Frontoza Hayırdır Bu Balık ?

morfoguitarÇevrim Dışı

İl: Izmir
morfoguitarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 12:44

https://www.youtube.com/watch?v=moL3DQpeZec
[VID]https://youtu.be/moL3DQpeZec[/VID]

morfoguitar2015-04-30 15:02:19[EDIT]omardaing,2015-07-24 16:46:02[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
İl: Istanbul
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 13:40
Sizin türleri fazla tanımam ama tirreme alt yüzgeçleri oynama bazı türlerde kur yapmak olarak kabul ediliyor forumda, balıklar orada yokken bazen hareketsiz kalırlar zemine kuma bile oturabiliyorlar odaya geren oldumu kalkıp yem isteyebiliryorlar japonlardan bunu biliyorum. Ben şu videonuzu izleyemiyorum şirketteki site engellerinden dolayı. normal yüzmeye başlıyorsa normal yem yiyorsa sağlığında bir sorun yoksa size yaklaşıp yem istiyorsa bana sağlıklı olabilir düşüncesi veriyor. Birde konuda sizin balıkların bölümü aşağıdaki linkte oradaki tecrübeli arkadaşlara danışabilirsiniz. Hatta konuyu oraya açabilirdiniz hastalık değlise.

morfoguitarÇevrim Dışı

morfoguitarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 13:54
[VID]https://vimeo.com/126482401?utm_source=email&utm_medium=clip-transcode_complete-finished-20120100&utm_campaign=7701&email_id=Y2xpcF90cmFuc2NvZGVkfGQwYzIyN2Q1OTU1N2RhZGI1OGVkNWFiOTI0MjU4NTQwMjQ5fDM5NzQ2Nzg5fDE0MzAzOTMzMTJ8NzcwMQ%3D%3D[/VID]videoyu

[VID]https://vimeo.com/126482401[/VID]
[URL]https://vimeo.com/126482401[/URL]

güncelledim umarım , düzeltilmiş mesajda sizede bildirim gelir , 2 den fazla mesaj yazamıyormuşuz böyle bir yol deniyorum 
morfoguitar2015-04-30 15:06:38[EDIT]omardaing,2015-07-24 16:48:09[/EDIT]

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 14:03
Parasit olsası için ne gibi bir sebebiniz olabilirki, akvaryumcudan yeni balık alıp akvrayumamı eklediniz parazit getirsin, beyaz benek yahut solungaç paraziti gibi, filtreleri uzun zamandır yoksa bakım yapmıyormusunuz çokmu doldu, sudaki nitrit artarsa buda sürtünmeye sebep olabilir zemine taşlara ilgili yerlerin sürder nitrit artışında özellikle solungaçlarını sürter, filtre bakımı zamanı yahut su çekimi zamanı gelmiş olmasın? Gerçekten bir parazit durumu varsa çeşitli şeyler yöntemle düşünülebilir permasol banyosundan, metilen mavisi tedavisi gibi yöntemler. Ama önce bir filtre bakımı ve biraz fazla su değişimi yapmakta her zaman fayda vardır diye düşünmüşümdür. Size tedavilerle ilgili bir link ekleyeceğim oradaki kırmızı başlıklar altındaki konuları inceleyiniz.

Şimdi izledim videoyu bu balıkta bir sorun yok gibi, ortadaki zemindeki balık bir ara onu kovalıyor olsa olsa onun stresi olabilir. Bir köşede saklanma yeri ayarlayabilirmisin hoşuna gidecek şekilde onun biri bir yeri tutmuşsa oda başka yerde bir saklanma yapar belki, ama bana bir sorun yok gibi geldi balıkta gözleri gayet iyi bakıyor hareketleri çokta stresli gibi gelmedi. Bir konu ekleyeceğin sana üşenmeden oku istersen, tabi seninkinde bir hastalık vardır yahut öteki probler vardır demiyorum. Oku konuyu.

mesutok2015-04-30 15:17:43

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Antalya
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 14:59
[QUOTE=mesutok]Sizin türleri fazla tanımam ama tirreme alt yüzgeçleri oynama bazı türlerde kur yapmak olarak kabul ediliyor forumda, balıklar orada yokken bazen hareketsiz kalırlar zemine kuma bile oturabiliyorlar odaya geren oldumu kalkıp yem isteyebiliryorlar japonlardan bunu biliyorum. Ben şu videonuzu izleyemiyorum şirketteki site engellerinden dolayı. normal yüzmeye başlıyorsa normal yem yiyorsa sağlığında bir sorun yoksa size yaklaşıp yem istiyorsa bana sağlıklı olabilir düşüncesi veriyor. Birde konuda sizin balıkların bölümü aşağıdaki linkte oradaki tecrübeli arkadaşlara danışabilirsiniz. Hatta konuyu oraya açabilirdiniz hastalık değlise.div
/divdiva href=http://www.akvaryum.com/Forum/tanganyika_cichlidleri_f5.asp"http://www.akvaryum.com/Forum/tanganyika_cichlidleri_f5.asp/a
/div[/QUOTE]
Mesut abi ben izledim yan duruyor düz duramiyor. Sanki kabız olmuş yada hava kesesinde problem var gibi kur yapma gibi değil.Bende anlamıyorum frontoza dan ama normal bir durum değil.Balık yan yüzmeye çalışıyor.
Konu sahibi arkadaşım sorun devam mi ediyor?[EDIT]Tunc Berk,2015-07-24 15:02:52[/EDIT]

umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 15:39
Hayır ben herhangi bir problem gözlemlemedim. Frontosalar alt yüzgeçlerini kısıp titretme hareketleri yaparlar. Ve sanki sizden dolayı strese giriyor gibi. Yani siz onu görüntülemek için yaklaştıkça falan geri siniyor gibi. Biraz ürkek durgun karakterli ama asil, sağlam ve güçlü balıklardır.
Dip çekimi yapıp taze dinlenmiş su ilave edin. İlave ettiğiniz suyun her 35 lt si için 1 Çay kaşığı kaya tuzu, 1,5 çay kaşığı epsom tuzunu eritip eklemenizde yarar vardır.

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 16:23
Arkadaş bana şu videosunu yolladı birde bunu izleyin

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=moL3DQpeZec&feature=youtu.be[/VID]

Ege bey sitede 2.5 saat için 15 mesaj yazma hakkı olduğundan, birçok arkadaşada yardımcı olmaya çalıştığım için mesaj hakkım sık sık dolabiliyor ve bir saat kadar kimseye mesaj yazamıyorum onun için sorunuza burdan devam edeceğim.

Sizin mesajınız :
[B]anladım ustam , anlatıklarınıza dayanarak sanırım iç parazit ve dış paraziti eleyebiliriz benim balıktan gerçi önemli olan sizin ne söyliyeceginiz isterseniz başka videoda çekebilirim daha detaylı çekmeye çalısabilirim
hava kesesi durumunun garantili bir çözümü yok sanırım eger böyle bir durum varsa balıgımda sanırım düzelmeyecek , iğne sokmayı falanda düşünmüyorum tabi ki [/B]

Hava kesesi sorunu genelde yeni doğmuş balıklarda olur, yahut obez iç organları yağlanmış balığın hava kesisen baskısı artar kuru yemi yeyincede hava kesesine baskı yapar gazı balık boşaltamaz keseden ve yan dönebilir, ama hava kesisi genelde bozulmamıştır, yahut hava kesesine giden gaz damarlarında zor bir ihtimalde olsa, iltihap olabilir bu iç hastalık ilaçlarıyla tedavi edilebilir. flagly cipro gibi özel measjda bunların yöntemlerini mesajlarda linkleriyle vremiştim, yahut bazen aşırı yem yer balık kabız olur ve yan döner sizin balık bana obez gibi gelmedi, ümit'in dediği gibi strese balığı olabilir bir balık saldırıyordur ilk videonda onu sağdan kovan balık görmüştüm, ikincisi üstte bir frontaza konusu eklemiştir onu zaten izledin, kabızlık sanmıyorum ama 24 saat ayıracaksın ya şimdi aç bırak yem yemiyorsa zorlama, dışkıyı kontrol et bunlarıda konuştuk zaten beyaz çıkıyorsa veya jöle gibi saydam sümüksü iç hastalık düşünülebilir. Özelmesajlarında bunların birçoğunu zaten söylemiştim biraz senin ayırınca takip etmen gerekiyor bir ilaç uygulamadan. Sonrasını konuşuruz umarım bu konunu takip ediyorsundur. Yada bir arkadaş sana mesaj atar konunu okuman için. benim mesaj hakkım dolmuş şu an özel mesajlara cevap veremiyorum.[EDIT]mesutok,2015-07-24 16:31:02[/EDIT]

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 16:31
[QUOTE=mesutok]Arkadaş bana şu videosunu yolladı birde bunu izleyin

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=moL3DQpeZec&feature=youtu.be[/VID][/QUOTE]
Bende bu yüzden hava kesesi yada kabız oluyorlarsa kabizmi acaba diye düşündüm tecrübe etmediğim bir tur ama bir iğne ile hava kesesini delerek balığı rahatlatan bir video izlemistim ne kadar doğru bilemiyorum.
[VID]https://youtu.be/7g9xktcrEL0[/VID]

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 16:32
Yok buna gerek yok bunun forumda bir arkadaş denedi balığı öldürdü sokar sokmaz iğneyi, bir arkadaşa yapmaması için ısrar ettim balığı iyileşti aşağıdaki konuda iyileşme olmuştu. Gerek yok iğneye riskli bugüne kadar forumda 2 kişi denedi ikiside balığı öldürdü.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/blue_zahire_moba_sallaniyor_sorunu_nedir_acaba_k828925.asp[/URL]

Üstteki linkteki balığa iğne sokulsaydı bence o balıkta ölecekti ama, biraz sabırlı olundu konuyu okuyun balık iyileşti özel mesajda sahibi zannedersem yumurlama çifleşme kurları yaptığınıda yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.[EDIT]mesutok,2015-07-24 16:33:43[/EDIT]

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 16:35
[QUOTE=mesutok]Yok buna gerek yok bunun forumda bir arkadaş denedi balığı öldürdü sokar sokmaz iğneyi, bir arkadaşa yapmaması için ısrar ettim balığı iyileşti aşağıdaki konuda iyileşme olmuştu. Gerek yok iğneye riskli bugüne kadar forumda 2 kişi denedi ikiside balığı öldürdü.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/blue_zahire_moba_sallaniyor_sorunu_nedir_acaba_k828925.asp[/URL]

Üstteki linkteki balığa iğne sokulsaydı bence o balıkta ölecekti ama, biraz sabırlı olundu konuyu okuyun balık iyileşti özel mesajda sahibi zannedersem yumurlama çifleşme kurları yaptığınıda yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.[/QUOTE]
Bence de çok tehlikeli bir işlem.

Beğenenler: [T]21364,umitlee[/T]

morfoguitarÇevrim Dışı

morfoguitarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 16:39
Arakdaşlar , şimdi yeni akvaryumun (150lt) %65inini doldurdum 60lt yeni gerisinide ana tanktan aktardım

anatakımın sıcaklıgı 25-26 derecelerde oluyor 3 tane fan çalısıyor fazla sogutamıyorum

yeni tankın sıcaklıgını ne yapmalıyım aynı mı tutayım

ilgilenen herkese tesekkürler

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 16:50
Ben yazın hiçbir zaman fan kullanmadım, soğuk su balığı japon besledim 10 yıl aralıksız, yazın onlar ısıya alışır sorunsuz yaşarlardı 29-30 derecelere kadar ısı yükselirdi adapte olurlardı soğuk su balığı olmalarına karşın, hava taşından bol hava verirdim yazları kapatmazdım 24 saat, su değişimi oranını fazla tutardım yaz ayları oranı, klorsuz su eklemek şartıyla, 10 yıl kadar yaşattığım japonlar oldu böyle. Fan olayı ne kadar sağlıklı gerekli üzerinde düşünmek lazım ısıyı oynatıyormu sabit 24 saat 24'lerde tutuyormu bilemiyorum.

morfoguitarÇevrim Dışı

morfoguitarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 17:14
fan sistemimi kendim yaptım 4 adet 12 v bilgisayar fanından , şuanda 3 tanesi çalışabiliyor geçen yaz sabit 24 derece tutmuştum fakat bu yaz biraz daha sıcak 35 dereceye yakın suan dışarısı ve ev

yeni tank içinde bir fan bulayım ben ozaman benzer derecelere gelsin

şimdi nalburdan geliyorum 5tl verip 35 cm uzunlugunda 15cm çapında bir boru alıp geldim taş ile akvaryuma sabitleyecegim , suyun biraz daha dinlenmesini bekleyip balıgı yeni tanka alacagım umarım içine girer

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 17:25
Ege bilmiyorum fan geçen seneler işine yaramışsa kullan ben kullanmadım hiç 35 derece oldukça yüksek bir ortam, yani üstte örnek bir link eklemiştim senin balığın sorunu aynımıdır bilemyiormu. o zaman arkadaş bir yabancı siteden bunun hava kesesi promlemi olabileceğini okumuş, bir pvc boru eklemişti erkesi gün kalktımki balık içine girmişti düzelmiş demişti ama ondan önce, okumuşsan konuyu baya bir ilaçlı tedaviler yapmıştı konuda, sen ayırdın anladığım kadar balığı, bir ilaç uygulamadan izle bakalım stresmi düzelecekmi. Belki arkadaşlarında dediği gibi stresten kaynaklıdır ozaman hallolur inşaallah yeme iştahı nasıl bilmiyorum, dışkısınada bir bak görürsen rengi nasıl.
Yani birşeyleri deneye deneye çözmeye çalışıyoruz genelde çözüyoruz, o pvc boru işini ilgili arkadaşın konusunda oku videolarda eklemişti açabiliyorsan videoları site yenilenince belki açılmayacak hale girmi olabilir denemen lazım, Pvc boru olayı işe yararmı bilmiyorum hiç yoktan denenebilir içine rahatlıkla gireceği bir boru akvaryum ortasına eklene bilir. O konuda ayrıntılı vardı sanki bu boru videosu falan filan.[EDIT]mesutok,2015-07-24 17:27:47[/EDIT]