ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tigger_agc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2012 11:47
Son Ziyaret:
24 Şubat 2018 12:00
Toplam Mesaj:
190 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray KAPLAN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Jeoloji Yük. Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Koray KAPLAN

SON 10 MESAJI

Sıcaklık değişimine dirençli bitkiler
Fan olayını ben de düşündüm. Lakin akvaryumum mobilyalı. Ve üzerindeki düzenek ve buhar camları sayesinde fan kurabileceğim bir alanım maalesef yok.Neyse 2 haftadır akvaryum kapağı açık. Bir kez de su değişimi yaptım 3 te 1 oranında. Şu an sıcaklık iyi. 26 derecelere düştü. Ama tabi ölen bitkilerim geri gelmiyor haliyle :(
Sıcaklık değişimine dirençli bitkiler
Arkadaşlar başlık açık. Lakin biraz daha bahsedeyim. 400 lt lik bir canlı doğuran tankım var. Haliyle bitkilerim de var. Bu sene Ankara'nın yazı fena oldu. Bizim evde çatı katı olduğu için çok ısınıyor. Haliyle akvaryumda bu sıcaklıktan nasibini alıyor. 

Akvaryumumda eloeda, tilki kuyruk, anubias, java fern bitkileri mevcuttu. Bitkilerim hepsinin durumu çok iyiydi. Ama sıcaklıklar artmaya başlayınca, önce java fernlerimde orta bölümlerde çürümeler gözlemlemeye başladım. Sonra tilki kuyruklarım ve eloedalarım resmen erimek suretiyle hiç bir kalıntı bırakmadan yok olmaya başladı. Sıcaklığı düşürmek için akvaryum üzerini komple açtım buharlaşma olması için. Daha sonra tatile çıkmam gerektiği için o şekilde bıraktım akvaryumu. Tabi bu dönemde sıcaklıklar tavan yaptığı için akvaryum ısım da ancak 1 derecelik düşüş olmuş ve döndüğümde bir kaç ölü balık (Allah'tan 3-4 molly, 2 kılıç ve bir cüce vatoz haricinde kayıp yaşamadım) ile anubias haricinde bütün bitkilerimin öldüğünü gördüm. Şu sıralar evi sürekli havalndırdığım ve hava sıcaklıkları da kısmen biraz daha düşük olduğu için akvaryum ısısını 32 dereceden 28-29 derecelere indirdim. Bir iki içinde 25 lere iner diye düşünüyorum. 

Neyse buraya kadar okuyup sabreden arkadaşlara teşekkürler. Şimdi sormak istediğim bu sorunu her zaman yaşayabileceğim bir ortamda oturuyorum. Bu yüzden kolay üreyen, canlı doğuranlar ile uyumlu, ekstra bakım gübre v.b. istemeyen ve en önemlisi sıcaklık farkına dayanıklı (23-31 dereceler arası) bitkiler önerebilirmisiniz acaba bana?
Akvaryum üzerinde zıplayan şeyler
Cevap için teşekkürler. Maalesef güneş ışığı aldırma gibi bir şansım yok. Akvaryum 400 lt :D. Yerinden oynatmak imkansız. Daha fazla ışık açsam yok olurlar mı? Bir kaç sefer balıkların bu canlıları yediğini gördüm. Herhalde balıklara veya bize herhangi bir zararı yoktur değil mi? Eğer zararı yok ise çok da sorun değil zaten. Zaten aşırı bir popilasyon yok gibi görünüyor. Arada balıklar canlı yem yemiş olurlar artık
Akvaryum üzerinde zıplayan şeyler
Neden oluyorlar peki? Yani nerden gelmiş olabilirler acaba? Vallaha bendekiler dediğim gibi baya uzun zamandır mevcutlar.
Akvaryum üzerinde zıplayan şeyler
Ya hiç böyle bir durumla karşılaşan olmadı mı acaba?
Akvaryum üzerinde zıplayan şeyler
Yok mudur arkadaşlar bir bilen??
Akvaryum üzerinde zıplayan şeyler
Canlı olduğuna şöyle kanaat getirdim. Sürekli olarak zıplıyorlar. Harektliler yani.
Akvaryum üzerinde zıplayan şeyler
Su piresi mi diye merak ediyorum. Ama nasıl oldukları konusunda hiç bir fikrim yok. Eşimde huylandı sağolsun :D. İyice merak ettim şimdi. O kadar küçükler noktacık gibi gözküyorlar
Akvaryum üzerinde zıplayan şeyler
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir (5-6 aydır) akvaryumda su yüzeyinde zıplayan çok çok minik noktacıklar görüyordum. Fakat bugün eşim akvaryumla uğraşırken bunların kabarcık değil canlı olduğunu söyledi. Hakikaten çok dikkatli baktığımda bende canlı olduklarını anladım. Ama çok yakından bakmama rağmen şekil olarak herhangi birşeye benzetemedim. Su üzerinde sürekli zıplayıp duruyorlar.

Bu canlılar ne olabilir acaba? Bir zararları var mıdır? Kurtulmak istersek ne yapmalıyız. Ve neden olmuş olabilir??
Plati Çeşitliliği
Yahu  iki yıldır 400 lt lik canlı doğuran akvaryumum var. Daha adam gibi lepistes ve plati besleyemedim :D. Plati istediğim türleri bulmak ta çok zorlanıyorum. Bir ara mickey mouse denilen (beyaz renkli kuruk kısmında siyah benek olan) lardan az miktarda besledim ama maalesef yavru alamadan zamanla kaybettim hepsini. Bir daha da bulamadım. Özellikle mickey mouse ve günbatımı dediğimiz platilerden Ankara içinde bulabileceğim bir yer veya satan bir arkadaş varsa kontak kurmak isterim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.