ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
lainus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2019 06:30
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Emin Gelen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Emin Gelen
SON 10 MESAJI
Green Terror
Kuyruk kısmında 3. resimde de biraz belli oldugu gibi bi uzantı yok. Zaten dişi olma ihtimali vermemin en büyük sebeblerinden biri de o. Rengi çok parlak değil. Akvaryumda bir tane de ufak var onun hem uzantısı hem rengi çok daha belirgin. Aslında büyüğü erkek küçüğü dişi olarak istemiştim ama sanırım tam tersi gelmiş balıklar :(
Kuyruk kısmında 3. resimde de biraz belli oldugu gibi bi uzantı yok. Zaten dişi olma ihtimali vermemin en büyük sebeblerinden biri de o. Rengi çok parlak değil. Akvaryumda bir tane de ufak var onun hem uzantısı hem rengi çok daha belirgin. Aslında büyüğü erkek küçüğü dişi olarak istemiştim ama sanırım tam tersi gelmiş balıklar :(
Green Terror
Bendekiler de bunlar. Henuz cinsiyetlerini tam çözemedim. Fotolar tlf la çekilmesinden dolayı biraz bulanık olsalar da elimden geldiğince belirgin çekmeye çalıştım.
Bendekiler de bunlar. Henuz cinsiyetlerini tam çözemedim. Fotolar tlf la çekilmesinden dolayı biraz bulanık olsalar da elimden geldiğince belirgin çekmeye çalıştım.
Balık nakliyesi
Istanbul-Balıkesir arası otobüsle bi kaç kez balık götürdüm poşetle. İçindeki hava boşlugunu fazla tutmaya çalışıp bağlamıştım agzını poşetin. Dinlenme tesisinde mola verdiğimizde poşetin agzını açıp suyu hafif dalgalandırdıktan sonra tekrar bağlamıştım, bu şekilde sorunsuz 3-4 defa götürdüğüm oldu.Götürdüğüm balıklar da ciklet tarzı daha dayanıklı olabilecek türler değildi, moli kılıç lepistes gibi daha zayıf türlerdi. Bir sorun çıkacağını sanmam
Istanbul-Balıkesir arası otobüsle bi kaç kez balık götürdüm poşetle. İçindeki hava boşlugunu fazla tutmaya çalışıp bağlamıştım agzını poşetin. Dinlenme tesisinde mola verdiğimizde poşetin agzını açıp suyu hafif dalgalandırdıktan sonra tekrar bağlamıştım, bu şekilde sorunsuz 3-4 defa götürdüğüm oldu.Götürdüğüm balıklar da ciklet tarzı daha dayanıklı olabilecek türler değildi, moli kılıç lepistes gibi daha zayıf türlerdi. Bir sorun çıkacağını sanmam
Carpinte çiftimin yumurta dizişi
Özellikle taşın rengi yumurtaların belirgin olarak görünmesini sağlamış. Nerdeyse karşıdan tek tek yumurtalar sayılacak :) Umarım kayıpsız büyütürsünüz yavruları, hayırlı olsun.
Özellikle taşın rengi yumurtaların belirgin olarak görünmesini sağlamış. Nerdeyse karşıdan tek tek yumurtalar sayılacak :) Umarım kayıpsız büyütürsünüz yavruları, hayırlı olsun.
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Diğer akvaryum hazır ve içi dolu oldugu için su takviyesi yapamayacağımı düşünerek sormuştum aslında soruyu, ama sonradan kova yardımıyla ordaki suyun hemen hemen yarısını bu akvaryuma burdan da orayı dolduracak kadarını oraya eklersem yavrular suya alışmakta zorluk çekmez diye düşünüyorum. Ayrıca maşaallah larınızı eksik etmezseniz sevinirim gerçekten çok hareketliler (nazar değmesin). Gece uyandıgımda falan ışığı açarsam direk ne oluyoruz dercesine bir oraya bir buraya koşuşturuyorlar, sonradan ışığa alışınca hepsi sakinleşiyor :)
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Diğer akvaryum hazır ve içi dolu oldugu için su takviyesi yapamayacağımı düşünerek sormuştum aslında soruyu, ama sonradan kova yardımıyla ordaki suyun hemen hemen yarısını bu akvaryuma burdan da orayı dolduracak kadarını oraya eklersem yavrular suya alışmakta zorluk çekmez diye düşünüyorum. Ayrıca maşaallah larınızı eksik etmezseniz sevinirim gerçekten çok hareketliler (nazar değmesin). Gece uyandıgımda falan ışığı açarsam direk ne oluyoruz dercesine bir oraya bir buraya koşuşturuyorlar, sonradan ışığa alışınca hepsi sakinleşiyor :)
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhabalar,
Resimlerde görülen yavru zebralarımı (bir kaç tane de kılıç var aralarında) daha çabuk boy atmaları ve rahat gelişebilmeleri için sizce yavrulukta beslemeye devam mı etmeliyim? Yoksa elimdeki 70-22-30 içinde balık olmayan kurulu akvaryuma mı almalıyım?
lainus 2011-02-13 16:28:11
Merhabalar,
Resimlerde görülen yavru zebralarımı (bir kaç tane de kılıç var aralarında) daha çabuk boy atmaları ve rahat gelişebilmeleri için sizce yavrulukta beslemeye devam mı etmeliyim? Yoksa elimdeki 70-22-30 içinde balık olmayan kurulu akvaryuma mı almalıyım?
Isıtıcı problemi
95 50 50 lik akvaryumumda 200 vattlık ısıtıc kullanıyorum. Dereceyi 30 a ayarlamama ragmen su ortalama 21 22 derecedeyken ısıtıcı duruyor. Acaba bunun sebebi nedir ?
Dip Not: Akvaryum tamamen dolu değil üst kısımdan bir 10cm boşluk var. Ayrıca dereceyi aslında 28 de sabitliycem ama su ısınmadıgı için şimdilik 30 da.
raven 2011-02-13 14:16:22
95 50 50 lik akvaryumumda 200 vattlık ısıtıc kullanıyorum. Dereceyi 30 a ayarlamama ragmen su ortalama 21 22 derecedeyken ısıtıcı duruyor. Acaba bunun sebebi nedir ?
Dip Not: Akvaryum tamamen dolu değil üst kısımdan bir 10cm boşluk var. Ayrıca dereceyi aslında 28 de sabitliycem ama su ısınmadıgı için şimdilik 30 da.
Green terror ve zebralar için bitki tavsiyesi
[QUOTE=Köksal Gürkan]
Önce bi araya gelip tanışırız. Ardından bir çok konuda yardımcı oluruz. O kadar dükkan tutacak bir uğraş olduğunu düşününce balık veya bitki almak için İstanbul içerisinde uzun mesafe de olsa sanırım gider alırsınız. Anadolu yakasında da Avrupa yakasında da değişik yerler var. Sırası geldikçe hepsini öğrenip ziyaret edersiniz.
[/QUOTE]
Elbette, hala uyumayıp amerikan rüyasını 150 lere kadar okumuş olan biri olarak, yol gitmekten çekinmem
Bu arada az önce farkettim diğer köşedeki zebralarda yavrulamış. Daha yumurtalarını bile görmemiştim halbuki
Bu resimdeki yavrular beyaz anne ve babadan olduğu için tümü beyaz olur diye düşünüyorum ama önceki çiftin yavruları sizce ne renk olur ? Anne çizgili baba beyaz
lainus 2011-01-11 09:11:20
[QUOTE=Köksal Gürkan]
Önce bi araya gelip tanışırız. Ardından bir çok konuda yardımcı oluruz. O kadar dükkan tutacak bir uğraş olduğunu düşününce balık veya bitki almak için İstanbul içerisinde uzun mesafe de olsa sanırım gider alırsınız. Anadolu yakasında da Avrupa yakasında da değişik yerler var. Sırası geldikçe hepsini öğrenip ziyaret edersiniz.
[/QUOTE]
Elbette, hala uyumayıp amerikan rüyasını 150 lere kadar okumuş olan biri olarak, yol gitmekten çekinmem
Bu arada az önce farkettim diğer köşedeki zebralarda yavrulamış. Daha yumurtalarını bile görmemiştim halbuki
Bu resimdeki yavrular beyaz anne ve babadan olduğu için tümü beyaz olur diye düşünüyorum ama önceki çiftin yavruları sizce ne renk olur ? Anne çizgili baba beyaz
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=Köksal Gürkan]Yeni bir üye amerikana merak salmış. Buraya yazması için yönlendirdim. Sanırım biraz teşvik gerekiyor.
http://www.akvaryum.com/forum/green_terror_ve_zebralar_Icin_bitki_tavsiyesi_k435799.asp
[/QUOTE]
Abi buraya da yazıcam inşallah da malum daha okumakla meşgulum. Daha 90 lardayım 700 e varmak bayaa zaman alıcak gibi görünüyor. Zaten başka bişey yaptığım yok, sürekli pc başında konuyu okuyorum. 3 senelik deneyim var konuda atlayıp da direk sonuna varmak istemiyorum, ne kadar çok şey ögrenirsem o kadar iyi
[QUOTE=Köksal Gürkan]Yeni bir üye amerikana merak salmış. Buraya yazması için yönlendirdim. Sanırım biraz teşvik gerekiyor.
http://www.akvaryum.com/forum/green_terror_ve_zebralar_Icin_bitki_tavsiyesi_k435799.asp
[/QUOTE]
Abi buraya da yazıcam inşallah da malum daha okumakla meşgulum. Daha 90 lardayım 700 e varmak bayaa zaman alıcak gibi görünüyor. Zaten başka bişey yaptığım yok, sürekli pc başında konuyu okuyorum. 3 senelik deneyim var konuda atlayıp da direk sonuna varmak istemiyorum, ne kadar çok şey ögrenirsem o kadar iyi
SON MESAJLAR
- Kuyruk Erimesi Orhan76, 10:35
Yeni Üye Forumu - Betta Yumurta Mantarlaşması Orhan76, 10:30
Yeni Üye Forumu - Karasal Bitkiler İçin Aydınlatma bendeniztayfun, 09:58
Aydınlatma - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor scorpion26, 09:57
Yeni Üye Forumu - Tropheus Dişi Erkek sorgun, 09:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var KaanE, 09:27
Yosun - Bitkilerde Çürüme Yasin034, 09:06
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Elyaf Çok Pis Orhan76, 08:44
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek HOPPALA, 04:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Tür Karides Daha İyi MasterChief, 02:47
Omurgasızlar - Doğuma Daha Var Mı ? MasterChief, 02:44
Yeni Üye Forumu - Karideslerim Ölüyor Mu? MasterChief, 02:13
Omurgasızlar - Kurt Mu? Kayrabarlas, 02:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Ugf ( Under Gravel Filter ) Dıy - Kutu Filtre ezzalisi, 02:02
Filtre ve Sump Yapımı - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu MasterChief, 01:57
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ahmetfiratozkaya, 01:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Doğurdu 6 Yavru BozKar, 01:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi ahmetfiratozkaya, 00:50
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler Rabios, 00:38
Labirentliler - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 00:30
Sazansıgiller - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:08
Akvaryum Tanıtımı - Akv Başkan çeto, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Kırık Akvaryum Tamiri draff10, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Akvaryum barskels, 22:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:30
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 10:30
- Co2 Regülatör Set egedin 10:26
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:13
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:13
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:13
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 10:03
- Tetra 300w Isıtıcı Ve Çeşitli Malzemeler diaslayt 09:52
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 09:52
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:37
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:37
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:37
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:37
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:37
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:37
- Malzeme propecia 09:25
- Set Akvaryum propecia 09:25
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:18
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 09:18
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 09:18
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 09:18
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 08:58
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:35
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:35
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:35
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:35
- Bio Sünger Brdk64 08:10
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:10
- Ryunkin, Orando, Ranchu EKAR 07:50
- Christmas Moss Ve Katil Salyangoz stopsound 07:49
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 07:36
- 12 Adet Damızlık Boy Katil Salyangoz dark blue 07:36
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 07:13
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:13
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 07:13
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 03:16
- Altın Kafa Melekler Tekin35 02:26
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 01:07
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 01:07
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 01:04
- Ücretsiz Ramshorn Salyangoz Hidro Dinamik 00:58
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:43
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:43
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:43
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 00:40
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:24
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 00:20
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 00:20
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 00:17
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:08
KULLANICILAR
- 36 Online Kullanıcı, 20 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.