ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
_lokman_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Eylül 2024 17:17
Toplam Mesaj:
188 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
lokman yavaş
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1987
İl:
Kütahya
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/148937/021120161036521.jpg[/IMG]
SON 10 MESAJI
Nano Akvaryum Önerisi Max 30x30x30
Teşekkürler ilginiz için. büyük akvaryumlar için söylediğiniz mantıklı olabilir. attığınız linkteki akvaryum gayet güzel görünüyor ancak fazla beyaz bunu da söylemeden geçemicem. ancak ben nano akvaryum kurmak istediğim için ilk tercihim akvaryumun kendi ışığının yeterli olması . örneğin kullanmış olduğum heilea 15 LT akvaryumumun üzerine asılı 40 ledlik aydınlatması gibi. zaten kendi aydınlatması yeterli olan bir akvaryum bulamazsam led projektörler ile tamamlayacağım bunu kesinlikle tavsiye ederim.
Teşekkürler ilginiz için. büyük akvaryumlar için söylediğiniz mantıklı olabilir. attığınız linkteki akvaryum gayet güzel görünüyor ancak fazla beyaz bunu da söylemeden geçemicem. ancak ben nano akvaryum kurmak istediğim için ilk tercihim akvaryumun kendi ışığının yeterli olması . örneğin kullanmış olduğum heilea 15 LT akvaryumumun üzerine asılı 40 ledlik aydınlatması gibi. zaten kendi aydınlatması yeterli olan bir akvaryum bulamazsam led projektörler ile tamamlayacağım bunu kesinlikle tavsiye ederim.
Akvaryum Led Armatür Modifiyesi
10 w mi ? [:D] peki popokio sana kolay gelsin o zaman 10 w ile iyi akvaryumlar [:)))]
şu an akvaryumun kapağındaki ledler 1 w bile olsa orda yaklaşık 30 w ışık var :) [:iyi:][EDIT]_lokman_,2016-10-27 10:07:12[/EDIT]
10 w mi ? [:D] peki popokio sana kolay gelsin o zaman 10 w ile iyi akvaryumlar [:)))]
şu an akvaryumun kapağındaki ledler 1 w bile olsa orda yaklaşık 30 w ışık var :) [:iyi:][EDIT]_lokman_,2016-10-27 10:07:12[/EDIT]
Şahsi fikrim ben 1 w kullandım daha önceki 80 cm lik akvaryumumda 3 w ile aralarında çok fark var 1 w tavsiye etmem ki benim akvaryumum 35 cm yükseklikteydi. . ayrıca bu sana çıkartılmış olan liste 250 300 tl tutar bu konuda da haberin olsun
Şunu eklemeyi unutmuşum soğtucu ile pcp ( power ledlerin bağlandığı metal şerit ) arasına ve ledler ile pcp arasına bu bilgisayaların işlemcilerine sürülen termal macundan alman gerek .
Şahsi fikrim ben 1 w kullandım daha önceki 80 cm lik akvaryumumda 3 w ile aralarında çok fark var 1 w tavsiye etmem ki benim akvaryumum 35 cm yükseklikteydi. . ayrıca bu sana çıkartılmış olan liste 250 300 tl tutar bu konuda da haberin olsun
Şunu eklemeyi unutmuşum soğtucu ile pcp ( power ledlerin bağlandığı metal şerit ) arasına ve ledler ile pcp arasına bu bilgisayaların işlemcilerine sürülen termal macundan alman gerek .
35- 40 derece açılı mercek + 3 w power led( 10 mavi 26 beyaz ) + power led yerleştirme aparatı mercek uyumlu + yeterli sürücü tahminen 2 adet + alüminyum soğutucu + 2 adet bilgisayar fanı + 1 adet 12 v adaptör ( fanlar için )
3w x (18x2) = 108 w aydınlatma yeterli olur zannımca . akvaryumun kapağının üstüne en sağda ve en solda iki delik açıp bilgisayar fanlarını üste takıcaksın. fanlardan biri içeriye hava vericek diğeri dışarıya içerde akım oluşturacaklar ledlerin buhar kapmalarına engel olacaksın . akvaryum içerisinde hava taşı varsa yani hava veriyorsan akvaryuma bunu kullanmamanı öneririm ki ledlere daha fazla baloncuk ile su gitmesin.
35- 40 derece açılı mercek + 3 w power led( 10 mavi 26 beyaz ) + power led yerleştirme aparatı mercek uyumlu + yeterli sürücü tahminen 2 adet + alüminyum soğutucu + 2 adet bilgisayar fanı + 1 adet 12 v adaptör ( fanlar için )
3w x (18x2) = 108 w aydınlatma yeterli olur zannımca . akvaryumun kapağının üstüne en sağda ve en solda iki delik açıp bilgisayar fanlarını üste takıcaksın. fanlardan biri içeriye hava vericek diğeri dışarıya içerde akım oluşturacaklar ledlerin buhar kapmalarına engel olacaksın . akvaryum içerisinde hava taşı varsa yani hava veriyorsan akvaryuma bunu kullanmamanı öneririm ki ledlere daha fazla baloncuk ile su gitmesin.
Balığın maşallahı varmış . ışığın suya daha iyi dağılması için suyu tam doldur su aşağıda kalınca aydınlatma azalıyo. zannedersem akvaryumun xilong dimi. akvaryumun da oldukça yüksek power ledler ile çift sıra ve dar açılı mercek kullanırsan istediğin aydınlatmayı sağlayabilirsin .
Balığın maşallahı varmış . ışığın suya daha iyi dağılması için suyu tam doldur su aşağıda kalınca aydınlatma azalıyo. zannedersem akvaryumun xilong dimi. akvaryumun da oldukça yüksek power ledler ile çift sıra ve dar açılı mercek kullanırsan istediğin aydınlatmayı sağlayabilirsin .
Nano Akvaryum Önerisi Max 30x30x30
Merhaba arkadaşlar.
bitkili mini bir beta akvaryumu kurmak istiyorum halen kullandığım akvaryumumdaki üreyen bitkileri ( monte carlo, bacopa minore, ) aktarıp çok fazla dalgalanmayan bitkili bir beta akvaryumu kurmak istiyorum.
ilk amacım akvaryum etrafında kablo lamba led spot vs gibi düzeneklerin görünmemesi temiz bir görüntü için akvaryumun dahili aydınlatmasının buna yeterli olması.
internetten araştırdığım kadarı ile
-eurostar akdeniz 320
-rs 380a
-xilong 9 litre
gibi ürünler var ancak aydınlatmaları yeterlimidir değilmidir bilgisi olan varsa yada bana bu şekilde kendi aydınlatması yeterli olacak akvaryum önerisi olan varsa merakla bekliyorum bu hafta almak istiyorum çünkü .
şimdiden teşekkürler . [:iyi:]
Merhaba arkadaşlar.
bitkili mini bir beta akvaryumu kurmak istiyorum halen kullandığım akvaryumumdaki üreyen bitkileri ( monte carlo, bacopa minore, ) aktarıp çok fazla dalgalanmayan bitkili bir beta akvaryumu kurmak istiyorum.
ilk amacım akvaryum etrafında kablo lamba led spot vs gibi düzeneklerin görünmemesi temiz bir görüntü için akvaryumun dahili aydınlatmasının buna yeterli olması.
internetten araştırdığım kadarı ile
-eurostar akdeniz 320
-rs 380a
-xilong 9 litre
gibi ürünler var ancak aydınlatmaları yeterlimidir değilmidir bilgisi olan varsa yada bana bu şekilde kendi aydınlatması yeterli olacak akvaryum önerisi olan varsa merakla bekliyorum bu hafta almak istiyorum çünkü .
şimdiden teşekkürler . [:iyi:]
Merhaba . ışığınızın gücünü bu şekilde anlamak biraz zor. eğer akvaryumunuz dolu ise ışıkları yanarken gece bi foto çekebilirseniz daha bilgi verici olur. power led lere gelince o ledlerin bulunduğu mekanizma su geçirmez büyük ihtimal ve hava da almıyorsa power ledlerin ömrü kısa olur çünkü ciddi bir ısı yayılımı var ledlerde . ve arkasına soğutucu plaka takmak hatta bi hava sirkülasyonu sağlamak gerek.
led konusuna gelince elimde kendi hazırlamış olduğum 3x18 w power led armatür var mercekleri ve sürücüsü ile çalışmaya hazır. birini kullanıyorum biri boşta yardımcı olabilirim bu konuda da [EDIT]_lokman_,2016-10-25 17:07:06[/EDIT]
Merhaba . ışığınızın gücünü bu şekilde anlamak biraz zor. eğer akvaryumunuz dolu ise ışıkları yanarken gece bi foto çekebilirseniz daha bilgi verici olur. power led lere gelince o ledlerin bulunduğu mekanizma su geçirmez büyük ihtimal ve hava da almıyorsa power ledlerin ömrü kısa olur çünkü ciddi bir ısı yayılımı var ledlerde . ve arkasına soğutucu plaka takmak hatta bi hava sirkülasyonu sağlamak gerek.
led konusuna gelince elimde kendi hazırlamış olduğum 3x18 w power led armatür var mercekleri ve sürücüsü ile çalışmaya hazır. birini kullanıyorum biri boşta yardımcı olabilirim bu konuda da [EDIT]_lokman_,2016-10-25 17:07:06[/EDIT]
Akvaryum Aydınlatma Armatür
Arkadaşlar 150 liraya malolan 18 adet 3 w beyaz kırmızı ve mavi renklerden oluşan 60 derece mercekli çalışır haldeki bir haftalık kullanılmış herhangi bir su yada buhara maruz kalmamış güçlü akvaryum ışığım satılıktır. 100 lira
Arkadaşlar 150 liraya malolan 18 adet 3 w beyaz kırmızı ve mavi renklerden oluşan 60 derece mercekli çalışır haldeki bir haftalık kullanılmış herhangi bir su yada buhara maruz kalmamış güçlü akvaryum ışığım satılıktır. 100 lira
Hıgh Tech Sıfırdan Kurulum. Video 20.sayfada
Olcay kaydeşim güzel emek vermişsin. ancak sana şu tavsiyede bulunacağım. bol bitkili akvaryumda en az 12 saat yanacak olan bu ampüller tek başlarına oldukça yüksek bir elektrik faturasına sebep olacaktır. cob led diye adlandırılan yeni nesil güçlü ledler kullanarak şu anki floresanların yarı gücünde aynı ışık kuvvetini yakalayabilirsin.
Olcay kaydeşim güzel emek vermişsin. ancak sana şu tavsiyede bulunacağım. bol bitkili akvaryumda en az 12 saat yanacak olan bu ampüller tek başlarına oldukça yüksek bir elektrik faturasına sebep olacaktır. cob led diye adlandırılan yeni nesil güçlü ledler kullanarak şu anki floresanların yarı gücünde aynı ışık kuvvetini yakalayabilirsin.
Yeni Kurulum 120*40*50 Bitkili Ye Merhaba...
S.a kardeşim hayırlı olsun akvaryumun. akıl vermek haddimize değil ama. fikrimi paylaşmak istedim. öncelikle akvaryumdaki taş ve kayaları dış filtrenin çıkışına değil giriş tarafına koy ve filtrenin su üfleyen borusunu zemine doğru indir. direk aşağı değil ama suyun dibini dalgalandırcak şekilde olsun. güzel bir akıntı olursa probelmlerinin tamamı ortadan kalkacaktır. bu arada su üstündeki o yağlı tabaka bitki kumlarından kaynaklanıyor. özellikle siyah olandan korkulacak bir şey yok.
S.a kardeşim hayırlı olsun akvaryumun. akıl vermek haddimize değil ama. fikrimi paylaşmak istedim. öncelikle akvaryumdaki taş ve kayaları dış filtrenin çıkışına değil giriş tarafına koy ve filtrenin su üfleyen borusunu zemine doğru indir. direk aşağı değil ama suyun dibini dalgalandırcak şekilde olsun. güzel bir akıntı olursa probelmlerinin tamamı ortadan kalkacaktır. bu arada su üstündeki o yağlı tabaka bitki kumlarından kaynaklanıyor. özellikle siyah olandan korkulacak bir şey yok.
SON MESAJLAR
- Orandam Yüzmüyor Matrian, 17:51
Yeni Üye Forumu - 240 Lt Lik Tankımda Ne Besleyebilirim Andreasbeck, 17:43
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yavruları Mk3248, 17:37
Yeni Üye Forumu - Iwagumi Akvaryumu İçin Zemin Bitkisi Önerisi FatihBezirgan, 17:34
Bitki Akvaryumları Genel - Balıklar Yem Yemiyor Talhabey12, 17:29
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camındaki Kireç Balık Varken Temizlenirmi Sadullah016, 17:21
Yeni Üye Forumu - Busblue Acara Kara Karga, 17:15
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Plati Fırat pınar, 17:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tank Değişimi İçin Taban Tavsiyesi srnozcn, 17:03
Taban ve Gübreleme - Akvaryum Kökü Aşırı Pamuklanma Ve Kumdaki Garip mitii, 17:01
Bitki Akvaryumları Genel - Tds Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı ÇaĞRı, 16:46
Bitki Akvaryumları Genel - Amatörce Bitki Denemem Srdr.Betta, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi kdrackgz, 16:25
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Akvaryumu Öneri Ehtiyar, 16:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sudan Çıkan Canlının Türü Ne Ölecek Miyim (!) faithNiel, 16:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kayalık Habitat kaptan_01, 16:13
Akvaryum Tanıtımı - Ph Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı? akvaryumodam, 15:55
Bitki Akvaryumları Genel - 40x40x40 Yeni Tank bendeniztayfun, 15:47
Akvaryum Tanıtımı - Karma Tropikal Akvaryum V 2.0 kdrackgz, 15:33
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Cikletimin Türü Ne? karabeyy.7, 15:23
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Birkili Akvaryum Taban Yapımı ktoG, 15:22
Yeni Üye Forumu - Yeşil Su Sorunu xellence07, 15:21
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 15:20
Akvaryum Tanıtımı - Mosnter Akvaryumum (07) xellence07, 15:10
Akvaryum Tanıtımı - Mini? Ramshorn? Dexter85321, 14:45
Omurgasızlar - Askı Dış Filtre Mi Dış Filtre Mi Vlademirol, 14:17
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Mi Var Balığımda Berkayv, 14:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Sunsun 603b Motor Temizlik A2626, 13:51
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dry Start Başlangıç onur_0606, 13:36
Akvaryum Tanıtımı - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 13:31
Bitki Akvaryumları Genel - Safkan Velifera xellence07, 13:23
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kribensis Nigeria Red Ve Rainbow Üreme xellence07, 13:21
Yeni Üye Forumu - Blody Mary Karides Yavrusu aliefecilciler, 13:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Balığı aliefecilciler, 13:01
Yeni Üye Forumu - Isıtıcı tüpü. neomeo, 12:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Dekor Önerisi ciciolmesinlutfn, 11:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Taha Yanık, 11:14
Labirentliler - Hangi Dış Filtreyi Almalıyım Emirrztrk, 09:14
Yeni Üye Forumu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 08:40
Akvaryum Tanıtımı - LIFETECH 835 hakkında fikri olan varmı? BJK-123, 07:51
Filtreleme Seçenekleri - Japon Balığı Akvaryumumda Bulanıklık Oluştu! Emreözamisos, 07:29
Yeni Üye Forumu - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Hidro Dinamik, 02:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Tatlı Su Midyesi Ölmüş Mü Aminedmrts, 01:44
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bitkili Akvaryumda Nematod 20 Litre ŞahanT., 00:48
Bitki Akvaryumları Genel - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 00:19
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Dereden Bulduğum Balığın Türü Nedir? Dexter85321, 23:42
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt Akvaryumda Ne Beslenebilir GhostKoi, 23:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 23:38
Bitki Akvaryumları Genel - 60*40*40 Hightech Bitkili Filtre Sistemi Kturan06, 23:35
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesim Kambur Larvaklm, 23:28
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 18:00
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 18:00
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 18:00
- Kribensis Çift (düzenli Yavru Veriyor) dream07 18:00
- Eş Kribensis palankesli 17:29
- Xenotilapia Bathyphilus Blue Lips Kolonisi palankesli 17:29
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 17:28
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 17:28
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 17:04
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 17:04
- Açıklamadaki Vatozları Arıyorum cihatkaraca 16:32
- 3 Adet Akvaryum 600 cihatkaraca 16:32
- Karides Türleri egehamit 16:25
- Cüce Vatoz egehamit 16:25
- Lda16 Dişi Vatozlar Aranıyor egehamit 16:25
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon,apisto Türleri yamansengonca 16:17
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 15:50
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 15:50
- Saz Bitkisi selfish 15:37
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 15:06
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 15:06
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 15:06
- Mangrov Tohumu/fidesi heydu 14:37
- Otocinclus Arıyorum heydu 14:37
- Komple Set heydu 14:37
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 14:16
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 14:13
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 14:08
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 13:40
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 13:19
- 4 Cm Neolamprologus Leleupi DenizUlucutsoy 13:02
- Cyprichromis Sp. 'leptosoma Kitumba 2 Cm Yavru DenizUlucutsoy 13:02
- Altolamprologus Compressiceps Kagunga DenizUlucutsoy 13:02
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:34
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:34
- Sunsun 603b Dış Filtre Slymn4306 12:32
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:30
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 12:26
- Kriza Gold emree06 12:26
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:13
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 11:53
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 11:53
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 11:53
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 11:43
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 11:43
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:32
- Erkek Trifasciata Arıyorum rhn35 11:18
- Sarı Neon Ateş Karides - Güncel Fotoğraflar💛 AlpayFerdiNAR 11:15
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 10:42
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 10:42
KULLANICILAR
- 143 Online Kullanıcı, 78 Üye
Online Kullanıcılar
wallece,
Vlademirol,
Ömer01,
Ardaaa..,
nurtensultan,
Gastropoda,
ozgurtpcogl,
aktugsedat,
asplant,
Eren042,
AkvaryumAdam,
Ferdi2327,
şansal,
grendel1984,
Ehtiyar,
Srdr.Betta,
otolkurt,
srnozcn,
onuribrahim,
Eminsalih,
GkhaNLioN,
vahitender,
barsbingul,
Hobilik,
Koksal Gurkan,
Furcifer,
aydın sağır,
Budmo,
HarunYILDIRIM,
Öğretmen Ali,
BalıkçıUğur,
iakyol,
Andreasbeck,
faithNiel,
Sinyoooor,
bytrmrt,
Matrian,
FatihBezirgan,
kvolkan21,
scrap,
Balikcidede,
omerkykn,
AC-72,
Burak PEKDEMİR,
Hidro Dinamik,
izzettanju,
akvaryumodam,
mitii,
GhostKoi,
MustafaŞ,
KaanE,
Efeggh,
HOPPALA,
Ahmetaydin16,
Dexter85321,
xellence07,
HBOSKURTH,
Padawan52,
HerkesinBirPopisi,
Mk3248,
Talhabey12,
dimbeleth,
maylandi,
yamansengonca,
vedat79,
akomania,
CrownBetta,
Oquanus,
Kara Karga,
Esakvarist,
karabey97,
UrasArt,
TokgozMertali,
voltran,
SveH,
CevdetSERBEST,
noobhodja,
Dextran,
Muhammedbedri,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.