ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Smet200146
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
34 dakika önce
Toplam Mesaj:
23 [0.27 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet kal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Tokat
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet kal

SON 10 MESAJI

Su Piresi Boylandırma
[QUOTE=Cyber_Scout]Maya yada spirulina toz kullanın pire için.
yeşilsu tam güneş ve yosun sporları içeren başlangıç olmadan zor. satanların yeşil gıda boyası sattıklarını düğünüyorum bazen.[/QUOTE] oyüzden bir dere ya da çay kenarına gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Ama insanlar eriniyor. ben se tam aksine. zaten hobiyi hobi yapan hobiniz içiin uğraşmak ve bu uğraşı sevmektir
Yeni Betta Akvaryumu Ve Azot Döngüsü
[QUOTE=NotEvenBeginner]Kendim biraz araştırma yapıp bundan sipariş ettim. Daha yararlı olur diye düşünüyorum ne dersiniz?
Sera Bio Nitrivec Bakteri Kültürü 50 Ml
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263238/130720250112461.jpg[/IMG][/QUOTE] tabiki kullanabilirsiniz ilerisi için de yararlı olacaktır.farklı bir akvaryum kurulumu içi de kültürünüz olmadığında kullanabilirsiniz. ama zaten beta akvaryumu yaptıktan sonra ordan da devam ettirebilrsiniz kültürünüzü
Yeni Betta Akvaryumu Ve Azot Döngüsü
[QUOTE=NotEvenBeginner]Çok Teşekkür ederim hemen yapıyorum. Süngeri çıkış borusundan aldıktan sonra çıkışı cama döndürürsem debi bir sıkıntı oluşturmaz değil mi? su üstü bitkisi de düşünüyorum evet. Bu düzende gidersem kaç gün sonra balık ekleyebilirim ? Son olarakta balık eklemeden döngü süreci içerisinde su değişimi ne sıklıkla yapmalıyım [/QUOTE] haftada bir yüzde on bence gayet makul tabi bu canlı yüküne de bağlı ama beta bakacaksanız zaten fazla koymayacağınızda hemfikiriz ayrıca zaten çok dayanıklı balıklardır. sık sık ve yüksek hacimlerde su değiştirmenize gerek yok. fazla yemlemeden dolayı su aşırı bulanıklaşırsa ve belli süre geçmesse yarı yarıya su değişimi yapabilirsiniz. Ayrıca azot döngüsünü hızlandırmak istiyorsanız nacizhane tavsiyem bir ırmak ya da dere kenarından su almanız yada direkt yosun almanız ufak bir miktar bile yeterli olacak ve sizi günlerce öne geçirecektir.
Su Piresi Boylandırma
[QUOTE=TuRKeR]

Hakkaten çay ne ki. İstanbulda yaşıyoz hocam çay deyince aklımıza yeşil çay kaçak çay falan geliyo aklımıza. Doğa şekilleri yok bizim burda.[/QUOTE] bir nehir düşün daha küçük daha dar daha sığ genel olarak dizinizi geçmez ama en çarpıcı özelliği kuruyan nehirlerin bile yağmurun yağdığı ilk gün bile en ufak su birikintisinde yosun oluşur.en hızlı çözüm budur. hiç beklemek istemiyorsanız içine direkt yosun atın. tokatta da herhangi bir nehirden bakteri kültürü ya da yosun alabilirsiniz. ama burda da balık hobiciliği pek yok. bazı üreticiler ırmakların içinde japon üretiyor tank kullanmak yerine

[QUOTE=Cyber_Scout]

çay ? Irmak dere mi? Yoksa içtiğimiz çay mı?[/QUOTE] derenin dahada küçüğü olarak düşünebilirsiniz. Dereler tepe aralarında olur ama çaylar genelde düz alanda oluşur. derelerin akış hızı yüksektir fakat çay ise sakin ve berraktır bu da yosun oluşumu ve tutunması için çok iyi aslında.
Akvaryum Temizliği Ve Berraklığı
[QUOTE=bendeniztayfun]Japonlar gittiyse kalanlar için filtrasyon yeterli olucaktır. Akıntıyı azaltmanız gerek. mevcut akıntı çok fazla. hortumu biraz kısıp filtre çıkışını ön cama verebilirsiniz. pipo filtre ile 40 litrede iş yapar. (tabi su değişimlerini aksatmamak kaydıyla). canlı doğuran nufusuda kontrol altında tutulmalı. fazla canlı yükü herzaman riskdir.

Su bulanıklığında evet lav kırığı suyu bulandırabiliyor ama kahve rengi bir bulanıklık olurdu sizdeki yeni tank olmasından kaynaklı bir sıkıtı gibi. Yarı su değişimi yapıp filtreye elyaf ekleyebilirsiniz. Su oturdukça zamanla netleşecektir. [/QUOTE]
çok teşekkürler iç filteyi eski akvaryumumda kullanmak istiyorum. karides tankı yada ona benzer bişey yapmak istiyorum sanırım 7-9 litre arasınd birşey ya d yavru tankı oolarak ama emin değilim canlı yem içinde kullanabilirim belki tavsiyeniz nedir. balıkları yeni aldığım için daha doğrusu bu türlere yeni geçtiğim iççin hamilelik dönemleri hakkında bir bilgim yok oyuzden eski tankta önceliği yavru tankına mı yoksa karides yada yem tankına mı döndermeliyim bilmiyorum
Su Piresi Boylandırma
[QUOTE=hasatyaren1604]Su piresi üretmeye çalışıyorum. Fakat su pireleri inanılmaz küçük sayıca da azlar. Ne yapmalı? 20 litre bi saklama kabında duruyorlar. Ve yeşil su kültürünü oturtamıyorum. Tecrübesi olan var mı [/QUOTE] ya da okadar beklemek istemiyorsanız kısaca herhangi bir çaydan direkt olarak suyunu alabilirsiniz bu yosun kültürünüzü inanılmaz derecede artıracaktır
[QUOTE=bendeniztayfun]Merhaba öncelikle yetersiz filtrasyon, fazla akıntı , yetersiz hacim fazla canlı yükü olan bir tankınız var. Bu şartlarda berrak bir akvaryum biraz zor olucak gibi. Daha öncelikli konulara dikkat ederseniz zamanla suyunuz da netleşektir. İyi hobiler[/QUOTE]
cevabınız için teşekkürler ama şöyle bir durum var tankı ilk kurduğumda da bu durumdaydı bir yerde hata yaptığımı düşünüyorum ama nerede bulamıyorum. belki lav kırıklarını tam temizleyememişimdir bilemiyorrum ama filtrasyonda ne önerirsiniz 2 adet filtrem var biri pipo diğeri ise iç filtre. filtrasyon konusunda daha ne yapabilirim bilmiyorum fakat eğer suyu berraklaştırabilirsem midye kırığı kumu eklemeyi düşünüyorum.

[QUOTE=bendeniztayfun]Merhaba öncelikle yetersiz filtrasyon, fazla akıntı , yetersiz hacim fazla canlı yükü olan bir tankınız .var. Bu şartlarda berrak bir akvaryum biraz zor olucak gibi. Daha öncelikli konulara dikkat ederseniz zamanla suyunuz da netleşektir. İyi hobiler[/QUOTE]
ayrıca görselde görünen 4 japon gitti yerine sadece 2 elma salyangozu geldi filtrasyonda da dedğim gibi bugün pipo filtre geldi ve onuda kurdum. onun dışında konuyu örneklendirebilirseniz çok sevinirim. Şuan kendimi büyük bir markette kaybolmuş küççük bir çocukgibi hissediyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258210/120720251951221.jpg[/IMG]
arkadaşlar genel olarak forumdaki akvaryum fotoğraflarına baktığımda hepsi besberrak. Önceki akvaryumumda sorun yoktu fakat akvaryumu büyüttüm ve su berraklığını eskisi gibi sağlayamıyorum.Akvaryum litresi 40l yardımcı olabilecek var mı. Akvaryum canlıları: 6 lepistes 5 moly 2 cüce vatoz(4-5 cm) 2 elma salyangozu, bir adet iç filtre bir adet pipo filtre(iç filtre saatte 100l çeviriyor, ama şuan pipo filtreyi kullanıyorum). Zeminde şuan lavkırığı var ve üstüne midye kırığı eklemeyi düşünüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258210/120720250021141.jpg[/IMG]
Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel
[QUOTE=Ehtiyar]Tekrar merhaba Samet bey, japonlar oraya hiç olmaz, fiyatının düşük olması değersiz olduğu anlamına gelmez. Japonlar için şuradan bakabilirsiniz:
https://www.akvaryum.com/carassius_auratus_japon_baligi_tatlisur_7_70.asp
Zemine sadece lav kılığına olmaz hele japonlar için hiç olmaz. Kenarları tırtıklıdır japonlar kumla oynamayı sever ağızları bütün yara olur zamanla. Mümkünse dere kumu ile değiştirin veya üstüne serin. Başlangıçta şuralarda göz atmanızda sonsuz fayda var:
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp
Maalesef iç filtre de olmaz, hem yetersiz filtrasyon olacak hem canlılar yorulacaklardır. Vatozler da olmaz düz (leopar) vatoz ise 40 santime kadar büyüme kapasiteleri olduğundan bir tanesi bile sığmaz oraya. Tür uyumsuzluklarına girmiyorum bile farkında iseniz.
Bütün bu olmazlardan sonra olabilirlere gelmek lazım; önce tankınızın hacmini doğru olarak belirleyin, en, boy yükseklik çarpıp bütün bulduktan sonra alttan kum üstten boşluk payını düşüp net hacme ulaşırsınız. Canlılardan önce kurulumu yapıp bakteri döngüsünü hayata geçirinki sürprizlerle karşılaşmayın daha ilk ayda. Hacminize göre balık seçmeye çalışın ve düşündüğünüz balıkların gereksinimlerini önceden öğrenip ona göre harekete geçin lütfen. İhtiyacınız olan kaynaklar forumda fazlasıyla mevcut. Bitki konusuna gelirsek, basit bitkiler için dahi başta aydınlatma sonra zemin özellikleri önem taşıyor. Lav kırığında bitki bakmak epey zor iş[;)]. 40 litre gibi ise hacminiz şelale filtre uygun olacaktır. Piyasada çokça model mevcut hacminize uygun olan birini seçmeli ve kullanmalısınız.
Ya moly, ya lepistes diyorum ben; canlı doğuranlar familyası uygun koşulları bulduğunda bir kaç ayda bir nüfusunu onla çarpar, hele lepistesler.
Uygun kurulumu yaptığınızda yazarsınız moss, sessiliflora, zemini değiştirirseniz lobelia, rotala green, subulata gibi bir paket yapar kargo sizden adresinize yollayabilirim. Eminim başka arkadaşlar da yardımcı olur. Yalnız bol araştırıp doğru adımlarla devam etmek gerek, zaten yol yürüdükçe sizde farkedeceksiniz. Şimdilik iyi geceler efendim.[/QUOTE] japonlari tek filtrem olduğu içi geçici olarak koydum onun dışında vatozlar cüce vatoz diğer ikiside canlı doğuran moli ve lepistes bu 3ünün tür uyumunda sorun olacağını düşünmüyorum filtrem saatte 100 l çeviriyor onun dışında filtrenin hayvanları yorduğunu düşünmüyorum ama tabikide şelale filtre daha uygun olabilir. zaaten japonları kaybetmeyi düşünüyoru. onun dışında konumum gereği akvaryumculuk hobisi fazlaa gelişmeyen bir şehirde yaşıyorum bu yüzden çoğu şeye erişimim zor özellikle balık ve bitki çeşitlerine. ama bugün şaşırtıcı bir şekilde deniz salyangozu gördüm eğer uygunsa onuda eklemek isterim.ayrıca metinde belirttiğiniz gibi ya moly ya lepistes dediğiniz iki tür de var bende bunların üstüne kayhbetmem gereken japonlar ve 2 adet cüce vatozum var. dere kumu ihtiyacım olduğunu biliyorum. onun dışında neye ihtiyacım olur bilemiyorum belki canlı yyem yapmak için bir sistem. onun içinde 8 litrelik bir akvaryumum var. çoğu kişi karides akvaryumu yapabilisin dedi.

[QUOTE=Ehtiyar]Tekrar merhaba Samet bey, japonlar oraya hiç olmaz, fiyatının düşük olması değersiz olduğu anlamına gelmez. Japonlar için şuradan bakabilirsiniz:
Zemine sadece lav kılığına olmaz hele japonlar için hiç olmaz. Kenarları tırtıklıdır japonlar kumla oynamayı sever ağızları bütün yara olur zamanla. Mümkünse dere kumu ile değiştirin veya üstüne serin. Başlangıçta şuralarda göz atmanızda sonsuz fayda var:
Maalesef iç filtre de olmaz, hem yetersiz filtrasyon olacak hem canlılar yorulacaklardır. Vatozler da olmaz düz (leopar) vatoz ise 40 santime kadar büyüme kapasiteleri olduğundan bir tanesi bile sığmaz oraya. Tür uyumsuzluklarına girmiyorum bile farkında iseniz.
Bütün bu olmazlardan sonra olabilirlere gelmek lazım; önce tankınızın hacmini doğru olarak belirleyin, en, boy yükseklik çarpıp bütün bulduktan sonra alttan kum üstten boşluk payını düşüp net hacme ulaşırsınız. Canlılardan önce kurulumu yapıp bakteri döngüsünü hayata geçirinki sürprizlerle karşılaşmayın daha ilk ayda. Hacminize göre balık seçmeye çalışın ve düşündüğünüz balıkların gereksinimlerini önceden öğrenip ona göre harekete geçin lütfen. İhtiyacınız olan kaynaklar forumda fazlasıyla mevcut. Bitki konusuna gelirsek, basit bitkiler için dahi başta aydınlatma sonra zemin özellikleri önem taşıyor. Lav kırığında bitki bakmak epey zor iş[;)]. 40 litre gibi ise hacminiz şelale filtre uygun olacaktır. Piyasada çokça model mevcut hacminize uygun olan birini seçmeli ve kullanmalısınız.
Ya moly, ya lepistes diyorum ben; canlı doğuranlar familyası uygun koşulları bulduğunda bir kaç ayda bir nüfusunu onla çarpar, hele lepistesler.
Uygun kurulumu yaptığınızda yazarsınız moss, sessiliflora, zemini değiştirirseniz lobelia, rotala green, subulata gibi bir paket yapar kargo sizden adresinize yollayabilirim. Eminim başka arkadaşlar da yardımcı olur. Yalnız bol araştırıp doğru adımlarla devam etmek gerek, zaten yol yürüdükçe sizde farkedeceksiniz. Şimdilik iyi geceler efendim.[/QUOTE] tekrardan merhabalar dediğiniz gibi ayriyeten kum aldım midye kırığı bulabildim sadece japon balıklarını tanktan çıkardım. ve pipo filtre aldım. Şuan ki durumda akvaryumumda 6 lepistes 5 moly 2 cüce vatoz( 4-5 cm) 2 elma salyangozu var.kumum hazır ama şöyle bir sorunum var. suyum fazlasıyla beyazlaştı berrak bir su elde etmek için ne yapmalıyım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258210/120720251951221.jpg[/IMG]

Uygun kurulumu yaptığınızda yazarsınız moss, sessiliflora, zemini değiştirirseniz lobelia, rotala green, subulata gibi bir paket yapar kargo sizden adresinize yollayabilirim. Eminim başka arkadaşlar da yardımcı olur. Yalnız bol araştırıp doğru adımlarla devam etmek gerek, zaten yol yürüdükçe sizde farkedeceksiniz. Şimdilik iyi geceler efendim.[/QUOTE] Sayenizde akvaryum daha da rahatladı teşekkür ederim lav kırığının üstüne midye kırığı sepeceğim ona uygun bitkiniz varsa memnuniyetle kabul ederim
Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel
[QUOTE=cihann7]
O konuyu açalı baya olmuştu o akvaryum şuan nerde bilmiyorum [:D] temel ihtiyaçlardan ziyade mutlu bir ortam hazırlamak göreviniz. O japonlar orada fazla gerisi halledilir ama o japonlarla diğer balıkların bir arada olması tamamen eziyet yukarıda sorun olabilecek çoğu şeyden bahsettim. Boşta olan akvaryumunuzda karides besleyebilirsiniz çok güzel canlılar.[/QUOTE] gerektiğinde yardım alabilmem için sizi arkadaş olarak ekleyebilir miyim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.