ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
arçelik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2019 17:32
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
murat karaca
Doğum Tarihi:
28 Eylül 1988
İl:
Istanbul
Meslek:
teknisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
murat karaca
SON 10 MESAJI
BLACK KRİZA YUMURTA OLUŞTURMA SORUNU
S.A arkadaşlar benim şöyle bir problemim var 160 50h 60 ebatlarında 490 lt akvaryumumda 2 erkek 9 dişilik black kriza kolonim var bir seneyi aşkın bi süredir.3 adet dişiyi sonradan eklemiştim.benim mevcut kolonim f0 olarak almıştım.sonradan almış olduğum 3 adet dişiyide güvendiğim bir arkadaşım vasıtasıyla f0 olarak temin ettik.sorunum sonradan eklemiş olduğum dişilerin iki tanesi yumurtluyor yumurtayı tutuyor fakat kusturduğum zaman 15 yumurta çıkıyorsa 2 3 tanesi oluşmuş gerisi mantar veya oluşmamış oluyor.altı yedi sefer oldu böyle.dün yine kusturma yaptım diğer dişilerim 21 22 adet yavru kusarken bu sonradan aldığım dişilerden 2 veya 3 oluşmuş yavru aldım.sonradan eklemiş olduğum 3 dişinin biryaneside boy olarak diğer ikji dişiye göre küçüktü.şimdi arkadaşlar erkeklerde sorun olsa diğer dişilerimdede bu problem olması gerekir diye düşünüyorum.ikinci olarak sonradan temin etmiş olduğum bu balıklar gerçekten f0 mı diye düşünmeye başladım.bu sorunumla ilgili görüşlerinize dile getirir paylaşırsanız sevinirim teşekkür ederim.
S.A arkadaşlar benim şöyle bir problemim var 160 50h 60 ebatlarında 490 lt akvaryumumda 2 erkek 9 dişilik black kriza kolonim var bir seneyi aşkın bi süredir.3 adet dişiyi sonradan eklemiştim.benim mevcut kolonim f0 olarak almıştım.sonradan almış olduğum 3 adet dişiyide güvendiğim bir arkadaşım vasıtasıyla f0 olarak temin ettik.sorunum sonradan eklemiş olduğum dişilerin iki tanesi yumurtluyor yumurtayı tutuyor fakat kusturduğum zaman 15 yumurta çıkıyorsa 2 3 tanesi oluşmuş gerisi mantar veya oluşmamış oluyor.altı yedi sefer oldu böyle.dün yine kusturma yaptım diğer dişilerim 21 22 adet yavru kusarken bu sonradan aldığım dişilerden 2 veya 3 oluşmuş yavru aldım.sonradan eklemiş olduğum 3 dişinin biryaneside boy olarak diğer ikji dişiye göre küçüktü.şimdi arkadaşlar erkeklerde sorun olsa diğer dişilerimdede bu problem olması gerekir diye düşünüyorum.ikinci olarak sonradan temin etmiş olduğum bu balıklar gerçekten f0 mı diye düşünmeye başladım.bu sorunumla ilgili görüşlerinize dile getirir paylaşırsanız sevinirim teşekkür ederim.
Blot tedavisi nasıl yapılır
Teşekkür ederim alper bey bu arada 1. günden 7. güne kadar olan zaman zarfında balıklara yem verecekmiyim
Teşekkür ederim alper bey bu arada 1. günden 7. güne kadar olan zaman zarfında balıklara yem verecekmiyim
Blot tedavisi nasıl yapılır
Arkadaşlar s.a blot tedavisi nasıl yapılır elimde baktebur direk var nasıl kullanmam gerekiyor akvaryumum 150 50 60 2e 8d black kriza kolonim var bu ilacı nasıl kullanmam gerekiyor
Arkadaşlar s.a blot tedavisi nasıl yapılır elimde baktebur direk var nasıl kullanmam gerekiyor akvaryumum 150 50 60 2e 8d black kriza kolonim var bu ilacı nasıl kullanmam gerekiyor
black krizalarım tehlikede mi
Teşekkür ederim ferit bey tahminen bir sorun olup ulmadığını kaç günde anlaşılık blotsa balıklar bactabur direk kullanmam gerekecek tahminen ilerlemeden kullanmam lazım
Teşekkür ederim ferit bey tahminen bir sorun olup ulmadığını kaç günde anlaşılık blotsa balıklar bactabur direk kullanmam gerekecek tahminen ilerlemeden kullanmam lazım
black krizalarım tehlikede mi
Black krizam tumurta aldı ama sıkıntılı bir durum var cumartesi akşamından 150 50h 60 yeni akvaryumumu kurdum suyu doldurdum sampı felan bütün her şeyini aktif hale getirdim pazar sabahı iş yerindeki 200 lt lik akvaryumumun suyunu 6 7 damacana ya doldurdum balıklarıda alıp eve getirdim ekliyeceğim su kadar yeni akvaryumdan su çektim eski akvaryumun suyunu boşalttım su tam olarak istediğim dereceye gelmemişti 1saat kadar balıklara aşılama yaptıktan sonra balıkları akvaryuma boşalttım 1 2 saat sonra yumurtladı acaba yumurtalar çıkar mı balıklara bir sıkıntı çıkartırmı yeni su 200 lt resi eski akvaryumumun suyu 300 lt si yeni dinlenmiş su birde balıklara akşam üzeri yem verdim bir kaç tanesi alıp attılar strestenmidir yoksa blot mu oldular eski akvaryumumda hiçbir sıkıntıları yoktu
Black krizam tumurta aldı ama sıkıntılı bir durum var cumartesi akşamından 150 50h 60 yeni akvaryumumu kurdum suyu doldurdum sampı felan bütün her şeyini aktif hale getirdim pazar sabahı iş yerindeki 200 lt lik akvaryumumun suyunu 6 7 damacana ya doldurdum balıklarıda alıp eve getirdim ekliyeceğim su kadar yeni akvaryumdan su çektim eski akvaryumun suyunu boşalttım su tam olarak istediğim dereceye gelmemişti 1saat kadar balıklara aşılama yaptıktan sonra balıkları akvaryuma boşalttım 1 2 saat sonra yumurtladı acaba yumurtalar çıkar mı balıklara bir sıkıntı çıkartırmı yeni su 200 lt resi eski akvaryumumun suyu 300 lt si yeni dinlenmiş su birde balıklara akşam üzeri yem verdim bir kaç tanesi alıp attılar strestenmidir yoksa blot mu oldular eski akvaryumumda hiçbir sıkıntıları yoktu
krizam yumurtlayacak mı acaba
Teşekkür ederim sedat bey uzun zamandır tropheus türleriyle uğraşıyorum inş yumurtlarlar çünki daha önce hiç yumurta alamadım allah ölmeden o günleride gösterir inş
Teşekkür ederim sedat bey uzun zamandır tropheus türleriyle uğraşıyorum inş yumurtlarlar çünki daha önce hiç yumurta alamadım allah ölmeden o günleride gösterir inş
krizam yumurtlayacak mı acaba
Selamlar arkadaşda F0 black kriza kolonim var 2e 8d alalı 2 ay oldu dişimin iki tanesi baskın erkekle arada bir taşın üzerinde dönüyor dişi balığım sürekli kum alıp atıyor erkek olanı taşın üzerine kum biriktiriyor ve sürekli dişiyi çekmeye çalışıyor erkek balığım o iki dişiye saldırmıyor karınlarıda şiş ama tüpcük çıkarmadılar henüz acama yumurtlayacağının belirtilerimi
Selamlar arkadaşda F0 black kriza kolonim var 2e 8d alalı 2 ay oldu dişimin iki tanesi baskın erkekle arada bir taşın üzerinde dönüyor dişi balığım sürekli kum alıp atıyor erkek olanı taşın üzerine kum biriktiriyor ve sürekli dişiyi çekmeye çalışıyor erkek balığım o iki dişiye saldırmıyor karınlarıda şiş ama tüpcük çıkarmadılar henüz acama yumurtlayacağının belirtilerimi
black kıriza yumurlama
Sadece kriza var başka hiçbir rahatsız edecek bi etken yok sadece biraz akvaryum ebatları küçük 100 40 50
Sadece kriza var başka hiçbir rahatsız edecek bi etken yok sadece biraz akvaryum ebatları küçük 100 40 50
black kıriza yumurlama
Arkadaşlar 2e 8d lik black kriza f0 kolonim var alalı 2 ay felan oldu dişimin birtanesi erkekle sürekli dönüyor ama yumurta yok ortada birde erkek çok kısa süre dönüyor uzaklaşıyor sonra dişiyi yeniden taşın üzerine çekiyor tekrar bu işlemi tekrarlıyor normalde hiçbir dişiyi bölgesine yaklaştırmıyordu bu dişi istediği gibi hareket etmesine izin veriyor yumurtlayacak mı acaba kur mu yapıyorlar 20 dk böyleler daha önceden dişimin birtanesi yine böyle olmuştu hatta tüpcük çıkarmıştı yumurta yoktu acaba erkekle ilgili bir problem mi var yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar bu duruma kimse cevap veremiyor mu
Arkadaşlar 2e 8d lik black kriza f0 kolonim var alalı 2 ay felan oldu dişimin birtanesi erkekle sürekli dönüyor ama yumurta yok ortada birde erkek çok kısa süre dönüyor uzaklaşıyor sonra dişiyi yeniden taşın üzerine çekiyor tekrar bu işlemi tekrarlıyor normalde hiçbir dişiyi bölgesine yaklaştırmıyordu bu dişi istediği gibi hareket etmesine izin veriyor yumurtlayacak mı acaba kur mu yapıyorlar 20 dk böyleler daha önceden dişimin birtanesi yine böyle olmuştu hatta tüpcük çıkarmıştı yumurta yoktu acaba erkekle ilgili bir problem mi var yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar bu duruma kimse cevap veremiyor mu
buffer nerden bulabilirim
S.a arkadaşlar kağıthane çevresinde nereden temin edebilirim bu bufferi yardımcı olursanız sevinirim
S.a arkadaşlar kağıthane çevresinde nereden temin edebilirim bu bufferi yardımcı olursanız sevinirim
SON MESAJLAR
- Japon Akvaryumu - Motor, Filtre Ve Işıklandırma Akvaryumcu_Doru, 00:21
Yeni Üye Forumu - Canlı Gönderimi ceyh, 00:16
Yeni Üye Forumu - Dışkı Problemi Akvaryumcu_Doru, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Albino Endler Dedesi Oldum :) Mesutoviç, 23:51
Nadir Tür Gördüm - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 23:51
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumu koraykbl, 23:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ember Tetra, Beta, Karidesler? Ehtiyar, 22:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Akvaryumum - Otocat Olur Mu? Akrattin, 22:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin medusa, 21:49
Yeni Üye Forumu - Kütahya'da Akvaryum İçin Doğal Taş Satan Yerler ? emresycn, 21:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 350 Litre - Yeni Kurulum Çalışması Kaleydoskop, 20:21
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kuracağım Akvaryumda Hangi Channa? amatör.akvarist, 20:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 250 Lt Lik Akvaryum İçin Sorular Brnhobi, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litrede Hangi Channa Umutoty, 19:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Ölçüsü İçin Öneride Bulunurmusunuz ceyh, 18:43
Yeni Üye Forumu - Montecarlo Gelişimi utkboran, 18:34
Bitki Türleri ve Bakımı - Betta Kuyruk ceyh, 18:15
Yeni Üye Forumu - Lepistesim Hastamı ? ceyh, 16:56
Canlı Doğuranlar - Beyaz Bulut Dağı / White Cloud Mountain Minnow ternapi, 16:07
Sazansıgiller - Planarya Mı ? Başka Birşey Mi ? MuratOzdemir, 16:02
Yeni Üye Forumu - Bitki Önerisi İnci Kefali, 15:51
Bitki Türleri ve Bakımı - Pipo Filtre Önerir Misiniz? Aguamentist, 15:06
Filtreleme Seçenekleri - Vahşi Bettalar BeyzPl, 14:53
Akvaryum Tanıtımı - Bu Balıklar Nedir Faruk0609, 14:47
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dış Filtre Su Çıkışı Ağızı mustafatelli, 14:43
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 200litre Kendimce Amazon Kurulum Umutoty, 14:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Amazon Biyotop Akvaryum Kurulumu Mesutoviç, 14:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dip Balığı Stok Önerisi Mesutoviç, 14:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sanayi Deposu Güvenilir Mi ? Cyber_Scout, 13:41
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sıfırdan Kurulum Bitkili Akvaryum AliAltınöz, 13:30
Akvaryum Tanıtımı - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) ogurcay, 13:11
Akvaryum Tanıtımı - Işık Tavsiyesi utkboran, 13:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryumum ogurcay, 10:29
Akvaryum Tanıtımı - Mobilya Akvaryumu Taşır Mı FerhatDumann, 09:48
Yeni Üye Forumu - 65 Litre Akvaryum İçin Tür Ve Bitki Önerisi gurkanktkc, 08:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Killifish Serüvenim Rafayel, 07:03
Yeni Üye Forumu - 45x30x30h Cyber_Scout, 06:00
Akvaryum Tanıtımı - 35x30x30 Hightech Cyber_Scout, 05:55
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 05:40
Labirentliler - Bitkili Akvaryum Kurulumu Cyber_Scout, 05:08
Yeni Üye Forumu - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus Sercan Ç., 03:51
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumu Kurulumu Cyber_Scout, 03:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 03:43
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Hamile Mi Yoksa Hasta Mı? Cyber_Scout, 02:54
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Sendromu Cyber_Scout, 01:57
Yeni Üye Forumu - Bu Hangi Bitki? zebra93042, 01:12
Bitki Akvaryumları Genel - 10 Lt İçin Isıtıcı Tavsiyesi Cyber_Scout, 00:07
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kahverengi Alg Mi? K0L0Ni, 22:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Bitki Ektim Toprak Bulanıklaştı Geçmiyo aliberkmelikoglu, 21:19
Yeni Üye Forumu - Gece Fotosentezi Faruk0609, 20:34
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Armatürk 80cm Akvaryum Aydınlatma 2080h MuratOzdemir 00:14
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 23:55
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 23:49
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 23:49
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 23:22
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 23:22
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 23:21
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 22:14
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 21:47
- Bitki Armatürü buraktanatar 21:47
- Bitki Armatürü buraktanatar 21:47
- Özel Tür Golden Tuxedo Lepistes buraktanatar 21:47
- L333 White, Lda16 Duz rebelde 21:29
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 21:25
- Akvaryum 30*30 metsi 21:25
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:21
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:21
- Hobiyi Bıraktım Kalan Akvaryum Malzemelerim SJess 21:00
- Katil Salyangoz bilkan 20:59
- ***f0 Fdragon Puffer-pao Palembangensis*** artgy 20:31
- Demir Profil Set Ve Mobilyalı Akvaryum Hediyeli artgy 20:31
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:30
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 18:30
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 18:10
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 18:08
- Fundulopanchax Gardneri Nsukka ! albeta 17:55
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 17:44
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 17:44
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:38
- Neocaridina Karides, Salyangoz yasiiinyldrm 17:23
- Kolay Akvaryum Bitkileri yasiiinyldrm 17:23
- Afrika Cichlidleri devito 17:03
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-05/03/26 osmandbnl 17:02
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 15:48
- Paretroplus Menarambo Arıyorum ozan_1903 15:48
- Full Co2 Set Arıyorum - Küçük Tüp suleymankol88 15:42
- Cüce Vatoz (1e - 1d) Emirk 15:28
- German Blue Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler koyu 15:10
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 15:04
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:45
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 14:45
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 14:45
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 14:42
- Albıno Cüce Vatoz ferhattt 14:10
- Poso (tavşan) Salyangozu Arıyorum Ve Bitki Arıyoru ferhattt 14:10
- Half Black Lepsites, Etimesgut ozkan61 13:57
- Mobilyalı Akvaryum cengiz han 13:50
- Lamp. Signatus,cory.gold Lazer,ateş Neon Karides cengiz han 13:50
- Akvaryum Sehpası Yapıyorum adem5454 13:47
- Sakarya İçi Elden Teslim Japon Balığı adem5454 13:47
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
SedatC,
humeysa,
Faruk0609,
xfear,
egecinar,
enginhayta,
MiSoSiKiaN,
Akvaryumcu_Doru,
onur yüksel,
emresycn,
TheDS,
erimgorgulu,
buraktanatar,
BerkBey,
kaganbozkurt,
Democan,
wolf06,
xfuriousx,
sandman309,
Hoppala,
artgy,
mutama,
mesutt,
utkboran,
zebra93042,
sina cen,
osmandbnl,
MuratOzdemir,
ceyh,
layper,
omer03,
pianoƒish,
by__cg,
Hobimus,
serdar131977,
HKuzgun35,
ayaser,
cory,
Tortuga7,
a.gumrah,
djally,
MBurakA,
Olcayyy,
Ehtiyar,
Bitkili karma,
tuncaysargin,
Manguday,
darknessmania,
noeldayi,
ozan_1903,
Mesutoviç,
Cichlid33,
Sinan.,
Fırat B.,
MrBdk,
Ercankurt,
lim10ata7,
ceyhun5858,
alperemrecakir,
koraykbl,
CELALSUTCU06,
GhostKoi,
Bahoo,
furkanoncel,
swordfishhhh,
mustafaeraslan,
Mehmet.80,
Urass,
HüseyinUysal,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.