Huzurevine Akvaryum Kurulumu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Değerli dostlarım,
Bugün, hepbirlikte elele vererek, güzel bir projeyi daha gerçektirmekten dolayı çok mutlu olduğumu söylemek isterim. İlk başta bu projeyi hayata geçirmek isterken, bu denli duygusal bir ortam olacağını düşünmemiştim. Benim amacım huzurevi sakinlerine görsellik adına, güzel bir akvaryum kurmak idi. Ordaki yaşlı insanların bu denli ilgili olabileceğini düşünemiştim. Fakat bugün gördüğüm kadarıyla, orda yaşayan insanlar çok ilgili ve kendilerince bilgililerdi. Hatta daha önceki yıllarda aktif olarak bu hobiyle ilgilenen kişiler bile vardı. Orada bulunan yaşlı kimselerle sohbet etmek hem bizleri hem de onları memnun etti kanaatindeyim. Yüzlerindeki gülümseme ve sözlerindeki sıcaklık bana bu duyguları hissettirdi. Hepsinin eminim kendine göre hikayeleri vardı. Orda yaşamayı tercih etmeleri belki kendi seçimleri, belki de zorunlu olarak bu hayatı seçmek zorunda kalmalarıydı. Ama her ne sebepten olursa olsun, bizlere karşı çok güler yüzlü ve sevgi dolulardı. Elimizden geldiği kadarıyla onlarla sohbet etmeye çalıştık. Gerek kafeterya bölümündeki sohbette, gerekse akvaryumun kurulduğu alanda bizlerin yanında olup, bu ziyaretimizden çok memnun olduklarını ve bu ziyaretlerin devamını beklediklerini dile getirdiler. Kendi adıma diyebilirm ki; vakit buldukça ziyaretlerimizi ailecek gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretlerin huzurevinde yaşayanlara olduğu kadar, bizlere de faydalı olacaktır.
Bu projeye başladığımız günden bu güne kadar yanımda olan ve beni destekleyen tüm dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Kaldı kendi başıma başarabileceğim bir proje değildi. İlk olarak, bize akvaryumu hediye eden, Mustafa Dilek arkadaşımıza, Akvaryumun bakımını üstlenen ve dekorasyon malzemelerini hediye eden Bornova Akvaryum Birol abimize, Isıtıcıyı hediye eden Tropical Pet Shop Mehmet Külahlı abimize, Kocaleli'den arka fonu kargo ile gönderen Evren Ersoy arkadaşımıza, yemleri hediye eden Salih Alpbaz abimize, kum ve balık hediye eden Calvus Akvaryum Erkan Yavuz arkadaşımıza, dekoratif malzeme hediye eden Mehmet Başaran abimize, cam sileceği hediye eden, Onur Yıldız kardeşimize, balık hediye eden, Birand Kuvan kardeşimize, hava motoru hediye eden, Erman Pehlivan arkadaşımıza, dış motor ve ışıklandırma tertibatı ve dekoratif taşların teminatı için İZAK ailesine, projenin başından bugüne kadar ilgi ve alakası için Gürcan Boy arkadaşımıza ve kum ve taş taşımasında aracıyla destek veren Yusuf Aksu arkadaşımıza, Akvaryumun huzurevinden alınıp, bakımının yapılacağı akvaryumcuya götürülmesi getirilmesinde ve tüm lojistik destek veren Müjdat Urhan arkadaşımıza, gönülden teşekkürler.
Akvaryum ön kurulumu için perşembe akşamı ( 01.12.2011) bizlerle birlikte akvaryumun taşınması ile başlayıp, tüm aşamalarda yanımızda olan, Ahmet Kebap (Eşi ve Oğlu), Alper Özelbir, Anıl Özer, Mehmet Ali Elveren, Mehmet İlker Gel, Metin Kahraman, Müjdat URHAN, Oktay Çakır, Özge Susur arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim.
Bugün kurulum ile ilgili eksikleri tamamlamızda ve huzurevi sakinlerini ziyaretimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma ve bahçesiden toplayıp getirdiği mandalinleri huzurevine getiren Mehmet Ali Elveren arkadaşımıza teşekkür ederim.
1- Ahmet Kebab, Eşi ve oğlu,
2- Mehmet Başaran ve Eşi
3- Yıldırım Tataylak
4- Birand Kuvan ve Kız arkadaşı
5- Hakan Şahan ve Kız arkadaşı
6- Metin Kahraman ve Kız arkadaşı
7- Ümit Bozoğlu, Eşi ve oğlu
8- Mustafa Müjdat Urhan
9- Anıl Özer
10-Oktay Çakır ve Eşi
11- Erhan Şiranlı
12- Özge Susur
13- Mehmet Ali Elveren
14- Şükrü Laleer
Huzurevi görevlilerinden vardiye amiri Mahmut Bey ve personeline ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.
Ayrıca bugün aramızda olmayı arzu edipte gelemeyen arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. Umarım bir sonraki ziyaretimizde gelme şansları olur. Çünkü bu tür ziyaretlerimizi daha sık yapmamız gerektiği kanaatindeyim. Bugün bunu çok daha iyi anladım.
Resimler anlatmak isteyipte, anlatamadıklarımı daha iyi anlatacaktır.
Hepinize sevgi saygılarımla,
Tek kelime ile muhteşem bir olay gerçekleştirmişsiniz..Hani tabiri caizse HELALİNİZ VAR...
Bu projeyi en başından bu zamana kadar getiren başta İzak ailesine daha sonra tüm emeği geçen geçmeyen herkese çok teşekkür ediyorum ve böyle projelerin devam etmesini temenni ediyorum.