Mayalı sistemle CO2 üretmek
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaslar selam 2 sorum var.
1- Buralarda saf maya bulamadim. Fakat maya+tuz+un (krep yapmak icin bir karisim) kullansam olur mu? Sonucta icinde maya var. Ama soru su tuz ve un normal sistemde olusan donguyu etkiler mi? Ben tuzdan supheleniyorum.
2- Suyu, sekeri anladim fakat mayanin miktarinin onemi nedir? Maya bakteri kulturu degil midir? Bir de koysan bes de koysan sonucta ureyeceklerdir, degil mi?
Umut bey ; bu konuda çok tecrübeli deyilim fakat bende bu sistemi cumartesi günü kurup kullanmaya başladım.Cumartesi gününden beri hiçbir problem yok benim yaptığım karışım ; 2lt akvaryumdan aldığım su 1.5su bardağı şeker 3 çay kaşığı kuru maya.Ben şeker i ayrı bir şişede eritiyorum karışıma sonra ekliyorum mayayıda aynı şekilde.Belkide sizin sistemin biryerinde bir kaçak vardır buda olası birşey . Birde saniyede 3-4 kabarcık bana biraz fazla gibi geldi , sisteminizde ayar vanası varsa çıkışı biraz daha azaltarak ömrünü uzatabilirsiniz diye düşünüyorum.Co2 yi çözmek için akvaryumda ne kullanıyorsunuz ?
Hemde çok memnunum 2 gün boyunca enjektöre bakıyorum, sanki musluk açık gibi, şarıl şarıl gaz gidiyor, en az saniye 3-5 arası co2 çıkıyor. Ama 2 günden sonra hiç enjektöre co2 gelmiyor. Peki birde kuru pakmaya deneyeyim, hep beni buluyor bu sistem ne zaman 4/4 lük sorunsuz işleyecek anlamadım.