ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
tsuloglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Kasım 2014 09:05
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Tolga Süloğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Tolga Süloğlu
300 LT Sarı Prenses & Demosoni & Mpanga
55 LT Japon
50 LT yavruluk & 5 LT Deney Fanusu :)
50 Litre Sadece Yeşil Su Geliyoooo :)
300 LT Sarı Prenses & Demosoni & Mpanga
55 LT Japon
50 LT yavruluk & 5 LT Deney Fanusu :)
50 Litre Sadece Yeşil Su Geliyoooo :)
SON 10 MESAJI
Beyaz prensesle vatoz yaşar mı
Ciklet ile vatoz yetiştirmek için gerçekten büyük akvaryum olması gerekiyor.
Ciklet ile vatoz yetiştirmek için gerçekten büyük akvaryum olması gerekiyor.
Deneyimlerime dayanarak zorla ben bunları yetiştiririm dedim ancak, cikletler çoğunu parçaladı, hatta bir süre son 2 tane kalan vatozumu farklı bir akvaryuma aldım rahatladılar ve süper bir gelişme gösterdiler ancak sonra baya büyük oldukları için kuyruk dahil 11 - 12 cm dedim büyük akvaryuma atayım şimdi sadece kayaların içinde saklanıyor ilk fırsatta boş olan akvaryuma geri alacağım hayvanlara ızdırap çektirmenin manası yok diye düşünüyorum. (Cikletker 13 - 14 cm )
Mpangalarım, Sarı Prenseslerime vururmu ?
1 aylık 1 günlük zararı olur gibime geliyor. 2 aylık yavrularım 2 haftalık yavrularımı yediler.
1 aylık 1 günlük zararı olur gibime geliyor. 2 aylık yavrularım 2 haftalık yavrularımı yediler.
dönerek camlara çarparak ölen balıklarım..
Çok Enteransan Döne döne ölmeleri. kum ile suya bişeyler karışmış olabilirmi ? kumu iyi yıkadın mı abi?tsuloglu 2012-07-08 04:19:42
Çok Enteransan Döne döne ölmeleri. kum ile suya bişeyler karışmış olabilirmi ? kumu iyi yıkadın mı abi?
bir tane olay anlatayım abi, kuzenim çiklet türlerinden besliyor ancak ısıtıcı kullanmıyor bir gün bu akvaryum pislendi diye komple suyu değiştirmiş akıllım ve su buz gibiymiş tahminim 14 derece falan sabah bir kalkıyor bütün balıklar akvaryum dışında ve ölmüşler. eğer akvaryumdaki sıcaklık nitrat değerleri uygun değilse balıklar bir şekilde acı çeke çeke ölüyorlar.
silis kum miktarı
Bence bu kum olayı, senin yapacağın dizayn ile doğru orantılı. 100* 50* 60* ebatlarındaki tankımda ortalama 60 kg silis kum var yükseklikler yaratabilmek için . Tabi ben Tepe oluşturuyorum benim canavarlar bozuyor oda farklı bir konu :)
Bence bu kum olayı, senin yapacağın dizayn ile doğru orantılı. 100* 50* 60* ebatlarındaki tankımda ortalama 60 kg silis kum var yükseklikler yaratabilmek için . Tabi ben Tepe oluşturuyorum benim canavarlar bozuyor oda farklı bir konu :)
Akvaryum temizliği
Çamaşır suyunu önermiyorum. Akvaryumda yeşil noktalar oluştuysa en kesin çözüm jilet. benek benek olduysa ufak silmelerle çıkıyor zaten. nasıl bir leke var akvaryumda ?
Çamaşır suyunu önermiyorum. Akvaryumda yeşil noktalar oluştuysa en kesin çözüm jilet. benek benek olduysa ufak silmelerle çıkıyor zaten. nasıl bir leke var akvaryumda ?
70litre akvaryum
Balıklar yaşar yaşamasınada nasıl yaşar bence konu bu olmalı, çok iyi bir filtre hava motoru düzenli olarak bakım yemleme ile yaşarlar ama bu bir odada 4 kişi yaşaması gibi olur mutlu ne kadar olurlar onu bilemem.
Balıklar yaşar yaşamasınada nasıl yaşar bence konu bu olmalı, çok iyi bir filtre hava motoru düzenli olarak bakım yemleme ile yaşarlar ama bu bir odada 4 kişi yaşaması gibi olur mutlu ne kadar olurlar onu bilemem.
Yeşil SU Lamba seçimi ?
Abi değişiklik şöyle bişey, zaten suyun renginden belli oluyor, yarı güneş gören 2 katına çıktı. 2 haftaya kadar sanırım yeterli seviyeye ulaşırlar diye düşünüyorum. Ardından balıklara afiyetle yiyecekler, 10 tane falan attım benim yavru akvaryumuna balıklar önce bir baktı bu ne diye, hatta baya bi baktılar :). sonra yediler yiyen mutlu görüyor :).
Abi değişiklik şöyle bişey, zaten suyun renginden belli oluyor, yarı güneş gören 2 katına çıktı. 2 haftaya kadar sanırım yeterli seviyeye ulaşırlar diye düşünüyorum. Ardından balıklara afiyetle yiyecekler, 10 tane falan attım benim yavru akvaryumuna balıklar önce bir baktı bu ne diye, hatta baya bi baktılar :). sonra yediler yiyen mutlu görüyor :).
Su ile yıkamanın sebebi nedir abi? daha temiz olsunlar diye mi :)
Yeşil SU Lamba seçimi ?
Şu an için4 farklı yere koydum. Biri güneş görüyor, diğeri hiç görmüyor. Biri yarı görüyor diğeri ortalıklarda geziyor. Bakalım nasıl olacak bende merak ediyorum.vuslat 2012-07-06 10:14:15
Şu an için4 farklı yere koydum. Biri güneş görüyor, diğeri hiç görmüyor. Biri yarı görüyor diğeri ortalıklarda geziyor. Bakalım nasıl olacak bende merak ediyorum.
Yeşil SU Lamba seçimi ?
Oktay Abi,
Oktay Abi,
Bu Konu ile ilgili nette ne bulduysam okudum. Şimdi Bütün yazılar nitrat patlaması, abartı ve çok ışık diyorlar ama bunun bir ölçüsü olmalı. Yani kafamda yeşil suyu kaybetmemek amaçlı ışık miktarını artırırp sıvı gübre ilavesi yapılabilir günde 1.5 saat güneş gören bir yere koymayı düşünüyorum. günde 1.5 saat gördüğü için max. 28 çıkarabiliyor (Sabah güneş 06.00 - 07,30 gibi) ama sadece bununla bitmiyor. 12. 000 kelvin lamba 1 gece'de sarımtırak suyu açık yeşil yaptı. tabi bu tankta yavru balıklar var ve günde 3 kez yem atılıyor. Balıksız tanka'da yem atsam işe yarar mı ? deneyecem :)...
Bu yeşil su ağırlaşmış su ve güneş görmesinden oluşuyor anladığım. benim istediğim ise suni bir güneş sistemi kurmak. sebebi ise suprilina ile yetiştirilen tam rengini almıyormuş, muş diyorum çünkü yazılan şeyler daha denemedim. Pirelerim bugün geldi deneklerim yani :). deneye deneye bakalım ne kadar yol gideceğim. Yararlı bilgiler edinirsemde nettekilerinden hariç yazar koyarım.
Peki abi Lamba sistemi olarak 12,000 Kelvinin yanına 6500 kl. mi 10.000 kelvin mi yakışır :)
Yeşil SU Lamba seçimi ?
Oktay abi,
Oktay abi,
Zaten şu an sorun yeşil su üretmek değil :) 3 ay sonra yaz bitecek, Güneş gidecek :) şimdiden önlem almak. ışık sistemini otuturursam sonradan başım ağrımaz diye düşünüyorum. strafor kutuyuda denerim, zaten heryer yeşil su oldu evde :) 3 akvaryum falan. birde cam şişeler falan var gören delirdi diyo :)... Bildiğin deney yapıyorum yeşil suya :)... bütün yaptığım şeyleri olumlu olumsuz makale şeklinde yayınlarım herşey oturunca.
yeşil suyu kaybetmek istemiyorum Işık ve ne gerekiyorsa yapıp yemleme artık şirin pirelerle yapmak istiyorum.
12.000 kelvin 18 wt 1050 lm. ort 50 litre için yetermi ?
yanına 10.000 kelvin yada 6500 & daylight alınması yeşil su için güzel olur mu ?
yoksa sen hiç bir şey yapma kardeşim bu yeşil su hep yeşilmi kalır diyorsunuz ? :)
SON MESAJLAR
- Java Moss Bakımı/neon Tetra/ilk Akvaryum Kurulumu Yusufgs4266, 03:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumlarımda Bir Eksiklik Var Mı? 1Balikci, 03:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yapımı Sonrası Silikonda Hava Kabarcığı 1Balikci, 02:59
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Japon Balığıma Yanlışlıkla Fazla Yem Verdim Hoppala, 02:11
Yeni Üye Forumu - Yeni Dizayn Carnivoreyum, 01:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl Yem Seçimi Yardım Carnivoreyum, 01:22
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Bitkili Akvaryuma Eklediğim Balıklar Hareketsiz Japon & Beta, 01:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Akvaryumum DorukGuppy, 00:37
Akvaryum Tanıtımı - 20x20x20 Betta ? Japon & Beta, 00:34
Labirentliler - Lepistes Balığım Hamile Ölecek Mi EMİR G., 00:34
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Garip Hareket Sergiliyor EMİR G., 00:32
Yeni Üye Forumu - Vatoz Renk Açılması EMİR G., 00:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Acil Oranda Japon Balığı İçin Bilgiler DorukGuppy, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumu Tamamladım Hepinize Teşekkürler Tortuga4, 00:13
Akvaryum Tanıtımı - Uygun Akvaryum Sıcaklığı Japon & Beta, 23:52
Sazansıgiller - Ankara Karides Satan Akvaryumcu/petshop furkan0626, 23:47
Omurgasızlar - Yosun Yiyici Önerisi Tortuga4, 23:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çift Balık Ve Bitki Önerisi hestiya, 23:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Göz Fırlaması(popeye) Hastalığı ahmetfiratozkaya, 23:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Erkek Boş Küpte Yelleme Yapıyor Ramadan mubarak, 23:15
Yeni Üye Forumu - Lepisteskerimin Doğumu Ne Zaman İsmail_194606946, 23:10
Yeni Üye Forumu - Apisto Kakadu Cinsiyet Enes Karaçoban, 23:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Pipo Filtre Yetersiz Çalışıyor İsmail_194606946, 23:05
Yeni Üye Forumu - Betam Arka Plandan Dolayı Agresifleşiyor WnrAquascaping, 23:04
Yeni Üye Forumu - Frontosa Hakkında Cem_01, 22:12
Tanganyika Cichlidleri - 35-25-40 Minik Dünyam Kayseri Karideslerim eklendi Senaklmn, 22:11
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Filtresiz Father Fish Kurulumum darkaura, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Cichled - Malawi Sump Malzemeleri Ve Dizilimi Montesque, 21:36
Yeni Üye Forumu - Beyaz, İpliğimsi Balık Dışkısı ahmetfiratozkaya, 21:31
Makaleler ve Tercümeler - Sepet Uyumluluk Deniz ve Mısra, 21:20
Pet Garden Ürünleri - Bitkili Beta Akvaryumu Berkay45, 21:19
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığımın Vücudu Bi Anda Kanlandı KaanE, 20:58
Yeni Üye Forumu - Yem Seçimi Enescetin, 20:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Cikletlerime Birşey Oldu Karenimo, 20:54
Yeni Üye Forumu - Betta Kuyruk Erimesi Berkay45, 20:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Neocaridina Türü Kh Gh+ Kullanımı aqua39, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x31 Akvaryuma Filtre Önerisi Mfevcil, 19:54
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Balık Sayısı Hk. Tortuga4, 19:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Şelale Filtre Ses Sorunu Ömer Kaan, 19:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - Vatoz Kuyrukta Beyazlık acemibiri, 19:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Siz Ember Tetralı Bitki Tankı Hedefi Laterthanbefore, 19:22
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Yağız_Ege, 18:50
Akvaryum Tanıtımı - 6 Akvaryumda 17 Çeşit Canlı 🔥 Aguamentist, 17:36
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Hakkında Tavsiyeler furkan0626, 16:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulumum furkan0626, 16:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fluval 207/tetra Ex700 Plus Öneri DorukGuppy, 16:28
Filtreleme Seçenekleri - Vatoz Akvaryumumda Oluşan Kıl Kurdu Ve Bit Sorunu DorukGuppy, 16:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ? Ömer Kaan, 16:13
Taban ve Gübreleme - Co2'siz Kızaran Veya Renkli Bitkiler? Bitki Öneri Ömer Kaan, 16:12
Bitki Akvaryumları Genel - Sump Dizilim Enescetin, 16:05
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 02:06
- ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''chilumba'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Yavruları - Takasa Açık thercan 01:07
- Cüce Kerevit Arıyorum atesparcasii 00:52
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 00:47
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 00:30
- Blue Smokey Damızlık Melek Çifti Ardaaa.. 00:30
- Malzeme propecia 00:28
- Set Akvaryum propecia 00:28
- 201 333 Resim Eklendi muyat 00:10
- F1 Genç Calvus Ve Nadir Tanganyikalar DiscusTurk 23:59
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 23:54
- Ates Neon Karides omersayar 23:54
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 23:42
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 23:42
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 23:30
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 23:30
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:13
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 23:13
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:13
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:13
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 22:11
- Ista Regülatör Furcifer 22:11
- 2.67 Tüp Furcifer 22:11
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 22:11
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 22:11
- Afrika Cichlidleri devito 21:24
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 21:24
- Golden Head Angel Tekin35 21:03
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 20:53
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 20:53
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 20:26
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 20:26
- Taiwan - Pinto - Deep- Scr - Prl-pwl nomercy 20:21
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 20:17
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:17
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 20:09
- Hobiyi Bırakıyorum. piranhabull 19:29
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 19:28
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 19:28
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 19:28
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 18:33
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 18:33
- Germany Ramirezi tarikyksl 18:33
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 18:27
- Üç Noktalı Gurami && Rasbora & Albino Cüce Vatoz kerem1135 18:27
- Orando Japon Ve Nilüfer Nuphar Japonica Doğasa 17:47
- Yarasa Tül Melek Ve Damızlık Eş Gold Ramirazi Doğasa 17:47
- Eheım Classic 250-05 Bora Bey 17:05
- Aquael Isıtıcı 100 Watt Bora Bey 17:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:56
KULLANICILAR
- 77 Online Kullanıcı, 42 Üye
Online Kullanıcılar
MufasaBosss,
duman18,
Azizdurdenn,
dblost06,
Ehtiyar,
MiSoSiKiaN,
Kunta kinte,
Hidro Dinamik,
MehmetSerkan,
atam2000,
musteynn,
BilalM.,
Mirena,
erencansev,
ackapiyiaraskarg,
BKayhan,
SilverSharK35,
ampirikuk,
BaldGuy,
sıtkı,
Hobilenyum,
ahmetfiratozkaya,
wolf06,
WnrAquascaping,
Hobicimm,
Japon & Beta,
1Balikci,
-RBG-,
Aporetti,
G_can,
Hoppala,
mert2573,
kartalpençesi,
xixt,
BRHNSNMZ,
amatör.akvarist,
Mems89,
MCY4,
COBRA,
Guram,
Cmdngzl,
Zeyneppp35,
Tataaa,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.