkü akşamlaro ne zaman yemleme yapsam doktor karideslerde bir hareketlenme oluyor. isterseniz bu başlık altında hangi tür canlıları nasıl beslememiz gerektiği ile ilgili bir paylaşım yapalım , faydalı bir data elde etmiş oluruz.
teşekkürler.
Boyu Tl-550 Kurulum
[QUOTE=Classy]
Öncelikle geçmiş olsun yellow tang'leri tankınıza direk çift olarakmı koydunuz yoksa farklı günlerde mi koydunuz? Genelde aynı anda 1'den fazla koyulduğunda sorun çıkartmadıklarını gördüm.[/QUOTE]
Bedrettin bey merhaba ;
aynı anda her ikisini de tanka koydum , ama ilk günden beri yer kavgası yapıyorlardı. bunu da tecrübe etmiş olduk.
[QUOTE=ZodiJack]Temizlikçi karidesleri 2 adet yapmanız çok yerinde olmuş. Bu canlılar tek olduklarında yabani hareketler sergiliyor ve insan içine pek çıkmıyor. Çift olunca daha cana yakınlar.[/QUOTE]
ümit bey merhaba ;
artık canlı girişleri öncesi uyumlu olan türleri ve adet sayıları gibi spesifik noktalara dikkat etmeye başladım. karides için de dediğiniz gibi sosyalleşmeleri için 2 adet olması gerektiğini söyledi aldığım yer. teşekkürler.
[QUOTE=Classy]
Öncelikle geçmiş olsun yellow tang'leri tankınıza direk çift olarakmı koydunuz yoksa farklı günlerde mi koydunuz? Genelde aynı anda 1'den fazla koyulduğunda sorun çıkartmadıklarını gördüm.[/QUOTE]
Bedrettin bey merhaba ;
aynı anda her ikisini de tanka koydum , ama ilk günden beri yer kavgası yapıyorlardı. bunu da tecrübe etmiş olduk.
[QUOTE=ZodiJack]Temizlikçi karidesleri 2 adet yapmanız çok yerinde olmuş. Bu canlılar tek olduklarında yabani hareketler sergiliyor ve insan içine pek çıkmıyor. Çift olunca daha cana yakınlar.[/QUOTE]
ümit bey merhaba ;
artık canlı girişleri öncesi uyumlu olan türleri ve adet sayıları gibi spesifik noktalara dikkat etmeye başladım. karides için de dediğiniz gibi sosyalleşmeleri için 2 adet olması gerektiğini söyledi aldığım yer. teşekkürler.
Boyu Tl-550 Kurulum
Arkadaşlar günaydın ;
sizlere daha önce de bildirdiğim gibi 2 adet yelow tang'dan biri sürekli hırpalanıyordu. dün gece gözlerimin önünde aktif olan yellow tang'in diğerine sağlam 2 kuyruk darbesi ile resmen yan dokusunu 2 yerden yırttığını gördüm. ve yellow tang mefta :(
böylelikle yeni kurulum yapanlar için benim düştüğüm hataya düşmeyin 2 adet yellow tang tankınıza koymayın.
selamlar.
Arkadaşlar günaydın ;
sizlere daha önce de bildirdiğim gibi 2 adet yelow tang'dan biri sürekli hırpalanıyordu. dün gece gözlerimin önünde aktif olan yellow tang'in diğerine sağlam 2 kuyruk darbesi ile resmen yan dokusunu 2 yerden yırttığını gördüm. ve yellow tang mefta :(
böylelikle yeni kurulum yapanlar için benim düştüğüm hataya düşmeyin 2 adet yellow tang tankınıza koymayın.
selamlar.
SON MESAJLAR
- Dinlendirilmiş Su Kaç Günlük Olmalı AtlasPoyraz, 14:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Floresan Seçimi Taha Yanık, 14:35
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Helena Salyangozumun Kabuğunun Ucundaki Tüylü Yapı Anc1strus, 13:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryumu Yosun Sardı mhmt44, 13:39
Yosun - Su Düzenleyici Diye İlaç Kullandım Samnastrp, 13:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Melek Balıkları Parazit Çakışması GhostKoi, 13:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 12:30
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yeni Bitkili Akvaryum Cyber_Scout, 12:14
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:11
Akvaryum Tanıtımı - Colombo Aqua Testlab Pro Test Kiti IgorVladimir, 05:36
Malzemeler ve Yemler Forumu - İç Parazit Tedavi Karahanlı, 02:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Transgenik Tetra Aqua_06, 00:32
Yeni Üye Forumu - 17x17x180 Cm High-tech Bitkili Tank Hsrt, 00:06
Akvaryum Tanıtımı - Cinsiyeti Ve Türü Nedir bendeniztayfun, 23:17
Yeni Üye Forumu - Canlıları Nezaman Eklemeliyim Hidro Dinamik, 22:01
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi K0L0Ni, 21:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Örümcek Ağı Gibi Olan Şeyler? manofire, 21:13
Bitki Akvaryumları Genel - 200+ Litrelik Akvaryumlarınızda Su Değişimi ? Hidro Dinamik, 20:49
Filtreleme Seçenekleri - J .transcriptus muhammet abaci, 20:28
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Bitkilerin Yaprakları Eriyor CoryCory, 19:52
Bitki Türleri ve Bakımı - Tilki Kuyruğu Çürüyor Ehtiyar, 19:51
Bitki Türleri ve Bakımı - Kendi Akvaryumumu Yapmak İstiyorum İsmail_96965, 18:09
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Yosun Problemi CoryCory, 17:56
Yosun - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 17:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum İçin Led Ve Filtre Malzemesi KaanE, 10:44
Yeni Üye Forumu - İstanbul Anadolu Yakası Akvaryumcu Önerisi Lepistes Babası, 10:15
Yeni Üye Forumu - Yeni 30lt Akvaryumum Kaç Balık Alır Metin2268, 10:05
Yeni Üye Forumu - Creaqua Mobilya Hüsranı. K0L0Ni, 09:42
Şikayet Var! - Lepistes Yavruları Gizemli Ölüm scorpion26, 09:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Betta Tankı Ayberk1634, 09:23
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin ternapi, 03:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumdaki Bitki Türleri Kaya Özyurt, 01:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Continious Tetra Hakkında Bilgi barisyilmaz28, 00:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumda Su Kabarcıkları Oluştu yunusi96, 23:52
Yeni Üye Forumu - Lepistes Türü Oluşturma Günlüğü koraykbl, 22:45
Yeni Üye Forumu - Neyi Var Anlamadım Rana00, 22:29
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığı ve Oyuncak Japonseven, 21:37
Yeni Üye Forumu - Arka Plan Önerisi Aqua_06, 17:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ramireziye Çözüm AmatorCichlidci, 17:41
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığı Akvaryum/bakım Sadel, 17:38
Yeni Üye Forumu - Artemia Çıkarırken Başka Bir Böcek Çıktı villy, 17:22
Yeni Üye Forumu - Ilk Beta Baligim Hakkinda MasterChief, 16:42
Yeni Üye Forumu - 64 Litre İlk Akvaryumum AmatorCichlidci, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Sünger İle Artemia Çıkarma MertSoyumert, 15:20
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Balıkesir Körfezde Akvaryumcu PufferKingdom, 14:59
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Electric Blue Acara Karnının Altındaki Şey Nedir? fishhyy, 13:29
Yeni Üye Forumu - Halfmoon Nemo Galaxy Male fishhyy, 13:16
Labirentliler Tanıtımı - Betta Balığıma Ne Oldu fishhyy, 12:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuyruk Erimesi fishhyy, 12:18
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim Professionel 4+ egedin 14:34
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 14:34
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 13:19
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:04
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:04
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:04
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 13:01
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 13:01
- Eheim 2213 blenny 13:01
- Fluval 57 Sumplı Mobilyalı Akvaryum muratskara 12:53
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:42
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:42
- Erişkin Erkek Melek Balığı HLLDNLYC 12:28
- L022-l183-trifasciata Karides Omer901 12:28
- Albino Full Red Lepistes sinan3805 12:25
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:19
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 11:40
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 11:40
- Zemin Bitkileri cagdas_0606 11:40
- 6lı Kardinal Tetra aupqua 11:35
- Su Üstü Bitkileri aupqua 11:35
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:25
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:25
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak Ve Frodo Stone Kaya Karides hobicisi 10:50
- Japon Balıkları (öğrenciye Ücretsiz) AralCa 10:47
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:38
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:38
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:38
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:38
- Yem Tablet BUCALILAR 09:59
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 09:59
- Afrika Cichlidleri devito 09:55
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 09:42
- 7x39 Watt Armatür Bora Bey 09:42
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:22
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:22
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 09:22
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 09:13
- Genç Çiftler Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz 09:13
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 09:11
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 09:11
- Cüce Vatoz Yavruları Koksal Gurkan 09:11
- Aquael Leddy 60 Xl Ers1905 09:04
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 08:19
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:19
- Microfex Kültürü sefailgaz 06:23
- Aquael 200 Watt, 100 Watt Isıtıcı Çeşitleri sefailgaz 06:23
- 120x60x50h Emas Sumplu Akvaryum Ve Set ThunderstrucK 02:45
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 01:48
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 01:48
KULLANICILAR
- 101 Online Kullanıcı, 55 Üye
Online Kullanıcılar
sıtkı,
BaldGuy,
sina cen,
abunil,
BilalM.,
batuhan.ylmz,
Oquanus,
ternapi,
Yağız Ege,
İsmail YILDIRIM,
Balikcidede,
Laetacara,
Tortuga7,
Yesimaqurium,
uyelik269,
xfuriousx,
Akax,
Emre karabas,
Taha Yanık,
simsela,
aktugsedat,
bilgilialexa,
MiSoSiKiaN,
K0L0Ni,
Cihanmir,
Samnastrp,
guzeldere,
Azizdurdenn,
Mikail Erdoğan,
barisyilmaz28,
osmandbnl,
SheriFFComer,
ArdaCelik,
Hoppala,
TuRKeR,
emreemin,
nomercy,
ser07kan,
Boraras,
Hobilenyum,
borakizilatesli,
HaydarGul,
Hidro Dinamik,
erdalakçay,
kartalpençesi,
teksas_tombiks,
sebahattin36,
MCY4,
HLLDNLYC,
Ehtiyar,
kemalcamoglu,
kilgarrah,
enginhayta,
XneoMendro,
PONBABA,
Lepistes Babası,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.