ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neonburak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Mart 2012 13:28
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Burak Büyüktaş
Doğum Tarihi:
25 Şubat 1980
İl:
Antalya
Meslek:
Veteriner,Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

Akvaryum(2 japon,vantuzlu çöpçü,bronz çöpçü.)
SON 10 MESAJI
Bu akvaryuma hangi canlı olur?
[QUOTE=Buraak]Lepistes hariç tam olarak ne alayım yani?[/QUOTE]
[QUOTE=Buraak]Lepistes hariç tam olarak ne alayım yani?[/QUOTE]
Akvaryumunuzun dekorasyonu çok güzel
bu akvaryuma 6 neon tetra 1e 3d moli ve 4 çöpçü 1 albino veya normal cüce vatoz ile çok güzel olur.

İlk Akvaryumum (Yeni fotoğraflarla)
[QUOTE=gokturkseyhan]Dün çektiğim bir videoyu paylaşayım:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Eo2Wv8V2mKk[/VID]
Balıklar pek aç olmadığı için saldırmıyorlar, sabah ilk yemlemede bir video çekebilirsem daha güzel olacak
[/QUOTE]neonburak 2011-04-17 23:28:16
[QUOTE=gokturkseyhan]Dün çektiğim bir videoyu paylaşayım:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Eo2Wv8V2mKk[/VID]
Balıklar pek aç olmadığı için saldırmıyorlar, sabah ilk yemlemede bir video çekebilirsem daha güzel olacak

[/QUOTE]
Büyük boy moliler japonla yaşar ben daha önce bir moli atmıştım akvaryum yaşadı 1 ay önce yemekten geldiğimde nalları dikmişti.Lepiste japonu yaşata bilidiğiniz için sizi tebrik ediyorum
.O japon rejim yasın ve bence mutlaka akvaryum dietisyeniyle konuşun o balığın haline obez gibi
eğer hastalıktan dolayı böyleyse haşlanmış bezelye ve ıspanak ile tedavi oluyorlar.Saygılarımlar Veteriner hekim Burak Büyüktaş,NOT:Akvaryumda saylangoz istilası var gibi yakında makarakanta mı ne öyle bi saylangoz avcısı var ama benimgi saylangoz severseniz almayın
.

Ölümden döndü!
BAŞBAKAN Tayip Erdoğan’ın programına göre Nisan ya da Mayıs ayında gerçekleştirilecek açılış öncesi son hazırlıkları yapılan İstanbul Akvaryum’daki ana tankta, 30 Mart günü rutin temizlik çalışması yapan 10 ayrı dalış sertifikalı Erbey, iddiaya göre su boşaltım motorlarının çalışması üzerine oluşan vakuma kapıldı.
Henüz tamamlanmadığı için süzgeçleri yerleştirilmeyen boşaltım kanalına beline kadar saplanan Erbey’in nefes almasını sağlayan ağızlığı çıktı. Yaklaşık 3 dakika nefessiz kaldı.
Kalbi durmuştu
Olayın fark edilmesi üzerine diğer dalgıçların yardımıyla kalbi durmuş şekilde dışarı çıkarıldı. Suni teneffüs ve kalp masajı yapılarak tekrar hayata döndürülen Erbey, International Hospital’a götürüldü. Burada 7 gündür yoğun bakımda olan Erbey, yaşam mücadelesi veriyor. Bir yakını, “Allah’tan umut kesilmez. Gerek çalıştığı şirket gerekse hastane ne gerekiyorsa yapıyor. İnşallah bu savaşı kazanıp aramıza tekrar döner” dedi. Alt ve Üst Yapı İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı ve Nas İnşaat konsorsiyumunun kurduğu İstanbul Akvaryum Turizm Şirketi, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kaza anında, her dalışta olduğu gibi yanında bulunan gözlemci ve ilk yardım eğitimi almış 2 dalgıç hemen Volkan Erbey’i sudan çıkarmış ve ilk müdahaleyi yaparak ambulansla tam teşekküllü özel bir hastaneye kaldırmıştır. Bu talihsiz iş kazası nedeniyle üzüntü duymaktayız. Volkan Erbey’in en kısa zamanda tekrar sağlığına kavuşup aramıza dönmesini umut ediyoruz.”
Volkan Erbey’in temizliğini yaparken kaza geçirdiği Florya’daki dev akvaryum henüz açılmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2003’te ihale ettiği akvaryumda 1.2 kilometre uzunluğunda gezi güzergâhı olacak.
HASTANEDEN AÇIKLAMA
"International Hospital'ın acil servisine 30 Mart 2001 Çarşamba günü, saat 16:20'de getirilen dalgıç Volkan Erbey'in tedavisi halen yoğun bakım servisinde sürdürülüyor. Tedavisini takip eden Yoğun Bakım ve Reanimasyon uzmanı Prof. Dr Lütfi Telci, hayati riski süren dalgıç Volkan Erbey'in sağlığı hakkında şu bilgileri verdi:
"Volkan Erbey, havuzda boğulma öyküsü nedeniyle kalbi ve solunumu durmuş, ex-duhul halde hastanemizin acil servisine getirilmiştir. Acil serviste kendisine kalp durması nedeniyle, entübasyon (nefes borusuna tüp yerleştirme) yapılarak kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sağlanmıştır. Yaklaşık 40 dakika süren kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sayesinde hastanın kalbi çalışmıştır. Yine kendisine kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği verilerek, yoğun bakım servisine alınmıştır. Hemodinamik stabilizasyon (kan dolaşımının stabil hale gelmesi) sağlandıktan sonra hastaya bilgisayarlı beyin tomografisi tetkiki yapılmıştır. Hastanın beyin tomografisinde beyin ödemi saptanmıştır. Konservatif (cerrahi olmayan) antiödem tedaviye başlanmıştır. Yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Volkan Erbey'in hayati tehlikesi devam etmektedir."
yeni akvaryum tavsiye
Japon veya lepistesle başlayın.Bu hobide usta oluncada eski balıkları verip başa balıklar alırsınız.Örneğin:Astronot,ciklet veya neon tetra gibi.
Japon veya lepistesle başlayın.Bu hobide usta oluncada eski balıkları verip başa balıklar alırsınız.Örneğin:Astronot,ciklet veya neon tetra gibi.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler Murat bey.
Teşekkürler Murat bey.
çöpçü mü vatoz mu?
[QUOTE=unotim123]Verdiğiniz bilgiler biraz ölçülü olsun arkadaşlar. Kiraz karidesle bir malawinin beraber yaşamasının imkanı var mı allah aşkına. Hadi es keza kayalarda filan saklandı diyelim. Bu sefer soyunu devam ettirmesi mümkün olmayacaktır.Ayrıca beslenmesi çok büyük sıkıntıya girer.[/QUOTE]neonburak 2011-04-01 23:54:47
[QUOTE=unotim123]Verdiğiniz bilgiler biraz ölçülü olsun arkadaşlar. Kiraz karidesle bir malawinin beraber yaşamasının imkanı var mı allah aşkına. Hadi es keza kayalarda filan saklandı diyelim. Bu sefer soyunu devam ettirmesi mümkün olmayacaktır.Ayrıca beslenmesi çok büyük sıkıntıya girer.[/QUOTE]
Daha önce çok kişi yaşattı.Gaziantep hayvanat bahçesinde kiraz karides,cikletler ve saylangoz yiyiciler biraradaydı.
Bol bitkili olursa rağat BESLENİR.Bitkileri yer biliyorum ama yemediği bitkiler var.

EN UZUN ÖMÜR
[QUOTE=amatörbalik]Arkadaşlar uzun ömürlü ve göze hoş gelen canlı doğuran hariç balık cinsi söyler misiniz akvaryum 130 lt bu arada sarı prenses in ömrü ne kadar dır
[/QUOTE]
[QUOTE=amatörbalik]Arkadaşlar uzun ömürlü ve göze hoş gelen canlı doğuran hariç balık cinsi söyler misiniz akvaryum 130 lt bu arada sarı prenses in ömrü ne kadar dır

En uzun ömürlü japon balığı 15-35

Resmi uzaktan çektiğim için böyle gözükiyor.Aslında büyük.Benim eskiden minicik akvaryumum vardı büyütttüm bu büyük akvaryum. |
Japon balığı olduğu için yok lepistes beslesem alırım.Japonlar soğukta yaşaya biliyor.
[QUOTE=murataslan]Dostum,
bence kerevit yerine kiraz karides al. Akvaryumunuda bitkilendir. Mesela uzun sazlarla arkadan yukarı öne doğru cevir. Kücük bir mango kütügünün üzerine bir java moss yosunu giydir. 4 tane kiraz karidesi yada hayalet karidesi sal. Dip yemleri ile besle. Çöpçün kalabilir. Suyu deli gibi temizler karidesler. Artı ortam ve suya alıştıklarında çok yavruluyorlar. Şöyle diyim 4 tane kiraz 6 ayda nerdeyse bende 100e cıktı. Ama saklanıcakları bi java moss olsun. Sazlarada tutunurlar. Artı yaklasık 10 neon tetra almıstım baslangıcta yaklasık bı sene içinde 4 tane kaldı. Ama kalanlarda tosun gibi oldu su kosullarına alıstı. Bu sekilde yaparsan hiç lepistes falan karıstırma. Karideslere iyi gelmezler.
Yada yalnızca 1 erkek 2 dişi lepistes al. Onlardan da yavru alırsın. Yani o boyutta akvaryumda alabileceğin amksimum randıman bence bu. Mutlu da olursun. Onun haricinde düzenli testlerini yap. Az hacimde değerler çabuk değişir.
Bence akvaryumunla bu şekilde ilgilenirsen, az ölüm yaşarsın hobiden soğumazsın.
Selamlar,
Murat
[/QUOTE]
Japon balığı olduğu için yok lepistes beslesem alırım.Japonlar soğukta yaşaya biliyor.
[QUOTE=murataslan]Dostum,
bence kerevit yerine kiraz karides al. Akvaryumunuda bitkilendir. Mesela uzun sazlarla arkadan yukarı öne doğru cevir. Kücük bir mango kütügünün üzerine bir java moss yosunu giydir. 4 tane kiraz karidesi yada hayalet karidesi sal. Dip yemleri ile besle. Çöpçün kalabilir. Suyu deli gibi temizler karidesler. Artı ortam ve suya alıştıklarında çok yavruluyorlar. Şöyle diyim 4 tane kiraz 6 ayda nerdeyse bende 100e cıktı. Ama saklanıcakları bi java moss olsun. Sazlarada tutunurlar. Artı yaklasık 10 neon tetra almıstım baslangıcta yaklasık bı sene içinde 4 tane kaldı. Ama kalanlarda tosun gibi oldu su kosullarına alıstı. Bu sekilde yaparsan hiç lepistes falan karıstırma. Karideslere iyi gelmezler.
Yada yalnızca 1 erkek 2 dişi lepistes al. Onlardan da yavru alırsın. Yani o boyutta akvaryumda alabileceğin amksimum randıman bence bu. Mutlu da olursun. Onun haricinde düzenli testlerini yap. Az hacimde değerler çabuk değişir.
Bence akvaryumunla bu şekilde ilgilenirsen, az ölüm yaşarsın hobiden soğumazsın.
Selamlar,
Murat
[/QUOTE]
Burda karides satılmıyor burdda omurgasızlardan sadece türünü bilmediğim bir yengeç,katil saylanagoz,elma saylangozu ve başka saylangoz türleri var.yengeç olurmu 2 tane kalmıştı.
SON MESAJLAR
- Filtre Bozukken Ne Kadar Yaşarlar(moli Ve Lepistes M0nty, 21:06
Yeni Üye Forumu - Bu Balık Engelli Mi ? M0nty, 21:04
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Ucurucuruk, 21:02
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitkiler M0nty, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 20:55
Yeni Üye Forumu - 100 40 40 Akvaryuma Mobilya Parça Ölçüleri Ehtiyar, 20:22
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Safkan Velifera Face lepistes, 20:02
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? UmitKazanbey, 18:44
Yeni Üye Forumu - 10 Litre Akvaryuma Ne Yapılabilir? Ehtiyar, 18:40
Yeni Üye Forumu - Hygrophila Difformis Yapraklarında Kararma CoryCory, 17:36
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camında Minik Beyaz Şeyler sahinsahiner, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - 100cm Akvaryum onuroztrk06, 17:06
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Akvaryumu Mithat Emre Pehl, 16:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 16:11
Güney Amerikan Cichlidleri - Pistia Ve Filtre Sorunu LoveUBetta, 15:58
Yeni Üye Forumu - Işık Sistemi Eren123456, 15:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tür Ve Cinsiyet MasterChiefHakan, 14:58
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Neyi Var MasterChiefHakan, 14:52
Yeni Üye Forumu - Dana Yüreği darkaura, 13:53
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 11:31
Akvaryum Tanıtımı - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim Jakado33, 11:19
Yeni Üye Forumu - Msobo Magunga Cikletim Değişik Davranış Özelliği. Orhan76, 11:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarım Ölüyor... UmitKazanbey, 10:21
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 10:05
Bitki Akvaryumları Genel - Mavi Prenses Hangi Balıklarla Yaşar? MasterChiefHakan, 09:35
Yeni Üye Forumu - Tatil Yemi MasterChiefHakan, 09:28
Yeni Üye Forumu - Su Pompası Önerisi Verirmisiniz mutlubaba, 09:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Medya Reaktör Nereden Temin Edebilirim? Orhan76, 08:31
Filtre ve Sump Yapımı - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 01:50
Sazansıgiller - Orion Led Seçimi Eren123456, 01:39
Yeni Üye Forumu - Yeniyim Ve Bilmiyorum Mesutoviç, 01:26
Yeni Üye Forumu - Yavruluğa Almalımıyım? Mesutoviç, 00:31
Canlı Doğuranlar - Bu Bitkinin Türü Nedir? UmitKazanbey, 00:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Apistogramma Agassizii Tankı İçin Tüm Sorularım UmitKazanbey, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Hamile Mi Jemaisvu, 23:21
Yeni Üye Forumu - Theodoxus Anatolicus Hakkında İnci Kefali, 22:38
Omurgasızlar - Cüce Amerikan Dünyası Koksal Gurkan, 18:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Hava Motoru Çok Isınıyor İsmail_96965, 18:21
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumumun İlk Ayı ogurcay, 18:09
Bitki Akvaryumları Genel - Caridina Tankına Giriş ErenBugra, 17:38
Akvaryum Tanıtımı - Bu Karidesler Ne Yer? ErhanXk, 16:17
Omurgasızlar - Beta Balığı Üretim Dişi Yumurtlama Süreci BaverKaratay, 15:17
Labirentliler - Malzemelerimi Kuramadım Akvaristdoktor, 14:48
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 14:32
Akvaryum Tanıtımı - Ph Ölçüm Önerisi senavi, 13:41
Akvaryum Bilimi - Hasta Kılıç Kuyruk Balığım Ölmek Üzere ! ahmettbakii, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 12:43
Akvaryum Tanıtımı - Kum Şelalesi Ve Bitkili Akvaryum Kurulumunda Öneri KaanE, 12:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığı İçin Tavsiye Hoppala, 06:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Buyuk Beyaz Lekeler Eren40, 02:48
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Cüce Vatoz mertank 21:02
- Toplu Akvaryum Malzemeleri Satılık polataknc 21:02
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 20:20
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:51
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 19:51
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 19:06
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 18:26
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 18:26
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 18:26
- Çek İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 18:26
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 17:35
- Ankara İçi Red Devil Melek Arıyorum (yavru Boy) Laetacara 17:07
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 16:58
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 16:49
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 16:30
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 16:05
- Muharrem Hasbi chucuk 15:56
- Eheim Professionel 4+ egedin 15:51
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:51
- Endler Ve Vatoz Uygun Fiyata Gokberkates 15:45
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 15:40
- İnce Ayar Vanalı Yıldız Marka Regülatör Aporetti 14:43
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:07
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:07
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:58
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:58
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:57
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 13:56
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 13:56
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 13:56
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 13:44
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 13:44
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 13:34
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 13:34
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 12:23
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 12:23
- Creaqua Firefly V2 90cm Armatür Poetika35 12:00
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 11:59
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 11:59
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 11:59
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:52
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:42
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:42
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:42
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:42
- Özel Moss Türleri. smithiseek 11:34
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:20
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 10:52
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 10:44
- Full Set Hobi Sonu harunefe 10:44
KULLANICILAR
- 98 Online Kullanıcı, 55 Üye
Online Kullanıcılar
EKAR,
exCaLiSTa,
kopruluonur,
WRotala,
Aqualandakvaryum,
gelgel1900,
CihanEfruz,
urzais,
xkurso,
gulec_44,
UmitKazanbey,
Theguardian,
muratavcı,
reprise,
UEK,
mar76,
zeus2137,
ulutasatilla,
Oscarlarim,
metalhead,
Antler,
GhostKoi,
Murat27,
hasancn,
1403balik,
Emerse,
saydemir,
YADA,
Kturan06,
artgy,
Bysam,
HarunYILDIRIM,
tarbazonline,
-RBG-,
İ.sedef,
JujuSeri,
Sogan,
AmatorLepistesci,
NotEvenBeginner,
zAsutay,
Laetacara,
sahinsahiner,
vedat79,
sefailgaz,
bendeniztayfun,
Jakado33,
Rafayel,
captainFlint,
egehamit,
Nitrotoluen,
arapaima,
Amati340,
fissidens,
Hidro Dinamik,
Antepli,
TahaOrenboz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.