ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
07KaoS07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Ocak 2016 18:28
Toplam Mesaj:
87 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Nuri FIRAT
Doğum Tarihi:
06 Temmuz 1983
İl:
Antalya
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
500 LİTRE Symphsodon TANKI
Biz üç kişiyiz ; Ben Keyfim ve Kayhası....
Nuri Fırat
Biz üç kişiyiz ; Ben Keyfim ve Kayhası....
Nuri Fırat
SON 10 MESAJI
Discusa giden çetin yol
overflow iptal bu akşam tankı deldiricez dipten .... ücret 25 lira..
An itibari ile cok sukur kazasiz belasiz deldirdik omrumden omur gitti cok fena gerildim hatta hala gerginim cok sukur .. :)
07KaoS07 2013-12-28 09:29:52
overflow iptal bu akşam tankı deldiricez dipten .... ücret 25 lira..
An itibari ile cok sukur kazasiz belasiz deldirdik omrumden omur gitti cok fena gerildim hatta hala gerginim cok sukur .. :)
Bu arada boruyu gizleyecek kule yapma kararı aldım daha temiz ve şık duracağına karar verdik sump kulesi ni şaşırtmalı yapıcam eğer fikrinizi ve yorumlarınızı esirgemezseniz memnun olurum bizim düşündüğümüz aşağıda resimde göründüğü gibi olucak ama suyu alttan mı üstten mi çektiricez karar veremedim veya hangisi avantajlı ?
Discusa giden çetin yol
overflow dan gelen su bu kadar sorun nerde acep ? T nin uzerindeki acik boruyu kapatinca akis hizlaniyor ama gordum kadari ile kapatilmasi kesinlikle tavsiye edilmiyor
07KaoS07 2013-12-25 09:38:18
overflow dan gelen su bu kadar sorun nerde acep ? T nin uzerindeki acik boruyu kapatinca akis hizlaniyor ama gordum kadari ile kapatilmasi kesinlikle tavsiye edilmiyor
aşağıda linkini vericeğim konuda 10 dan fazla fikir atılmış ortaya ama hangisi doğru bilemedim
Discusa giden çetin yol
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]Nuri bey merhaba,
[/QUOTE]
07KaoS07 2013-12-23 13:23:23
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]Nuri bey merhaba,
Yeni akvaryumunuz hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı balıklar ve keyifli seyirler dilerim.
Aslında fazla kafa karışıklığına gerek yok, öncelikle cama cam mı yoksa dekorlu bir akvaryum mu kafanız da önce onu netleştirin, bununla beraber, yavrudan mı almayı planlıyorsunuz yoksa yetişkin mi? Yukarıda da maddi olarak biraz açıldım demişsiniz, sanırım bu durumda en uygunu yavrudan almak başlamak maddi açıdan en hayırlısı olur diye düşünüyorum, ancak yavrudan alırsanız öncelikle, balıklar damızlık olana kadar, cama cam, sık ve düzenli su değişimi ile büyütürsünüz, daha sonra akvaryumunuza dekor eklersiniz.
Bu hacimde ki bir tanka rahatlıkla 15 adet Diskus alabilirsiniz, neticede sürü balığı, ancak balıkları kesinlikle tek kaynaktan ve yerli bir üreticiden almanızı tavsiye ederim, acele etmeden iyi bir üretici araştırın. 15 adet ilk başta biraz fazla gibi gözükebilir, fakat zaman içinde kayıplarınız, yanık kalanlar ve/veya uygun formda gelişmeyenler vs. olacaktır, zamanı geldiğinde sürüden istediğiniz elemeleri yapar ve kendinize 8-10 adet bırakırsınız.
Suyu doldurduktan sonra acele etmeyin, ya güvendiğiniz birinin tankından su ekleyerek bakteri aşılaması yapın, ya da uygun bir markanın bakteri kültürünü kullanın, bence en sağlıklısı bakteri kültürü, riske gerek yok, kullanma talimatına göre eklersiniz, bırakın tankınız en aşağı bir 15 gün bu şekilde biyolojik yapısı oluşuna kadar boş çalışsın, süreci hızlandırmak için geçici bir iki balık da ekleyebilirsiniz isterseniz, ama sakın acele etmeyin, sürecin sağlıklı ve kendi kendine işlemesine müsaade edin.
Daha sonra da beslenme konularını tartışırız. Diğer arkadaşlarında burada düşünce ve tavsiyelerini paylaşacaklarına eminim.
Saygılarımla.
çok teşekkürler cüneyt abi forumda bu gün bi abimizle görüştü bu işi profesyonel yaptığı aşikar...!! zira balıklara bakacak olursanız herşeyi anlatır size... nasipse balıklarımı ilerde bu koloni arasından secicem ... Maşallah hepsi nazar boncugu gibi (=
bu tank benim eski tankım yaklaşık 5 yıl zamanı içerisinde japonundan tutun tangayika ve malawi gölünün balıklarını besledim bu işi tatlı su canlılarının kralı olan DİSCUS ile süslemek istiyorum
malum bu konu hakkında çooook yorum ve makaleleler var kafa karıştırıyorlar ...
tankıma gelicek olursak ilk etapta cama cam devam edicem sizinde dediğiniz gibi ekonomik olanı küçük ve sürü alıp kendimiz öğrenmemiz gerek bi balık besleyeceksek ona en doğal ortamı vermek gerektiği prensibimdir...!
bakteri işini ise cok güvendiğim bi kardeşimden alıcam ki oda bu işi profesyonel yapıyor fakat oda yeni başladı yinede o benden bi gömlek yukarı yorumların için teşekkürler abi saygı hürmet bizden bir mukabele....
Discusa giden çetin yol
[QUOTE=fikretçelik]Nuri bey önemli değil. Fakat discusa ilişkin bilgi edinmekte duyduğunuz tekrarlardan ötürü usanmanızın sebebini, muhtemelen anlayabildiğim çeşitli ortak sebeplerimizden ötürü haklı buluyorum. Ancak bakın masraflarınızı kalem kalem yukarıya yazmışsınız, çünkü deniz akvaryumlarından sonra belki en maliyetli işe girişiyorsunuz. Tabiidir ki bu hobi maliyetle açıklanamaz bir zevk bu iş. Discus da zirvelerinden biridir. Bu arada istediğiniz türde ve beni dinlerseniz alacağınız 6-7 adet red valentine yüklü bir para demek. Daha sonra bu nazik hayvanları kısa sürede çeşitli nedenlerle kaybederseniz (Allah korusun!) veya yem yememe, büyümeme problemleri olursa emeğinize yazık olur, o noktada açtığınız başlıkta size iyi niyetli kim öneride bulunsa, discus ile ilgili üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söyleyecektir ve sizi uyaracaktır. Lütfen okumaktan ve bilgi edinmekten vazgeçmeyelim, sizde bende hepimizde. Tekrar kolay gelsin, iyi balıklar... [/QUOTE]
[QUOTE=fikretçelik]Nuri bey önemli değil. Fakat discusa ilişkin bilgi edinmekte duyduğunuz tekrarlardan ötürü usanmanızın sebebini, muhtemelen anlayabildiğim çeşitli ortak sebeplerimizden ötürü haklı buluyorum. Ancak bakın masraflarınızı kalem kalem yukarıya yazmışsınız, çünkü deniz akvaryumlarından sonra belki en maliyetli işe girişiyorsunuz. Tabiidir ki bu hobi maliyetle açıklanamaz bir zevk bu iş. Discus da zirvelerinden biridir. Bu arada istediğiniz türde ve beni dinlerseniz alacağınız 6-7 adet red valentine yüklü bir para demek. Daha sonra bu nazik hayvanları kısa sürede çeşitli nedenlerle kaybederseniz (Allah korusun!) veya yem yememe, büyümeme problemleri olursa emeğinize yazık olur, o noktada açtığınız başlıkta size iyi niyetli kim öneride bulunsa, discus ile ilgili üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söyleyecektir ve sizi uyaracaktır. Lütfen okumaktan ve bilgi edinmekten vazgeçmeyelim, sizde bende hepimizde. Tekrar kolay gelsin, iyi balıklar... [/QUOTE]
Çoook haklısın fikret abi ciddi ciddi maliyetli ve bu maliyet işini boş verin balıklar ayrı bir BİLİM DALI resmen... oku oku oku araştır uygula ..vs siz üstadlarım sayesinde işim kolaylaşacak ve iyi temennilerin için gerçekten teşekkür ederim abi...
Discusa giden çetin yol
[QUOTE=fikretçelik] Nuri bey merhaba,
[/QUOTE]
Teşekkürler üstadım, dikkate alacağım.Senin önerin üzerine bir de yabancı forumları inceleyeceğim .Ne olur bitsin artık:)
Murat Ön 2014-02-07 18:40:41
[QUOTE=fikretçelik] Nuri bey merhaba,
Discus her zaman maliyetli olan ve Türkiye'de hala üzerinde uzlaşılamayan bir çok konu nedeniyle üretimini bırakın, beslenmesi noktasında dahi büyük ihtilaflar olan bir mevzudur. Bu anlamda artık bir şey okumama konusunda haklı olduğunuzu düşünüyorum, ancak yabancı diliniz varsa bence yabancı kaynakların size çok faydalı olabileceği kanaatindeyim. Akvaryum seçimi mükemmel olmuş, sizin çok kafanızı karıştırmayacağım. Tek önerim (zaten sorunuzda o mahiyette), mümkünse 8-10 cm. (kuyruk boyu dahil)'den küçük discus almayın ve 6-7 adetten azda almayın derim, çünkü bu hassas canlılarda yanma dediğimiz küçük kalma sorunu ve ancak grup halinde yemi güven içinde tüketme gibi bir durum var. Tek önerim bu olur. İyi balıklar...
[/QUOTE]
Teşekkürler üstadım, dikkate alacağım.Senin önerin üzerine bir de yabancı forumları inceleyeceğim .Ne olur bitsin artık:)
Discusa giden çetin yol
[QUOTE=MESUT t.]Discus püfleri diye bir konu görmüştüm oradan yardım alabilirsiniz.
[/QUOTE]
[QUOTE=MESUT t.]Discus püfleri diye bir konu görmüştüm oradan yardım alabilirsiniz.
O KADAR ÇOK KONU OKUDUM Kİ ARTIK NE MAKALE NEDE Bİ KİTAP KARIŞTIRMAK İSTEMİYORUM MESUT BEY ÇÜNKİ KAFAMI O KADAR ÇOK KARIŞTIRIYOR Kİ HERKEZİN FİKİR AYRILIKLARI VAR BEN BU ACTIĞIM BAŞLIK ALTINDAN GELEN YORUMLARA GÖRE HAREKET ETMEK İSTİYORUM AMA YİNEDE ALAKANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..
Discusa giden çetin yol
Merhaba arkadaslar arastirmalarim sonucu ortaya cikan veya cikacak olan Discus akvaryumumu siz arkadaslara taniticam ..
Forumda bircok soru sordum ama pek yardim gelmedi diyebilirim bu sebepten bu baslik adi altinda hem tankimi taniticam hem hatali yerleri siz dostlarla el birligi ile duzelticez simdiden tesekkurler
150 x 60 x60 TANKIM tek camdır ilk rengi gümüş gridir ve sentetik boya ile rengi siyaha cevirip sag alt dolaptaki MDF yi cıkarttım SUMP için yer actım galiba destek gerekecek BOYA VE SENTETİK TİNER 18 LİRA
07KaoS07 2013-12-23 13:25:09
Merhaba arkadaslar arastirmalarim sonucu ortaya cikan veya cikacak olan Discus akvaryumumu siz arkadaslara taniticam ..
Forumda bircok soru sordum ama pek yardim gelmedi diyebilirim bu sebepten bu baslik adi altinda hem tankimi taniticam hem hatali yerleri siz dostlarla el birligi ile duzelticez simdiden tesekkurler
150 x 60 x60 TANKIM tek camdır ilk rengi gümüş gridir ve sentetik boya ile rengi siyaha cevirip sag alt dolaptaki MDF yi cıkarttım SUMP için yer actım galiba destek gerekecek BOYA VE SENTETİK TİNER 18 LİRA
OVERFLOW SİSTEMİ İLK MALZEMELERİ ALDIM 15 LİRA DAHA SONRA USTA KESİP ISITIP KENDİ YAPINCA BAŞKA MALZEMELER KULLANDIK İŞCİLİK 1 PAKET SİGARA ALDIK SÖYLEMESİ AYIP OH İYİ BU KADARLA KURTARDIK DERKEN 20 LİRA DAHA İSTEDİ BENDE TANKIN SON PARCASINI BİTİRDİM artık ekipmanları kurup suyu doldurucam HEVESİ İLE BİŞEY DEMEDİM VERDİM YANİ TOPLAM 15 + 7,5 + 20 =42,5 TL
Bu arada Forumdaki Burak YILMAZ kardeşime teşekkürler ederim overflow ile alakalı baya detaylı bi çalışma yapmış onun emeklerinden esinlenilmiştir..!! tekrar teşekkürler...
aslında videosunu cekmiştim suan bu konuyu cep telefonu ile atıyorum resimleri bu sebepten temsili resim koyuyorum ilerde güncellicem..
3 çipli 5 metre beyaz led kullanılmıştır herşeyini kendim yaptım lehimler de dahil hatta bozulan yerleri alyan anahtarlarını ocakta ısıtıp bi daha lehimledim 5 metre şerit led 47 lira veya 45 lira net hatırlayamadım...
BUDA SUMP ' IMIZ İÇİNE KOYDUĞUM MALZEMELER SOL BAŞTAN ;
5 MC KALINLIGINDA SİYAH SÜNGER
SERANIN ELYAFI ( PAMUK GİBİ )
YORGANCIDAN ALINAN SİLİKONSUZ ELYAF ( SERAYA GÖRE DAHA SERT )
SERAMİK 5 FİLE
LAV KIRIĞI 5 PAKET
1 CM KALINLIGINDA 3 ADET SİYAH BİYOLOJİK SÜNGER
1 CM KALINLIGINDA 3 ADET KIRMIZI BİYOLOJİK SÜNGER
1 CM KALINLIGINDA 3 ADET MAVİ BİYOLOJİK SÜNGER
1 PAKET KARBOK
1,5 PAKET ZEOLİT
5 ADET MANGROW KÖKÜ ONLAR SUAN Bİ KOVANIN İÇİNDE SUDA BEKLİYOR FOTOLARI EKLİCEM İLERDE
TOPLAM 225 LİRA PARA VERDİM....
SON OLARAK BALIK DİSCUS BESLİCEM FAKAT BALILARI YAVRUMU YETİŞKİN Mİ ALAYIM BİLEMEDİM COK FAZLA PARAMDA YOK LİMİTLERİMİ AŞMIŞ DURUMDAYIM MALESEF AMA AKLIMDAKİ BALIK RED VALENTİNA DIR
ARTIK BALIK SECME İŞİ KALDI BU AKŞAM SUYUNU DOLDURUCAM BAKALIM NE OLACAK ACAYİP HEYECANLIYIM (= OKUDUĞUNUZ İÇİN HERKEZE TEŞEKKÜRLER
BİLEMEDİM
Akvaryuma bos bos bakarken aklima yeni geldi videoda da gorundugu gibi sag taraf cama yapisik olan ic motoru kafa motoru olarak kullansam randiman alabilirmiyim olursa camcidan bi tek sump yaptiricaz 100-150 liraya biticek insallah ve şu yok gunde seker gibi olacak bide asagi dolabin icine sumpi koyunca demir destek gerekir mi
Akvaryuma bos bos bakarken aklima yeni geldi videoda da gorundugu gibi sag taraf cama yapisik olan ic motoru kafa motoru olarak kullansam randiman alabilirmiyim olursa camcidan bi tek sump yaptiricaz 100-150 liraya biticek insallah ve şu yok gunde seker gibi olacak bide asagi dolabin icine sumpi koyunca demir destek gerekir mi
BİLEMEDİM
Merhaba arkadaşlar 150 x 60 x 60 ebatlarındaki tankıma Sump yapmak istiyorum kendinden filşitrelidir ve mütiş verimsizdir...
07KaoS07 2013-12-11 18:32:55
Merhaba arkadaşlar 150 x 60 x 60 ebatlarındaki tankıma Sump yapmak istiyorum kendinden filşitrelidir ve mütiş verimsizdir...
Busebepten Sump yapmaya karar verdim şimdi akvaryum tek cam oldugundan deldirmeye cesaret edemiyorum buna alternatif başka nasıl yapabilirim ?
kaç bölme olmalıdır ve kafa motoru markası ve hangi modeli benim için RANDIMANLI ekonomik ve mümkün mertebe sessiz olur
tankımın videosunu koyuyorum ama suan içindeki dekor ve balıklar boş şu filitre işini çözersem DİSCUS yapmak istiyorum şimdiden teşekkürler
SORULAR
1 Sump un ebatları kaça kaç odalar ne kadar büyük olmalıdır
2 Sumpta kaç oda olmalıdır
3 aşağıdaki kapakların içine yapmak istiyorum EN ÖNEMLİSİ YUKARDAKİ BÜYÜK TANKI TAŞIYAN AHŞAP SİSTEM ZARAR GÖRÜRMÜ ? ÇÖKME OLURMU YANİ
4 KAFA MOTORU MARKASI
5 KAFA MOTORU EKONOMİK VE YETERLİ GELECEK LİTRE/S
6 YORUM EKLEMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR EXTRA YORUM EKLEYEBİLİR
7 Sump un monte edilisinde tankı delmek ŞARTMIDIR ?
DİSCUS
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 500 litre tankımda sp demosoni red rubin vb balıklar besleyerek tecrübe edindim aslında hayalim resif akvaryum yapmak ama ondan çekiniyorum vede korkuyorum... ikinci ve resif akvaryum kadar deger verdiğim bi türde DİSCUS ama onlarda bebek gibi bakım istiyor bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirlerse çok çok minnettar olurum tankımın bi linkini aşağıya atıyorum şimdiden teşekkürler ve saygılar ANTALYA dan DİSCUS arıyorum...
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 500 litre tankımda sp demosoni red rubin vb balıklar besleyerek tecrübe edindim aslında hayalim resif akvaryum yapmak ama ondan çekiniyorum vede korkuyorum... ikinci ve resif akvaryum kadar deger verdiğim bi türde DİSCUS ama onlarda bebek gibi bakım istiyor bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirlerse çok çok minnettar olurum tankımın bi linkini aşağıya atıyorum şimdiden teşekkürler ve saygılar ANTALYA dan DİSCUS arıyorum...
1- EN ÇOK TUTULAN DİSCUS HANGİ VARYETEDİR ? ( tercihim red valentine )
2-TANKIMI NASIL DİZAYN ETMELİYİM GÖRDÜĞÜM TANKLAR DEKORSUZ VE KUMSUZ BEN DAHA ŞIK DAHA MODERN OTURUNCA KARŞISINDA SAATLERCE İZLEYECEĞİM Bİ DİZAYN YAPMAK İSTİYORUM
3-SU DEĞERLERİNİ PH NİTRAT VB... MİLİMETRİK TAKİP Mİ ETMELİYİM ( KORKULARIM BUNLAR YENMEM İÇİN LÜTFEN YARDIMCI OLUN EĞER KENDİME GÜVENİRSEM BESLİCEM )
4- VE FİYATLAR HAKKINDA BİLGİ
şimdiden ilgilenen her kardeşime tek tek teşekkür ederim saygılar... cevaplarınızı DETAYLI bir şeklde sabırsızlıkla bekliyorum..
SON MESAJLAR
- Yapışık İkiz Vakası H.polat, 16:27
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Lepistes Yavrusu oguzhanns, 16:20
Canlı Doğuranlar - Anaerobik Bakteriler İçin Taban Kalınlığı bendeniztayfun, 16:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Balığım Hasta Taha Yanık, 16:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Akvaryum Renk Ve Klor Kokusu mitii, 16:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerde Aşırı Yosunlanma Oluyor bendeniztayfun, 15:55
Yeni Üye Forumu - Lepistes Baligimda Beyaz Leke Esenger, 15:54
Yeni Üye Forumu - Sump Lı Filtre Büyütülebilirmi? Muhammedbedri, 15:53
Akvaryum Dünyasından Haberler - Power Led Dizilimi Onerisi. Srdr.Betta, 15:46
Aydınlatma - Ista Co2 Set 1lt Hk. egedin, 15:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Corydoras Yavrularının 1 Haftalık Hali Maverickse, 15:28
Kedi Balıkları Forumu - Canlı Doğuranlar Ek Besin Takviyesi (bilgi) Ehtiyar, 15:16
Canlı Doğuranlar - Cüce Bukalemun Ve Cüce Gecko Arayışındayım scorpion26, 14:56
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Japon Yüzğeç Yırtılmasi AlperTr38, 14:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Kumu Muhammedbedri, 14:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japonla Beslenecek Türler Dexter85321, 14:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Bozkurt88, 14:11
Yeni Üye Forumu - Yokluk İçinde Bir Maceaya Hazır Mısınız ? Aqua Discovery, 14:07
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Macmasteri Rs AtlasPoyraz, 13:56
Akvaryum Tanıtımı - 135 Litre Japon AlperTr38, 13:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin 1Balikci, 13:10
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkideki Lekeler Kaannn455, 12:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkilerim Çürüyor Ahmetaydin16, 12:39
Yeni Üye Forumu - Nerite Akvaryumun Dışına Çıkmış Mirza Adar, 12:33
Omurgasızlar - İç Filtre Akıntısına Basit Ve Etkili Çözüm MasterChief, 11:48
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bu Akvaryuma Beta Ekleyebilir Miyim? CrownBetta, 11:42
Yeni Üye Forumu - Zeolit Mi Orhan76, 11:36
Filtreleme Seçenekleri - Ramshorn Elma Salyangozum Bitkilere Yumurtladı Gökdeniz Kale, 11:08
Omurgasızlar Tanıtımı - Kakadu Ve Cüce Vatoz Birlikte Yaşar Mı ? kdrackgz, 11:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taban Malzemesi Ve Bitki Seçimi Orhan76, 10:05
Bitki Akvaryumları Genel - Su Arıtma Cihazından Çıkan Atık Su aquariumlife, 10:01
Akvaryum Bilimi - Lepistes Dışkısı Bir Terslik Var Sanki Muhammedbedri, 09:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Vitasand Dere Kumu Garip Cisim bendeniztayfun, 09:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Erkek Lepistes Kuyruk Erimesi bendeniztayfun, 09:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Bunlar Yumurta Mı? MasterChief, 09:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Orhan76, 08:52
Akvaryum Tanıtımı - Ani Balık Ölümleri Angelguy, 05:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Bambu? Hidro Dinamik, 02:21
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum gattar5050, 01:58
Akvaryum Tanıtımı - 5cm Astranot-oscar Balığı GhostKoi, 01:39
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Göz Fırlaması(popeye) Hastalığı HOPPALA, 01:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Yavrularım Kabız Oluyor CrownBetta, 01:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu KaanE, 01:01
Akvaryum Tanıtımı - Marimo Ball Yanına Hangi Tür Salyangoz Konur Bozajuniors, 23:29
Omurgasızlar - 200 Litre Ultra Low Tech Bitkili Tankım Dorduncuadam, 23:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Hava Motoru 1Balikci, 21:48
Malzemeler ve Yemler Forumu - 100x40x40 Cm Kendim Akvaryum İçin Öneriler! giyotyn, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sıfırdan Yeni Bitkili 80 Lt Kurulumu - Öneriler Zireal, 20:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Siyah Nokta Yosunu Ve Tavsiyeler haibes, 19:58
Akvaryum Tanıtımı - (a.c.i.l.) Her Gün 3-4 Balık Kayıpları Yasin034, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Moscow Dark Blue Lepistes-- Satıldı akomania 16:26
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 16:16
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 15:55
- Ribbon Kanlı Hbwhite Lepistes TheCoffin 15:55
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 15:44
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 15:36
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 15:36
- Erkek Trifasciata Arıyorum rhn35 15:30
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 15:17
- 25 Kg Civarı Vitasand 3 Mm Dere Kumu DenizOlsam 15:17
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 14:48
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 14:48
- Anubias Nana - - Buche Wavy turkiSHrimp 14:47
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 14:41
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:41
- Moli Plati Melek Gold Barbus CevdetSERBEST 14:41
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 14:13
- Limnophila Sessiliflora Esakvarist 14:13
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 13:44
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 13:44
- 100x50x50 Mobilyalı Akvaryum Ulker 13:38
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 13:24
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 13:24
- Satılık 80 Cm İthal Jınlong Re5830 Akvaryum Ankara Kibele 13:22
- Dere Kumu Lazim Ankara Kibele 13:22
- Adetli Termostatlı Isıtıcılar, Mini İç Filtreler, Kibele 13:22
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 13:18
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 13:18
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 13:18
- Akvaryum Ve Çeşitli Malzemeler ataberk28 13:10
- Kan Kırmızı Kılıçlar salihclk 12:58
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:16
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 12:15
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:14
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 11:46
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 11:46
- Keitir Stone “ücretsiz İhtiyaç Sahibine” 1Balikci 11:43
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 11:31
- Prl Smiley Caridina Karides barsbingul 11:30
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 11:30
- Fırsat Tilki Kuyruğu 15dal50tl Cabomba 8dal50tl Aquarist101 11:29
- Takas Kongo Tetra Ve Cüce Vatoz / 20 Karides 150tl Aquarist101 11:29
- Beyaz Kurt Kültürü (white Worm) Shinouzen 11:23
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Son 3 Çift Shinouzen 11:23
- Karışık Cichledler vseckn 11:20
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 11:20
- Tetra 300w Isıtıcı, Eheim 600 Lt/s Kafa Motoru Vs. diaslayt 11:14
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 11:14
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 11:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 11:07
KULLANICILAR
- 173 Online Kullanıcı, 94 Üye
Online Kullanıcılar
ahmetteke,
Srdr.Betta,
Umit2003,
sıtkı,
valarmorghulis12,
cyborghuman,
srnozcn,
egedin,
bytrmrt,
Reber07,
alicanakarsu,
polaris,
diaslayt,
huzur,
Azizdurdenn,
Kaannn455,
yedili,
umutakkaya,
linkolik,
giyotyn,
ataberk28,
nejalt,
bonker0618,
mitii,
Koksal Gurkan,
djgkey,
ciways,
sakpolat,
Laetacara,
justandic,
Orhan76,
Budmo,
D_osman,
Furkann,
HaydarGul,
mmemati,
tuzlanıl,
nakkas__45,
Oasis,
dream07,
Muhammedbedri,
salihclk,
Mert Kayış,
barsbingul,
Bettasevdalisi,
ReisF,
Taha Yanık,
fatoyoku,
scorpion26,
talhaydk,
nurtensultan,
cnylcn,
Ehtiyar,
cpu1803,
muzunman,
-RBG-,
efkango,
abilge,
MiSoSiKiaN,
birkayaydin,
guns,
0smanyigit,
dimbeleth,
Hidro Dinamik,
Güntaç aytaç,
Maverickse,
Epidermis,
Esenger,
kopruluonur,
Mrtygn,
Esakvarist,
mimar55,
Gökdeniz Kale,
DenizUlucutsoy,
Scorpionadnan,
Gastropoda,
Rafayel,
demian,
esperaldes,
bendeniztayfun,
TheCoffin,
ubaltepe,
Blackheath,
Acemi balıkcı28,
JapoJupo,
Tugberk,
wiayno,
Aaronkaw,
ozgurtpcogl,
BilalA,
Vlademirol,
Batuhan Tosun,
1Balikci,
trgunal,
Seroşş,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.