Henüz yeniyim..Sizce nasıl yapmalıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun görünüşü çok güzel fakat buharlaşmayı düşünüp kapağını şişmeyecek bir maddeden yapmadıysanız başınız ağırabilir ilerde.
Ben de chiclid öneririm , sağlıklı balıklar.
[QUOTE=rheme]japon balıkları uygun olur.6-7 tane dev boyutta oranda sizin ve misafirlerinizin ilgisini daimi olarak üstüne çekecektir.saygılar [/QUOTE]
+100 Tolga beye katılıyorum dev japonlar ve güzel bir dekor gerçekten ilgi çekici olacaktır.
Ben şiddetle o akvaryumda diskus beslemenizi tavsiye ediceğim,yüksekliği çok güzel,tam diskusluk,ayrıca o akvaryuma bol bitkilendirme ve güzel bi ışıklandırma sistemi yaparsanız yarışma bile katılırsınız.
Akvaryumun Salonda olduğunu göz önüne alarak;
Ben olsam yoğun bitkili bir lepistes akvaryumu yapardım. Canlı doğuran diye genellemiyorum, sadece lepistes olsun isterdim. Salonun içinde yemyeşil, capcanlı bir görüntü kaynağı olurdu.
Yada yine yoğun bitkili bir akvaryum haline getirip amazon'un küçük balıklarından koyardım.
Aldığım balık boş boş sağa sola yüzsün dursun...akvaryumu dolu göstersin...3-5 ay sonrada belki yavru alırım diyorsanız...yunus yada ve/veya sarı prenses alabilirsiniz....yeni başlamanıza rağmen bu balıkları yetiştirmekte zorlanıcağınız zannetmiyorum....
Ama yok aldığım balığı izlerken bu yine napıyo,bu kumları yine kazmaya başlamış niye acaba? yada yuvasının etrafına kimseyi yaklaştırmasın,tatlı tatlı diğer balıları uzaklaştırmasını izleyeyim...aylar geçtikce iyice mahalle delikanlısı gibi balıklarım olsun diyosanız tabiki frontosa alın derim......Frontosalarda dayanıklı balıklardır....onlara bakmanızdada zorlanıcağınızı zannetmiyorum.....
Nacizane tavsiyem budur....
Saygılarımla...
Bütün fikirler çok güzel, herkeze teşekkür ederim...
Bu aşamada sizlere bir sorum olucak, önerilerinizden yola çıkarak, akvaryumumda canlı bitki yetiştirmek istiyorum, bir akvaryumcuya sordum bana yunus ile bitki yetiştirilmez, bitkileri yer dedi..Kafam karıştı biraz, ben canlı bitki yetiştirmek istiyorum, yunus balığıda...yani hangi bitkilerle hangi balıklar bu konuda da eksikliğim var sanırım...sizce ne yapmam gerekir bu konuda..
Bu arada tüm hızıyla akvaryumumu öneriler eşliğinde kuruyorum, umarım bittiğinde herkezin beğenisini kazanır...
- Ramirezi
- Astronot
- Discus
Akvaryumunuz çok şık keşke yapmışken tam altındaki mobilyanın boyunda yapsaydınız daha bir bütünlük sağlardı(tabii bu benim fikrim)Bence o akvaryumda çok güzel tropikaller besleyebilirsiniz bol bitkili.