Frontoza Hayırdır Bu Balık ?
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 17:32
Aynen dedigin gibi ustam şimdi borunun birazını kestim yıkadım güzelce şimdi koyucam , seninde yol gösterdigin gibi bugun balıgı ayırıp 1 gün izleyecem en azından stresi gider , bu sürede dışkısını izleyecegim , iştahında bir sorun yok iştahı yerinde
değişme olmazsa tekrar yazıcam ve sana tekrar ilaç sorucam sende eminsen direk gidip alıp uygulayacagım attıgın linklerde daha önce uygulanıldıgı gibi
değişme olmazsa tekrar yazıcam ve sana tekrar ilaç sorucam sende eminsen direk gidip alıp uygulayacagım attıgın linklerde daha önce uygulanıldıgı gibi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 17:42
Nasıl bari balık o borunun içine rahat girip çıkabilirmi, arkadaşın balığı borunun içine girmişti konusunda okumuşsan sabaha çok iyiydi diyordu bilmiyorum denemek lazım o arkadaşada sorabilirsin, profiline bak giriyorsa foruma özel mesajla dikkatini çekebilirsin konuna. Videolar konuda anladığım kadar forum yenilenince link olarak gözükmeye başlamış, eski konu olduğu için. Tekrar diyorum emin olamayız bu bir risk birşeyler yapmaya çalışıyoruz, umarım strestir ilaç kullanmaya gerek kalmaz. Ayırdın izle bakalım. İştahı yerindeyse yine yemlersin abartmadan. O arkadaşın konunusu okursan günlerce bir mücadele oldu ilaçlar kulandı sonra bir boru denedim dedi yurtdışında rastladım bir forumada dedi akşam ana tanka saldı boruya girdi balık dedi sabah iyiydi dedi, şimdi karantinada bizim uygulattığımız tedavi ilaçlarmı iyi geldi ona yoksa keramet borudamıydı [:)] bilemiyorum denemek lazım. Ben size illa bu iç parazittir bloattır diyemem dışkısını kontrol et bakalım koyu renklimi tamamen beyazmı çıkıyor, yahut jöle gibi saydam sümüksümü çıkıyor inceleriz inşaallah balık kısa sürede iyileşir. Haşlanmış bezelye yiyorsa ver kabızsa kabızlığa iyi gelir dış zarını soy içini at haşlanmış bezelyenin cam kavanozda marketlerde satılıyor yarı haşlanmış bezelye. Haşlanmış ıspanak yermi türün bilmiyorum bunlar hazımsızlığa iyi gelir denemekte fayda var sebzelerin hiçbir zararı olmaz balıklara, kabızlığı önler varsada gidermekte yardımcı olur.[EDIT]mesutok,2015-07-24 17:46:24[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 17:46
öyle gözüküyor en genişini ver dedim zaten :) ben o konuya pek güvenemedim özel mesajda da belirttim balıgın sorunu ve balıgın neden iyleştiğine dair en ufak fikir vermedi bana :) ilk mesajda ki gözükmüyor sadece
keske karides kabızlıga iyi gelseydi :) bunlar sonuna kadar etobur yemde seciyorlar malsef onları agızlarına bile almazlar
keske karides kabızlıga iyi gelseydi :) bunlar sonuna kadar etobur yemde seciyorlar malsef onları agızlarına bile almazlar
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 18:01
İyi bakalım bir izle balığı ayırmışken strestenmi değilmi bakalım tekken ne yapacak kapakta ışık kullanma. 24 saat izle bakalım.[EDIT]mesutok,2015-07-24 18:02:16[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 18:48
Arkadaslar bir video daha çekmişim simdi fark ettim kalite gerçekten çok düşük kusura bakmayın
https://www.facebook.com/100009541404407/videos/vb.100009541404407/1437412263253473/?type=2&theater¬if_t=video_processed
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KAjaTB6uY3o[/VID]
https://www.facebook.com/100009541404407/videos/vb.100009541404407/1437412263253473/?type=2&theater¬if_t=video_processed
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KAjaTB6uY3o[/VID]
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 23:36
Akvaryumunuzun hacmi mi çok küçük yoksa bana mı? öyle geldi. Balık zor dönüyor. Üstelik bir kaç balık daha var sanırım. Hacim dolayısıyla strese girmiş olabilir. Buna bağlı stres nedeniyse maalesef yapabileceğiniz birşey olmayabilir. Ya da bilmiyorum belki kameradan bana öyle gelmiştir. Alan dar gibi geldi.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 10:01
Ayırmadınız balığı herhalde başka akvaryuma, şimdi son videodanda batım bu balık karın kısmı çok zayıp içine doğru çökmüş kavis yapmış gibi kafa zaten zayıf karından oldukçada iri gözüyor kafanın bittiği yerden karın çöküntüsü bariz belli oluyor zayıflık yanılmıyorum umarım. Şimdi bu balığı ayırıp isterseniz hava taşı kullanırken koray beyin tedaviyi uygulayın bir iç hastalık olabilir bloat gibi, bitkisel ağırlıklı beslenmesi gereken balıklar aşırı proteinsel yemlerle beslendiğinde iç bağırsaklarda hastalıklar oluşabiliyor iltihaplar, sorumluğu almak isterseniz, iyi yahut kötü sonuçlarıda. Önceki konunuzda eklediğim tedaviye başlayın isterseniz.
Flagyl tablet alın 500 mg, cipro ilacı alın ve karantinada uygulayın tedaviyi ekleyeceğim linkteki gibi flagly solüsyon bulmanız zor zaten onun üzerinde durmayın. tabletle devam edebilirsiniz. Eğerki belki böyle beklersem ölecek düzelmez en azından iç parazitse sorumluluğu alıyorum bu tedaviyle birçok balık iyileşmiş denemekte fayda var diyorsanız bu tedaviyi deneyin ekliyorum.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]
Ayrıca aşağıda eklediğim linktede bloat-drosp başlığı altındaki örnek diğer tedavi şekillerinide inceleyin.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL][EDIT]mesutok,2015-07-25 10:04:54[/EDIT]
Flagyl tablet alın 500 mg, cipro ilacı alın ve karantinada uygulayın tedaviyi ekleyeceğim linkteki gibi flagly solüsyon bulmanız zor zaten onun üzerinde durmayın. tabletle devam edebilirsiniz. Eğerki belki böyle beklersem ölecek düzelmez en azından iç parazitse sorumluluğu alıyorum bu tedaviyle birçok balık iyileşmiş denemekte fayda var diyorsanız bu tedaviyi deneyin ekliyorum.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]
Ayrıca aşağıda eklediğim linktede bloat-drosp başlığı altındaki örnek diğer tedavi şekillerinide inceleyin.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL][EDIT]mesutok,2015-07-25 10:04:54[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 12:15
[QUOTE=Neontetra]Akvaryumunuzun hacmi mi çok küçük yoksa bana mı? öyle geldi. Balık zor dönüyor. Üstelik bir kaç balık daha var sanırım. Hacim dolayısıyla strese girmiş olabilir. Buna bağlı stres nedeniyse maalesef yapabileceğiniz birşey olmayabilir. Ya da bilmiyorum belki kameradan bana öyle gelmiştir. Alan dar gibi geldi.[/QUOTE]
600 litre akvaryum yeterli olucagını düsünüyorum 2 metre
[QUOTE=mesutok]Ayırmadınız balığı herhalde başka akvaryuma, şimdi son videodanda batım bu balık karın kısmı çok zayıp içine doğru çökmüş kavis yapmış gibi kafa zaten zayıf karından oldukçada iri gözüyor kafanın bittiği yerden karın çöküntüsü bariz belli oluyor zayıflık yanılmıyorum umarım. Şimdi bu balığı ayırıp isterseniz hava taşı kullanırken koray beyin tedaviyi uygulayın bir iç hastalık olabilir bloat gibi, bitkisel ağırlıklı beslenmesi gereken balıklar aşırı proteinsel yemlerle beslendiğinde iç bağırsaklarda hastalıklar oluşabiliyor iltihaplar, sorumluğu almak isterseniz, iyi yahut kötü sonuçlarıda. Önceki konunuzda eklediğim tedaviye başlayın isterseniz. [/QUOTE]
Mesut bey video ilk videoyla aynı zamanda çekildi koymayı unutmuşum sadece , dediginiz gibi bugun ilaçları alıcam [EDIT]morfoguitar,2015-07-25 12:17:04[/EDIT]
600 litre akvaryum yeterli olucagını düsünüyorum 2 metre
[QUOTE=mesutok]Ayırmadınız balığı herhalde başka akvaryuma, şimdi son videodanda batım bu balık karın kısmı çok zayıp içine doğru çökmüş kavis yapmış gibi kafa zaten zayıf karından oldukçada iri gözüyor kafanın bittiği yerden karın çöküntüsü bariz belli oluyor zayıflık yanılmıyorum umarım. Şimdi bu balığı ayırıp isterseniz hava taşı kullanırken koray beyin tedaviyi uygulayın bir iç hastalık olabilir bloat gibi, bitkisel ağırlıklı beslenmesi gereken balıklar aşırı proteinsel yemlerle beslendiğinde iç bağırsaklarda hastalıklar oluşabiliyor iltihaplar, sorumluğu almak isterseniz, iyi yahut kötü sonuçlarıda. Önceki konunuzda eklediğim tedaviye başlayın isterseniz. [/QUOTE]
Mesut bey video ilk videoyla aynı zamanda çekildi koymayı unutmuşum sadece , dediginiz gibi bugun ilaçları alıcam [EDIT]morfoguitar,2015-07-25 12:17:04[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 12:30
Yani balık düzelmiyorsa birşeyler tedavi denemek boş boş beklemekten iyi olabilir, çeşitli sebeplerden gaz damarlarında iltihap olabilir belki o kullanacağın tedavi o bölgelere nüfus edebilir oradaki bakteriyel, parazitsel hastalıkları yok eder, kimi arkadaşlar flagyl ilacını lapalaştırıp sıvılaştırıp suyla kalın bir iğnesiz sırıngaya çekiyor balığı eline alıp ağzından sıkıp biberon gibi balığa yutturuyor buda etkili olmuştur, yüzdüğü suyuna katarken bunuda uygulayabilirsin balığı incitmeden sabah akşam yedirte bilirsin sırıngayla bir yutumluk yutturussun. Yemlerine bu ilaçlı suyu emdirirsin atarsın yerler buda iyi sonuçlar verir. Hapları ez bir tabakta yahut sert bir zeminde vurarak sonra içine az su at karıştır sonra yemlerini bu sulu ilacın içine göm yem 5 dakkika beklesin ilaçlı suyu emsin, bu ilaçlı yemi at yesin balığın içine nüksetmiş olur ilaçlı yem. İnşaallah iyi haberler alarız iyileşir balığın, sen elinden gelen birşeyleri yapmaya çalış.[EDIT]mesutok,2015-07-25 12:33:27[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 12:37
Sizin balıklar hayli büyükmüş o zaman[:iyi:] Kaç yaşındalar belki yaşlanmışda olabilirler. Ama anladığım kadarıyla bu bir hastalık veya iç parazit türü birşey değil. Balık bir sebepten strese girmiş. her şey olabilir. Böyle strese girince davranış şekilleri değişiyor. Bu durum değişmez veya değiştirilemezse sürekli birbirini besler ve sonunda balık kaybedilir. hiç akıntının olmadığı karanlık gözlerden uzak sakin bir yere alın. Balığı rahatlatıcı ilaçlar kullanmaya çalışın. Atıyorum ıhlamur gibi. yani kullanın demiyorum. Bence biraz sakinleşmesi gerekiyor. Öyle bir şey ki balık strese girdiğinde ilk çöken şey bağışıklık sistemi olur bu da sanki balık hastaymışda ondan kaynaklı gibi görülebilir. Ama sonunda bağışıklık sistemi çöktüğünden balık herhangi bir iç hastalık veya basit bir parazit yüzünden hayatını kaybedebilir. veterinere götürdünüz mü? en iyisi veterinere götürmek. Yukarda bahsedildiği gibi aşırı protein kaynaklı yemlerde balığı uzun süre sonunda strese sokabiliyor. Bu aşırı et yiyen insanların bağırsaklarında ki düğümlenmeye benziyor. ölmüyorsun ama öldürmekten beter yapıyor. Buna benzer bu da balığı strese sokuyordur. Ben hastalık veya parazit olduğunu sanmıyorum. aksi takdirde diğerlerine sirayet etmemesi için hiç bir sebep yok. bundan kaynaklı sıkıntı olsa diğerlerinde de az çok gözlemlemeniz gerekirdi. ama ne olurdu diğerleri daha dirençli çıkıp bu zayıf düşmüş olabilirdi ama anladığım kadarıyla böyle bir durum yok.
Çok çok basit bir örnek vereyim konuyla alakasız gibi ama ben neon tetralarıma düzenli olarak gözükür onlarla ilgilenirim. Yoksa yabanileşmeye sonunda da en ufak şeyden korkup strese girip ölmeye başlıyorlar. İlaç tedavisini iyice emin olun ondan sonra başlayın. Faydası olmazsa balığı hepten kaybedebilirsiniz. Balık strese girdiğinde beslenmeyi de bırakır. Buna bağlı zayıflıkta olabilir. Şöyle söyleyeyim bazı balıklarımda iç parazit bulunmasına karşın inanın ölünceye değin hiç bir belirti göstermeyen balıklarım oldu. Hiç zayıflık olmamasına karşın hareketli olmasına karşın bir günde fenaşıp iç parazit yüzünden ölen balıklarım oldu. Bence veterine bi gösterin. İyice emin olun.
Çok çok basit bir örnek vereyim konuyla alakasız gibi ama ben neon tetralarıma düzenli olarak gözükür onlarla ilgilenirim. Yoksa yabanileşmeye sonunda da en ufak şeyden korkup strese girip ölmeye başlıyorlar. İlaç tedavisini iyice emin olun ondan sonra başlayın. Faydası olmazsa balığı hepten kaybedebilirsiniz. Balık strese girdiğinde beslenmeyi de bırakır. Buna bağlı zayıflıkta olabilir. Şöyle söyleyeyim bazı balıklarımda iç parazit bulunmasına karşın inanın ölünceye değin hiç bir belirti göstermeyen balıklarım oldu. Hiç zayıflık olmamasına karşın hareketli olmasına karşın bir günde fenaşıp iç parazit yüzünden ölen balıklarım oldu. Bence veterine bi gösterin. İyice emin olun.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 12:44
Şu PVC boru işini denedinmi üstte eklediğin frontoza konusunda balık onunun içine girip sabaha kadar durmuştu sahibinin anlattığına göre sallanmları yan dönmeleri geçti demişti senin hani güvenmediğin konudan bahsediyorum. İnşaallah doğru olanı yaparsın artık yapacak birşey yok, senin birşeyler denemen lazım umarım iyi sonuçlar alırsın bizde mutlu oluruz inşaallah.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 12:50
[QUOTE=mesutok]Şu PVC boru işini denedinmi üstte eklediğin frontoza konusunda balık onunun içine girip sabaha kadar durmuştu sahibinin anlattığına göre sallanmları yan dönmeleri geçti demişti senin hani güvenmediğin konudan bahsediyorum. İnşaallah doğru olanı yaparsın artık yapacak birşey yok, senin birşeyler denemen lazım umarım iyi sonuçlar alırsın bizde mutlu oluruz inşaallah.[/QUOTE]
Neon Tetra ile Moba kıyaslaması biraz yanlış olur.Mobalar zaten yabanidir. Özellikle F0 olanlar tam tersi mobalar insana zor alışır.
Tur gereği büyüktür yasli olduğunu sanmiyorum.
Fakat konu eski ve balık hala yaşıyor bu nedenle psikolojik diye dusunuyorum.
Neon Tetra ile Moba kıyaslaması biraz yanlış olur.Mobalar zaten yabanidir. Özellikle F0 olanlar tam tersi mobalar insana zor alışır.
Tur gereği büyüktür yasli olduğunu sanmiyorum.
Fakat konu eski ve balık hala yaşıyor bu nedenle psikolojik diye dusunuyorum.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 13:25
konu 1 günlük aslında , dün bu saatlerde başladı olay -
500mg cipro
500mg flagyl , biraz önce edindim şuan önümde duruyorlar , sanırım gecikmeden başlamalıyım tedaviye
balık halen boruya girmiş durumda degil artık iyice zar zor yüzüyor sürekli baş aşağı duruyor [EDIT]morfoguitar,2015-07-25 13:27:10[/EDIT]
Toprak bey gerçekten tesekkürler yorumlarınız ve önerileriniz için , stres için yeni akvaryuma alıp akvaryumun önüne yatagı çektim içeridede 30cm uzunlugunda pvc boru var ama bir türlü girmedi , akvaryumun içindede sadece hava taşı var
dün yem yemesine ragmen karnındaki zayıflık çok artmış durumda , kaynagı ne olursa olsun antibiyotik takviyesi artık gerekiyor diye düşünüyorum , veterinerinde farklı birşey söylicegini düşünmüyorum ilaç vericektir ve stresten uzak tutun diyecektir diye düşünüyorum
500mg cipro
500mg flagyl , biraz önce edindim şuan önümde duruyorlar , sanırım gecikmeden başlamalıyım tedaviye
balık halen boruya girmiş durumda degil artık iyice zar zor yüzüyor sürekli baş aşağı duruyor [EDIT]morfoguitar,2015-07-25 13:27:10[/EDIT]
Toprak bey gerçekten tesekkürler yorumlarınız ve önerileriniz için , stres için yeni akvaryuma alıp akvaryumun önüne yatagı çektim içeridede 30cm uzunlugunda pvc boru var ama bir türlü girmedi , akvaryumun içindede sadece hava taşı var
dün yem yemesine ragmen karnındaki zayıflık çok artmış durumda , kaynagı ne olursa olsun antibiyotik takviyesi artık gerekiyor diye düşünüyorum , veterinerinde farklı birşey söylicegini düşünmüyorum ilaç vericektir ve stresten uzak tutun diyecektir diye düşünüyorum
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 13:30
Ben önceki konu ile aynı balık sandım.Malum telefondan da takip zor.
Benim ki bir tahmin di zaten.
Mesut abi varken bize söz dusmez konu hastalık ise bir de :)
Benim ki bir tahmin di zaten.
Mesut abi varken bize söz dusmez konu hastalık ise bir de :)