ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
denizim20
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
372
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2012 21:04
Son Ziyaret:
45 dakika önce
Toplam Mesaj:
1888 [0.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz TURAL
Doğum Tarihi:
14 Nisan 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Tarih Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Varlığı belirsizin anlaşılır mı yokluğu? Hangi dil anlatmaya yetkin yeterince sonsuzu?

SON 10 MESAJI

Çöpçü Lepistesleri Yer Mi?
Balıklar ölüp eğer ki herhangi bir aksesuarın arasına sıkışmamışsa vatoz balıkları da dahil olmak üzere diğer tüm balıklar yiyebilir. Çünkü ölen balık çabucak çürümeye başlar.
Lepistes Ölümleri
Kepçe ile yakalayıp koyabilirsiniz. Kaptaki su hiçbir şekilde koyulmamalı akvaryuma. Keyifli hobiler. :)
Lepistes Ölümleri
Yeni bir balık aldığınız zaman poşetle akvaryumda bekletmek dışında yapmanız gerekenler var. Birincisi hiçbir şekilde dışarıdan getirdiğiniz akvaryumun suyunu kendi akvaryumunuza dökmemekten geçiyor. Diğer unsur getirdiğiniz poşetteki balıkları bir kabın içine koyup, kendi akvaryumunuzdan aldığınız suyu damlatma yöntemi ile balıklara enjekte edip onların sizin akvaryumunuzdaki su dengesine adım adım alışmasını sağlamak. Bu şekilde ölümlerin önüne geçmeniz daha muhtemel.
Ciklet Balığım Köpek Baligima Saldiriyor
İki türü bir arada beslemeyerek bu sorunun önüne geçersiniz. Köpekbalığı dediğiniz balıklar zaten çok büyük hacimler isteyen balıklar. Hatta akvaryum ortamı uygun bile değildir zaten.
Hamile Lepistes Cansız Gibi Duruyor
Balığınızı yavruluğa ayırma amacınızı anlayamadım ben. Çünkü ayırdığınız yavruluğun normal şartlarda ızgarası olmalı ki yavrular alta düşsün ve kurtulsun. Bu şekilde anne her şekilde yavruyu yer. Ama fotoğrafa baktığımız zaman ilk sorunun bu olmadığı ve ortada bir annenin de kalmadığı aşikar. Fotoğraftaki balık bir yanıltıcı durum yoksa ölmüş zaten. Yavruluk asla önerilmez doğumlarda. Hem balığı çok strese sokar hem de doğacak yavrular için çok daha büyük riskler ortaya çıkarır. Akvaryum ortamınızı canlı bitkilerle çok daha doğal ve etkili bir hale getirip balığın doğal ortamında doğum yapmasını sağlarsanız güzel sonuçlar çıkacaktır. Bir süre sonra zaten yavrularla yetişkinler iç içe yaşamaya başlıyorlar. Her karın şişliğinin de hamilelikle ilgisi olmayabiliyor bunu da dipnot eklemek isterim. Kolay gelsin. [:)]
Balıklarımı Kim Yiyor
Akvaryum baştan aşağı uyumsuz türlerle dolu. Bence asıl düzeltilmesi gereken kısım budur. [:)]
Lepistes
Çok kısa bir süresi kalmış. Tahmini birkaç gün içinde doğum yapacak gibi görünüyor anüs kısmına bakacak olursak. Güle güle büyütün şimdiden. [:)]
Lepistes Yavrusu Yüzeye Çıkamıyor
Yerde oturur şekilde duruyorsa muhtemelen hava kesesi gelişmediği için yüzemiyordur.
Salyangozlar Balık Yermi?
Salyangozlar sadece ölü balıkları yerler içiniz rahat olsun. :)
Platy Karnı Şiş
Son attığınız fotoğrafta eğer yanlış görmüyorsam columnaris hastalığı var gibi. Ölümcül sonuçlar doğurabilecek yapıda bir hastalık. Karın şişliği ise eğer hamilelik değilse, pullarında da kabarmalar mevcutsa dropsy olma ihtimali var. İki şekilde de su değerlerinde yaşanan sıkıntılar bu durumlara sebebiyet göstermiş oluyor. Düzenli dip çekimi, dinlenmiş su eklemesi yapın. Bunun dışında hasta gibi görünen tüm balıkları ayrı bir yere ayırmanızda (akvaryum) yarar var. Geçmiş olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.