Frontoza Hayırdır Bu Balık ?
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 13:34
Çok tesekküler ilginiz için yorumlarınız çok degerli
şuanda 1 tablet fla 1 tablet cipro bardagın içinde sıcak suyla karıştırmaktayım tanka ekleyecegim [EDIT]morfoguitar,2015-07-25 13:39:06[/EDIT]
anladıgım kadarıyla dışkısı koyu renk ve sert durumda
Bir bilgi daha paylaşmak istiyorum , normalde balıklarıma yem olarak dainese marka yemlerden 3-4-5 çeşidini 100'er gr olarak karıştırıp kullanıyorum , yani besin degerleri farklı farklı yemlerle besliyorum , son 2 haftadır yemin bitip yeni sipariş veremedigim için , tek bir yeme geçtim oda TherA+A (spectrum) tuhaftır ki bu yemi kullanmama ragmen 2 hafta içinde böyle bir sorun çıktı , tamamen yorum alabilmek için yazıyorum
İlacı yavaş yavaş döküyorum
şuanda 1 tablet fla 1 tablet cipro bardagın içinde sıcak suyla karıştırmaktayım tanka ekleyecegim [EDIT]morfoguitar,2015-07-25 13:39:06[/EDIT]
anladıgım kadarıyla dışkısı koyu renk ve sert durumda
Bir bilgi daha paylaşmak istiyorum , normalde balıklarıma yem olarak dainese marka yemlerden 3-4-5 çeşidini 100'er gr olarak karıştırıp kullanıyorum , yani besin degerleri farklı farklı yemlerle besliyorum , son 2 haftadır yemin bitip yeni sipariş veremedigim için , tek bir yeme geçtim oda TherA+A (spectrum) tuhaftır ki bu yemi kullanmama ragmen 2 hafta içinde böyle bir sorun çıktı , tamamen yorum alabilmek için yazıyorum
İlacı yavaş yavaş döküyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2015 21:17
2. gün tedaviye aynen devam ettim 40 litre su değişimi yaptım
balıkta bir değişim gözlemleyemedim daha dogrusu artık yemde yemiyor daha zor yüzüyor
yorumlara açıgım dostlar
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2015 21:29
Videoda net gözükmemekle birlikte %90 balığın hava kesesi sorunu var. İğneyle havasını alabilirsiniz diyeceğim ama bunu yapmanız için profesyonel olmanız gerekiyor bu konuda. İnce bir olay. İstanbulda olsanız hallederdik.. Daha önce denemediyseniz , denemeyin balığı öldürürsünüz..
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2015 09:33
İlaçlı tedaviye Koray beyin konusundaki gibi 5 gün kadar devam edin. Başkada yapabilecek bir durum yok şu anda. Hemen 2 günde mucize beklememek lazım. iç bir hastalıksa o ilaçlar payda gösterir balık ölmezse inşaallah.
O bahsettiğin Thera A yem sorun oluştururmu senin balık türüne bilemiyorum olmadı onu sürekli verme arada ver bilidğim kadar kondisyon kazandıran bir yem tek başına onu vermen pek uygun olmayabilir. Onuda diğer yemlerin içine az katıp verebilirsin karma yem halinde ama tek başına onu kullanman ne kadar doğru olur bilemiyorum.[EDIT]mesutok,2015-07-27 09:51:39[/EDIT]
O bahsettiğin Thera A yem sorun oluştururmu senin balık türüne bilemiyorum olmadı onu sürekli verme arada ver bilidğim kadar kondisyon kazandıran bir yem tek başına onu vermen pek uygun olmayabilir. Onuda diğer yemlerin içine az katıp verebilirsin karma yem halinde ama tek başına onu kullanman ne kadar doğru olur bilemiyorum.[EDIT]mesutok,2015-07-27 09:51:39[/EDIT]
Beğenenler: [T]173922,morfoguitar[/T]
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2015 19:33
3. günde bir miktar su değişiminden sonra ilaçları yine eritip akvaryuma koydum , balık sonunda borunun içini keşfetti , termi duruyor düz mü duruyor anlıyamıyorum ama en azından içine girdi daha az yoruluyor
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2015 08:39
İlaçları konuya uygun kulanıyorsunuz değilmi, 24 saat ilaçlı suda yüzdükten sonra yüzde 50 su çekimi yapıyorsunuzdur inşaallah böyle 5 gün devam edin 5. günü tamamlayın sonra bir bakalım inşaallah iyi olur iç hastalık varsa balıkların dıştan su emme özelliği vardır şimdi o ilaçlı su balığın içine 3 gündür deri emilimiyle giriyor içine orada bakteriley parazitsel rahatsızlıklar varsa fayda ediyor olabilir inşaallah kurtarırsın. flagly ve ciproyu ezip biraz suyla sulandırıp sırıngayla çekip biraz lapa gibi olsun iğnesiz sırıngayla ağzınıda enjekte edip günde bir kez bir yutumluk yutturabilirsiniz. Yemlerinede vermeden mutlaka böyle ezin ilacı sulandırın cipro ve flagly'i yemleri içine atın bu ilaçlı suyu emsin atın ilaçlı yesin yemlerini; tabii yem yiyorsa balık, yemiyorsa anlamı yok.
Belkide balık 3. gün tedaviden sonra acaba iyileşmeye kendine gelmeye başladımıki gidip boyuya girdi dikkati yerine gelmeyemi başlıyor acaba olabilir çevreyi belkide algılamaya başlamış olabilir.[EDIT]mesutok,2015-07-28 08:40:36[/EDIT]
Belkide balık 3. gün tedaviden sonra acaba iyileşmeye kendine gelmeye başladımıki gidip boyuya girdi dikkati yerine gelmeyemi başlıyor acaba olabilir çevreyi belkide algılamaya başlamış olabilir.[EDIT]mesutok,2015-07-28 08:40:36[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2015 19:19
Bugun 4. günde bitti , balık borudan çıkmadı 3 gündür yem yemiyor zaten karnı çekikti fazla umudum kalmadı açıkcası
bir miktar su değişiminden sonra ilaçları suya ilave ettim
bir miktar su değişiminden sonra ilaçları suya ilave ettim
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2015 08:44
Karnının içine göçük olması bilindik hastalıklardan bloat olarak düşünyoruz, siz tedaviye devam edin 2 gün kadar daha belli olmaz inşaallah düzelir konudaki gibi kullanın ilaçları devam edin.
Beğenenler: [T]173922,morfoguitar[/T]
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 14:25
Arkadaşlar tedavii 5 gün olarak tamamlayalı bir süre oluyor ve balık borunun içinden hala cıkmadı ne durumda oldugunu göremiyorum , arada kurugu kıpırdamasa yaşadıgını bile anlıyamayacagım
ne yapabilirim izleyecegim yol artık ne olmalı
ne yapabilirim izleyecegim yol artık ne olmalı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 14:36
İlla beşgünde geçecek diye birşey yoktu keşke su değişimi ile bunu 7-8 güne devam ettirseydiniz hazır tedaviye başlamışken, peki yem yiyormu ilgisi nasıl, artık isterseniz onu boruyla birlikte ana tanka salın diğer balıkların yanına belkide kendine gelecektir orada, belki ilaçların faydası olmuştur. Ana tankta diğer balıkların yanında stresi gider, bir deneyin. Çok cılızdı balık karnı içeri göçüktü peki şimdi nasıl kilo aldımı?[EDIT]mesutok,2015-08-07 14:36:32[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 18:48
tadavi süresi 3 gün bitirme amaçlı 5 güne kadar uzatıyor diye yazıyordu bende 5 günde kestim bilemedim
borunun içinde halen ters duruyor sanırım yemde fazla yemiyor , balıgı göremiyorum kilo aldıgını sanmıyorum zaten yem yemiyor
borunun içinde halen ters duruyor sanırım yemde fazla yemiyor , balıgı göremiyorum kilo aldıgını sanmıyorum zaten yem yemiyor
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2015 08:44
Bazen tedavi uzunda sürebilir insan gibi düşünün bir haftada geçen var 2 haftada var bunu bir kenara barakalım, peki borunun içinde tavana yapışıkmı duruyor borunun altı boşmu yoksa borunun zemininde yatıyor borunun tavanı boşmu, borunun tavana yapışık duruyorsa borunun alt yarısı boşsa hava kesesi problemi diyebiliriz, ama zeminde yatıyor borunun üst tarafı boşsa ozaman balık zeminde durabiliyor demektir, bu ihtimalde balığı alıp diğer balıkların yanına bir salın deneyin bakalım rahat yüzebilecekmi stresi varsa gidecekmi, rahat rahat yüzüyorsa ozaman iç hastalıkta tam olarak iyileşme olmasada ilaçların faydası olduğu düşünülerek tekrar bir parti tedavi düşünebilirsiniz belkide daha iyiye gidecektir. Yüzgeç kuyruk uçlarına bakın bu arada bir kanlı erime deforme varmı, dış yapısında bir parazit varmı beyaz benek paraziti gibi.
Kuyruk yüzgeç erimesi :
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]
Beyaz benek paraziti:
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/betta%20beyaz%20benek.jpg[/IMG][EDIT]mesutok,2015-08-08 09:02:52[/EDIT]
Kuyruk yüzgeç erimesi :
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]
Beyaz benek paraziti:
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/betta%20beyaz%20benek.jpg[/IMG][EDIT]mesutok,2015-08-08 09:02:52[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2015 18:41
tavana yapışık sanırım
Bugun balıgı borudan cıkarıp baktım , kıç tarafı nerdeyse yumrugumun yarısı kadar şişmiş
Bugun balıgı borudan cıkarıp baktım , kıç tarafı nerdeyse yumrugumun yarısı kadar şişmiş
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2015 19:17
yok mu yardım eden