Eloda
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2014 22:36
Arkadaşlar eloda bitkileri günde kaç saat ışık görmeli İnt baktım çok ışık görürse yaprak sararması olur diyorlar 12 saat açık neredeyse 10 bin kelvin silvinia aguastar grolüx lambam var eloda için kaç saat açık durmalı bazı elodalar sağlam kimisi de sarardı 10 kg hagen kum var 65/25*35 akvaryum 5 kilo kum ilavemi yapsam ? cababa alakalı değil de bana tam tutunmadı kimi geldi sanki bu sararma olayı neden acaba toplamda 15 Kg hagen kum olsa zararı olur mu ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2014 23:42
Eledoa bildiğim kadarıyla gövdeden besleniyor suyundaki değerler daha onemli ışık gücüne gelince akvaryum litrenin yarısı kadar grolüx ve aquastar olabilir zaten varmışda eğer fazla geldiyse ışık güzün düşür bide oyle dene
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 13:58
Ben yeni akvaryum kurdum 1 aylık elodea aldım ilk başlarda 8 saat ışık veriyordum yapraklarında sararma oldu ama muhakkak sararan yerlerin yanından patlıyor ve yeni sürgünler veriyor ve çok hızlı büyüyor elodeada dikkat etmen gereken suyun ısısı, ısı 24 derecenin üstüne çıktığı zaman bitki bozuluyor ben bazı elodeaları söküp ağzı kesilmiş pet şişenin içine koydum soğuk suda ne sararma oldu ne bozulma elodea soğuk su bitkisi o yüzden yüksek ısılı akvaryumlara uygun değil ve çok hızlı büyüdüğü için çok besin tüketiyor.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 14:04
eledaolar pek ışık istemez ancak benim sağlam ışıklı akvaryumumda kuma gömmedikçe sıkıntısız yaşıyorlar. vantuzla cama yapıştırıyorum kuma sıfırlayıp. sanki ekmişim gibi duruyorlar.