Kara Listede olan Akvaryum Bitkileri
Ülkemizde akvaryum bitkisi olmayan ama hala akvaryumcularda satılan ve kısa bir süre sonra ölen bitkiler mevcuttur. Bunların bazılarıda zehirlidir. Su bitkisi olmayan ve 12 aya kadar akvaryumda yaşayan bitkiler öldüğünde, çürüyen yaprakların balıkları zehirlediği bildirilmiştir.
Avrupa müşteri hakları koruma kanunu yazısı. (Almanya, Danimarka, ingiltere, isveç) akvaristler birliğinin gönderdiği mail 08/04/2009
Aglaonema (v.b. sp. "Silver Queen" ) Oda bitkisi/Akvaryumdaki ömrü 2-4 ay
Acorus (v.b. "gramineus" yada "gramineus var. variegatus" yada "gramineus var. pusillus") akvaryumdaki ömrü 12 ay
Caladium (v.b. "bicolor" akvaryumdaki ömrü 1-2 ay
Chlorophytum (v.b. "comosum") Oda bitkisi
Cordyline (v.b. "terminalis") Oda bitkisi
Dieffenbachia (v.b. "compacta") Oda bitkisi/zehirli!
Dracaena (v.b. "deremensis" yada "sanderiana" yada "variegatus") Oda bitkisi
Fittonia (v.b. "verschaffeltii") Oda bitkisi/akvaryumdaki ömrü 2-4 hafta
Spatiphyllum (v.b. "floribundum" yada "wallisii" Oda bitkisi/zehirlidir! akvaryumdaki ömrü bir kaç yıl.
Syngonium (v.b. "podophyllum") akvaryumdaki ömrü 2 ay veya daha fazla
Kara listeye ekleyeceğim çok bitki vardır, konu devam etmektedir
Alıntıdır.
Teşekkür Edenler: [T]107995,SuperSport[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çok güzel bir konu, özellikle hobiye yeni başlamış arkadaşlar için faydalı. Akvaryumcular insafsızca satmaktan usanmıyorlar, bilgi de vermiyorlar, acaip fiyakalı isimler uyduruyorlar bir de yüksek fiyat dümen tamam ( belki kendileri de bilmiyor ne sattığını o da başka bir facia meselesi). Mesela ben acorus almıştım ismi 'sert saz'dı, birkaç kere de fittonia alacaktım az kala oldukça farklı ve güzel olduğu için ama karasal olduğunu öğrenmiştim neyse ki, bügünlerde de Spatiphyllum bitkisini 'Brezilya mızrağı' diye satmaya çalışanlar var, bana da 'Şili criptocoryne' diye gazlamışlardı . İlgiyle takip ediyor, devamını bekliyorum. Teşekkürler.
Ophiopogon japonica , Karasal bitkidir. Fotoğrafta kendi tankımdan, daha sonra evin önüne diktim çok güzel büyüdüler :D
aynı katogoride başka bir ophiopogon,
Ophiopogon pusillus
+1: [T]9253,pilatin[/T]
+1: [T]188146,Xzyfos[/T]