ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ALPEREN1075
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]10731,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Haziran 2020 16:38
Toplam Mesaj:
471 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ALP AYDINLIALP
Doğum Tarihi:
17 Ocak 1984
İl:
Bursa
Meslek:
Gümrük Müşavir Yardımcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

Bitkili Discus !
SON 10 MESAJI
Sıfırdan Diskus Akvaryumu Kurulumu Yapalım mı? Yeni Video Sayfa 5
Ebubekir Bey,
Öncelikle yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Yati köklerinin tavana sabitlenerek oluşturduğu görüntüyü bende daha doğal görüyorum. Bu nedenle diğer kökünde tavana sabitlemenizi öneririm. Taban için anubiaslarınızı sa sabitleyeceğiniz mangrow kökleri kullanabilirsiniz. Bu gibi kurulumlarda zaman geçip su eskidikçe akvaryumunuz daha da güzel oluyor. Çok başarılı bir kurulum olacağından şüphem yok. Keyifle takip ediyorum. Sağlıklı bir hobi dilerim.
Selamlar.
Ebubekir Bey,
Öncelikle yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Yati köklerinin tavana sabitlenerek oluşturduğu görüntüyü bende daha doğal görüyorum. Bu nedenle diğer kökünde tavana sabitlemenizi öneririm. Taban için anubiaslarınızı sa sabitleyeceğiniz mangrow kökleri kullanabilirsiniz. Bu gibi kurulumlarda zaman geçip su eskidikçe akvaryumunuz daha da güzel oluyor. Çok başarılı bir kurulum olacağından şüphem yok. Keyifle takip ediyorum. Sağlıklı bir hobi dilerim.
Selamlar.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=rekurrens14] Teşekkürler Fikret bey, aslında kuru yem sevdalısı değilim, burda canlı yem de dondurulmuş yem de bulabiliyorum. Hep bunlarla besleyebilirim balıkları... Sadece evden 1-2 hafta ayrılmam gerektiğinde yemleme makinası ile verebileceğim, balıkların direnç göstermeyeceği bir kuru yem bulmam lazım. Kurutulmuş kan kurdunu deneyeceğim.[/QUOTE]
Erol Bey,
Ben diskuslar için kurutulmuş kan kurdunu kullanıyorum. Şunu belirtmek isterim kurutulmuş kurtlar suyun yüzeyinde kalıyor ben şimdiye kadar battıklarını görmedim. Apistolar yüzeyden yem alıyor mu ?
[QUOTE=rekurrens14] Teşekkürler Fikret bey, aslında kuru yem sevdalısı değilim, burda canlı yem de dondurulmuş yem de bulabiliyorum. Hep bunlarla besleyebilirim balıkları... Sadece evden 1-2 hafta ayrılmam gerektiğinde yemleme makinası ile verebileceğim, balıkların direnç göstermeyeceği bir kuru yem bulmam lazım. Kurutulmuş kan kurdunu deneyeceğim.[/QUOTE]
Erol Bey,
Ben diskuslar için kurutulmuş kan kurdunu kullanıyorum. Şunu belirtmek isterim kurutulmuş kurtlar suyun yüzeyinde kalıyor ben şimdiye kadar battıklarını görmedim. Apistolar yüzeyden yem alıyor mu ?
Cüce akvaryumum ( Kakadu Evi )
Erol Bey
Tebrik ederim bu sefer umarım herhangi bir aksilik olmadan sağlıkla beslersiniz balıklarınızı. Pistia isterseniz hediye edebilirim size.
SelamlarALPEREN1075 2015-02-04 17:25:02
Erol Bey
Tebrik ederim bu sefer umarım herhangi bir aksilik olmadan sağlıkla beslersiniz balıklarınızı. Pistia isterseniz hediye edebilirim size.
Selamlar
Kurulum İçin Destek - Örnek Kurulumlardan Özetler
Zeki Bey,
Tolga Beyin de katılımının bulunduğu yarışmanın linki;
http://all4aquarium.ru/en/events/jbl-biotope-contest-2014/entries
Selamlar,
Zeki Bey,
Tolga Beyin de katılımının bulunduğu yarışmanın linki;
http://all4aquarium.ru/en/events/jbl-biotope-contest-2014/entries
Selamlar,
Şüphesiz ki araştırdıkça bir çok bilgi edinebiliyorsunuz bu forumda. Bir önceki cevapta yazmak nasip olmadı bilgisayarın ufak sahibi gelince kesildi mesaj.
Bitki düşünüyorsanız dere kumunu misket gübre ile destekleyebilirsiniz tabi aydınlatma konularını da incelemelisiniz. Güney Amerika bitki türlerinden uzaklaşmayın derim.
http://www.akvaryum.com/echinodorus_'aquartica'_bitkir_27_3829.asp#b
Kompozit türlerden sazlarda kolay türlerdendir.
Mangrow , yati kökleri ve çok büyük olmayan taşlarla da dekor tamamlanabilir.
Video paylaşım sitelerindeki biyotoplarda size fikir verebilir.
Canlılar konusunda ise , kendi fikrimdir Diskus ve Melek balıkları aynı akvaryumda pek uygun görünmüyor. Yerli üretim 10 cm civarı 4-5 diskus olabilir ama öncelikle diğer balıklarla başlayın diskusları araştırın bir kerede aynı yerden temin edin. Bir veya iki sürü tetra grubu ile bulabirseniz alt kısımlar için keyhole öneririm. Tabi vatozları ve çöpçüleride unutmamak gerekir. Güney Amerika canlılarından bir çok tür bir arada yaşayabilir. Kolay gelsin.
Selamlar
Şüphesiz ki araştırdıkça bir çok bilgi edinebiliyorsunuz bu forumda. Bir önceki cevapta yazmak nasip olmadı bilgisayarın ufak sahibi gelince kesildi mesaj.
Bitki düşünüyorsanız dere kumunu misket gübre ile destekleyebilirsiniz tabi aydınlatma konularını da incelemelisiniz. Güney Amerika bitki türlerinden uzaklaşmayın derim.
http://www.akvaryum.com/echinodorus_'aquartica'_bitkir_27_3829.asp#b
Kompozit türlerden sazlarda kolay türlerdendir.
Mangrow , yati kökleri ve çok büyük olmayan taşlarla da dekor tamamlanabilir.
Video paylaşım sitelerindeki biyotoplarda size fikir verebilir.
Canlılar konusunda ise , kendi fikrimdir Diskus ve Melek balıkları aynı akvaryumda pek uygun görünmüyor. Yerli üretim 10 cm civarı 4-5 diskus olabilir ama öncelikle diğer balıklarla başlayın diskusları araştırın bir kerede aynı yerden temin edin. Bir veya iki sürü tetra grubu ile bulabirseniz alt kısımlar için keyhole öneririm. Tabi vatozları ve çöpçüleride unutmamak gerekir. Güney Amerika canlılarından bir çok tür bir arada yaşayabilir. Kolay gelsin.
Selamlar
Zeki Bey Merhaba,
Anlaşılan japona ara vermişsiniz. Ben kısaca bazı bilgileri paylaşayım.
Kum olarak bej renkli dere kumu olabilir. Tam bir bitki kumu olmasa da
Zeki Bey Merhaba,
Anlaşılan japona ara vermişsiniz. Ben kısaca bazı bilgileri paylaşayım.
Kum olarak bej renkli dere kumu olabilir. Tam bir bitki kumu olmasa da
Amazonland - Apistoland
Öncelikle MAŞALLAH. Tebrik ederim sizi. Bir çok türü bir tankta besleyebilmenin hazzını yaşıyorsunuz ve Dıscus gibi bir türle taçlandırmışsınız. Sağlıkla büyütün balıklarınızı.
Öncelikle MAŞALLAH. Tebrik ederim sizi. Bir çok türü bir tankta besleyebilmenin hazzını yaşıyorsunuz ve Dıscus gibi bir türle taçlandırmışsınız. Sağlıkla büyütün balıklarınızı.
Güney Amerikalılar İçinde Dıscus
[QUOTE=adige42] Alp maşaallah akvaryum da balıklarda cok guzel
Discus'un asilliğide bir başka,ben de arada bir acaba diyorum beslesem mi?[/QUOTE]
Üstad '' Discus'un asilliğide bir başka '' gerçekten bunu balıklar akvaryuma alınır alınmaz hissediyorsun. 8-10 cm boylarında 6' lı yerli üretim bir sürü senin akvaryuma çok iyi olacaktır. Gülün dikenini de unutmamak lazım tabi , her yemi yemezler sen onlara onlar sana, akvaryuma alışana kadar sorunlar olabilir. Ama kendi görüşümdür en süslü Japon balıklarından sonra tatlı su balıkları arasında en güzel balıkları beslemek , biyotop oluşturabilmek , tetralar ,cüce cikletlerle birlikte uyumlu olmaları lafı daha da uzatmadan aramıza hoş geldin Abi.
Selamlar,
[QUOTE=adige42] Alp maşaallah akvaryum da balıklarda cok guzel
Discus'un asilliğide bir başka,ben de arada bir acaba diyorum beslesem mi?[/QUOTE]Üstad '' Discus'un asilliğide bir başka '' gerçekten bunu balıklar akvaryuma alınır alınmaz hissediyorsun. 8-10 cm boylarında 6' lı yerli üretim bir sürü senin akvaryuma çok iyi olacaktır. Gülün dikenini de unutmamak lazım tabi , her yemi yemezler sen onlara onlar sana, akvaryuma alışana kadar sorunlar olabilir. Ama kendi görüşümdür en süslü Japon balıklarından sonra tatlı su balıkları arasında en güzel balıkları beslemek , biyotop oluşturabilmek , tetralar ,cüce cikletlerle birlikte uyumlu olmaları lafı daha da uzatmadan aramıza hoş geldin Abi.
Selamlar,
___SHADOW___ RANCHU___
[QUOTE=kralexxx]
Merhabalar, evimdeki akvaryumumda bazı değişikliklere gittim çok sevgili üstadım Kadir abimin hep söylediğini gerçekleştirip batık gemiyi çıkardım ve dağınık duran bitkilerimi tek bir köşede topladım.. Tabi bu arada yeni Çin ithalatından ranchularda eklendi (sabah çılgın bir kovalamaca vardı) şuan nufus biraz kalabalık ama havaların soğuk oluşu ve ekstra hava motoru sayesinde sorunsuz gidiyor. [/QUOTE]
Kardeşim MAŞALLAH çok güzel olmuş yeni düzen gerçekten çok beğendim. Balıkları da görünce nerden nereye diyor insan ne çok arardık bu siyah orandaları şehir şehir. Sağlıkla büyüt.ALPEREN1075 2015-01-06 15:50:04
[QUOTE=kralexxx]
Merhabalar, evimdeki akvaryumumda bazı değişikliklere gittim çok sevgili üstadım Kadir abimin hep söylediğini gerçekleştirip batık gemiyi çıkardım ve dağınık duran bitkilerimi tek bir köşede topladım.. Tabi bu arada yeni Çin ithalatından ranchularda eklendi (sabah çılgın bir kovalamaca vardı) şuan nufus biraz kalabalık ama havaların soğuk oluşu ve ekstra hava motoru sayesinde sorunsuz gidiyor.
Bir müjde daha vereyim 10 gün içinde Singapur ithalatımız gercekleşecek ve siyah oranda ile ryukin çeşitleride elimde olacak.
Kardeşim MAŞALLAH çok güzel olmuş yeni düzen gerçekten çok beğendim. Balıkları da görünce nerden nereye diyor insan ne çok arardık bu siyah orandaları şehir şehir. Sağlıkla büyüt.
Güney Amerikalılar İçinde Dıscus
[QUOTE=dashboy] Alp bey maşallah güzel bir tank ve güzel discuslar.İyi seçim bu balıkları kimden temin ettiyseniz gerçekten güzel beslemiş.Dondurulmuş yemler işe yaradığı belli bitkili olmasına rağmen güzel formunu korumaya devam etmişler.Tekrar tebrikler.[/QUOTE]
Gürkan Bey Teşekkür ederim. Bu balıklar benim ilk discuslarım ilk tecrübeleri ediniyorum. Bir hobiciden temin ettim yerli üretim gerçekten iyi beslenmişler . Amacım bu tankla yıllarca besleyebilmek. Kumlu akvaryumda dana yüreği riskine giremiyorum. Dondurulmuş yemler , kurutulmuş kan kurdu ve kurutulmuş tubufex ile devam. İlginize teşekkür ederim.
Selamlar
[QUOTE=dashboy] Alp bey maşallah güzel bir tank ve güzel discuslar.İyi seçim bu balıkları kimden temin ettiyseniz gerçekten güzel beslemiş.Dondurulmuş yemler işe yaradığı belli bitkili olmasına rağmen güzel formunu korumaya devam etmişler.Tekrar tebrikler.[/QUOTE]
Gürkan Bey Teşekkür ederim. Bu balıklar benim ilk discuslarım ilk tecrübeleri ediniyorum. Bir hobiciden temin ettim yerli üretim gerçekten iyi beslenmişler . Amacım bu tankla yıllarca besleyebilmek. Kumlu akvaryumda dana yüreği riskine giremiyorum. Dondurulmuş yemler , kurutulmuş kan kurdu ve kurutulmuş tubufex ile devam. İlginize teşekkür ederim.
Selamlar
SON MESAJLAR
- Discus Yavrularım İçin Tenikur Uygulaması Cyber_Scout, 02:29
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitki Önerisi Ömer Kaan, 02:22
Bitki Akvaryumları Genel - Transgenetik Tetra Hava Motorsuz Yaşar Mı Srknatmn, 02:20
Yeni Üye Forumu - Albino Prenses Alphird, 02:20
Yeni Üye Forumu - Gece Mavi Işık Zararlı Olur Mu? Srknatmn, 02:11
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Ciklet Balıklarım Vatozuma Zarar Veriyor K0L0Ni, 01:48
Üye Portfolyo - Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Hatsunepuffer, 01:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Önerisi koraykbl, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumum İçin Filtre Uygun Bütçeli Oneri mhmt266, 01:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Albino Prenses Monster üreticis, 01:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Tüpünün Yerleşim Yeri Eminsalih, 01:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Eheim İç Filtre Eminsalih, 01:03
Filtreleme Seçenekleri - 60*40*40 Hazır Akvaryuma Balık Önerisi Eminsalih, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Riverside Shallow Tank salihselam, 00:28
Akvaryum Tanıtımı - Balığımdaki Hastalığın Ne Olduğu Konusunda Bilgi Cyber_Scout, 23:55
Yeni Üye Forumu - G. Amerika Bitkileri Taban Önerisi sametyildiz, 23:52
Taban ve Gübreleme - Akvaryumum İçin Düşük Maliyetli Filtre Nasıl Yapab mhmt266, 23:47
Yeni Üye Forumu - L144 Yumurtaları. Cyber_Scout, 22:55
Kedi Balıkları Forumu - Walstad Deniyorum (başlangıç) ternapi, 22:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Kapağı Temini egemenc, 22:18
Yeni Üye Forumu - Hdpe Su Deposunda Balık Bakan Oldu mu Akvaryumhobiaraş, 22:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yapımı Türkiye Ve Asya Farkı HobiRehberi, 22:00
Yeni Üye Forumu - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! BeyzPl, 19:37
Labirentliler - Tilki Kuyruğunu Dikmesem Olur Mu? Akvarist1923, 19:36
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistesim 1 Aydır Yem Yemiyor Akvarist1923, 18:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Mantis Ve Balıklar Hakkında Hatsunepuffer, 18:39
Labirentliler - Ramshornlarımı Uygunsuz Yakaladım :d Akvarist1923, 18:23
Omurgasızlar - Lepistes Doğumu dwooy, 17:47
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin HobiRehberi, 17:21
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Balık Önerisi Zaid, 17:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Panda Loach'larım Cyber_Scout, 16:20
Sazansıgiller Tanıtımı - Ayarlanabilir Ayak Burakaydn, 15:44
Yeni Üye Forumu - Karides YUSUFSYLMZ, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fotoğraf Galerim sinor, 15:08
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryum Yapım neomeo, 14:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumda Japon Şemsiyesi Kullanımı Aqualung, 13:43
Bitki Akvaryumları Genel - Elektrikli Dip Sifonu Önerisi Aqualung, 13:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yks Dönemi Hobi İnci Kefali, 12:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 12:12
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Armatür Desteği ercane, 11:56
Aydınlatma - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 11:51
Akvaryum Dünyasından Haberler - Elma Salyangozlarım Yavru Vermiyor koraykbl, 11:33
Omurgasızlar - Bitkili Amazon Biyotop Akvaryum Kurulumu Mesutoviç, 10:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobiye Geri Döndüm. Bitkili Akvaryum Tür Tavsiyesi Orhan76, 09:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettam İyimi Samnastrp, 08:03
Yeni Üye Forumu - 1 Çift Beta 12 Neon hoplatanceset, 01:24
Akvaryum Tanıtımı - 80 Litre İçin Öneri Zaid, 00:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Berraklığı Hakkında K0L0Ni, 00:24
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Amatör balıkçı, 23:46
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İç Kule Sump Rengi Değiştirme serhatankara, 23:18
Kendin Yap Sistemler (DIY)
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Kepçe, Kaya, Çakıl Taşları AquaPuella 02:58
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 02:31
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:02
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:02
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:02
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:02
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:02
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 00:46
- Katil Salyangoz jezey 00:46
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 00:46
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 00:46
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 00:46
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 00:34
- Hailea Aco 6604 Çift Çıkışlı Hava Motoru SinanBulut 00:34
- L 201 - 333 Erkekler muyat 00:21
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 00:15
- 2.67 Tüp Furcifer 23:15
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:15
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:15
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 22:24
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 22:24
- Powerled Armatür Bysam 22:24
- Creaqua Askı Profili Ve Aparatı Bysam 22:24
- Genç Damızlık Melekler Bysam 22:24
- Leptosoma Speckleback Moba aktivist06 22:18
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 22:11
- 90x40x40 Mobilyalı Akvaryum KahramanTaban 22:10
- Eheim 2217 Dış Filtre KahramanTaban 22:10
- Kusursuz Anubiaslar/özel Türler 50 Liraya Serisi ballantines 21:37
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:30
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:30
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 21:06
- Aykılıç Çifti ali özer 20:38
- Akvaryum Uv Filtreler palankesli 20:13
- Özel Moss Türleri. smithiseek 20:09
- Fluval 207 sametyildiz 19:57
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 19:24
- Yavru Cüce Vatoz Sütçü 19:19
- Bitkisel Ağırlıklı Pul Yemler Sütçü 19:19
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 18:52
- Su Piresi 200 - 300 Adet 80 Tl CevdetSERBEST 18:52
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 18:52
- 2 Adet 10w Mini Akvaryum Isıtıcısı mya_34 18:21
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:14
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 18:14
- 15 Aylık Mücevher Cichlid. Gokhancavusoglu 17:45
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 17:01
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 17:01
- Chihiros B20 Akvaryum Led Aydınlatma jador 15:56
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 15:45
KULLANICILAR
- 104 Online Kullanıcı, 57 Üye
Online Kullanıcılar
Makkaya,
Gökhan1907,
Ömer Y.,
akinsinan,
plutarkhos,
vedat79,
Uriel,
KÇetintaş,
SilenTMurder,
Eminsalih,
TayfunSylkn,
sahinabi,
Cyber_Scout,
nyssa,
mustafahancer,
yavuzsezgin,
KaanE,
kadirik,
SedatC,
Taskinn,
Ayaz1903,
egecinar,
EKAR,
noobsaibot,
Rüzgar eser,
chapi,
CagriTURK,
Gokhancavusoglu,
salihselam,
Furcifer,
Laetacara,
muzaffer_81,
Senol26,
Oquanus,
osmandbnl,
nyzcandan,
neomeo,
Hatsunepuffer,
sina cen,
mrah,
Umt61,
scorpion26,
Standart Moss,
Bozajuniors,
sandman309,
Sunborn,
GhostKoi,
Ali4765,
fishhyy,
emreemin,
UnalCevahir,
Naturality00,
Ehtiyar,
karguden,
Kaya ankara,
erdalozen,
AtlasPoyraz,
SinanBulut,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.