ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
aydo_berk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2021 22:10
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
aydoğan berk güven
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1994
İl:
Ankara
Meslek:
balıhçı xD
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
aydoğan berk güven
SON 10 MESAJI
Dişi Discus Erkeği Yumurtlama Sonrası Kovdu
Dişi discusum birlikte güle oynaya yumurta dizdiği erkeğini ilk olarak yumurtaların yanında dövdü. Şimdi koca akvaryumun üst köşesine sindirdi. Geçti yumurtaları yelliyor. Neden böyle bişey yaptı anlam veremedim.
Daha deneyimsizler. Bir önceki batında ilk defa yavrular kuyruk sallıyordu ama sayıları çok azaldığı için yediler.
Şimdi de daha 1 2 saat olmadı olaylar olaylar.
Karı koca kavgalarının arasına da girmek istemedim ama. Koskoca dağ gibi herif üst köşede takılıyor. Çok güzel bir çiftti ilk defa böyle oldu sebebi ne olabilir?
Babayı başka bir yere mi taşımalıyım?
Diye sordum babayı alıp yan sumpın içine koydum yeterli alanı var, fakat aradaki cam bölmenin önüne dişi gelip adamı tehdit ediyor yumurtalara bile bakmıyor.
İlk defa yavru alabilecek şartları sağladım bu sefer de böyle oldu sebep nedir sonuç ne olacak? Bi ışık tutun şu garibe kardeşinize.
Dişi discusum birlikte güle oynaya yumurta dizdiği erkeğini ilk olarak yumurtaların yanında dövdü. Şimdi koca akvaryumun üst köşesine sindirdi. Geçti yumurtaları yelliyor. Neden böyle bişey yaptı anlam veremedim.
Daha deneyimsizler. Bir önceki batında ilk defa yavrular kuyruk sallıyordu ama sayıları çok azaldığı için yediler.
Karı koca kavgalarının arasına da girmek istemedim ama. Koskoca dağ gibi herif üst köşede takılıyor. Çok güzel bir çiftti ilk defa böyle oldu sebebi ne olabilir?
Babayı başka bir yere mi taşımalıyım?
Diye sordum babayı alıp yan sumpın içine koydum yeterli alanı var, fakat aradaki cam bölmenin önüne dişi gelip adamı tehdit ediyor yumurtalara bile bakmıyor.
İlk defa yavru alabilecek şartları sağladım bu sefer de böyle oldu sebep nedir sonuç ne olacak? Bi ışık tutun şu garibe kardeşinize.
Dişi Discus Erkeği Yumurtlama Sonrası Kovdu
Arkadaşlar merhaba.
Babayı başka bir yere mi taşımalıyım?[EDIT]aydo_berk,2021-01-31 01:40:23[/EDIT]
Arkadaşlar merhaba.
Babayı başka bir yere mi taşımalıyım?[EDIT]aydo_berk,2021-01-31 01:40:23[/EDIT]
20 Lt Akvaryum Önerileri
sen en iyisi o akvaryumu at kır parçala torbaya koyup üstünde zıpla. o akvaryumda en fazla 15 20 tane yavru bulundurursun git büyük bi akvaryum al ;)
sen en iyisi o akvaryumu at kır parçala torbaya koyup üstünde zıpla. o akvaryumda en fazla 15 20 tane yavru bulundurursun git büyük bi akvaryum al ;)
balıkları yavrulamaya tetikleyecek solisyonun yapımı
[QUOTE=is060]Bende tropheus ikola var 1e 2d bu türede etki eder mi ? [/QUOTE]
yunus sarı prenses ve demasonide etkili oldu mbuna türlerinde etkisi var denemekten zarar gelmez
[QUOTE=is060]Bende tropheus ikola var 1e 2d bu türede etki eder mi ? [/QUOTE]
yunus sarı prenses ve demasonide etkili oldu mbuna türlerinde etkisi var denemekten zarar gelmez
[QUOTE=! MAVİ !]Peki bu tarçını balıklara ne sıklıkla vericez yani solüsyondan haftada bir kezmi ayda birkez mi ne sıklıkla vermek gereklidir. Ayrıca sadece sağlıkları için 100 litreye yarım çay kaşığı hazırlayıp ayda bir kez versek sıkıntı faydalı olacağını düşünüyorum. Birde çay deminden bahsediyor forumda çay demini denemedim daha ancak oda illaki faydalıdır. Böyle şeyler çok ilgimi çekiyor sonuçta ilaçlara tonla para döküyoruz ve çoğunluklada geç kalmış oluyoruz. Böyle uygulamalarla hem balıkların dirençleri artıyor hemde bazı hastalıklarda iyi sonuçlar veriyor. [/QUOTE]KaPTaN 2011-08-10 01:29:10
[QUOTE=! MAVİ !]Peki bu tarçını balıklara ne sıklıkla vericez yani solüsyondan haftada bir kezmi ayda birkez mi ne sıklıkla vermek gereklidir. Ayrıca sadece sağlıkları için 100 litreye yarım çay kaşığı hazırlayıp ayda bir kez versek sıkıntı faydalı olacağını düşünüyorum. Birde çay deminden bahsediyor forumda çay demini denemedim daha ancak oda illaki faydalıdır. Böyle şeyler çok ilgimi çekiyor sonuçta ilaçlara tonla para döküyoruz ve çoğunluklada geç kalmış oluyoruz. Böyle uygulamalarla hem balıkların dirençleri artıyor hemde bazı hastalıklarda iyi sonuçlar veriyor. [/QUOTE]
Her hafta akvaryum suyunun 4te 1ini alıp değiştirirseniz ayda 1 kere tavsiye ederim sen şimdi denemek amaçlı olarak yarım çay kaşığı demle emin olduğun zaman 1 çay kaşığı atarsın ılık suya dök tül ile süz ardından yavaş yavaş ekle bu kadar.
[QUOTE=Fenerize]Bu konu bir çok kez açılmıştır ve kullanılmasının tek nedeni vardır oda balıkların yaşı gelmiş ortam hazırlanmış gayet iyi bakılmalarına rağmen dişi ve erkeğin birbiri ile ilgilenmemesi nedeniyle teşvik için kullanılır.Ancak zaten şartlar uygun değil ve balıklar hazır değilse hiç bir yararı olmaz fazla uygulandığında balıklar üzerinde kötü sonuçlara yol açabilir ve acil su değişimi yapmanız gerekebilir.
Buyrun bu linkte denemeler olmuş ve herkes yorumlarını paylaşmıştır bende denedim ve Ndumbi kolonimdeki dişi ertesi gün yumurta tutu ancak sürekli uygulamamak gerekiyor 1 ay beklemeden bir daha denedim ve su değerleri alt üst oldu balıkları kaybediyordum su değişimi ile zor kurtardım.Olumlu ve güzel bir yöntem ama sürekli kullanılmaması gerekir.
http://www.akvaryum.com/Forum/tarcinin_afrodizyak_etkisi_k373496.asp
[/QUOTE]
Beyefendi ben denedim birşey olmadı bir tek balığım bile ölmedi. İnsanların aklını çelmeyelim biri iyi diyor biri kötü diyor ama denedim etkili oldu diyor. Bakın ben denedim bir zarar görmedim.
KaPTaN 2011-08-10 01:27:23
[QUOTE=Fenerize]Bu konu bir çok kez açılmıştır ve kullanılmasının tek nedeni vardır oda balıkların yaşı gelmiş ortam hazırlanmış gayet iyi bakılmalarına rağmen dişi ve erkeğin birbiri ile ilgilenmemesi nedeniyle teşvik için kullanılır.Ancak zaten şartlar uygun değil ve balıklar hazır değilse hiç bir yararı olmaz fazla uygulandığında balıklar üzerinde kötü sonuçlara yol açabilir ve acil su değişimi yapmanız gerekebilir.
Buyrun bu linkte denemeler olmuş ve herkes yorumlarını paylaşmıştır bende denedim ve Ndumbi kolonimdeki dişi ertesi gün yumurta tutu ancak sürekli uygulamamak gerekiyor 1 ay beklemeden bir daha denedim ve su değerleri alt üst oldu balıkları kaybediyordum su değişimi ile zor kurtardım.Olumlu ve güzel bir yöntem ama sürekli kullanılmaması gerekir.
http://www.akvaryum.com/Forum/tarcinin_afrodizyak_etkisi_k373496.asp
[/QUOTE]
Beyefendi ben denedim birşey olmadı bir tek balığım bile ölmedi. İnsanların aklını çelmeyelim biri iyi diyor biri kötü diyor ama denedim etkili oldu diyor. Bakın ben denedim bir zarar görmedim.
[QUOTE=emustafa]Anlattıkların bilimsel bir açıklamaya dayalı değil. Linki incele orada var zaten daha önce açıklanmış ama seninki gibi değil...[/QUOTE]
Beyfendi ben bildiğim kadarını yazdım zaten o linktede tamamen gözleme dayalı konuşulmuş ;)
[QUOTE=A Beautiful Mind]Yahu arkadaşlar bir sakıncası olmasın sakın bunun.Yani tavşan gibi çiftleşmeye başlarlarsa o zaman yıpranırlar öyle değil mi?[/QUOTE]
Merak etmeyin ben denedim ve bir toplu ölüm ve dişilerin hırpalandığını görmedim erkekler arasında sadece rekabet oluşuyor oda dişiler için ;)
KaPTaN 2011-08-10 01:26:44
[QUOTE=emustafa]Anlattıkların bilimsel bir açıklamaya dayalı değil. Linki incele orada var zaten daha önce açıklanmış ama seninki gibi değil...[/QUOTE]
Beyfendi ben bildiğim kadarını yazdım zaten o linktede tamamen gözleme dayalı konuşulmuş ;)
[QUOTE=A Beautiful Mind]Yahu arkadaşlar bir sakıncası olmasın sakın bunun.Yani tavşan gibi çiftleşmeye başlarlarsa o zaman yıpranırlar öyle değil mi?[/QUOTE]
Merak etmeyin ben denedim ve bir toplu ölüm ve dişilerin hırpalandığını görmedim erkekler arasında sadece rekabet oluşuyor oda dişiler için ;)
Aklınıza takılan birşey olursa sorun yardım etmeye hazırım.KaPTaN 2011-08-10 01:25:46
Aklınıza takılan birşey olursa sorun yardım etmeye hazırım.
2 liraya Yavruluk
dostum yanlış anlama ama ben bu konuyu ve resimlerin aynısını daha öncede görmüştüm yanlış anlama bak
balıklarında iştahlanmasına yardımcı oldu
en önemlisi yavrulamayı tetikledi
bunu yapacak olan arkadaşlarım emin olun ne balıklarıma bi zararı oldu nede balık ölümleri oldu
akcaryumun her fata 4 de birini temizlerseniz ayda bir bu işlemi yenileyiniz
NOT:Bana güvenin
Hobici arkadaşlarım daha önce araştırma yaparken bir yerde okuyup doğruluğunu denemek istedim vede denedim
ilacın yararlarından bahsetmeden önce nasıl yapıldığını anlatıyım
- akvaryumun su hacmini hesaplayın
- toz halinde tarçın satın alın
- 100 litreye 1 çay kaşığı toz tarçını bir kapta ılık suda 15 dakika bekletin
- yaptığımız karışımı tül ile süzün (not:içinde tarçın parçası kalmasın)
- ve akvaryuma yavaş yavaş ilave edin
benim damızlık boyda yeni aldığım dişilerim 2 hafta içinde ağzına yavru aldı ve 2 ayda diğer dişilerimde onu izledi gelelim yararlarına
iç parazite iyi geldiğini fark ettim
balıklarında iştahlanmasına yardımcı oldu
en önemlisi yavrulamayı tetikledi
bunu yapacak olan arkadaşlarım emin olun ne balıklarıma bi zararı oldu nede balık ölümleri oldu
akcaryumun her fata 4 de birini temizlerseniz ayda bir bu işlemi yenileyiniz
NOT:Bana güvenin
SON MESAJLAR
- Yıllar Sonra Yeniden Bitkili Akvaryum Onur Alkan, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü darkaura, 16:02
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Elma Salyangozum Öldümü Acil Berkayv, 16:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Köşe İç Sump Orhan76, 15:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Balık Hastalık Teşhisi Taha Yanık, 15:38
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Orhan76, 15:06
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurulumu Cem Altay, 14:03
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Balık Ekleme mitii, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Glowfish Ve Akvaryumum Yiğit solak, 13:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yarasa Melek writer, 12:55
Fiyat Forumu - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 12:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Vuslat ArifhbsAquatics, 12:28
Akvaryum Tanıtımı - Caridina Akvaryumu reprise, 12:20
Akvaryum Tanıtımı - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Hasan usta, 12:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? MasterChief, 11:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( MasterChief, 11:14
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Çöpçü Baligi Yumurtasini Yer Mi ? Muhammedcay, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Ciklet Orhan76, 10:56
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 09:04
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Artemia Muhammedcay, 08:59
Canlı Doğuranlar - Sump Türü Seçimi Hakkında omerali06, 08:59
Filtre ve Sump Yapımı - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu omerali06, 08:43
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 08:32
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Orhan76, 08:23
Filtreleme Seçenekleri - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hangi Ürünleri Kullanmalıyım Emreözamisos, 02:53
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Adaptasyonu? Sena Karaman, 01:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Eloeda Vs Filtre baranerd, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 00:14
Labirentliler - Bettamın Türü Ne Taha Yanık, 23:28
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 23:14
Omurgasızlar - Bettamın Türü Ne? Neothauma, 22:58
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 22:53
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balığımın Yüzgeci erenerturk, 22:45
Kedi Balıkları Forumu - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 16:08
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 15:32
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 15:32
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Çift-dişiler Shinouzen 15:22
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:14
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 15:07
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:54
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:54
- Kaliteli Malzemeler - Eheim,sera,matrix Vs. FurkanSehit 14:53
- Bitkili Tank İçin Aydınlatma Arıyorum Turkan06 14:33
- Mobilyalı Akvaryum Arıyorum Turkan06 14:32
- Axolotl Hcan 13:48
- Kiraz Karides serserimayin88 13:35
- Moscow Dark Blue Genç Lepistesler serserimayin88 13:35
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 13:10
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 13:10
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 12:51
- Hızlı Olan Alır :) Tek Paket Vardır.85 Kök hasancn 12:51
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 12:51
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 12:47
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 12:47
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:45
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:35
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 12:09
- Stoklar Güncellendi Hobiciye Mdf Dolap Woodwork Can TEK 12:09
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 12:05
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:59
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:59
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:59
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 11:50
- Leptosoma Kitumba Firefighter 11:50
- 6 Adet Damizlik Altı 2e4d Ocellatus Gold abunil 11:42
- Christmas Moss Furkann 11:34
- Epey Miktarda Moss brkenginol 11:26
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 11:23
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 11:23
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 11:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 10:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 10:56
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 10:56
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 10:54
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:32
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 10:23
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 10:21
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 10:21
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:18
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:18
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:18
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:07
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
Sputnik,
Taha Yanık,
kimyager16,
darkaura,
Alper Efe,
FrontBack,
osmandbnl,
nakkas__45,
Kdo61,
mmemati,
kolpalarcok,
czafer58,
MiSoSiKiaN,
aliemre0619,
atiryaki,
kn0w,
Göksel D,
the__legend,
tuzlanıl,
Oasis,
neomeo,
terranova,
Güntaç aytaç,
otolkurt,
Berkant,
ersin ün,
devito,
armaganb,
Öğretmen Ali,
sıtkı,
bygoodman3458,
Alberu,
Bayram Bayrak,
enginsemsi,
Hidro Dinamik,
reprise,
AbdullahKurcaduz,
Yunus cikletcii,
-doctore-,
akvaryumodam,
Golgeci,
sfcscannow,
laryscrl,
takmakafaya,
kopruluonur,
Shinouzen,
Orhan76,
İsmail YILDIRIM,
karabacakriza,
servet,
sakpolat,
DenizUlucutsoy,
yamansengonca,
gyunda,
cgdsdmr,
Batuhan Tosun,
umutuyar,
oktay42,
efsane07,
Eymn20,
vedat79,
berkanozcann,
Full red burak,
wallece,
Azizdurdenn,
R2K2,
Ehtiyar,
MBurakA,
cyborghuman,
Muhammedcay,
Utku_kerem,
abunil,
ootkn,
salihclk,
Esakvarist,
UrasArt,
A2626,
Vlademirol,
mert01589,
mitii,
GhostKoi,
drersayan,
Ramboy,
FatihBezirgan,
baudouin,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.