Çift Yeniden Yumurtladı. Hikaye Başlıyor.
Hikaye başladı.Daha önce yavru aldığımız üretimhanemizin gururu çiftimiz bu akşam yeniden yumurtladı.Umarım yeni yavrular elde eder sizle burda bu hikayeyi sizlerle paylaşırız.
İşte yumurtalar ve çiftimiz.
Kendi imalatımız olan eyimli pimaş boru üzerine yumurtladılar.Dün su çekimi yapıp ters ozmoz suyu ekledikten sonra birbirlerine titrameye ve boruyu temizlemeye başlayan çiftimiz bize gereken sinyali vermişti.Erkek balığın spermleri dağılmasın,sağlıklı dölleme olsun diye filtrenin havasını kıstık.
Her gün dip çekip Ters ozmoz suyu eklediğimiz bu çiftimiz yavrularından ayrıldıktan 20 gün sonra tekrar yumurladı.22 gün boyunca anne üzerinden beslenen yavrular anneyi mahvetmişlerdi.Güzel annemiz kendini toplar toplamaz yeniden işe koyuldu.
Anne ve baba
Ve işte aşağıda bu anne ve babadan aldığımız yavrulardan birkaçının fotoğrafı.Elimizde 40 kadar yavru var şu anda.2 aylıklar.
Evet hikaye başladı.Bu gelişimi ve yaptıklarımız gün gün ya da gün aşırı sizinle paylaşmak niyetindeyiz.Biz diyorum çünkü üretimhane"hobihane" miz Mehmet"Balletus" Sipahi ile ortak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar ben sorular gelmeden tamamlama yapmak istiyorum.Yeniden yumurtlayan çiftin su değerler: PH 6.7 ısı 27.5 nitrat yok denecek kadar.ms ölcerim 2 ay önce aldığım yere yollamama rağmen tamir olamadığından bilemiyorum.
Yavrularda ise durum farklı PH 7.8 ısı 30 nitrat yok denecek kadar az.125 l lik tankta Günlük dip cekimleri ve %70 su değişimi yapılıyor.6 öğün artemia ile yemleniyorlar emre 2 aylıklar yazmış ama yavrular 41-42 günlükler.Ev yapımı yem bir türlü yediremedik.şimdi en kısa zamanda artemiaları büyütüp yedirmeyi düşünüyoruz.
Saygılarımla
Arkadaşlar cümleten teşekürler darısı başınıza ama inanın çok emek harcadık çok çalıştık.Onur bey daha önce artemiları büyütmedim şimdi hali hazırda araştırıyoruz,deniyeceğiz inşallah.Gelişmeleride sizlerle paylaşırız.Kusura bakmayın rızlı konuşuyorum bu güzel hayvanlar sıkı iki arkadaşın dayanışması sayesinde oldular.
Ölcmedim ama anaclarımız 18-19 aylıklar 14cm civarındalar.
Mehmet abi hayırlı olsun süper kareler mükemmel.Hadi hayırlısı hikaye güzel hikaye olacak.
Saygılarımla...
Saygılar
Sağlıklı balıklar
Mehmet nerdesin kardeşim hani geliyordun,bak hala bekliyoruz.
Arkadaşlar şu anda yumurtalarımız koyulaştılar sadece 3-4 adet beyaz var.Dünden beri 5-6 kez dip cektik ve 2 kere çok az yemledik.Fotograf ve görüntü cektim ama makinayı üretimhanede unutmuşum