ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
dundarh16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Aralık 2015 17:53
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Haldun Dündar
Doğum Tarihi:
08 Mayıs 1993
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Haldun Dündar
SON 7 MESAJI
Bitkili Akvaryum Denemem Ve Co2 Sorunum
Dediğim gibi tüm hava çıkışlarını kontrol ettim valfi de çıkardım serum kitini kullandım şırıngadan çözülme var dün gece difüzörü kullandm ama yine çıkış alamadım
Dediğim gibi tüm hava çıkışlarını kontrol ettim valfi de çıkardım serum kitini kullandım şırıngadan çözülme var dün gece difüzörü kullandm ama yine çıkış alamadım
Birazdan difüzörü tekrar takıp sonuçlarını sizinle paylaşırım olursa daha iyi olur tabi hem verdiğim parada boşa gitmemiş olur [:)]
Birazdan difüzörü tekrar takıp sonuçlarını sizinle paylaşırım olursa daha iyi olur tabi hem verdiğim parada boşa gitmemiş olur [:)]
[QUOTE=DenizCanBARAN]Hocam co2 için mayalı sistemde difüzörü basit düzenekte yapabilirsiniz bende aynı sorunu ilk başta yaşadım 5ml lik bir şırıngayı yarısından kestim igne takılan kısmına hava borusunun ucunu taktım plastik kelepçeyle iyice sıktım sonra hiç kullanılmamış bulaşık süngerinin sarı kısmını katlayarak içine soktum şırınganın birebir difüzör gibi oldu isterseniz gündüz resimlerini yükleyebilirim iyi geceler[/QUOTE]
Bende yaptım onu makyaj temizleme pamuğu kullandım sorunum çözüldü yüklediğim resim bana ait teşekkür ederim [:)]
[QUOTE=DenizCanBARAN]Hocam co2 için mayalı sistemde difüzörü basit düzenekte yapabilirsiniz bende aynı sorunu ilk başta yaşadım 5ml lik bir şırıngayı yarısından kestim igne takılan kısmına hava borusunun ucunu taktım plastik kelepçeyle iyice sıktım sonra hiç kullanılmamış bulaşık süngerinin sarı kısmını katlayarak içine soktum şırınganın birebir difüzör gibi oldu isterseniz gündüz resimlerini yükleyebilirim iyi geceler[/QUOTE]
Bende yaptım onu makyaj temizleme pamuğu kullandım sorunum çözüldü yüklediğim resim bana ait teşekkür ederim [:)]
[QUOTE=ERSY]Hocam Size kim Lav kayası Koymanızı Tavsiye etti [/QUOTE]
Uzun zamandır alışveriş yaptığım akvaryumcum bana tavsiye etti bende bunun üzerine bir araştırma yapıp lav kırığının bitki köklerine faydalı olduğunu ve biyolojik flitrasyonu sağladığı için terich ettim ayrıca sıralama olarak silis kum,siyah quartz kum, lav kırığı şeklinde lav kırığı tüm alana serili değil daha çok bitki alanlarında var [QUOTE=caquash]Borularda gaz kaçağı olabilir kapagi ve sistemin düzgün oldugunu bir kontrol et bence, bir de difüzör dik durmalı, borularda baglanti parcasi kullanmaman kacaklari azaltacaktır.[/QUOTE]
Bunun için herşeyi denedim borularımı değiştirdim bağlantı noktalarını tek tek suya sokup hava vererek kaçak aradım şişe kapağına daha bol silikon yaptım ancak yinede netice alamadım çareyi serum kiti ve bir adet şırınga ile çözdüm şuanda co2 çıkışı var gerçi şırıngayı keserken çatlak meydana geldi ordan sızıntı oluyor ancak bunada şükür diyorum [:D]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/1_DSC_0233.JPG[/IMG][IMG]
Yinede siz değerli ve tecrübeli abilerimin yorumunu merak ediyorum belkide yeni bir şırınga yapmamı önerebilirsiniz Yorumlarınız için teşekkür ederim [:)]
[QUOTE=ERSY]Hocam Size kim Lav kayası Koymanızı Tavsiye etti [/QUOTE]
Uzun zamandır alışveriş yaptığım akvaryumcum bana tavsiye etti bende bunun üzerine bir araştırma yapıp lav kırığının bitki köklerine faydalı olduğunu ve biyolojik flitrasyonu sağladığı için terich ettim ayrıca sıralama olarak silis kum,siyah quartz kum, lav kırığı şeklinde lav kırığı tüm alana serili değil daha çok bitki alanlarında var [QUOTE=caquash]Borularda gaz kaçağı olabilir kapagi ve sistemin düzgün oldugunu bir kontrol et bence, bir de difüzör dik durmalı, borularda baglanti parcasi kullanmaman kacaklari azaltacaktır.[/QUOTE]
Bunun için herşeyi denedim borularımı değiştirdim bağlantı noktalarını tek tek suya sokup hava vererek kaçak aradım şişe kapağına daha bol silikon yaptım ancak yinede netice alamadım çareyi serum kiti ve bir adet şırınga ile çözdüm şuanda co2 çıkışı var gerçi şırıngayı keserken çatlak meydana geldi ordan sızıntı oluyor ancak bunada şükür diyorum [:D]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/1_DSC_0233.JPG[/IMG][IMG]
Yinede siz değerli ve tecrübeli abilerimin yorumunu merak ediyorum belkide yeni bir şırınga yapmamı önerebilirsiniz Yorumlarınız için teşekkür ederim [:)]
Tekrar teşekkür ederim araştırmaya başlıyorum [:geek:]
Tekrar teşekkür ederim araştırmaya başlıyorum [:geek:]
Cevabınız için teşekkür ederim ancak kafamın almadığı nokta bazıları bu difizör ile verim almış bazıları alamamış bende alamayanlardan biriyim sanırım
Cevabınız için teşekkür ederim ancak kafamın almadığı nokta bazıları bu difizör ile verim almış bazıları alamamış bende alamayanlardan biriyim sanırım
Herkese merhaba yaklaşık 3 sene ara verdiğim akvaryum hobime geri dönüş yaptım. 40 lt bir akvaryumum vardı onda lepistes türü bakmaya başladım 1e 3d 1 vatoz 1 çöpçü ancak 2 hafta sonra sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı slikon kısmından su kaçırmaya başladı.Geçiçi olarak 13 lt olan karantina tankı amacıyla aldığım bir kaptalar şimdilik.Yeni akvaryum alıp bitkilendirme çalışması bitince balıkları almayı düşünüyordum.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/DSC_0224.JPG[/IMG]
Çokta başarılı olamadığım bitki yerleşiminden sonra[:O] [IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/DSC_0227.JPG[/IMG] Bakteri kültürü için ekledim
Asıl sorunum co2 meselesi 2.5 lt şişeye 3 bardak şeker 1 paket kuru maya 1 paket karbonat 1 çorba kaşığı süt koyup çalkaladıktan sonra hava hortumunu Ista 3ın1 Difizöre bağladım forumda okuduğum yazılar neticesinde zorlanarakda olsa seramik kapağı çıkarıp su doldurmayı başardım yine forumda edindiğim bilgiye göre 3ın1 ile mayalı sistem sorunsuz çalışıyormuş ve yanlış bilgi değilse sistemin 4-5 saat içerisinde aktif hale geleceğinide gördüm bu işlemi Dün gece saat 03.00 civarı yaptım vu şuan saat 15.30 ancak herhangi bir şekilde co2 çıkışı görmüyorum ayrıca şişenin içindeki gazın farkındayım şişe epeyce sert patlama ihtimalinden korkuyorum açıkcası
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/DSC_0225.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/DSC_0226.JPG[/IMG]
Şimdi ben ne yapmalıyım [:?]co2 çıkışı konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim [:)]
Herkese merhaba yaklaşık 3 sene ara verdiğim akvaryum hobime geri dönüş yaptım. 40 lt bir akvaryumum vardı onda lepistes türü bakmaya başladım 1e 3d 1 vatoz 1 çöpçü ancak 2 hafta sonra sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı slikon kısmından su kaçırmaya başladı.Geçiçi olarak 13 lt olan karantina tankı amacıyla aldığım bir kaptalar şimdilik.Yeni akvaryum alıp bitkilendirme çalışması bitince balıkları almayı düşünüyordum.
Çokta başarılı olamadığım bitki yerleşiminden sonra[:O] [IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/DSC_0227.JPG[/IMG] Bakteri kültürü için ekledim
Asıl sorunum co2 meselesi 2.5 lt şişeye 3 bardak şeker 1 paket kuru maya 1 paket karbonat 1 çorba kaşığı süt koyup çalkaladıktan sonra hava hortumunu Ista 3ın1 Difizöre bağladım forumda okuduğum yazılar neticesinde zorlanarakda olsa seramik kapağı çıkarıp su doldurmayı başardım yine forumda edindiğim bilgiye göre 3ın1 ile mayalı sistem sorunsuz çalışıyormuş ve yanlış bilgi değilse sistemin 4-5 saat içerisinde aktif hale geleceğinide gördüm bu işlemi Dün gece saat 03.00 civarı yaptım vu şuan saat 15.30 ancak herhangi bir şekilde co2 çıkışı görmüyorum ayrıca şişenin içindeki gazın farkındayım şişe epeyce sert patlama ihtimalinden korkuyorum açıkcası
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/DSC_0225.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131213/DSC_0226.JPG[/IMG]
Şimdi ben ne yapmalıyım [:?]co2 çıkışı konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim [:)]
SON MESAJLAR
- Bitkili Akvaryumda Kapalı Yan Sump Olur Mu? TonyMcLegend, 23:22
Filtreleme Seçenekleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin EmreCev, 23:20
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 8 Litrelik Karides Akvaryumu Kurulurmu efkango, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En Çok Doğuran Balıklar Kucukyastahobi, 23:00
Canlı Doğuranlar - Canlı Yem Önerisi BerkBey, 21:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kardinal&ember Tetralar Ve Salyangoz Uyumu Cyber_Scout, 21:43
Omurgasızlar - Cardina Akvaryum Kurulumu Karidesciftligim, 20:12
Yeni Üye Forumu - Tepe Filtre Akıntı Yapıyor Tatar10, 19:42
Yeni Üye Forumu - Rengi Değişen Dişi Lepistesler dkemer, 19:35
Canlı Doğuranlar - Bitkilerde Genel Bozulma Tatar10, 19:30
Bitki Türleri ve Bakımı - Led Armatür Yapımı TonyMcLegend, 19:17
Makaleler ve Tercümeler - Yaşlı Lepisteslerim Hidro Dinamik, 18:26
Canlı Doğuranlar - 40x40 Küp Low-tech Kurulumu - Kum Ve Filtre Dizili gorkem41, 17:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balik Olumleri Kaya43, 16:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Akvaryum Tasarım, 15:41
Yeni Üye Forumu - Gönderime Bakmanızı Rica Ediyorum, Önemli SertronicA, 15:03
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kribensis Lobe Çifti mtaslan, 15:00
Yeni Üye Forumu - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes pianoƒish, 14:23
Akvaryum Tanıtımı - Özel Türe Başlangıç Amatör balıkçı, 14:00
Canlı Doğuranlar - Karma Kedibalığı Akvaryumumdan Bir Parça BerkBey, 11:43
Kedi Balıkları Forumu - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 10:18
Labirentliler Tanıtımı - Yeni Tankım Nasıl Olmuş? AquaVistaHobby, 05:28
Yeni Üye Forumu - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) BurakBozkurt10, 02:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Balığı Kuyruk Erimesi Cyber_Scout, 01:43
Yeni Üye Forumu - Motor Balıkları İtiyor Cyber_Scout, 01:38
Yeni Üye Forumu - Lepistes Türü Nedir Cyber_Scout, 01:17
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Hamile Mi nanxique, 01:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pengasus Yemi Ve Yaşarmı Cyber_Scout, 01:02
Yeni Üye Forumu - Transgenetic Tetra Cyber_Scout, 01:00
Yeni Üye Forumu - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? Cyber_Scout, 00:28
Yeni Üye Forumu - Filtre Ve Isıtıcı İçin Ups Cihazı Hk. Powerful TheDS, 23:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ø10x20 Silindir Kavanoz Akvaryumlar burayadali, 23:24
Akvaryum Tanıtımı - Ne Tavsiye Edersiniz? Hidro Dinamik, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balılarımı Nereye Verebilirim ahmetfiratozkaya, 18:40
Yeni Üye Forumu - Cüce Gurami Cinsiyet Ayrımı Huseyinkprl, 12:40
Yeni Üye Forumu - Bu Salyangozun Türü Nedir? Cyber_Scout, 04:17
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dıy Uv Filtre Yapımı GhostKoi, 02:07
Filtre ve Sump Yapımı - Led Armatür Yapımı TonyMcLegend, 01:34
Makaleler ve Tercümeler - Chihiros B - En Detaylı İnceleme! Aguamentist, 21:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 21:49
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides User1881, 20:22
Akvaryum Tanıtımı - Demosoni Ciklet Balığı enes.donmez, 17:12
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum enes.donmez, 17:04
Yeni Üye Forumu - Mavi-yeşil Alg Ve Saç Yosunu Sorunu egedin, 16:09
Yosun - Yeni Bir Kurulum yhackup, 14:31
Akvaryum Tanıtımı - Karides Filtre Aguamentist, 11:28
Yeni Üye Forumu - Katil Salyangoz Ve Karides MasterChiefHakan, 09:50
Omurgasızlar - Dış Parazit Seachem Paraguard Kullanımı seiryuhare, 09:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carloların Üstündekiler Ne Yosunu Tayyareci, 09:10
Yosun - Ülkemizde olmayan ve olmasını arzuladığımız türler replacka, 23:22
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 23:15
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler( Takasa Açık) sakal34 23:15
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 22:03
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 22:03
- Hobiyi Bıraktım SJess 22:01
- Özel Moss Türleri. smithiseek 21:37
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 21:37
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 21:37
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 21:26
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 20:59
- 120x45x55 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 20:55
- Xxl Damızlık Starbei Çöpçü Ve Anubias,fern hakanycl 20:55
- Channa Stewarti (yılanbaş) rseven 20:50
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:36
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:36
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 19:19
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi voltran 19:16
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 19:13
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 19:10
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:39
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 18:39
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 18:27
- California Black Worm ( Aranıyor) Lotus88 18:27
- Satılık Endler Varyeteleri.. Lotus88 18:27
- Akvaryum Ve Malzeme AtlasPoyraz 18:13
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 18:13
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 18:13
- Moss Teli CevdetSERBEST 18:13
- Exel , Ramshorm , Bitki , Karides CevdetSERBEST 18:13
- Akvaryum Aydınlatma dark blue 18:05
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 17:59
- Co2 Tüpü 6 Kg/8 Lt palankesli 17:53
- Medaka Yavrusu, Yumurtası, Su Piresi ternapi 17:51
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 17:33
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 16:30
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 15:51
- Bitki Armatürü SeaWorld 15:51
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes SeaWorld 15:51
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 15:36
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 15:23
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 15:17
- A++ Kalitedeki Saksı Bitkilerimiz Sizlerle AQUAGREEN 15:08
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 14:47
- Geophagus Arıyorum MurathanM 14:47
- Damızlık Lda16 Super Red Marble Tül Ve Düz Çiftler Kemalk41 14:38
- Papilio Tembwe Deux Yavrular Kemalk41 14:38
- Satılık Eheim 2217 Filtre UĞURBABÜR 14:05
- Satılık Co2 Tüp 5 Lt Ve Aquamedic Ph Kontrol Cihaz UĞURBABÜR 14:05
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 13:27
- Hava Motoru Filtre Malzemeleri Ve Led Aydınlatma ozan_1903 13:27
KULLANICILAR
- 136 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
chapi,
Tunahan_,
Antepli,
osmandbnl,
platinium,
Hoppala,
Roshentall,
esad408,
mevlutcicen,
deeps,
Malawi market,
Mrfalroc,
yigitksm,
TheDS,
BerkBey,
lebowskia,
sakal34,
TayfunSylkn,
EmreCev,
gorkem41,
ziyasenkaya,
Kapgan.32,
EmrahGuloglu,
TonyMcLegend,
betta.ist,
sina cen,
SplendidTR,
M510,
thelastluck,
peace41,
Kayi1299,
Corydoras.gram,
Serdrg,
ternapi,
afk43,
artgy,
achiiles_622,
dark blue,
vedat79,
1907,
DABARAKATO,
yeekim,
Bataron,
efkango,
Makkaya,
ootkn,
capodicapii,
onur228,
altum123,
mrah,
Mustafa Uzlu,
omersayar,
YeniAkvarist,
Ruchansuzen,
AquaMan,
Ahmet0732,
Rafayel,
Akyol hobi,
african,
Birtek,
jaloreef,
Me0,
alecozan,
Kaya ankara,
hakanmorcicek,
agbaglama,
Muhammet5306,
eksisekiz,
Kucukyastahobi,
Ramoceycey,
furkandeveci,
888starz_kski,
Ebubekirlsd,
mehmet yılmaz,
Adamın dibi,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.