Co2 Karbondioksit Cüce Vatoz Ölümü
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2020 17:02
Konuyu açma sebebim benim gibi mayalı sistem yapacaklara [B]uyarıdır [/B].İnternetde araştırmalarıma göre mayalı sistem de kendi yaptığımız difizör enjektör ile suya çok az co2 geçtiğini balıklara bir zarar vermeyeceği yazılmış.Bende bu şekilde sistem yaptım 1 gün açık kaldı 2 tane cüce vatozum etkilenip öldü diğer balıklarda hiç bir sıkıntı yok.Enjektör fazla miktarta co2 çözünmüş olsa gerek.Co2 ph etkilediğini öğrendim vatozlar ani ph değişiminde etkileniyormuş...
düzeltme: kesin co2 den öldü demem yanlış olabilir.Co2 den hemen sonra ölmesi dikkatimi çekti .Benim balıklar zaten öldü başka balıklar ölmesin yazık hayvanlara o yüzden konu açtım.[EDIT]darkandcold,2020-08-19 11:00:32[/EDIT]
düzeltme: kesin co2 den öldü demem yanlış olabilir.Co2 den hemen sonra ölmesi dikkatimi çekti .Benim balıklar zaten öldü başka balıklar ölmesin yazık hayvanlara o yüzden konu açtım.[EDIT]darkandcold,2020-08-19 11:00:32[/EDIT]
Teşekkür Edenler: [T]214318,engin045[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 00:30
Akvaryumunuz ve baliklariniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ölen vatozlarınız ne kadardı? Ölümün sebebi co2 olduğuna emin konuşuyorsunuz ancak olmayadabilir. Suda bir hareketlilik var mı ?
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 09:02
Bende ilk başta kullandım mayalı sistem. Şeker ve maya olarak. Bende de 1 ay içinde baya cüce vatoz ölümü gerçekleşti. İki tankım var ortadan bölünmüş. İkisi de 50- 55 litre. Mayalı sistem kullandığımda, ilk karidesler 2 gün 3 içinde, sonra da vatozlar ölmeye başladı. Ben mayalı sistemin karbondioksitle birlikte dışarı az da olsa başka gazlarda çıkardığını düşünüyorum.(şeker maya için) 1 ay kadar kullandım. Bir tarafta albino full red, diğer tarafta da hb white lepisteslerim var. Burdan hiç bir şekilde ölüm olmadı. 1 aylık zaman içerisinde iki kere su dengesi bozuldu ve duman oluştu. En sonunda söktüm ve düzelttim sistemi. Şimdi tüp kullanıyorum. Geçen hafta bir hobici arkadaştan 2-3 cm 12 tane cüce vatoz aldım. 6 - 6 ekledim. Gayet güzel bir şekilde çalışıyorlar. Bu da benim bir tecrübem. Mayalı sistemi çok sağlıklı bulmuyorum.
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 09:21
[QUOTE=Melih Arslan]Akvaryumunuz ve baliklariniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ölen vatozlarınız ne kadardı? Ölümün sebebi co2 olduğuna emin konuşuyorsunuz ancak olmayadabilir. Suda bir hareketlilik var mı ?[/QUOTE]
75*35*40 buhar camlı akvaryum, ölen balıklar 3-4 cm 2 adet vatoz öldü mayalı sistemi bağladıktan 1 gün sonra öldüler.10 adet lepistes ve 4 çöpçü var bunlarda bir sıkıntı yok.Suda bir değişim yok renk vs.
75*35*40 buhar camlı akvaryum, ölen balıklar 3-4 cm 2 adet vatoz öldü mayalı sistemi bağladıktan 1 gün sonra öldüler.10 adet lepistes ve 4 çöpçü var bunlarda bir sıkıntı yok.Suda bir değişim yok renk vs.
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 10:15
Vallahi olabilir. Benim de bu hafta iki cuce vatosum öldü. Hic anlamadım. Hayvan birden ani hareketler yapıp ters dondü. Nooldugunu bile anlamadım.
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 12:31
Bende kullanıyorum mayalı sistem 5 vatoz var hiçbir problemleri yok.
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2020 21:34
100x30x45 bitkili tankımda 70 civarı Lepistes ve 2 yetişkin 4 yavru cüce vatoz mevcut.
Limon Tuzu ve Karbonat ile CO2 veriyorum.
3D yazıcı ile yapmış olduğum reaktör ile CO2 yi suda çözüyordum.
Reaktör saniyede 6-7 kabarcığı rahat çözüyor.
Fotosentez muazzam derecede,kabarcıklar mükemmel derken sistemin çalışmasından 2-3 gün sonra cüce vatozlar baygın , Lepistesler su yüzeyinde idi.
Hemen CO2 hortumunu çıkarıp hava motoru bağladım.
Balıklar normale döndü.
Bir kaç gündür saniyede 2-3 damla olacak şekilde CO2 veriyorum.
Lepistesler su içindeler,vatozlar normal gibi.
CO2 nin fazla verilmesinden vatozlar kesinlikle olumsuz etkileniyor.
Iyi takıp edilmesi gerekiyor.
Limon Tuzu ve Karbonat ile CO2 veriyorum.
3D yazıcı ile yapmış olduğum reaktör ile CO2 yi suda çözüyordum.
Reaktör saniyede 6-7 kabarcığı rahat çözüyor.
Fotosentez muazzam derecede,kabarcıklar mükemmel derken sistemin çalışmasından 2-3 gün sonra cüce vatozlar baygın , Lepistesler su yüzeyinde idi.
Hemen CO2 hortumunu çıkarıp hava motoru bağladım.
Balıklar normale döndü.
Bir kaç gündür saniyede 2-3 damla olacak şekilde CO2 veriyorum.
Lepistesler su içindeler,vatozlar normal gibi.
CO2 nin fazla verilmesinden vatozlar kesinlikle olumsuz etkileniyor.
Iyi takıp edilmesi gerekiyor.