ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canucar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2013 20:26
Son Ziyaret:
29 Nisan 2014 10:48
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can UÇAR
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1968
Yaş:
57
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can UÇAR
Melek, Discus, Astronot - Güney Amerika Balıkları...

SON 5 MESAJI

Sarı Prenses yanına tür tavsiyesi
Labio'yu Malawi'lerle besleyebilirisiniz, bunda bir sakınca yok. Corydoras ise çıkarın diyecektim zaten.
Eğer daha renkli akvaryumlar düşünüyorsanız komple bir yeniliğe gidebilirsiniz. Akvaryumunuz bir çok tür için yeterli hacimde. Ya da daha büyük akvaryuma geçtiğinizde farklı ciklet türleri de eklenebilir.

balık seçimi
Full Red Lepistes tek ırk olarak bakılması gerekir. Endler dediğimiz Lepistes ile aynı cinse ait farklı bir türdür. Yakın akrabadırlar ve birbirleriyle çiftleşerek melez balıklar oluştururlar. Lepistes'inizi özel tür seçecekseniz yanına başka bir Lepistes veya Endler eklemek yerine hacme göre Plati'ler, Moliler, Kılıçkuyruklar Corydoras'lar eklenebilir.

Umut Günay kardeşimin çalışmalarına bakabilirisiniz.
Canlı Doğuran Akvaryumu Balıkları
Sarı Prenses yanına tür tavsiyesi
Akvaryum hacminiz şu an Sarı Prenses için yeterli sayılmaz. Kullandığınız kayalar ve kum da hacmi düşürecektir. Dolayısıyla eğer sarı prenses'te ısrarlıysanız az sayıda balık ile yola devam edin. Çünkü eklediğiniz her balık akvaryum ortamındaki huzuru bozacaktır ve biyolojik açıdan zararlı olacaktır. Yine de söyleyeyim, sarı prensesin en iyi tank arkadaşı Iceman'dir. Huyu suyu aynıdır ama dediğim gibi eklememeniz daha doğru olacaktır.
Albino Çöpçü dediğiniz balık eğer Corydoras ise akvaryumda olmaması gereken bir türdür. Frenatus veya Labio türü olabilir.
Sarı prensesler boy açısından fazla sorun çıkarmazlar, aralarında büyük fark yoksa çiftleşirler.
Eledoa sorunu..
Akvaryumunuzun ölçüleri-hacmi önemlidir. 100 Litreye kadar bir akvaryumda 2 adet 18 watt'lık ampul ile Elodea beslenebilir. Eğer aydınlatma sizin için yeterli geliyorsa diğer faktörleri göz önünde bulundurmak gerekiyor:
Aşırı sıcaklık (28 derecede bozulmaya başlar), su içindeki kimyasallar (Kullandıysanız ilaçlar, aşırı dozda kullanılmış gübreler), tuz gibi...
Astronot canlı yem
Solucanlar sık sık canlı yem için kullanılsalar da doğal ortamında temas ettiği ve beslendiği toprağın 10 gramında en az 10.000.000, en fazla 45.000.000 mikroorganizma yaşar. Bu canlılar o ortamdakiler için sorun teşkil etmese de evde elbebek yetiştirdiğimiz ve doğal ortam ile bir bağlantısı olmayan balıklarımız için tanınmamış hastalık etmenleri olabilir. Şahsen güvenerek verilecek bir yem olarak görmüyorum.
Küçük parçalara bölünmüş yağsız tavuk ciğeri, dana ciğeri gibi besinleri çiğ olarak veriyorum. Çok da severek tüketiyorlar. Herhangi bir parazit durumu da yaşamadım. Canlı yemin yerini tutabilecek yegâne besindir bana göre.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.