ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Panini
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Haziran 2012 21:14
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nedim Sevilla
Doğum Tarihi:
18 Aralık 1978
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gönül ister deniz akvaryumu yapmak, ama gönül ne eder para yoksa :D

SON 2 MESAJI

125 litre için farklı öneriler.?
@srknkdgn dostum..,,  evet canlı bitki olayına girmeyi düşünüyorum., sıkıntılarını okudukça ve araştırdıkça görüyorum. en azından beslemeyi düşündüğüm omurgasızlar nekadar az canlı bitkilerimi yerlerse :D okadar benim için iyi :D

Gelelim filtre olayına., inan bende son derece kararsızım. nitekim iç filtrelerde saat'te 800 litre süzebilen (en azından açıklamada) filtrelerin olduğunu görüyorum. bu arada 2 adet iç filtre yap diyenlerde oluyor ama düşündüğüm akvaryumun ebatları ve hacmi açısından bence gereksiz diye düşünüyorum

evim kışın doğalgazlı olmasına karşın orta soğuklukta. ozaman 1 adet kaliteli 100 wat yeticektir sanırım. olmadı ilerliyen zamanlarda farklı bişeyle değiştiririm.

ama yinede balık konusunda süper kararsızım.
125 litre için farklı öneriler.?
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Yaklaşık 125 litrelik bir akvaryum alma arifesindeyim, Tatlı su akvaryumu yapabilicem,
şimdi öncelikle sorularımda boğucu olursam şimdiden özür dilerim daha çok yeniyim :D

Şimdi ben alıcağım bu akvaryum'da klasik tatlısu balıklarını beslemek açıkçası istemiyorum,
daha egzotik yada daha renkli alışı gelmedik tatlısu balıkları beslemek istiyorum, zaten sıkıntıda burada başlıyor, haliyle çoğu tür birbiriyle olmuyor

Sizlerden ricam. bu alvaryumda muhakkak olmalı dediğim bazı canlıları ve türleri belirtsem bana bunlarla birlikte hangi balıkların uyumlu olucağını söyliyebilirmisiniz ?
dedimya daha çok yeniyim 

1-Elma salyangoz-zebra salyangoz (yada daha renkli olan ama hırçınlığı az olan)
2-Karides., Mavi karides. ( mavi kerevit düşündüm ama orta saldırgan olması ve yavaş balıklara musallat olma sıkıntısı var)
3-Midye., altın midyede olabilir normal klasikte olabilir
4-Cüce boynuzlu vatoz veya kral vatoz

bunlarla birlikte tatlısu için olan balon balığı beslemeyi çok isterim ama hırçınlığı aşikar.

bunlarla birlikte beslememi önerdiğiniz balık çeşitlerini duymak isterim.

Öte yandan filtre olarak dış üniteli bir filtrenin daha uygun olucağını düşünüyorum
aklımda olan birkaç model var bunun hakkındada yorum yaparsanız sevinirim

JAD Lifetech 828 4 sepetli
Fluval 105

Soon olarak :D tamam küfür etmeyin :D mazur görün yeniyim
ısıtıcı olarak belli bir marka tercih etmelimiyim. ve 100-200 WATT yeterlimidir

Şimdiden sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.