Japon Balığı Yeni Başlayan Sorunları

Smet200146Çevrim Dışı

İl: Tokat
Smet200146Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 00:06
Merhaba hobi amaçlı akvaryum balıkçılığı yapmaya karar verdim.küçük düz bi japon balığı cinsim var 2 adet. Ortalama 7 buçuk litrelik bir akvaryumda kalıyorlar . Klor düzenleyicisini ve minarellerini damla şeklinde verdim. İlk yerleştirdiğim anda kırmızı olan beyaz olanı aralıksız bir buçuk saat kovaladı o ara ilgilenemedim sağımını da tam bilmediğim için karışmadım canlarını yakarım ya da yanlış birşey yaparım diye. 2. sorum sa şu bu akvaryumda bir adet hava taşım ve yeterli havayı sağlayaacak hava pompam var ama filtre yada ısıtıcı yok. azot döngüsü hakkında da pek bilgim yok yeterl mi bide şuan ev oda sıcaklığında ve internette oda sıcaklığına göe daha serin derecelerde daha rahat ederler diye bişey okkumuştum bu yüzden de doğalgaz kullanılmayan bi odaya aldım sorun olurmu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koraykblÇevrimiçi

İl: Afyon
koraykblÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 00:23
Hocam bir japon başına en az 30lt gerekli 2 adeti için 60lt bir akvaryum lazım. Bundan daha önemli olan ise akvaryumda kesinlikle filtre bulunmalı şelale,pipo,dış filte hiç fark etmez ama kesinlikle bir filtre olmalı. Sıcaklık konusu için ise oda sıcaklığında ani dalgalanmalar olmuyorsa sıkıntı olmaz ama balıkları en iyi sen oda sıcaklığı olan bir yere koy. O odada sıcaklık çok dalgalanır ve japon için çok soğuk olur. Japon her ne kadar soğuk su sevsede ani dalgalanmaya toleransı yoktur. En iyisi akvaryumunuzu odanızda yanan kalarüferlerden birinin yakınına koyun. Sıcaklık 18-22 derece arası olabilir.

Teşekkür Edenler: [T]258210,Smet200146[/T]

Smet200146Çevrim Dışı

İl: Tokat
Smet200146Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 06:42
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim zaten en yakın zamanda bir filtre almayı düşünüyorum. Ve sanırım bendeki japon türü normal bakılanlara kıyasla biraz küçük comet diye gçiyo ama kuyrukları tül gibi değil düz olanlardan. Bir tanesi en küçük parmak olan çıt parmağım kadar aldığım petshopçu 5 taneye kadar koyabilirsin demişti yeni başladığım için tam bilmediğimden dolayı bende başlangıç için 2 tane aldım akvaryumu büyütene kadar böyle idare edilebilir mi görseldeki balığın birtık daha küçüğü
ve renkli olanlarından 2 tane var [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258210/190420250641361.jpg[/IMG]

[QUOTE=koraykbl]Hocam bir japon başına en az 30lt gerekli 2 adeti için 60lt bir akvaryum lazım. Bundan daha önemli olan ise akvaryumda kesinlikle filtre bulunmalı şelale,pipo,dış filte hiç fark etmez ama kesinlikle bir filtre olmalı. Sıcaklık konusu için ise oda sıcaklığında ani dalgalanmalar olmuyorsa sıkıntı olmaz ama balıkları en iyi sen oda sıcaklığı olan bir yere koy. O odada sıcaklık çok dalgalanır ve japon için çok soğuk olur. Japon her ne kadar soğuk su sevsede ani dalgalanmaya toleransı yoktur. En iyisi akvaryumunuzu odanızda yanan kalarüferlerden birinin yakınına koyun. Sıcaklık 18-22 derece arası olabilir.[/QUOTE]
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim zaten en yakın zamanda bir filtre almayı düşünüyorum. Ve sanırım bendeki japon türü normal bakılanlara kıyasla biraz küçük comet diye gçiyo ama kuyrukları tül gibi değil düz olanlardan. Bir tanesi en küçük parmak olan çıt parmağım kadar aldığım petshopçu 5 taneye kadar koyabilirsin demişti yeni başladığım için tam bilmediğimden dolayı bende başlangıç için 2 tane aldım akvaryumu büyütene kadar böyle idare edilebilir mi görseldeki balığın birtık daha küçüğü
ve renkli olanlarından 2 tane var[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258210/190420250701511.jpg[/IMG]