iki cam arasındaki silikon nasıl çıkarılır
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2014 21:42
merhaba arkadaşlar. fotograftada görüldüğü üzere eve tasıyan arkadaşlar on ve arka camın basınçtan esnemesine engel olacak (köprü)deniyor sanırım onu kırdılar. bende 8mm kalınlığında cam kestirdim ancak kırılan eskı camı aradakı silikon yüzünden çıkaramıyorum tavsiyeleriniz var mı...(maket bıçağı araya giriyor ama bir türlü silikon kesilmiyor.)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 13:20
Merhaba, benim de 3D arka fon yerleştirmek için çıkartmam gerekti ve çok uğraştım. Keşfettiğim püf nokta ise maket bıçağını araya bir şekilde yerleştir ve saç kurutma makinesi ile o bölgeyi iyice ısıt, ardından maket bıçağını biraz daha ileriye ittir.
Bu şekilde bir kaç deneme ile camı yerinden sökebilirsin.
Bu şekilde bir kaç deneme ile camı yerinden sökebilirsin.
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 21:30
Heatgun ya da heater denen bir cihaz var bu cihazla ısıtarak kolayca çıkartabilirsiniz şayet bu cihazı bulamazsanız bir bıçağı ocakta iyice ısıtıp araya sokarak çıkartabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 22:00
İki ucuna tutabileceğiniz şekilde birşey bağlayıp bakır telle de silikonu kesmeyi deneyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2014 00:40
Gitar veya saz teli kullanabilirsiniz yalnız dikkat edit elinizi çok fena keser. Isı tabancası biraz riskli kullanmak tecrübe gerektirir.